Konu: 13.02.2024 Ara Güncelleme Notları  (Okunma sayısı 1448 defa)

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#20 - 13.02.2024 18:05
Partnerlik sunucunun ayarlarıyla oynayacak geçmiş olsun. Zamanla nerflenir diye umuyorum. Aksi taktirde 2023 viceyi bile özleyecek duruma gelirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 13.02.2024 18:15
 :vays: :nays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 13.02.2024 18:16
bu sefer gerçekten de push it to the limit
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 13.02.2024 18:16
Kıyak olmuş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 13.02.2024 18:19
Partnerlik güzel olmuş, fiyatıda yerinde. Birilerinin oyunda avantaj elde etmesi diğer oyuncular için bir dezavantaj yaratmaz aksine zenginleştirir. Geçmiş sunucularda en büyük eksiklik sınıflaşma yoktu. Her şehirde vardır bu kimi altı sınıfı kimi orta sınıfı kimi de elitleri oluşturur. Parterlik sistemi bunu hızlandırır daha zengin her zaman daha kaslı daha güclü daha yakışıklı olur gerçek hayatta da oyunda da   :D
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
behzatc4530,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 13.02.2024 18:30
 :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 13.02.2024 18:32
cpt vice geri mi dönüyormuş  ???
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 13.02.2024 18:32
Çok güzel, ellerinize sağlık her şey için
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 13.02.2024 18:35
Başlıyoruz.  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 13.02.2024 18:40
Partnerlik sunucunun ayarlarıyla oynayacak geçmiş olsun. Zamanla nerflenir diye umuyorum. Aksi taktirde 2023 viceyi bile özleyecek duruma gelirsiniz.

keep calm. Farkındaysanız 5 yıldır Vice Roleplay hariç, SAMP - MTA - GTAV, FIVEM, RAGE vb. tüm platformlarda ayakta kalabilen "SAYILI" platform var ve hepsinin Marketi Vice'ın 10 katı falan Pay2win. Sence neden? Bunu biraz düşünelim.

Kendi arasında, "BEN MARKET YAPMIYORUM AMACIMIZ ROLL" diye açılan sunucular dahi hamachi'den hallice olup 100 oyuncu çekip 1-2 ay içinde de marketten vurgun yapmayı deneyip kapanıyor. Vice bugün Partner getirdi, bunun 100 kat beteri (Oyunda sana silah, araba veren, doğrudan maddi destek sağlayan) bir ton platformda çok daha kötü diyebileceğimiz ürünler satılıyor.

Sebebi belli. Sunucunun ekosisteminin bir şekilde dönmesi gerek. Vice 2023'ü demişsin mesela, ballandıra ballandıra anlattığınız 2021-22'lerin de (Ki şu an yeni başlayan player da 3 sene sonra anlatacak Vice2024'ü efsaneydi diye, bu böyledir) o dönemlerin de tadı nerden çıkmıştı?

O dönem Vice Marketi Skin ve VIP'den para kazandı, parayı cebe atmak yerine 5-10 geldiyse de gidip tamamını büyük sayfalara, DNZY'lere, Tugay Aloğullarına verdik, tüm sayfalara reklam yaptık, "Roleplay" diye bir şeyi SAMP'ın ötesine tanıttık, elimizdeki toxic kitleden kurtulabildik bu sayede. Sıfırdan bir ton insana Vice konseptinde rol öğrettik de o sevdiğimiz Vice bugünlere gelebildi. Ben neden Vice'ın her zaman çizgilerini sıkı tutabildim, 2019'a kadar benle kanka olan ama 2019'dan sonra Vice'ı açınca istedikleri şeyleri vermedim/torpil yapmadım diye "Manifesto şöyleydi böyleydi, sunucu açtı değişti, g.tü kalktı" diye anlatan eski über samp roleplayerlarını nasıl "İşinize gelmiyorsa yapacak bir şey yok, siz eski arkadaşımsınız/tanıdıksınız diye torpil yapamam" diyerek sunucudan uzaklaştırabildim? Çünkü onlara muhtaç olmadım. Elime para geçti, o parayla reklam yaptık.  100 kişi açıp sürekli 2-3 tayfaya/admin birliğine muhtaç kalan sunucuların halini 5 yılda 500 kere gördük. Biz onlar gibi olmadığımız için buradayız zaten. Halen daha bunu çözememiş olmanız üzücü, en azından eski oyuncuların.

Haliyle, ne yazık ki dünyada artık hiçbir şey gönüllü ya da öpücükle dönmüyor. Sunucunun şu an tek bir youtuber reklamı 1300 1500 TL para istiyor örneğin. Elimizdeki hileciyi, toxici, ortam bozan birliği rahatça uzaklaştırmamız için sizin gibi sıradan playerların gözünde sunucu sayısının eksilmemesi gerekiyor. Bugün sunucu 400 çekiyorken yarın 150 çekmeye başlasa forumlarda ilk konuları açacaklar sizsiniz mesela. Canınız sıkılacak, rol yapmaya adam bulamayacaksınız. Sonuç? Sonuç benim bu reklamı yapmam gerekiyor. Reklam fiyatı geçen sene 100 lirayken bugün 1000'e çıktıysa, host masrafı, şirket masrafı, koruma parası, muhasebeci parası, %20 KDV, %20 gelir vergisi vb. cebimden nasıl binlerce lira vereceğim?

İşte ilk cümleye geliyoruz burada da. Ne kadar o pay2win dediğimiz sunuculara kızsak da yolun sonu oraya çıkıyor. Sürekli bir platform yönetmek ve geliştirmek istiyorsan, özelllikle de artık bu iş tamamen yazılım/donanım/tasarımdan geçiyorsa, her bir iş yaptığımız kişi profesyonelce yaptığı için bu işlere para alıyorlar, buna developerlar da dahil.

Maalesef ki sistemi buna itmezsek Vice da kapanıp giden sunuculardan birisi olurdu. Partner bu haliyle dahi gayet yerinde bence. 800 TL veren adama bir şeyler vermek zorundayız, bir şeyi bozduğu yok. Dediğim gibi bunun türevleri M4, Villa, 1.000.000$ nakit desteği vb. veriyor farklı ortamlarda. Biz yine adil davranmaya çalıştık.

Partnerlik güzel olmuş, fiyatıda yerinde. Birilerinin oyunda avantaj elde etmesi diğer oyuncular için bir dezavantaj yaratmaz aksine zenginleştirir. Geçmiş sunucularda en büyük eksiklik sınıflaşma yoktu. Her şehirde vardır bu kimi altı sınıfı kimi orta sınıfı kimi de elitleri oluşturur. Parterlik sistemi bunu hızlandırır daha zengin her zaman daha kaslı daha güclü daha yakışıklı olur gerçek hayatta da oyunda da   :D

+1
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
tr_ouz, Hermaphros,
Tepki yok