Konu: 2024 Türkiye Yerel Seçimi  (Okunma sayısı 803 defa)

#0 - 06.01.2024 20:39
Herkes yaşadığı şehre ve ilçelerine göre seçim sonuçlarını yazsın. Bakalım Vice topluluğu yaşadığı bölgeyi ne kadar tanıyor? Özellikle de anadolu'da, doğu'da, karadeniz'de yaşayan arkadaşların tahminlerini görmek isteriz.

yaşadığım yer: istanbul
tahminim: iyi parti, hdp ve diğer muhalefet partileri de aday çıkaracağı için akp kazanacak. ekrem imamoğlu 2019'da muhalefetin tek adayı olmasından ötürü kazanmıştı. Hatta ikinci turda da 800 binden fazla fark attı. 2023 seçiminde cumhurbaşkanlığında kılıçdaroğlu en çok oyu aldı. ama parti bazında akp istanbul'da birinci olmuştu. tahminim akp istanbul'da yerel seçimi kazanacak. maalesef eko başkanın hikayesi 31 mart günü bitecek. siyaseti bırakmaz. ama istanbul'u kaybedeceği için eski havası kalmayacak.

2023 milletvekilliği istanbul sonucu...muhtemelen yerel seçimde de böyle bir tablo göreceğiz istanbul'lular olarak.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.01.2024 21:58
Siyasetin S si mide bulandırıcı, hiçbir şeyini takip etmiyorum. Tavsiye de ediyorum açıkcası.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 08.01.2024 00:10
İzmir'de köklü bir değişim olmalı... Böyle ilerleyemez. İdeolojik olarak HİÇ HİÇ HİÇ HİÇ aynı tarafta olmadığım AKP'nin Aliağa belediye başkanı, maalesef ki İzmir BB'den çok daha iyi. Kendisi tabii ki Aliağa'nın fabrikasal gücünü (Özellikle SOCAR gibi fabrikalar) elinde tutuyor ancak, bunu iyi kullanıyor. AKP de bu adamı İzmir BB adayı yapmadığı için yine kaybedecek.

CHP ise artık güncel kafasından kurtulmalı ve şehrin kronik sorunlarına (ulaşım, altyapı vs.) Ekrem İmamoğlu gibi çözüm bulmalı.

İyice yerele inersek;

Foça belediye başkanlığını bana salın, ilçeyi daha iyi yönetirim.

« Son Düzenleme: 08.01.2024 00:13 the batuhan batrix »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 08.01.2024 00:15
İzmir'de köklü bir değişim olmalı... Böyle ilerleyemez. İdeolojik olarak HİÇ HİÇ HİÇ HİÇ aynı tarafta olmadığım AKP'nin Aliağa belediye başkanı, maalesef ki İzmir BB'den çok daha iyi. Kendisi tabii ki Aliağa'nın fabrikasal gücünü (Özellikle SOCAR gibi fabrikalar) elinde tutuyor ancak, bunu iyi kullanıyor. AKP de bu adamı İzmir BB adayı yapmadığı için yine kaybedecek.

CHP ise artık güncel kafasından kurtulmalı ve şehrin kronik sorunlarına (ulaşım, altyapı vs.) Ekrem İmamoğlu gibi çözüm bulmalı.

İyice yerele inersek;

Foça belediye başkanlığını bana salın, ilçeyi daha iyi yönetirim.
İzmir için bir şey diyemem ama Ekrem imamoğlu İstanbul için bir çözüm olduğunu sanıyorsan hiçte öyle bir şey yok. Bu seçimi yüzde yüz kaybediyor zaten, kendi partilisi bile istemiyor adamı artık. Onlarca vaadinin toplasan 10 tanesini belki yapmamıştır, İmamoğlu bir şey yaptı diye görüyorsanız sadece kendinizi kandırıyorsunuzdur.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
trickstertrick, SemX0102,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 08.01.2024 01:48
istanbul'da yerel seçimler daha çok genel seçim havasında geçer. doğma büyüme istanbul'lu olarak söylüyorum bunu. şu ana kadar hatırladığım hiçbir yerel seçimde vaatlere ve çalışmalara göre seçim sonuçlanmadı. küçük şehirlerde veya anadolu'nun ilçelerinde, köylerinde gibi düşünmeyin. istanbul'da oy verenlerin en az yüzde doksanı oy verdiği ilçe belediye başkanını ve mahalle muhtarını bilmiyor. şahsen ben yaşadığım ilçenin belediye başkanını ve muhtarını bilmiyorum. bu seçimde benim ilçemden kim aday onu da bilmiyorum.

ekrem imamoğlu'nun 2019'daki şansı iyi parti ve hdp'den tam destek almasıydı. ama 2023 seçiminden sonra o destek gelmeyecek ve seçimi kaybedecek. hatta chp izmiri bile kaybedebilir. maalesef kılıçdaroğlu sadece 2023 seçimini değil, 2024 yerel seçimini de kaybettirdi. büyükşehirleri chp muhtemelen kaybedecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 08.01.2024 20:51
Parti nezdinde fikrim,

Bu saatten sonra muhalefetten yapıcı ses gelene kadar AKPye oy vermek ya da seçime gitmemek gerekiyor bence. Muhalefetin bir planı yok, sadece ses çıkartıyor. İktidarın kötü de olsa halktan aldığı yönetim meşruiyet tazeleme gücü var. Muhalefet de o da yok. O yüzden ya AKPye oy, ya da hiç gidilmeyip tepki gösterilmesi gerekiyor.

Seçimlerin önemi yok denecek kadar az gerçekten. Toplum değişmedikçe seçimler toplumu da değiştirmeyecek. Kendimizi geliştirip hayatımızı kurup yaşamamız lazım, ideolojik kutuplaşmaların kaşınmasından prim elde eden siyasetçilerin malzemesi olmaya gerek yok. Çoğu beş para etmez, sadece insanları kaosa sürüklüyor. Yapıcı bir ses görürsem oy vericem ama parti nezdinde muhalefete sırf AKP düşsün diye oy vermeyeceğim. Bence bu da sağlıklı bir düşünce değil, koronadan çıkıp vebayı destekleme tercihinde bulunuyoruz. Oylarımızın daha değerli olduğunu düşünüyorum, o yüzden oy vermeyenlere ayrı bir saygım arttı bu seçimlerden sonra.

Aday açıklamaktan korkmuşlarmış yıpranma olmasın diye. Korkan insan bu ülkeyi nasıl yönetsin? Resmen toplum için olan fikirlerimizle bizi aptal yerine koyuyorlar. Ya da gerçekten öngörüsü zayıf insanlar tarafından yönetiliyoruz.

Parti kafasında değilseniz (mantıklı olan)

Eğer belediyede veya yerel seçimlerde tanıdığınız iyi yöneteceğini düşündüğünüz isimler varsa o isimleri iyi araştırıp oy vermek en mantıklı olanı. İsimlere oy verin partiye değil.  :-X
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 09.01.2024 02:12
CHP'nin " Eğer bize oy vermezseniz AKP başınızda kalacak, bize mecburiyetten oy vermek zorundasınız" stratejisi bulunmakta.
Bence izmirden CHP'nin gitmesi şart. Diğer türlü bunlar akıllanmaz. Ve böylelikle muhalefetin oyu Zafer partisi gibi partilere daha fazla kayar.
Ve ayrıca Atatürk ilke ve inkılaplarını, Türk milletinin çıkarlarını Zafer partisinden başka bir partinin düşünmediği görüşündeyim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 09.01.2024 03:44
Suç ve politika aynı şey. 
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 14.01.2024 18:47
belki siyaset yapmanın yeri vice forum değildir ama şunu görüp de susamazdım çünkü ben Türkiye'de yaşıyorum ve apolotik olamam. apolitik olana da saygım falan yok. akp'nin karşısındaki adaya (kim olduğu önemli değil, öyle en güçlüye oy verin gibi bir şey asla yazmıyorum -ki ben de şu an kime vereceğimi daha kesinleştirmedim- sadece oy verin, demek istediğim bu. Atatürk'ün size verdiği oy kullanma hakkını kullanın, kullanmak zorundasınız. eğer kullanmıyorsanız da lütfen yarın cemaat yurtlarındaki intihar/cinayet vakalarına üzülme rollerine girmeyin, bu adamların neden hıdısının dıdısında mercedes var rollerine girmeyin, listeyi daha çok uzatırdım da burası siyaset alanı değil. herkesin kendi seçimi.
Parti nezdinde fikrim,

Bu saatten sonra muhalefetten yapıcı ses gelene kadar AKPye oy vermek ya da seçime gitmemek gerekiyor bence. Muhalefetin bir planı yok, sadece ses çıkartıyor. İktidarın kötü de olsa halktan aldığı yönetim meşruiyet tazeleme gücü var. Muhalefet de o da yok. O yüzden ya AKPye oy, ya da hiç gidilmeyip tepki gösterilmesi gerekiyor.

Seçimlerin önemi yok denecek kadar az gerçekten. Toplum değişmedikçe seçimler toplumu da değiştirmeyecek. Kendimizi geliştirip hayatımızı kurup yaşamamız lazım, ideolojik kutuplaşmaların kaşınmasından prim elde eden siyasetçilerin malzemesi olmaya gerek yok. Çoğu beş para etmez, sadece insanları kaosa sürüklüyor. Yapıcı bir ses görürsem oy vericem ama parti nezdinde muhalefete sırf AKP düşsün diye oy vermeyeceğim. Bence bu da sağlıklı bir düşünce değil, koronadan çıkıp vebayı destekleme tercihinde bulunuyoruz. Oylarımızın daha değerli olduğunu düşünüyorum, o yüzden oy vermeyenlere ayrı bir saygım arttı bu seçimlerden sonra.
« Son Düzenleme: 14.01.2024 18:49 xanpvs »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 15.01.2024 12:54
Malatya da yine Ak parti kazanacak, çok umrumda değil kimin kazandığı ama umarım yolları yaparlar, araba sürülecek gibi değil yollar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok