Konu: PANKRATI - Russian Criminal Organization  (Okunma sayısı 1533 defa)

#0 - 19.03.2024 01:59

Abramov Suç Örgütü

Pankrati suç örgütünün kökeni 1965'li yılların sonuna, Rusya'nın St. Petersburg şehrine dayanmaktadır. Radim Pankrati, St. Petersburg'un en büyük suç oluşumları arasında olan Abramov suç örgütünün önemli adamlarından biri olarak şuan ki tecrübesine ulaşmış, eğitimli bir iş adamıydı. Petersburg'da ailenin en büyüğü Vassily Abramov tarafından kurulmuş olan Abramov Suç Örgütü, başlar da legal yönde Rusya'da etkisini hissettirmiş varlıklı bir aile olarak biliniyordu. St, Petersburg'un tüm gece hayatını yöneten aile, suça ilk olarak 1974 yılında vergi kaçakçılığı ile adımını attı. Ekibin lideri Vassily tarafından yönetilen ve düzenlenen Abramov'un illegal yüzü zamanla cinayet, organize suçu, mülkiyet suçu ve yolsuzluk gibi çeşitli suçlara bulaşarak Petersburg'un suç ağını kontrol altına aldı. Ekip, çok etkin, varlıklı ve acımasız bir ekipti. Rusya'da bulunan diğer oluşumlar tarafından Vassily'nin bir hata yapması bekleniyordu, beklenen hata 11 yıl sonra geldi. 1985'de Vassily'nin önemli adamlarından biri olan Vadim Pankrati'nin oğlu Radim Pankrati dünyaya geldi. Vadim'e destek için St Petersburg Şehir Hastanesine giden Vassily, hastane çıkışında yaptığı hatanın -az adam ile gitmenin- bedelini ödedi. Rus basınının "Kanlı Gece" olarak değindiği o gecede aileye düşman oluşumlardan biri olan Arnavut Mafyası tarafından düzenlenen suikastte Vassily Abramov ve arkadaşı Vadim'in üzerine kurşun yağdırıldı. Vadim Pankrati olay yerinde hayatını kaybederken, Vassily Abramov sol omzundan, sırtından ve sağ bacağından olmak üzere üç farklı yerinden aldığı kurşun darbeleriyle hastaneye kaldırıldı. St Petersburg Şehir Hastanesinde toplamda 48 saat boyunca yoğun bakımda kalan Vassily Abramov hayata gözlerini kapattı ve tahtını oğlu Roshan Abramov'a devretti. Örgüt lidersiz geçirdiği 48 saatte Petersburg'un  farklı kuytu köşelerinde birçok saldırıya uğradı ve büyük kayıplar verdi. Abramov Suç Örgütü'nün yeniden toparlanması için zaman gerekiyordu. Ancak zaman düşman ailelerinde baskısıyla gittikçe azalıyordu. O dönemde ekonomik olarakta zor durumlar geçiren örgüt, Roshan Abramov'un başa geçmesiyle biraz daha toparlamış, nefes almıştı. Roshan Abramov, başa geçmesiyle birlikte ilk olarak içerideki hainleri temizledi ve ardından dışa yöneldi. Suikasti düzenleyen ve örgütü farklı yerlerde pusuya düşüren tüm ailelere iki katı şekilde tepkisini göstererek şehir hakimiyetini bir daha bırakmamak üzere yeniden ele geçirdi. Rusya'da suç ağını tekrardan kontrolü altına alan Abramov Suç Örgütü, gün geçtikçe daha çok güçlenerek bir Rus devi haline gelmişti. Abramov, her gün kasasına para koyuyor zenginliğine zenginlik katıyordu. 2008'li yıllara kadar bir dev halinde, rakipsiz ilerleyen Abramov Suç Örgütü'nün lideri Roshan Abramov, önemli işlerini oğlu Nikolay Abramov ve arkadaşı Radim Pankrati'ye yaptırıyordu. O yıllarda Radim, bir oluşumu kontrol etmeyi kapmış, harika bir liderdi. Zekiliği sayesinde her işin altından kolayca kalkabiliyor ve örgütün her geçen büyümesine katkı sağlıyordu. Örgütte kendi seçtiği insanlarla oluşturduğu ekibiyle birlikte harika işler başarıyorlardı. Nikolay ile Radim'in başarısından bir hayli memnun olan Roshan Abramov tek yaptığı şey imza işlerini halletmek ve zenginliğin keyfini sürmekti.

Rant Savaşları

1991'li yılların sonunda SSBC'nin dağılmasıyla beraber birçok suç örgütü toparlanmaya başlamış, Rusya'nın belli kesimlerini abluka altına almıştır. Abramov ve Pankrati'de bu pastadan paylarını almış, Petersburg'un her tarafını kendilerine bağlamışlardı. Ülkede sadece Rus mafyası değil, Çeçenler, Arnavutlar, Azeri mafyalarıda kol gezmiş onlarda bu pastadan paylarını almışlardır. Abramov ve Pankrati Petersburg'da ki iş adamlarını birçok esnafı ve küçük oluşumları kendine bağlamış Petersburg'daki imparatorluğunu sürdürmüşlerdir. Örgütün ana geliri kumar ve haraç olmuş ilerleyen zamanlarda da Rusya'nın büyük baronları sayesinde silah işlerine de el atmışlardır. Aileyi asıl sıkıntıya sokan sebeplerden biride silah işleri olmuş, diğer mafya gruplarıyla kafa kafaya bir mücadele içine girmiş ve savaşlar çıkmıştır. Rusya'dan diğer ülkelere deniz yoluyla giden silahların çoğu diğer devletler tarafından el koyulmuş Abramov Suç Örgütünü milyon dolarlar zararlara uğratmıştır. Olayların bu süreçte kötü gitmesiyle Abramov yabancı mafya gruplarıyla bir masa kurmuş silah satış ağını güçlendirmeye çalışmıştır. Aile zamanla büyüyerek Petersburg'u kendi kaleleri haline getirmiştir. Şehirde  kendisine baş kaldırmaya çalışan grupları ortadan kaldırmış, saltanatları sarsılmadan 2008 yılına kadar devam etmiştir.

(Abramov Suç Örgütü Üyeleri)

Pankrati Suç Örgütü

2009 yılında Radim Pankrati artık Abramov için değil kendi ağını kurmak için bir şeyler yapmaya çalıştı. Roshan işlerle eskisi gibi ilgilenmediği için Abramov'un başına Nikolay geçti ve işleri o devraldı. Nikolay babası Roshan gibi düzeni sağlayamadığı için örgütü gerileme sürecine soktu. Radim içten içe kendi ekibini kurup Roshan ve Nikolay'ın haberi olmadan çoğu işi kendi üstüne almaya başladı. Abramov'a bağlı bazı aileler artık Roshan'a değil Radim'e ve ekibine bağlanmaya başladı. Radim işlerini gizli gizli yürüterek kendi imparatorluğunu kurma yolunda ilerlemeye çalıştı fakat Abramov ailesi onun için bir tehdit unsuru olmuş yapacağı birçok işte engel olarak karşısına çıkmıştı. Radim kendi işlerini büyütmesi için ilk önce Roshan'ı ortadan kaldırma planları yapmaya başlamış ardından da oğlu Nikolay için bir şeyler yapmaya çalışmıştı. Radim gücünü iyice eline aldıktan sonra yavaş yavaş Abramov'a bağlı uyuşturucu çetelerini himayesi altına almış, gece kulüpleri, kumarhaneler ve daha birçok iş hanelerini ele geçirmeye başlamıştı. Roshan bu yapılan şeylerin farkına varamadığı için kontrol elden gitmiş oğlu Nikolay ise tüm örgütü alt üst etme yolunda ilerlemeye devam etmişti.  Roshan bu olayları Radim'e bağlamamış tamamen oğlunu suçlama yolunda ilerlemeye devam etmişti. Radim, Roshan'ı tehdit olarak gördüğü için onun ölüm planını hazırlamış suikast girişimleri için Çeçen mafyası ile iletişime geçmişti.O sıralar Çeçen mafyası acımasızlığıyla biliniyordu, Radim olaylar üstüne kalmasın diye Çeçen mafyasını devreye sokmuş onlara reddedemeyeceği teklifler sunmuştu. Radim, Çeçen mafyasını Petersburg'da silahlandırmış onlara paralar yağdırmaya başlamıştı. Roshan St. Petersburg'dan kısa süreliğine ayrılıp Moskova'daki villasına gitmişti bunu fırsat bilen Radim Çeçen mafyalarına sinyali vermiş Roshan'ın oğlu Nikolay'ın öldürülmesi için harekete geçmeye başlamışlardı. Ertesi gece Nikolay gece kulübünden çıkıp aracına doğru yönelmiş o sırada karşı caddeden gelen simsiyah bir Mercedes Nikolay'ın yanına doğru yanaşıp kalaşnikoflarla aracını taramaya başlamışlardı. Aracın içinde bulunan Çeçenler Nikolay'ın öldüğüne dair bir fotoğraflar çekip olay yerinden hemen uzaklaşmışlardı. Nikolay o gece orada Radim'in emri ile Çeçenler tarafından katledilmişti. Oğlunun ölüm haberini alan Roshan adamlarıyla beraber Moskova'daki villasından çıkıp St. Petersburg'a doğru yola çıkmıştı. Roshan'ın içinde bulunduğu araç kırmızı ışıkta beklerken karşıdan gelen motorlu şahıslar hafif makinelilerle Roshan'ın aracını tarayıp ortalığı kan gölüne çevirmişlerdi. Bu olaylar Rus basınında mafya hesaplaşması olarak manşetlere geçmiş diğer örgütlerinde tedirgin olmasını sağlamıştı. Bu cinayetleri kimin yaptırdığını kimse çözememiş Radim bu olayı gazetecilere ve basın mensuplarına para vererek, tehditler savurarak olayların üstünü kapattırmaya çalışmıştı. Abramov ailesinden artık kimse kalmamış Radim yavaş yavaş piyasada gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. Abramov'a bağlı küçük iki üç grubu da şantajla ya da tehditlerle kendine bağlamış ona bağlı olmak istemeyenleri de orada barındırmamıştı. St. Petersburg'un en büyük yasa dışı kumarhanesine çökmüş sahiplerini paralı askerlerine öldürtmüştü. Radim eskilerden kalan silah işlerini bulaşmayıp Petersburg civarlarında uyuşturucu ticareti ve kumar sektörünü eline almıştı. Pankrati Suç Örgütü Petersburg'un her bölgesini abluka altına almış Petersburg Radim Pankrati'ye bağlı olmaya başlamıştı. Bu durumlar Moskova'da ki baronlar tarafından pek memnun karşılanmamıştı, çünkü Abramov ailesi baronlara bağlı şekilde hareket edip Petersburg'u el altında tutmaya çalışmışlardı. Baronlar sayesinde silah kaçakçılığına girmiş ve Abramov örgütünü bu şekilde büyütmüşlerdi. Radim baronlardan bağımsız şekilde hareket edip Petersburg'a hükmetmeye çalışmıştı. Arnavut ve Azeri mafyalarına Petersburg'un belirli bölgelerini ona çalışmaları karşılığında peşkeş çekmişti. Pankrati Suç Örgütü gün geçtikçe daha da iyi bir hale gelmiş örgüte oluk oluk para akmaya başlamıştı. Rusya'nın Tomsk şehrinde yaşayan Zakhar Raskolnikov kumarhaneler kralı olarak bilinmekteydi. Radim, Petersburg'daki kumarhanelerini Zakhar'a paslamış belli başlı kumarhaneleri Zakhar'ın örgütü ele almış Radim ile güçlerini birleştirmişlerdi. İlerleyen süreçlerde ikili çok yakın bir dostluk kurmuştu. Zakhar ve ekibi Pankrati'nin çatısı altında iş yapmış, diğer şehirlere açılmak için planlar yapmaya çoktan başlamışlardı bile.

2009-2012 yılları arasında iyi işler yürüten örgüt bir yandan büyük baronlarla diğer yandan Rus fedarallerle uğraşmıştı. Radim büyüdükçe düşmanları çoğalmaya başlamış, diğer yabancı gruplarla da mücadeleye etmeye başlamışlardı. Baronlar Radim ve ekibini dize getirmek için birçok tetikçiler yollamış, suikastler düzenlemeye çalışmışlardı fakat Petersburg'un tamamı neredeyse aileye bağlı olduğu için başarısız olmuşlardı. Rus baronlar, Çeçenlere ve Azeri mafyalarına para ve silah sevkiyatları sağlamış Petersburg'u el altına almaları için elinden gelen destekleri vermişlerdi. Petersburg'un en büyük yasa dışı kumarhanesini işleten Zakhar ve adamları, Azeriler ve Çeçenler büyük çaplı operasyon düzenleyerek kumarhaneye baskın yapmışlardı. Çeçenler ve Azeriler uzun namlulu silahlarla kumarhane baskınını gerçekleştirdi ve örgütün birçok elemanı orada katletmişlerdi bununla birlikte sivillerde arada kaynadı. Bu büyük baskın Rusya'nın gündemine düşmüş, gazetelerde ve medya da bununla ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Bu saldırıda ağır darbe yiyen Radim karşı atak yapmaya çalışmıştı fakat başarısız olmuştu. Aylardır hatta yıllardır fedaraller bu örgüt ile ilgili tüm kanıtları toplamış parçaları  tek tek birleştirmeye çalışmıştı. Radim sadece baronlarla değil fedarallerle de başı belaya girmişti. Moskova baronlarının saldıralarına karşı çıkamayan Radim artık gücünü kaybetmeye başlamış diğer gruplar karşısında itibarını günden güne kaybetmişti. Petersburg'un ücra köşelerinde bulunan uyuşturucu imalathanelerine fedaraller operasyonlar düzenlemiş birçok yeri deşifre etmişlerdi. Dağıtıma hazır halde bekleyen uyuşturucular fedaraller tarafından yakalandı, değişik uyuşturucu maddelerin yanı sıra çuvallar dolusu silahlarda yakalamışlardı. Bu haberleri duyan Zahariy Anatoliyevich Vice City'den Radim'e telefon açmıştı. Zahariy Vice City'de güçlü ailelere bağlı olarak işler yapmıştı fakat bu işler çok büyük çaplı işler değildi. Zahariy, Radim ve Zakhar'ın öldürüleceğinin haberini almış onlara bu haberi uçurmuştu. Radim ve Zakhar biraz nakit parayla ülkeyi terk etmeye çalışmışlardı fakat bu onlar için çok zorlu süreç olmuştu. Fedaraller ile başları belada oldukları için hava yoluyla kaçmaları imkansızlaşmıştı, Radim'in ve Zakhar'ın bağlantıları sayesinde Avrupa'ya kaçak şekilde girmeyi başarmışlardı. Uzun bir süre Avrupa'da vakit geçirdikten sonra Radim ve ekibi yasal yollarla Vice City'e gitmeyi başarmışlardı.

Yeni Hayat [Vice City - 2024] ve Pankrati Suç Örgütü 

Vice şehri Radim ve ekibi için kaçınılmaz bir fırsattı. Şehirdeki canlılık, fazla etnik gruba ev sahipliği yapması, para kazanmanın kolay ve çabuk olması, şehirdeki illegal trafiğin akıcı olması gibi nedenler onları buraya itmişti. Radim, burada yaptıklarından ders alarak yeni bir oluşum kurma hazırlığındaydı.Buraya gelmenin en önemli sebebi ise Amerika - Rusya geriliminin zirvede olması nedeniyle suçlu iadesi yapılamamasıydı. Burası onlar için harika bir yerdi. Artık yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmişti. Yaptıkları hataları asla gözlerinin önlerinden gitmesede artık önlerine bakmalılardı. Bu şehirde en iyilerden olmalılardı. Geldiklerinde fazla paraları yoktu fakat bir kaç işyeri almayı çoktan başarmışlardı bile. Commerce'de bir tane bar ve ofis açtılar. Onlara iyi para kazandıracak meslekleri yavaş yavaş bulmaya başlıyorlardı.İlerleyen süreçlerde Las Venturas'a ve San Fierro'ya açılacaklarından şüphe yok. Artık hedefleri daha derin işlere el atmak ve şehirde bir kaç bağlantı oluşturmaktı.

Oluşum Yetkilileri

« Son Düzenleme: 25.03.2024 02:32 Canavar »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 19.03.2024 03:00

Merhaba arkadaşlar belirtmek isterim ki Richman bölgesinde aktif olarak rollerimizi gerçekleştiriyoruz. Rusya'dan gelme yeniden yapılanmaya çalışan bir suç örgütü rolü yapıyoruz ve alımlarımızda Rus - Amerikan karakterinden yana tercihimiz olacaktır. Birliğimiz yeni olduğu için hem IC hem de OOC şekilde alımları gerçekleştireceğiz (İş yeri kapı numarası: 1033) tercihimiz IC şekilde alım yapmaktır, iki taraf içinde en sağlıklısı bu olacaktır.

Birliğe katılmak için forum pm, oyun içinden pm'den ya da discord üzerinden ulaşabilirsiniz.
Discord: xiest,avcisst 

« Son Düzenleme: 02.04.2024 03:09 Canavar »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok