Konu: 2024 Türkiye Yerel Seçimi  (Okunma sayısı 807 defa)

#10 - 18.01.2024 14:53
Siyasetin S si mide bulandırıcı, hiçbir şeyini takip etmiyorum. Tavsiye de ediyorum açıkcası.
Katılıyorum, ülkemizde siyaset mide bulandırıcı olmaya başladı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 18.01.2024 14:58
Malatya da yine Ak parti kazanacak, çok umrumda değil kimin kazandığı ama umarım yolları yaparlar, araba sürülecek gibi değil yollar.

Ak parti deprem zamanında verdiği vaatleri tutmadı, malatya şehir merkezi olduğu gibi duruyor. Halka herhangi bir yardım dahi edilmedi, soğukta çadırlarda, konteynırlarda kalıyorlar. Alacağını pek sanmıyorum, Selahattin Gürkan'da refahın yanına geçti. Battalgazi belediyesini refah alacak nezlindeyim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 07.02.2024 11:13
Malatya da yine Ak parti kazanacak, çok umrumda değil kimin kazandığı ama umarım yolları yaparlar, araba sürülecek gibi değil yollar.

Ak parti deprem zamanında verdiği vaatleri tutmadı, malatya şehir merkezi olduğu gibi duruyor. Halka herhangi bir yardım dahi edilmedi, soğukta çadırlarda, konteynırlarda kalıyorlar. Alacağını pek sanmıyorum, Selahattin Gürkan'da refahın yanına geçti. Battalgazi belediyesini refah alacak nezlindeyim.
Depremden etkilenen illerde geçen sene Erdoğan kazandı diye konvoy yapmışlardıı, hem de depremden sonra. Bu vicdansızlıkla bence bi zahmet yine AKP'den yana olurlar.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elynn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 10.02.2024 13:40

Depremden etkilenen illerde geçen sene Erdoğan kazandı diye konvoy yapmışlardıı, hem de depremden sonra. Bu vicdansızlıkla bence bi zahmet yine AKP'den yana olurlar.

neye şaşırdın ki? malatya'da 2020 ocak ayında olan depremde ananemin yaşadığı köy evi yıkıldı. 2023'de olan depremde babanemin merkezde yaşadığı ev yıkıldı. babanem ve dedemin en büyük şansı istanbul'da olmasıydı. ama bunca rezilliğe rağmen yine gidip akp ve erdoğana oy verdiler. özetle bir insanın fikrini değiştirmek zordur. özellikle de yaşlıysa ekstra zordur. mesela ben akp'ye ve adayına asla oy vermiyorsam, birileri de muhalefete ve adayına asla oy vermiyor. bu aday kılıçdaroğlu ise oy vereceği varsa da vermezler. bazı şeyleri artık doğal karşılamak ve umutlanmamak gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 15.02.2024 03:23
Ben İstanbul'da oturuyorum, 26 yaşındayım dolayısıyla hem Ak Parti'nin yönettiği İstanbul'u gördüm hem de Cumhuriyet Halk Partisinin yönettiği İstanbul'u gördüm ve net bir şekilde yaşadığım tüm olumsuzluklar / olumlu yönler hafızam da.

Evet çoğu insanın bir ideolojisi var ki; halkımız fanatizme bayılır ama belediye seçimlerinde en azından İstanbul için söylüyorum tüm ideolojik kafayı bir kenara bırakmalıyız, yapılan hizmete, vaat edilen hizmetlere odaklanmalıyız. Benim çoğu arkadaşım sağ görüşlü olduğumu bilir, e dolayısıyla sağ görüşün şu an en büyük temsilcisi ak parti olduğu için akpli olduğumuda bilir. Şimdiye kadar Ak Parti'nin belediyeciliği kötü müydü? Hayır? E neden ak parti kaybetti? çünkü yanlış aday olduğu için son yerel seçimi kaybetti ki Ak partiye oy vermiş birisi olarak ben yerel seçimlerde Binali Yıldırım'a değil Ekrem İmamoğluna oy verdim.

İmamoğluna oy vermiş birisi olarak, Ekrem İmamoğlunun performansından ne yazık ki memnun değilim, evet bu siyasetin içersinde var ama İstanbul'u basamak görüp 2. plana atmasını hazmedemiyorum, bir çok problem yaşanıyorken  İmamoğlu şehir şehir miting yapıp kendisine zemin hazırlıyordu.
günün 3-4 saatini araç kullanarak geçiriyorum, gerçekten merak ediyorum yazın yapacağın yol çalışmasını, metrobüs yollarını neden kışın yapıyorsun abi? seçim yaklaşıyor eyvallah yahu yazın yap, yaptık diye reklamını yap. Sezon başlamadan yapılması gerekeni sezon başlayınca yaptı ve trafiği alt üst etti (okul servisleri, şirket servisleri, şirket otomobilleri vs. vs.). Şehir bomboşken hiçbir şey yapılmadı, yaz bitti başlandı işlere neyse o trafikte çektiklerimi unutmayacağım imamoğlu :D
Ben gerçekten sinirlenmişim imamoğluna çünkü beklentim çok yüksekdi, Beylikdüzünde yaptığı başkanlıktan beri takip ediyordum ama ne yazık ki rehavete kapıldı.
Bir de maalesef ki şöyle bir gerçek var, ya işte arkadaşım meclis çoğunluğu akp'de, önüne engel koyuyorlar, onlara rağmen, madem öyle kardeşim kusura bakma, belediye başkanı da iktidardan olacak, ya da çoğunluk hangi partideyse.

