Konu: 19.03.2024 - Ethan North - Bug Abuse, Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 184 defa)

#0 - 20.02.2024 15:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ethan_North - Krezuran

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jamaad Davenport, Keyshawn Salimov
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videolarda mevcut, 19:40 suları.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Ortak Nezaket, Bug Abuse

Alıntı
Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak
Alıntı
Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Mal varlığını ilgilendiren açıklarda açığı kullanan kişilerin mal varlığı tamamen silinebilir.
Örnekler
- İstediğiniz evin eşyalarına erişmenizi sağlayan bir açığı kullanarak evdeki eşyaları almak ve bildirmemek
- Değerinden aşağıdaki mülkleri bildirmeyip ucuz diye satın almak
- Sunucu mapleri veya interior objelerinde hata bulmak ve rolde kendi lehine kullanmak
- Tezgahı sadece can doldurmak için kullanmak, tezgah objesiyle yüksek bir noktaya çıkmak
- GTA San Andreas oyun motoru sebebiyle yapılan C-bug, C-roll gibi çatışmada üstünlük sağlayan hareketler

8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

8.2. Force Crash: CodsMP, yeni oyun açmak ya da oyun açığı kullanılarak oyuncunun kendi isteği doğrultusunda crash yedirmesi durumudur. Tespiti halinde oyuncu, yüksek bir hapis cezası, tekrarı durumunda ise yasaklanma ile cezalandırılır. CodsMP kullanılarak Verdant Bluffs'a ışınlanma durumunda ise tespitinde oyuncu yasaklanır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dün gece yedi gibi birlik olarak toplanmış, bir role girişecekken; birden bu arkadaşlar gelip sokaktaki rolü bozarak tüm rol hevesimizi kaçırdı, gerek bug abuse gerekse araba ile ezerek role uygun olmayan davranışlarda bulundular.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/ln27fh
                                                                      https://streamable.com/eyg7sm

Ek açıklamalar(varsa): Bir kaç gündür "onaylı hood"a gelip insanların rol keyfini bozarak, bug abuse yaparak veya araba ile insanları ezerek rol keyfini kaçırıyorlar, bu tür arkadaşlardan her ne kadar bıksakta, yılmadan şikayet açmaya devam edeceğiz.

#1 - 20.02.2024 16:28
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 20.02.2024 17:09
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 20.02.2024 17:20
Burada Keyshawn_Salimov adlı adamınız senin söylediğinin aksine gelip bize EMOTE bile atmadan vurmaya başlıyor.Biz daha önce hiç vurmadıgımız halde.

https://cdn.discordapp.com/attachments/1205605482753167360/1209484894313521182/image.png?ex=65e71795&is=65d4a295&hm=a9133b901816c2f1a0606d0d001981bf7a65d5d25c7823bd9dbbb893102bdd44&

Attığın videoda bana saldırırken yaralı ihlali yapıyorsun zaten.Düşmüşsün,kalktığın gibi bana dalıyorsun buda kanıtları.

https://cdn.discordapp.com/attachments/1205605482753167361/1209504002375688233/image.png?ex=65e72961&is=65d4b461&hm=780200185c6b1cf6fc081792c7d86c4660eaca535fac1cc718524523d2b748ae&
https://cdn.discordapp.com/attachments/1205605482753167361/1209504313794367508/image.png?ex=65e729ab&is=65d4b4ab&hm=f57d0f0b623ae6bbcfb7bfb63cf3827b2e0a66a931474909036be625b904c3de&

JaydenRoss ve William Castonun yaptığı car ram ve yaralı kural ihlallerinin  videoları var,Aynı zamanda keyshawn ve jeremiah karakterleri de yapıyor.Attığın videoda Alt tab atmamın sebebi sizi düşürmemize rağmen kalktıgınız gibi can doldurup gelmeniz.Sabaha kadar sizle mi dövüşücez kardeşim

#4 - 20.02.2024 17:58
Öncelikle Keyshawn Salimov adlı karakterin yaptığı kural ihlali pek beni bağlamıyor, ama kısaca onu savunmam gerekirse; Adamın etrafında üç ekip arkadaşın ile durmuşsun, diğer arkadaşların ile onun etrafında dönüp saldırıyorsun. Rolün geri kalanını da videolu şekilde paylaşmanı beklerdim.

İkinci olarak, sadece yumruk yiyerek yere düşüyorum. Herhangi bir yaralanma mevcut değil, yumruk yediğimde emote atıp kalkmam kadar doğal bir şey yok. Mermi yemiyorum sonuçta. RK veya onun gibi bir durum da mevcut değil? Sana tekrardan vurabilirim, sen ve Dyonte Bishop'ta aynısını yapıyor çünkü rolün devamında, Bunun kadar doğal bir şey yok.

Üçüncü olarak, tekrardan dediğim gibi diğer karakterlerin yaptığı kural ihlalleri beni ilgilendirmez. Bir sorunun varsa şikayet açabilirsin onlar hakkında, aynı şekilde benim de yaptığımı söylemişsin, yapmadım ama, yine de yaptığımı iddia ediyorsan sen de şikayet açabilirsin. En doğal hakkın.

Ayrıca "Alt tab atmamın sebebi sizi düşürmemize rağmen kalktıgınız gibi can doldurup gelmeniz.Sabaha kadar sizle mi dövüşücez kardeşim" ifadesi sence savunman için ne kadar doğru bir ifade? Her ihtimalde rolü doğrudan bölüyorsun ve bug abuse'ye girişiyorsun, canımızı doldurmamız için üstünden 120 saniye geçmesi gerekiyor ve chatloglarımızda bu ibare bulunmuyor, bulunuyorsa kanıdını paylaşta biz de görelim. Doğru düzgün bir savunma yapmadığın sürece daha yanıt vermeme gerek olmadığını düşünüyorum.

Gerçi yapabilsen bile her ihtimalde sonucun aynı olacağını düşünüyorum, iyi forumlar.

#5 - 20.02.2024 18:15

Jeremiah karakterinin ihlal yaptığı attıgım sslerde bellidir.Başka bir şey yazmayacağım.

#6 - 20.02.2024 18:22
Bizzat şahit oldum, onaylıyorum.

#7 - 20.02.2024 18:42

Jeremiah karakterinin ihlal yaptığı attıgım sslerde bellidir.Başka bir şey yazmayacağım.

Orada kavga veya herhangi bir çatışma yaşanıp yaşanmadığı ne malum? Belki bugdan dolayı düşüyorum ve bunu role yansıtıp devam ediyorum? Sonucun belli olduğunu anlayınca diğer arkadaşları da yanınızda götürmeye çalışıyorsunuz. Gerek yok.
Eğer başka bir şikayet açıp güzelce durumu açıklarsan, üstüne de video eklersen savunmamı detaylandırırım. SS'lerde ne olup bittiğini fark etmek zor oluyor çünkü.

#8 - 20.02.2024 18:57
Kardeşim yaptığın çok ayıp.normalde açmayacaktım da madem bu kadar istedin sana bi şikayet açalım. videosunu da atacağım merak etme.

#9 - 21.02.2024 14:40
Cezalandırılacaklar.