Konu: Klara_Berthelsen GBİ+Agresif Rol+Deathmatching  (Okunma sayısı 121 defa)

#0 - 11.01.2024 18:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Klara_Berthelsen @dianax - 36819

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Wesley_Manders @EniLuc - 31221
Theresia_Karczmarz @SlayerX44 - 4139
N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.01.2024 - 18:06 N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: GBİ+Agresif Rol+Deathmatching
1 :Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

11.3. VCPD, Malibu Corporation, Vice Belediyesi ve Hastane üyelerine karşı roller: Bu oluşum üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2: Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3: Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi, Malibu Corporation çalışanı olarak, şirket binası önündeki uzun süre park hâlinde duran araçları yan tarafımızdaki otoparka çekiyordum. Kişi, ic bir şekilde hakaretler etti, özür dilemesini istedim. Özrü dileyince aracını otoparktan çıkarttı, araçtan inip bir şey söyleyeceğim dedikten sonra bıçakla saldırma emotesi verdi. Kişiyi Pm'den bilgilendirdim. "Burası Güvenli Bölge, biliyorsun değil mi?" Diye. Dikkate almayıp IC hakaretlere olay yerinde devam edince, şikayetini oluşturuyorum diye PM attım. "Pm kes" şeklinde saygısızca olarak karşılık aldım. Deathmatching kurallarına göre, bu işlemi yapacaksa bile, basit emoteler ile gerçekleştirmemeli. Hangi silahla yaptığının önemi yok, arabayla bile yapsa DM suçudur.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: h 1:
2 :
3 :
4 :

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 11.01.2024 19:11
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 11.01.2024 20:53
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 11.01.2024 23:52
Öncelikle olayı anlatayım aracım Malibu'nun önünde  herhangi bir ihlal olmadan kenarda park halindeydi. Arkadaş arabamı alıp otoparka çekmiş gateyi kapatmış. İnsan gibi arabama zarar verdiğini parasını vermesini söylüyorum. Sonrasında bana hakarette bulundu feminen kadın falan diye durduk yere. Sonra gateyi açmadı bekledim onu 5 dakika yok özür dile rollerine girdi. Ortada bir şey yokken kendi kendine arandı. Sonrasında ben de arabadan inip onu bıçakladım.
Yalancı şahitler olay gerçekleşirken yoktu bile. https://hizliresim.com/8ztlmy7 https://hizliresim.com/4n05z1j https://hizliresim.com/lbueter

#4 - 12.01.2024 09:24
Evet aracını çektim çünkü o alan Malibu Corporation binasına ait bir "Mülkiyet", Ben de 5 dakikadan fazla park yapan araçları otoparka çekiyorum. Hakaret ettin, çizilmiş deyip benden para istedin. Ben de vermedim, hakaret olarak karşılığını verdim. Orta da çizilme rolü yok, herhangi bir şey yok. Çizilme rolü yapıyorsun, bir de "İnsan" gibi demen trajikomik, hakaret edip, "Sen Kimsin ya?" gibi şeyler söyleyip, hâlâ daha o olayın yaşandığı bölge de dolaşmaya devam ediyorsun. Kendi attığın ss'lerde bile belli. Ek olarak, hakareti ben başlatsam bile, sen karşılığında bıçak çekemezsin. Özellikle GBİ alanda. Beş dakika bekledim yazmışsın, kendi attığın ss'te timecyc açık. Bir dakika olarak gözüküyor? Benim ss'lerimde de aynı? Yalancı şahitler demişsin, attığın ss'lerde bile kişiler hâlâ olay yerinde duruyor nedense? Senin ve benim attığım chat loglarda saniyelerine kadar var, hepsi konuşuyor? Peki anlat bize, bunlar tam olarak nasıl oluyor? Benim anlattığım Ss'ler yalan olsa, seninkiler de aynı? Bir de son olarak şunu eklemek istiyorum.
Kişinin attığı 3. Ss'i tam almamış, ben 2 mesaj öncesini de ekleyeyim hemen buraya ; https://hizliresim.com/oroqml4 Bende tam tam hali yok ama olay gayet açık. "Hakaretine göre rol yapıyorum, çizik rolü yok çizilmiş diyorsun". Kişinin zaten birden fazla hakkında şikayet açılmış durumda, dün dahi birden fazla kez hapse girmiş. Genele vurduğumuzda kişinin kabahati çok. Bilerek yapıyor, bilmiyormuş ayağına yatıyor.

#5 - 15.01.2024 01:46
Merhaba,

Şikayet incelendi. Klara Berthelsen karakteri yetersiz oyuncu profilinden ötürü yasaklandı.

K/A
« Son Düzenleme: 15.01.2024 01:48 ByRevenge »