Gelelim Murat Kurum'a, ak parti çıkarabileceği en iyi adayı çıkardı, insanların en büyük korkusu depreme önem veren birisi, açık konuşmak gerekirse şimdiye kadar katıldığı tüm programları izledim ve ağızım açık izledim, inanılmazın ötesinde vaatleri var, öyle ya da böyle ekonomi kötü veya iyi, ak parti vaatlerini her zaman gerçekleştirdi şimdiye kadar. İktidara çok yakın bir dille konuştuğumun farkındayım ama gerçekten at gözlüklü birisi değilim.

----------
EDİT:
Az kalsın unutuyordum, Fenerbahçe'ye yaptıklarını da unutmadık.
« Son Düzenleme: 15.02.2024 03:26 Aytuk »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 15.02.2024 03:35
"AKP vaatlerini gerçekleştirdi." cümlesi bence ironi olarak kullanmışsındır, AKP'nin 2024 hedeflerinin yüzde 10u toplasan gerçekleşmedi, İstanbul konusunda İmamoğlu'nun resmi İBB verilerine göre %80'ini tamamlamışken Murat Kurum'un söylemi üzerine %87si gerçekleştirilmiş. Trafik konusunu dert etmişsin anladığım kadarıyla, çevre ve şehircilik bakanlığının bile çözemediği konunun belediyenin çözülmesini beklemen biraz garip özellikle İstanbul özelinde bugün 20 milyonluk bir şehirden sadece belediyenin bunu çözmesini beklemen bence biraz saçma. İlk 10 ekonomi arasında yer alacağız denilen, yirmi beş bin dolar kişi başı gelir diyen, hızlı ve çözüm odaklı yargı diyen, 500 milyar dolar ihracat diyen, öğretim görevlisi başına 20 öğrenci diyen, YHT hedefi 10 bin kilometre diyen, 350 milyon havacılık yolcusu diye vaat veren, dünyanın en büyük 10 limanı projesini vaat eden, siber tehditlere çözüm diye vaat veren (bugün verilerimiz ortada geziyor.), kyk bazında 3 veya tek kişilik oda diyen, okul öncesi spor eğitimi diyen, afete hazırlıksız yakalanmayacağız diyen ve bunların hiç birini yapmayan AKP'mi vaatlerini tutuyor. Bu bahsettiklerim 2023 vaatleriydi bu arada bunu belirteyim.
Yıllarca AKP belediyesinde yaşadım, tamamen objektif bir şekilde söyleyeyim Anadolunun bir köyünden muhtar getirirsek daha güzel yönetir, evet 2024 yerel seçimlerimde oyumu hiç düşünmeden sorgulamadan İmamoğlu'na vereceğim. Bugün bir çok arkadaşım İBB yurtlarında kalırken, AKP yüzünden öğrenci açlık içinde sürünürken öğrenciye burs verirken, gidip halk aşevlerinde şaka gibi ucuz bir fiyata yemek yiyebiliyorken başka bir adayı düşünmeyeceğim. Hem İstanbul'u güzel yapan İmamoğlu'na oy vereceğim, hemde cumhurbaşkanlığı için önünün açılması için dua edeceğim.

Mecliste Zafer Partisi'ne oy vermeyi düşünüyordum, Bu fikrimdende vazgeçtim, açık söyleyeyim 14 Mayıs'ta oyumu Zafer Partisi'ne verdim, fakat Sinan Oğan konusunda en ufak bir eleştiri görmeden tak diye İmamoğlu'na sallanılması beni rahatsız etti, Atatürkçü bir insanım fakat ülkücüye güvenmek gibi bir hata yaptım, Ecevit'in dediği gibi "Biz milliyetçiliği Türkeş'lerden öğrenmedik."

