Tekrardan merhaba, herkesin savunmasını yapmasını beklemiştim genel manada fakat görüyorum ki pek bir savunmanız yok.
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Birinci olarak non-rp sürüş yaptığım söyleniyor ama kanıtlara baktığımda non-rp sürüş yaptığımı göremedim, ikinci olarak ise Copbait falan yapmadım. Joseph_Boris adlı arkadaş ile IC ve OOC bir bağlantım bulunmuyor, polislerden kaçmadan önce silahlı biri bana bir olaydan dolayı ateş açtı ve bende karşılığını vermek adına maskeli şekilde şahısı arıyordum ardından polislere denk geldim ve beni bir süre kovaladılar. Bende bir süre polisleri takibe aldım ve o sıradada Joseph_Boris adlı arkadaş bana dahil oldu ama dediğim gibi arkadaşı tanımıyorum. Maskeli olduğum için polisler beni kovaladı ve olay bundan ibaret. Daha ileti gelmeyecej iyi akşamlar dilerim.
Öncelikle söylemem gerekir ki, IC bir bağlantın olmayan kişi ile neden polisten kaçıyorsun? Realiteye sığmayan bir durum olduğu açık bir şekilde belli eğer çok fazla polisten kaçmak istiyorsan bunu
alt karakter açarak değil hırsız-polis tarzı sunuculara girip oynayabilirsin. Burası medium rp sunucusu değil, siz eğlenesiniz diye hiçbir sebep yokken tanımadığınız birisini polis kovalarken kovalamacaya dalamazsınız.
İkinci hatana gelecek olursak, kendi yazından alıntı yapalım;
Bende bir süre polisleri takibe aldım
Polisleri neden takip ediyorsun? Beş dakika önce seni kovalayan polisin önünden ön kaldırarak geçiyorsun (?) Tekrar realistik bakacak olursak yine bir açıklaması yok. Oynadığımız sunucuda her şeyi usulüne göre yapamasak bile bunun için çabalamalıyız, yani anlaman gereken şey şu, polisten kaçtıysan gidip saklanmalısın polisin yanından kiralık motor ile alt karakterin olduğu için tekrar tekrar kaçmamalısın. Ayrıca sunucu kurallarında da bulunduğu gibi alt karakterin ile illegal role girişemezsin.
Copbait'i kelime anlamı olarak en basit halinden anlatacak olursak, polisten kaçtıktan sonra sen tekrar tekrar polisin etrafında geziniyorsan bu ihlalin adı copbait olur, polisleri kışkırtacak şekilde hareketlerine devam ediyorsan ekstra olarak bu copbaite girer. Biliyorsunuz ki polislerin üzerinde genel teçhizatları bulunmakta, silahından tutun birçok şeyine, orada size ateş açıp, açmayacağını bilemezsin ve gerçekçi bir rol yapmak istiyorsan bunu göz önünde bulundurarak oynayacaksın, polisten kaçabilirsin elbette fakat polisten kaçtıktan sonra polis aracını arkadan yavaş yavaş takibe alamazsın. Ayrıca arkadaşım, non rp sürüş ile ilgili bir şey yapmadım diyorsun, motor ile çatıya çıkmakta ne oluyor? Polis aracı senin motoruna vuruyor ve hiçbir şey yokmuş gibi gazlamakta ne oluyor? Ortada bir ihlal varsa bunlar gözardı edilmemeli, ekstra olarak OOC siciline bakacak olursakta zaten pek iyi bir geçmişe sahip değilsin.
Kendimi ve arkadaşlarımı gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum, gerisi kararı açıklayacak olan yetkiliye kalmış. Bizim tarafımızdan daha fazla herhangi bir savunma gelmeyecek.
Arkadaşın OOC sicili ekte;