Konu: Joseph Boris - Maske_45733  (Okunma sayısı 361 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.03.2024 13:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Joseph Boris @whan55 - Maske_45733

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jackson Fardsem @Kordexy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.03.2024 - 12.49

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar (copbait)

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

13.2. Polise Karşı Korku Rolleri: Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı Fear-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sabah saatleri sırasında iki oyuncu ((Joseph Boris ve Maske_45733)) kolluk kuvvetlerinin, yani polislerin dur ihtarlarına uymadan kaçmaya başlıyorlar. Buraya kadar herhangi bir sorun yok, bunlar yaşanılabilecek roller ve sunucu içerisinde zaten sıkça karşılaştığımız şeyler. Fakat iki arkadaşın hatası troll yapıyor olmaları, herhangi bir şekilde rol yapmıyorlar. Örnek verilecek olursa kovalıyoruz, kaybediyoruz ve birkaç dakika sonra arkamıza baktığımızda bizi takip ediyor oluyorlar, asla kaçmaya veya uzaklaşmaya gayret etmiyorlar, bir yerden sonra bu yaptıkları ihlali anlıyoruz ve peşlerinden gitmeyi bırakıyoruz, bu sefer de onlar hiçbir şey yokmuş gibi saçma bir şekilde polis araçlarını takip etmeye başlıyorlar, sözde rol yaparak polis aracının aynasına vuruyorlar, araca yumruk veya tekme gibi darbelerde bulunup vandalizm rolü yapmaya çalışıyorlar. Bu rolü yapmaya çalışmalarında sorun yok fakat arkadaşlar hiçbir role uymazken sadece kışkırtıcı rolleri yapıyorlar, Joseph Boris isimli şahısa beanbag atıyoruz, motordan attığımıza dair emote veriyoruz, beanbagın etkisinin geçmesini bekliyoruz ve etkisi geçtiği anda motora atlayıp motorunu sürmeye devam ediyor. Maske_45733 ıdli şahıs yüksek yerlerden çatılara motor ile atlıyor, polis aracını takip ediyor ve copbait atıyorlar. Tüm kanıtlarıyla birlikte aşağı bırakacağım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Joseph Boris, Retarted RP, Role Uyumsuzluk, Non Rp: GösterGizle

Joseph Boris - Maske_45733 COPBAIT: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Sunucuya hepimiz dahil olurken bir başvuru dolduruyoruz ve başvuruda sorular yöneltiliyor, başvuru yapıldığında ise tüm kurallar okunmuş/kabul edilmiş sayılıyor. Bunlar göz önünde bulundurularak şikayet yanıtlanırsa sevinirim, burada ki konu kişilerin seviyeleri değil. Copbait için kanıtlar yetersiz bulunursa yetkiliye özelden devamını iletebilirim.

#1 - 03.03.2024 13:33
Kontrol sağlayan yetkili "Maske_45733" etiketlerse sevinirim, maskesi olduğundan dolayı forum nickini bilmediğimden etiketleyemedim.

#2 - 03.03.2024 15:08
Joseph Boris karakteri hakkında ek olarak bir video kaydı daha mevcut, Baya yüksek bir mesafeden atlıyor ve hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor. Ve bu tarz şeyleri bir kere de yapmıyor, bir çok kez yapıyor. https://streamable.com/9ylrmn

#3 - 03.03.2024 15:13
24 saat içerisinde savunmanızı iletmelisiniz. @whan55 @Fr_55

#4 - 03.03.2024 20:05
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Birinci olarak non-rp sürüş yaptığım söyleniyor ama kanıtlara baktığımda non-rp sürüş yaptığımı göremedim, ikinci olarak ise Copbait falan yapmadım. Joseph_Boris adlı arkadaş ile IC ve OOC bir bağlantım bulunmuyor, polislerden kaçmadan önce silahlı biri bana bir olaydan dolayı ateş açtı ve bende karşılığını vermek adına maskeli şekilde şahısı arıyordum ardından polislere denk geldim ve beni bir süre kovaladılar. Bende bir süre polisleri takibe aldım ve o sıradada Joseph_Boris adlı arkadaş bana dahil oldu ama dediğim gibi arkadaşı tanımıyorum. Maskeli olduğum için polisler beni kovaladı ve olay bundan ibaret. Daha ileti gelmeyecej iyi akşamlar dilerim.

#5 - 03.03.2024 21:11
Kişilerin yaptığını gördüğüm tüm ihlalleri bir videoda atacağım.

#6 - 03.03.2024 23:21

Gerekli tüm kanıtlar videoda mevcuttur.

#7 - 05.03.2024 07:13
Burada benimşe alakalı 2-3 sahneye çıkmışım ama ne bir yazı ne bir emot atmışım hiç birşey atmadım sadece tanımadığım adamı kovalayınca siz bende sizi yakip ettim ve olay bu kadar son olan olayda ise hiçbir alakam yoktur.

#8 - 05.03.2024 08:27
Burada benimşe alakalı 2-3 sahneye çıkmışım ama ne bir yazı ne bir emot atmışım hiç birşey atmadım sadece tanımadığım adamı kovalayınca siz bende sizi yakip ettim ve olay bu kadar son olan olayda ise hiçbir alakam yoktur.
Merhaba, o rolde trollere maruz kalmış birisi olarak birkaç şey eklemek istiyorum. Alt karakterin ile polisten kaçıyorsun, bir suçluyu kaçırıyorsun. Zamanında sana alt karakter ile il-legal rollere girmek sebebinden şikâyet oluşturmuştum fakat aynı şekilde devam ediyorsun. Bahsettiğim şikâyet olayında ise aynı şekilde bir arkadaşın (?) ile ekip aracına saldırdınız. Ve hatırlıyorum ki o şikâyette herhangi bir ceza almadın, sadece uyarıldın. Linkini attığım şikâyeti herhangi bir yetkili okursa çok sevinirim. Arkadaşlara veya arkadaşa karşı herhangi bir OOC kinim bulunmuyor. Sadece birkaç ay önce tekrarladığı kural ihlalini bilerek tekrardan yapıyor. Yaşanan olayı bir defa yapsa neyse, açılan şikâyeti umursamayıp tekrardan böyle bir hareket sergiliyor. Senin zaten polis ekiplerinin peşine takılman yasak. Suçluyu kaçırdığın için de il-legal role girmiş oluyorsun. Bu sefer ağır bir ceza almasını talep ediyorum. Gerekli şikâyet linki: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=151492.0
« Son Düzenleme: 05.03.2024 17:57 Glitchrain »

#9 - 05.03.2024 17:36
Tekrardan merhaba, herkesin savunmasını yapmasını beklemiştim genel manada fakat görüyorum ki pek bir savunmanız yok.

Alıntı
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Birinci olarak non-rp sürüş yaptığım söyleniyor ama kanıtlara baktığımda non-rp sürüş yaptığımı göremedim, ikinci olarak ise Copbait falan yapmadım. Joseph_Boris adlı arkadaş ile IC ve OOC bir bağlantım bulunmuyor, polislerden kaçmadan önce silahlı biri bana bir olaydan dolayı ateş açtı ve bende karşılığını vermek adına maskeli şekilde şahısı arıyordum ardından polislere denk geldim ve beni bir süre kovaladılar. Bende bir süre polisleri takibe aldım ve o sıradada Joseph_Boris adlı arkadaş bana dahil oldu ama dediğim gibi arkadaşı tanımıyorum. Maskeli olduğum için polisler beni kovaladı ve olay bundan ibaret. Daha ileti gelmeyecej iyi akşamlar dilerim.

Öncelikle söylemem gerekir ki, IC bir bağlantın olmayan kişi ile neden polisten kaçıyorsun? Realiteye sığmayan bir durum olduğu açık bir şekilde belli eğer çok fazla polisten kaçmak istiyorsan bunu alt karakter açarak değil hırsız-polis tarzı sunuculara girip oynayabilirsin. Burası medium rp sunucusu değil, siz eğlenesiniz diye hiçbir sebep yokken tanımadığınız birisini polis kovalarken kovalamacaya dalamazsınız.

İkinci hatana gelecek olursak, kendi yazından alıntı yapalım;
Alıntı
Bende bir süre polisleri takibe aldım
Polisleri neden takip ediyorsun? Beş dakika önce seni kovalayan polisin önünden ön kaldırarak geçiyorsun (?) Tekrar realistik bakacak olursak yine bir açıklaması yok. Oynadığımız sunucuda her şeyi usulüne göre yapamasak bile bunun için çabalamalıyız, yani anlaman gereken şey şu, polisten kaçtıysan gidip saklanmalısın polisin yanından kiralık motor ile alt karakterin olduğu için tekrar tekrar kaçmamalısın. Ayrıca sunucu kurallarında da bulunduğu gibi alt karakterin ile illegal role girişemezsin.

Copbait'i kelime anlamı olarak en basit halinden anlatacak olursak, polisten kaçtıktan sonra sen tekrar tekrar polisin etrafında geziniyorsan bu ihlalin adı copbait olur, polisleri kışkırtacak şekilde hareketlerine devam ediyorsan ekstra olarak bu copbaite girer. Biliyorsunuz ki polislerin üzerinde genel teçhizatları bulunmakta, silahından tutun birçok şeyine, orada size ateş açıp, açmayacağını bilemezsin ve gerçekçi bir rol yapmak istiyorsan bunu göz önünde bulundurarak oynayacaksın, polisten kaçabilirsin elbette fakat polisten kaçtıktan sonra polis aracını arkadan yavaş yavaş takibe alamazsın. Ayrıca arkadaşım, non rp sürüş ile ilgili bir şey yapmadım diyorsun, motor ile çatıya çıkmakta ne oluyor? Polis aracı senin motoruna vuruyor ve hiçbir şey yokmuş gibi gazlamakta ne oluyor? Ortada bir ihlal varsa bunlar gözardı edilmemeli, ekstra olarak OOC siciline bakacak olursakta zaten pek iyi bir geçmişe sahip değilsin.

Kendimi ve arkadaşlarımı gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum, gerisi kararı açıklayacak olan yetkiliye kalmış. Bizim tarafımızdan daha fazla herhangi bir savunma gelmeyecek.

Arkadaşın OOC sicili ekte;
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 05.03.2024 17:49 vodkheajemapelle »