Saygılarımla. :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 15.02.2024 03:51
Evet çoğu insanın bir ideolojisi var ki; halkımız fanatizme bayılır ama belediye seçimlerinde en azından İstanbul için söylüyorum tüm ideolojik kafayı bir kenara bırakmalıyız
İstemsizce halen ideolojik düşüncelerine kapılıyorsun, İmamoğlu İBB tarihinin en başarısız başkanlarından birisi olabilir, ayda bir metrobüs güzargahını metrobüs yoluyla değil de yayan yürüyerek geçirenleri izledik, daha önce eşi benzeri görülmemiş metrobüs kuyruklarını izledik ( İstanbul, Cumhuriyet tarihin de ilk defa nüfus azalması yaşadı) nüfus azalmasına rağmen, 5 yılda gelişen hiçbir şey yok, sadece yerinde sayan hatta insanlara hizmet yerine zarar ziyan eden bir belediyecilik gördük.
ne kadar pislik, kötü çalışan belediye varsa hepsi chp partisinin olduğu ilçelerden çıkıyor, ben Fenerbahçe'liyim, istanbul'un en gezilebilir semtlerinden biri olarak Kadıköy'e her hafta giderim, sokaklarda ki rezillik diz boyu. Metro çıkışları pislik, bi yağmur yağdı 15 senedir su basmayan metro durağına su bastı,  İSPARK belediyeye para kazandıracak diye bildiğimiz otopark şarapçılarına döndü, evimin önüne ispark konuyor şaka gibi bi durum yani. Toplu taşımada ilk aktarmayı ücretsiz yapacağız dedi yapmadı, 5 yılda halen bitiremediği bir çok metro var,  asya kıtasına bir otogar daha açacağız demişti, hedef 2053 herhalde, açlık sınırının altında ki ailelere su ekmek süt ücretsiz vereceğiz dedi vermedi, ya gerçekten say say bitmez neyse tartışmaya devam etmeyeceğim dostum, ben de kendi düşüncelerimi paylaştım, kalp krııcı ya da itici olduysam özür dilerim hakkını helal et ama ne yazık ki Chp artık chp değil, loser.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 15.02.2024 12:52
.
« Son Düzenleme: 16.07.2024 14:27 xanpvs »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 15.02.2024 15:19
Şimdiye kadar Ak Parti'nin belediyeciliği kötü müydü? Hayır?
ulaşım bakanlığı bizim buraya açtığı metroyu (M11) dokuz (9) yılda bitirdi.
kyk yurtlarıyla ibb yurtları arasındaki farkı herkes görebilir
yine seçim vaatlerinden olan öğrencilere bedava kardı bugün de yapabilirler ulaşım bakanlığı özelinde, samimi değiller

Gelelim Murat Kurum'a, ak parti çıkarabileceği en iyi adayı çıkardı, insanların en büyük korkusu depreme önem veren birisi, açık konuşmak gerekirse şimdiye kadar katıldığı tüm programları izledim ve ağızım açık izledim, inanılmazın ötesinde vaatleri var, öyle ya da böyle ekonomi kötü veya iyi, ak parti vaatlerini her zaman gerçekleştirdi şimdiye kadar.
bu adam şubat depremi döneminde ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK bakanıydı, umarım o programları izlerken o imar aflarını kimin çıkarttığını unutmadan izlemişsindir

Bir de maalesef ki şöyle bir gerçek var, ya işte arkadaşım meclis çoğunluğu akp'de, önüne engel koyuyorlar, onlara rağmen, madem öyle kardeşim kusura bakma, belediye başkanı da iktidardan olacak, ya da çoğunluk hangi partideyse.
:D

(İstanbul, Cumhuriyet tarihin de ilk defa nüfus azalması yaşadı)
şunu gerçekten yazdın mı yoksa burada gerçekten bir ironi mi var bunu da tam anlayamadım açıkçası. sence istanbul nüfusu azaldı mı? evet, istanbul'dan 3 tane Türk gitti onun yerine 33 tane göçmen geldi. bu insanların yarısından fazlasında kimlik bile olmadığı için rakamlara yansımaması normal

akpnin çıkarttığı adayın istanbulla hiçbir alakasının olmamasını, dönecek rant muhabbetini ya da siyasal ideolojiyi falan işin içine hiç katmadan baksan da doğru adayın bu herif olmadığı zaten ortada. ha bu arada

ak parti vaatlerini her zaman gerçekleştirdi şimdiye kadar.

çok uzatmak istemedim, yukarıdaki arkadaş zaten çok iyi değinmiş çoğu şeye
👏👏 tebrik ederim, üstte dediğim şeyleri daha sade şekilde açıklamışsın emeğine sağlık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 16.02.2024 17:30
İzmir'de köklü bir değişim olmalı... Böyle ilerleyemez. İdeolojik olarak HİÇ HİÇ HİÇ HİÇ aynı tarafta olmadığım AKP'nin Aliağa belediye başkanı, maalesef ki İzmir BB'den çok daha iyi. Kendisi tabii ki Aliağa'nın fabrikasal gücünü (Özellikle SOCAR gibi fabrikalar) elinde tutuyor ancak, bunu iyi kullanıyor. AKP de bu adamı İzmir BB adayı yapmadığı için yine kaybedecek.

CHP ise artık güncel kafasından kurtulmalı ve şehrin kronik sorunlarına (ulaşım, altyapı vs.) Ekrem İmamoğlu gibi çözüm bulmalı.

İyice yerele inersek;

Foça belediye başkanlığını bana salın, ilçeyi daha iyi yönetirim.
Torbalı belediye başkanlığını da bana bırakın kral, ilçeyi ben de daha iyi yönetirim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok