Konu: HİLE - DM - RK İHLALİ  (Okunma sayısı 615 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.04.2024 16:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:
1) Maskeli_27735
2) Maskeli_33328
3) Adrian_Stewart - @AdoBey
4) Declan_MacDwyer - @cinayetmahali

Olaya dahil olan şahit karakter adı:
TreKell_Malone - @savage35
Brett_Hector - @BetteR

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.04.2024 ~ 13:59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.

Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Her türlü hile kullanımı
- Kamera modlarıyla kör noktaları izlemek
- İzinsiz kamera modlarıyla erişilmeyecek noktalara çıkmak
- Cüce skini kurup hit almayı önlemek
- Araç modu kullanarak sürüş fiziklerini değiştirmek
- Polis, şerif, FDI, hastane gibi oluşumlar haricinde ELM modu kullanmak
- Normalde yapılamayan animasyonları CLEO vb. üçüncü parti yazılımlarla yapabilmek

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
14.04.2024 Tarihinde TreKell_Malone (@savage35) adlı karakterin IC olarak takıldığı bir kız karakter'in rol esnasında aranıp rahatsız edilmesi sonucu çete görevinin alt kısmında bulunan kanalizasyon'da Idlewood'daki kişiler ile rol esnasındaydık, rol bitiminde kanalizasyondan çıkmak üzere, öncesinde hiç bir takip olmadan, konum gönderimi, telefonla arama olmadan hile kullanımı yaparak olduğumuz bölgenin çıkışında bekleyip arkadaşları ile birlikte organizeli bir şekilde ilerlemiş, Declan_MacDwyer (@cinayetmahali) karakterli oyuncu videonun (https://streamable.com/3f3xnb) videosundada görülebileceği üzere dakika olarak bakıldığında 2:16'da motorla sağ çaprazımızdaki yoldan gelip bize çarpıyor, video dikkatli izlenirse, aracımıza kiralık motorla pit atmakta sonrasında da bir kovalamaca oluyor.

Declan_MacDwyer (@cinayetmahali) Sabah sokağımıza gelip trollemişti, ardından TreKell_Malone (@savage35) karakteri onu maske takıp şehirde bulup rklamıştı. Ardından bu 5 level arkadaş hiçbir birliğe üye olmayan arkadaş, ne hikmetse bir ordu kadar adam toplayıp bizi eliyle koymuş gibi buldu. Rklı halde gelip role dahil olup bize pit attı. Bu olayın üzerine TreKell Malone u düşürüp, polise ihbar edip silahlarının el konmasına sebep oldular.

ESP kullanarak yerimizi tespit ettikleri gayet ortada. 5 Level birinin IC'den nasıl da maskeli ve silahlılarla işbirliği yapıp bizi eliyle koymuş gibi bulup(Üstelik olduğumuz yeri basmadılar, çıkışına geleceğimizi bilerek orada pusu kurdular.)düşürdüler, üzerine ihbar edip Deagle marka silahımızı kaybetmemize sebebiyet verdiler. Tamamen oyundan soğutmadan başka bir şey değil. TreKell_Malone (@savage35) karakterinin silahının iadesini talep ediyoruz. Grove Pits Bloods adlı birliği temsil ediyoruz ve kimseyle en ufak sıkıntımız olmadan rollerimize devam ediyoruz. Bu tür 3 5 leveller sokağımıza gelip trollüyorlar, icden 50 60 level karakterlerle birleşip, hileyle yerimizi tespit edip düşürüp ihbar ediyorlar. Lütfen gereği yapılsın, şimdiden teşekkürler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
@savage35 oyuncusunun ekranından görüntüler:
🔗

🔗 https://prnt.sc/P-S_NwsBtABK
@Kaanzy oyuncusunun ekranından görüntüler:
🔗 https://prnt.sc/4RbhH3PqXEFD

Ek açıklamalar(varsa):
Ek olarak bu olay öncesinde 14.04.2024 13:18 tarihinde 🔗 https://prnt.sc/QwZsdN89G4v- ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere, sabah Rhad_Knox @Neopolizei oyuncusuna ateş açıp, Türkçe Deyim kullanmışlar.
« Son Düzenleme: 17.04.2024 18:59 Kaanzy »

#1 - 14.04.2024 16:24
Şahitliğimi onaylıyorum, kişilerin ceza almasını ve silahın geri verilmesini talep ediyorum.

#2 - 14.04.2024 16:50

Öncelikle şu ilk ssler ile başlayalım, kişilerin bize sokakta ara yola geç diyip boşu boşuna ateş ettiği yer. (DM)

Hiçbir şey yapmama rağmen beni hala kovalıyorlar.

Rhad Knox karakterini düşürdüğüm yer.

Rhad Knox, kalktığı gibi koşuyor ve beni düşürüyor. (RK)

Daha sonra kişileri nasıl yakaladığımıza gelelim, kırmızı buffalo aracı ile bölgeleri olan grove stretten çıkıyorlar ve kişileri takip ediyoruz. Daha sonra bizi gri sultan ile taciz edip kovalıyorlar ve kanalizasyona iniyorlar.

#3 - 14.04.2024 16:51
5 seviye adam gun rp kovalıyor diyorsun, fivem falan oynamıyoruz kardeşim gun rp ne :D ? Kendin düz yolda yürürken ara yola geç diyip ateş ediyorsun, bir de boş boş sebeplerden şikayet açmışsın.

#4 - 14.04.2024 17:08
Öncelikle 5 seviye karakterimde gelip beni vurdunuz, ayriyetten yanımda bulunan David Mohan adlı karakterine sıktınız. Bir şey farkettiysen Sana sıkmaya gelen karakterlerin hepsi İrlandalı çünkü önceden aktif olan birliğimizden kalan karakterler ve birbirlerini tanıyorlar. Siz bizi vurduğunuz için, karşılık olarak tanıdığımız dostlarımız gelip size sıktı. Benim RK olayını da anlamadım, 30dk geçtikten sonra araç kullanabiliyorsun. Saatler kontrol edilebilir, ben 30dk geçtikten sonra motor sürüyorum. Polise de biz ihbar etmedik, kanıtınız yok polise ihbar ettiğimizden. Loglar kontrol edilebilir, biz ihbar etmedik. Sizin de illegal yasağınız varken gelip adam vurmanız ne kadar düşük olduğunuzu gösteriyor. Oluşum şikayetinde bulunacağız. Bana Wallhack demişsiniz, zaten sizin orada gördüğümüz SS'leri arkadaşım yolladı. Sizi orada kaç saat beklediğimiz apaçık ortada. Kendinizi biraz geliştirip silah kaybettikten sonra hile diye yafta atmayı bırakın. Fivem falan oynamıyoruz dostum :garip: :garip: :garip: :garip:
« Son Düzenleme: 14.04.2024 17:11 cinayetmahali »

#5 - 14.04.2024 17:14
https://cdn.discordapp.com/attachments/900008125673910372/1229063771541082234/image.png?ex=662e51d6&is=661bdcd6&hm=1906455e8a209a3c20a115c69bd6ca8db57851006d714414d82b5d10b1bd0c47&

Burada 5 level arkadaşa silah sıkıyorum evet, sokağıma gelip trolledi çünkü. Sebebi gayet açık, sokağımda R19 karakteri canlandırıyorum ve kiralık bir motorla gelip bana küfürler yağdırıyor, DM olduğunu düşünmüyorum. Gayet rol olarak birliğimdeki zenciyi sokağa salıyorum onu bulduruyorum ve konum alıp olaya müdahele ediyorum.

@cinayetmahali arkadaş RK ihlaline çok hakim bir arkadaş sanırım, beni orada kimse RKlamadı, ben sana sıkıp rkladım, ardından sokağıma gittim. RKlı olan sensin ve motora binip bana pit atmaya geliyorsun, gayet komiksin.  8)

Diğer attığı sslerde tüm chatboxları bilerek temizlediği apaçık ortada, Mixing yaptıkları ve aralarından birinin hile kullandığı açık.

Ayrıca orada Kırmızı araba. diye belirttiği yerdeki görüş açısından arabanın rengini ve bizim orada olduğumuzu görmesi imkansız.(Kurallarda öyle yazıyor.)
Bu da apaçık hileyle bizi bulduklarını, kanıt olarak da chatboxları temizleyip bir kaç yalandan ss aldıklarını gösteriyor. Karşınızda cahil insanlar yok arkadaşlar, hepimiz gayet akıllıyız. Bir çok hile ve dmciyle uğraştık. FM ekibininin tecrübesine güvenerek, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Başka cevap gelmeyecektir, ekibim adına. İyi forumlar.
Sabahtan beri seni trollediğimi söylüyorsun. Nerede trollemişim? Tanıtımınıza baktığım zaman nasıl roller yaptığınız ortada, akıllı olduğunuzu da düşünmüyorum. Toxicliğe gerek yok. Kuralları daha okumamışsın bile, yaralı olan birisi otuz dakika geçtikten sonra araç veya motor sürebilir. Benim yaptığımda yanlış bir durum yok, birlik açmışsınız daha kuralları okumuyorsunuz. Üzücü, tekrar söylüyorum kendinizi geliştirin. Silahınızı kaybettiğiniz için bu kadar yakınmanıza gerek yok, şikayeti daha fazla kirletmeyelim. Sonuçlansın.

#6 - 14.04.2024 17:20
https://cdn.discordapp.com/attachments/900008125673910372/1229063771541082234/image.png?ex=662e51d6&is=661bdcd6&hm=1906455e8a209a3c20a115c69bd6ca8db57851006d714414d82b5d10b1bd0c47&

Burada 5 level arkadaşa silah sıkıyorum evet, sokağıma gelip trolledi çünkü. Sebebi gayet açık, sokağımda R19 karakteri canlandırıyorum ve kiralık bir motorla gelip bana küfürler yağdırıyor, DM olduğunu düşünmüyorum. Gayet rol olarak birliğimdeki zenciyi sokağa salıyorum onu bulduruyorum ve konum alıp olaya müdahele ediyorum.

@cinayetmahali arkadaş RK ihlaline çok hakim bir arkadaş sanırım, beni orada kimse RKlamadı, ben sana sıkıp rkladım, ardından sokağıma gittim. RKlı olan sensin ve motora binip bana pit atmaya geliyorsun, gayet komiksin.  8)

Diğer attığı sslerde tüm chatboxları bilerek temizlediği apaçık ortada, Mixing yaptıkları ve aralarından birinin hile kullandığı açık.

Ayrıca orada Kırmızı araba. diye belirttiği yerdeki görüş açısından arabanın rengini ve bizim orada olduğumuzu görmesi imkansız.(Kurallarda öyle yazıyor.)
Bu da apaçık hileyle bizi bulduklarını, kanıt olarak da chatboxları temizleyip bir kaç yalandan ss aldıklarını gösteriyor. Karşınızda cahil insanlar yok arkadaşlar, hepimiz gayet akıllıyız. Bir çok hile ve dmciyle uğraştık. FM ekibininin tecrübesine güvenerek, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Başka cevap gelmeyecektir, ekibim adına. İyi forumlar.
Sabahtan beri seni trollediğimi söylüyorsun. Nerede trollemişim? Tanıtımınıza baktığım zaman nasıl roller yaptığınız ortada, akıllı olduğunuzu da düşünmüyorum. Toxicliğe gerek yok. Kuralları daha okumamışsın bile, yaralı olan birisi otuz dakika geçtikten sonra araç veya motor sürebilir. Benim yaptığımda yanlış bir durum yok, birlik açmışsınız daha kuralları okumuyorsunuz. Üzücü, tekrar söylüyorum kendinizi geliştirin. Silahınızı kaybettiğiniz için bu kadar yakınmanıza gerek yok, şikayeti daha fazla kirletmeyelim. Sonuçlansın.

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Silahla seni vurduktan sonra 15 dakika bile geçmeden beni arkadaşlarınla gelip düşürüyorsunuz motorla arabayla kovalıyorsun yüksek hızlarla. Üstüne senin 8 saat boyunca çatışma rolünden uzak durman gerekirken hastane caddesinde güvenli alan olmasına ve tedavi olmaya gelmeme rağmen yine sen sürücüyken gelip küfürler yağdırıp maskeli olmama rağmen birçok kere sokak ve mahalle gibi kavramlar kullanıp metagaming yapıyorsun. Üstüne forum yazışmasında hala sinirini öfkeni kontrol edemeyip aşağılamalar ve hakaretlerde bulunuyorsunç Kurallara baktığın zaman rol tartışmalarının ooc durumlarında saygı sınırlarının korunması gerektiği de yazıyor.

#7 - 14.04.2024 17:28

Bunu son kez yazıp daha da ekibimle birlikte cevap vermeye yeltenmeyeceğiz, şu an dahi yaptığın OOC kine girer, oluşum tanıtımındaki rollerimiz ile şu an var olan konumuzun bir ilgisi yok,akıl sağlığımızı sorgulamak yerine şikayetin sonuçlanmasını, bekleyelim, kimsenin oyun zevki bozulmasın iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 14.04.2024 17:30 Kaanzy »

#8 - 14.04.2024 19:59
Arkadaşların hala bizi nasıl orada bulduklarına dair bir kanıt göremedim, kaç saat bekledik falan diyorlar, baştan savma cümleler. Hepsi NC atmış, şaşırmadım doğal olarak buna güvenerek sıktılar zaten bize. Nasıl olsa NC atacağız, son dmimizi atalım tarzında. Meta, Mixing ve DM videolarda bariz, onun dışında ESP kullandıklarını yalanlayacak ssleri de bulunmuyor(şikayet açacağımızı bildikleri için chatbox temizleyip, yalandan bir kaç ss.) Daha da yanıt gelmeyecek, kararı sayın FM ekibine bırakıyoruz.
Kardeşim nasıl olsa nc atacağız diye bir muhabbet yok, siz kendiniz gelip bize boş yere dm attınız ve hala daha boş boş suç atmaya çalışıyorsunuz. Oluşum şikayeti açtım diye bu kadar ooc kin bütmenize gerek yok, gereksiz ileti atmayın.

#9 - 14.04.2024 22:38
Kin güden yok aslan dostum, iletilerinizdeki hakaretlerinizden sizin bize güddüğünüz belli oluyor. Yetersiz kanıtlarınızla ve hakaretlerinizle mutluluklar. İleti gelmeyecek.

Kardeşim benim ne hakareti, sana ne zaman hakaret etmişiz sadece savunmamı yaptım ve bir sürü ileti attınız.