Konu: Ida_Whitfield-Retarded rp+Car dm  (Okunma sayısı 211 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.04.2024 03:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ida_Whitfield @palmas

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alex_Bearse @hamerq  Hecate Mendoza @Tenet
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ida karakterinin legal rol yapmasına rağmen chatte yazan şeylerle alakası yok. Tehdit var, bir abartı var ve legal olmasına rağmen illegal rol yapmakta.

Car dm konusuna gelirsek, videonun 0.3-0.7 saniyeleri arasında Ida'nın Alex'e car dm attığı net bir şekilde görülebiliyor. (Not: Hamerq, Alex Bearse. Arkadaşımız, şikayet oluşturamıyor forum üzerinden susturulmuş. Onun şikayet kısmını alıp onun adına şikayeti  gerçekleştiriyorum.)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın burada birden fazla ihlali bulunuyor. Sunucu kurallarının tekrardan gözden geçirtilmesi ve bir rol desteğine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Teşekkürler. :vays: :nays:

« Son Düzenleme: 06.04.2024 03:34 zeusbaris »

#1 - 06.04.2024 03:42
Bahsedilen ss'de görüldüğü gibi İda Wilfield karakteri denk geldiği il-legal birliğini legal bir birey olarak tehdit ederek (güvencesini algılayamadım çünkü onun öncesinde dönen bir rol bulunmuyor) kendi karakter gelişimini ve akışını tamamen bozmuş durumda. Gereksiz agresif rol sergilemesi ve üstelik yanındaki kişilerin de buna ortak bir biçimde hareketlenmesi düşündürücü bir durum.

Ss'de belirtilen yerdeydim ve şahidim. Polisler geldiğinde bile kendisi karakterime karşı aşırı agresif tutum sergiliyordu. (rolde hiçbir bağlantım yok sadece silah patlamasından dolayı kaçıp arabayı sürmem dışında) Üstelik legal bir karakter gibi davranışlar sergilemiyordu.

Aynı zamanda bu karakterin yapmış olduğu ilk retarded-rp değil. Hecate karakteriyle herhangi bir husumeti bulunmamasına rağmen kendisine karşı agresif rol sergilemesi ve aynı zamanda kişi ve kişilerin yanında (Rosita Pearce / Daisy Walsh) tersleyici ithamlarda bulunması rol desteği alması gerektiğinin birinci işaretidir. Legal karakterleri her zaman savunurum ve sunucuya karşı gerçekten güzel işler yürütebileceklerini düşünürüm. Bu durumda karakterler ile herhangi bir sorunu bulunmamasına rağmen bu şekilde agresif rol sergilemesi ve aynı zamanda kurallara uymayan (il-legal / legal) davranışları neticesinde düşüncelerimi tekrardan sorguluyorum ve en kısa sürede gerekenin yapılmasını talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 06.04.2024 03:49 Tenet »

#2 - 06.04.2024 04:50
Merhabalar, iyi forumlar.

Öncelikle "legal" rol kavramını bir "iyimserlik" adı altında gösterilmesine tamamen karşı çıkıyorum. Hecate karakterine yaptığım rol ise herhangi bir tehdit içermiyor, agresiflik içermiyordu. 10 tane polis yanımda, konuyu Kıdemli Memur personeline anlatmaya çalışırken ortaya atlıyor, olaya dahil olmaya çalışıyor. Bahsettiği konuşmada ise bir söylemimi üstüne almış, sonrasında ise ben ona söylemediğim için "Sana bir şey söyleyen yok Hecate." tarzında bir cevap verdim. Verdiğim emotelarda herhangi bir agresiflik bulunmamakta, aksine kişi "tip tip Ida'ya bakar" şeklinde bir emote verdiğini de gözlemledim. Ayrıca konuya dahil olan birçok polis üyesi, rol arkadaşlarım bu konuyu doğrulayacaktır. Aşırı agresif olarak düşündüğünüz rolde ise Adam Hall karakteri, Ida karakterinin şahsiyetine varacak şekilde küfürler savurmuş ve sonrasında ise karşılık olarak "orospu çocuğu" gibi bir küfür söylemi almıştır.

Benim Adam Hall, Alex Bearse ve Hecate Mendoza karakterlerine karşı herhangi bir küfrüm, agresifliğim başka türlü olmamıştır.

Ayrıca ve ayrıca, Hecate'nin bahsettiği noktalar hakkında ekran görüntüsü yöntemini kullanmasını rica edeceğim, bir suçlama atılıyorsa eğer bunu kanıtlarla desteklemesi, lafta bırakmaması gerek. Hecate ile konuşmadan beş dakika önce ic çok yakın arkadaşım silahla vurulmuş, kişiler ise "legal" rol yaptığım için agresif bir ruh haline bürünemeyeceğimi, melek npcsi gibi rol yapmam gerektiğini düşünüyor sanırım.

Adam Hall karakteri öncesinde Joe Finke karakterini vurma emri vermiş, sen ise Adam Hall karakterinin sürdüğü aracın sahibi olduğunu söylüyorsun. Rolde hak edilenden daha ılıman davrandığımı bile düşünüyorum ben. Ayrıca şöyle bir durum var ki, bir birlikte olmayan her kişinin "legal" olduğunu düşünmeyin, benim IC olarak sicilim olduğunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Hecate konusu bittiğine göre, şikayette bahsedilen saçma rol ve araçla üzerine sürme konusuna gelelim.

Benim karakterim legal değil çünkü sicili var, legal olmaktan çok öncelerde çıkmış bir karakter. Adam Hall karakteri yolun kenarında durduğum sırada yanıma geldi, sonrasında ise bana (daha önce aralarında kavga olan) Arthur Fabio'yu sordu. Ben ise bilmediğimi söyledim, sonrasında ise emote vererek "dudak büzer, omuz silker" tarzı bir eylemde bulundum.

Sonrasında ise elimde daha önceden yaşanan, beni "seni mermi yağmuruna tutarım" şeklinde sesli bir şekilde kulübümün rolsel olarak kameralarına yansıyan görüntülerinden bahsettim. Bunun hemen akabininde ise kişi "o görüntüleri götüne sok kızım" tarzında bir cümle kurdu. Sonrasında ise konuşma sürdü ve "Senin kadar IQ'suz değilim" gibi bir söylemde daha bulundu. Sonrasında ise ben daha önce de söylediğim gibi "Aptal bir orospu çocuğusun o kadar" şeklinde bir cümle kurdum. Kişilerin "legal" olarak düşündüğü, hayalini kurduğu rolde ise sanırım hiç küfretmeyen sivil bir vatandaş, her şeye "evet efendim, tamam efendim" şeklinde her gelene npc şeklinde bir tavır alacağını sandığına eminim. Söylemleri de, düşündüğüm yönde olduklarını gösteriyor.

Diğer konuda ise söyleyeceğim şey tamamen rolsel olduğuna dair. Kişinin üzerine sürme sebebim onu ürkütmek, en azından biraz olsun geriye çekilmesini sağlamaktı. Ateş açarken onu ezmek gibi bir niyetim olsaydı zaten bunu sonrasında da sürdürürdüm. Henüz aracımı yeni aldığım için hızına pek aşina değilim, W bir kere bassan hızlı kalkıyor. Ayrıca görüntülere tekrar bakarsanız göreceğiniz gibi, Alex'in üzerine süren ilk kişi de ben değilim, Hecate Mendoza karakteridir. Bu konuda eğer bir ihlalim olduysa(olmadığını düşünüyorum) tekrar bir düşünülmesini talep ediyorum. Bu şikayetin "Car DM" adı altında açılması da ayrı bir trajikomedi zaten, her ne ise bir şey demeyeceğim.

Şu anlık savunmam bu yöndedir, gerekli ekran görüntülerini spoiler içerisine bıraktım. Kişilere sürekli cevap verme ihtiyacı duymuyorum, Hecate Mendoza(tenet) adlı kişinin geçmişe dair açtığı, iftira attığı konulara ekran görüntüleri eklemesi gerekmektedir. Söylemlerle bir yere varılmaz.

Spoiler: GösterGizle

"Sana mermiyi bir sokarım, ensenden çıkartırım."

« Son Düzenleme: 06.04.2024 05:35 palmas »

#3 - 06.04.2024 04:58
Ayrıca gereksiz agresif rol kısmına da bir ekleme yapmak istiyorum Adam Hall karakteri adına.

Kişi ile daha öncesinde herhangi bir agresif etkileşimimiz olmadı. Gwen Armstrong karakteri ile yaşadığımız bir sürtüşme var, tehditvari konuşan kişi ise Gwen karakteri olmasına rağmen konuyu herhangi bir şekilde Adam Hall tarafına kaydırmadım. Kişi ise bana durduk yere "seni mermilerim" tarzında bir söylemde bulundu, Retarted mı yoksa agresif mi siz karar verin. Bence ikisine de giriyor çünkü.

Rol desteği de, rol desteği... Komik duruma düşmeyin arkadaşlar, burası kendinizi yüceltmeye çalıştığınız bir ortam değil, aksine ciddetinizi korumanız gereken şikayet alanı. Garip garip kelimeler kurup, yaptığım rolü eleştirmek ne size, ne de başkasına kaldı.  :-\
« Son Düzenleme: 06.04.2024 05:05 palmas »

#4 - 06.04.2024 05:20
Merhabalar, iyi forumlar.

Öncelikle "legal" rol kavramını bir "iyimserlik" adı altında gösterilmesine tamamen karşı çıkıyorum. Hecate karakterine yaptığım rol ise herhangi bir tehdit içermiyor, agresiflik içermiyordu. 10 tane polis yanımda, konuyu Kıdemli Memur personeline anlatmaya çalışırken ortaya atlıyor, olaya dahil olmaya çalışıyor. Bahsettiği konuşmada ise bir söylemimi üstüne almış, sonrasında ise ben ona söylemediğim için "Sana bir şey söyleyen yok Hecate." tarzında bir cevap verdim. Verdiğim emotelarda herhangi bir agresiflik bulunmamakta, aksine kişi "tip tip Ida'ya bakar" şeklinde bir emote verdiğini de gözlemledim. Ayrıca konuya dahil olan birçok polis üyesi, rol arkadaşlarım bu konuyu doğrulayacaktır. Aşırı agresif olarak düşündüğünüz rolde ise Adam Hall karakteri kişiliğime, şahsiyetime küfürler savurmuş ve sonrasında ise ben de ona karşı "orospu çocuğu" gibi bir küfür kullandım.

Benim Adam Hall, Alex Bearse ve Hecate Mendoza karakterlerine karşı herhangi bir küfrüm, agresifliğim başka türlü olmamıştır.

Ayrıca ve ayrıca, Hecate'nin bahsettiği noktalar hakkında ekran görüntüsü yöntemini kullanmasını rica edeceğim, bir suçlama atılıyorsa eğer bunu kanıtlarla desteklemesi, lafta bırakmaması gerek. Hecate ile konuşmadan beş dakika önce ic çok yakın arkadaşım silahla vurulmuş, kişiler ise "legal" rol yaptığım için agresif bir ruh haline bürünemeyeceğimi, melek npcsi gibi rol yapmam gerektiğini düşünüyor sanırım.

Adam Hall karakteri öncesinde Joe Finke karakterini vurma emri vermiş, sen ise Adam Hall karakterinin sürdüğü aracın sahibi olduğunu söylüyorsun. Rolde hak edilenden daha ılıman davrandığımı bile düşünüyorum ben. Ayrıca şöyle bir durum var ki, bir birlikte olmayan her kişinin "legal" olduğunu düşünmeyin, benim IC olarak sicilim olduğunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Hecate konusu bittiğine göre, şikayette bahsedilen saçma rol ve araçla üzerine sürme konusuna gelelim.

Benim karakterim legal değil çünkü sicili var, legal olmaktan çok öncelerde çıkmış bir karakter. Adam Hall karakteri yolun kenarında durduğum sırada yanıma geldi, sonrasında ise bana (daha önce aralarında kavga olan) Arthur Fabio'yu sordu. Ben ise bilmediğimi söyledim, sonrasında ise emote vererek "dudak büzer, omuz silker" tarzı bir eylemde bulundum.

Sonrasında ise elimde daha önceden yaşanan, beni "seni mermi yağmuruna tutarım" şeklinde sesli bir şekilde kulübümün rolsel olarak kameralarına yansıyan görüntülerinden bahsettim. Bunun hemen akabininde ise kişi "o görüntüleri götüne sok kızım" tarzında bir cümle kurdu. Sonrasında ise konuşma sürdü ve "Senin kadar IQ'suz değilim" gibi bir söylemde daha bulundu. Sonrasında ise ben daha önce de söylediğim gibi "Aptal bir orospu çocuğusun o kadar" şeklinde bir cümle kurdum. Kişilerin "legal" olarak düşündüğü, hayalini kurduğu rolde ise sanırım hiç küfretmeyen sivil bir vatandaş, her şeye "evet efendim, tamam efendim" şeklinde her gelene npc şeklinde bir tavır alacağını sandığına eminim. Söylemleri de, düşündüğüm yönde olduklarını gösteriyor.

Diğer konuda ise söyleyeceğim şey tamamen yanlışlıkla olduğuna dair. O sıra bir emote veriyordum, sonrasında ise zaten dibimde olan kişiye çarptım. Zaten ben Alex Bearse karakterine "yanlışlıkla" da olsa çarpmadan önce o zaten Joe Finke karakterini sistemsel olarak düşürmüştü, bir işe yaramazdı. Görüntülerde de göreceğiniz gibi, Alex'in üzerine süren ilk kişi de ben değilim, Hecate Mendoza karakteridir. Bu konuda yanlışlıkla da olsa hatalı olduğumu, tekrarının olmayacağı hakkında yönetime söylemlerimi iletmek istiyorum. Bu şikayetin "Car DM" adı altında açılması da ayrı bir trajikomedi zaten, her ne ise bir şey demeyeceğim.

Şu anlık savunmam bu yöndedir, gerekli ekran görüntülerini spoiler içerisine bıraktım. Kişilere sürekli cevap verme ihtiyacı duymuyorum, Hecate Mendoza(tenet) adlı kişinin geçmişe dair açtığı, iftira attığı konulara ekran görüntüleri eklemesi gerekmektedir. Söylemlerle bir yere varılmaz.

"Sana mermiyi bir sokarım, ensenden çıkartırım."

Hiçbir legal karakterin pollyanna bir davranışta bulunmasını kimse zaten beklemiyor. Senden de aynı şekilde öyle. Fakat karakterimin seninle hiçbir samimiyeti yok iken ve tamamen ortak arkadaşları sayesinde birkaç yerde denk gelmelerine rağmen '' Sana bir şey diyen yok Hecate, susabilirsin.'' tarzı konuşmaların aynı zamanda Rosita Pearce karakterinin yanında tamamen aşşalayıcı konuşma üslubun doğru değil. Bu tamamen agresif bir roldür. Orada polisler var ve benimde aynı zamanda orada arkadaşlarım var. Senin arkadaşın kalkıp arkadaşımla dalga geçiyor üstelik hiçbir samimiyeti bulunmuyorken, rahatça il-legal birliğe bulaşabiliyor, ben orada durumu anlamaya çalışıyorum çünkü olay yerinde benim aracım var kullanan benim. Orada palmiye ağacı gibi dikilmektense tabi ki durumu sorgulayacağım ve ayrıca orada konuşmayıp sürekli alt tab atıyordun. Olay bitiminden sonra kahkaha atıyorum aracın içinde söylenilen bir şeye neye güldün diyip arkadaşlarınla araca arkadan çarpıp bir de üstüne ''sıçış büyüsü'' adı altında hikaye dokuyorsun. Sanırım küfür etmek ile insanlara sebebsiz yere agresif rol sergilemenin ne demek olduğunu bilmiyorsun ve kendini en kısa sürede bu konuda geliştirmen için tavsiyede bulunuyorum sana.

Aynı zamanda buraya ss atıp kanıt toplamana bile gerek yok il-legal birliğe karşı tutumun gayet atılan ss'de gösterilmiş durumdadır. ''İftira'' olarak nitelendirdiğin şeyi yukarıda kendin doğruluyorsun ama bunun bile farkında değilsin sanırım. Bir sosyal kulübe sahipsin ve tamamen legal rol döndürüyorsun ama ''birlikte değilim diye legal olacağım anlamına gelmez'' kafasındasın. Ben kendisiyle bu derece çelişen biri daha görmemiştim gerçekten. Ulu orta yerde karaktere ''elimde bir şeyler var'' tarzı tehdit içeren konuşmaların legal bir karaktere uygun değil ve uygun görülmüyor. Ayrıca, adam sana orda silah çekebilecek bir durumdayken ne fear-rp yapıyorsun ne de bunun için hareketleniyorsun. Orada adama karşı hala küfürlerin dolu dolu gözüküyor. Vurulma korkusu yaşamayan legal bir karakter gerçekten ilk defa görüyorum. Bir de adama küfür etmen cabası. :D Karakterime ''sus'' lafı attıktan sonra karakterimden sana karşılık beklememezlik yapamazsın sonucunda aynı şekilde karşı vermek durumunda. Olay tamamen etrafında dönmüyor yani, hani orada insanlar var, ateş açanlar vurulanlar ve olayı görenler var bunları da hesaba katmayarak yazdığın bu felsefik konuşma gerçekten komik bulduğun olaydan daha komik bence.

Arabayla çarpmamın sebebiyeti tamamen oyun içerisindeki lag'dır. Departman bunu tamamen doğrulayacak olacak ki, oyunda arabam merdivenlere doğru düştüğünde lag problemi yaşıyordum ve memur sorgusunun yarısında oyuna girdim. Bağlantım koptu kısacası. Ama sen durumu devam ettirerek videoda karaktere çarpıyorsun yetmiyor bunu komik buluyorsun üstelik rolün memurlar kısmının gelişine denk getirene kadar bağlantı sorunu yaşamadığın halde. Komik bulduğun şeylerin sonuçlanması dileğiyle o halde.

(aracı geriye sürmediğim halde oyundan kopukluk yaşıyorum, herkesin isminin yanında süre simgesi çıkıyor ve aracım videoda göründüğü gibi duruyor çünkü lag problemini yaşadığımı oyunun içerisindeki Adam, Alex ve Mihail karakterleri tamamen doğrulayacaklardır. Adam bunu fark ederek direksiyona geçiyor ve sürmeye çalıştığından bir süre sonra tamamen bağlantım kopuyor)
« Son Düzenleme: 06.04.2024 05:53 Tenet »

#5 - 06.04.2024 05:26
Ayrıca gereksiz agresif rol kısmına da bir ekleme yapmak istiyorum Adam Hall karakteri adına.

Kişi ile daha öncesinde herhangi bir agresif etkileşimimiz olmadı. Gwen Armstrong karakteri ile yaşadığımız bir sürtüşme var, tehditvari konuşan kişi ise Gwen karakteri olmasına rağmen konuyu herhangi bir şekilde Adam Hall tarafına kaydırmadım. Kişi ise bana durduk yere "seni mermilerim" tarzında bir söylemde bulundu, Retarted mı yoksa agresif mi siz karar verin. Bence ikisine de giriyor çünkü.

Rol desteği de, rol desteği... Komik duruma düşmeyin arkadaşlar, burası kendinizi yüceltmeye çalıştığınız bir ortam değil, aksine ciddetinizi korumanız gereken şikayet alanı. Garip garip kelimeler kurup, yaptığım rolü eleştirmek ne size, ne de başkasına kaldı.  :-\

Ayrıca rol desteği kişiyi küçürmek değil aksine tavsiye vermektir. Sonuçta kimse doğumundan itibaren bir şeyleri bilerek hareketlenmiyor. Bunu bile zorlanarak algılayamamandan durumun ne derece vahim olduğunu anlamış bulundum. Mesela durduk yerde ''Sıçış büyüsü'' demekten daha ince bir tavisiye ama onu da anlayabilir misin (? soru işareti) Sorunlu olduğun rol biçiminden dolayı bu durumu yaşıyoruz, gayet normal şuan böyle bir konuşma içerisinde bulunman. Ayrıca aşşağıda yazmış olduğun gereksiz felsefe yazını tekrardan bir okumanı rica edeceğim. Belki oralarda bir resmiyet, gerekse ciddiyet görürsen haber verirsin. :D :D :D
« Son Düzenleme: 06.04.2024 05:47 Tenet »

#6 - 06.04.2024 06:10
Şikayet incelendi.

Birebir tartışır ağızla konuşmanıza gerek yok. Ortaya atılan ekran görüntüleri üzerinden açıklama yapmanız yeterli olur. Bu tip konularla alakasız konular açarsanız şikayetler gereksiz uzar.

Ateş açılması, açılmaması bir kenara koyularak eğer savunma tarafı değilseniz. (Ateş alan kişi değilseniz.) Saldırı için emote atmalısınız. Hecate Mendoza ve Ida Whitfield Car Ramming kapsamında cezalandırılacak.