Konu: Punizione Altobello - Kasıtlı DM  (Okunma sayısı 154 defa)

#0 - 31.12.2023 03:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Punizione_Altobello @Ecstasyh?

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Joaquin_Anderson

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/12/2013, 23:59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM,Fear-RP,Non-RP

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Elinde geçerli bir sebep olmadığı halde gelip beni kasıtlı olarak ateşli silahla vuruyor.Kişiyle bir düşmanlığımız bulunmuyor, en fazla birkaç küfür edilmiştir oda ateş etme sebebi değildir.Ayrıca tüm gün gelip ekstra olarak sıktı, onların videosunu almamışım. Ayrıca Onaylı Hood bölgesinde bu rolü yapmak NON-RP/Fear-RP kural ihlaline girebilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/32a5y6

Ek açıklamalar(varsa): Video bence yeterli, kişinin düşmanlık kanıtını atmasını bekliyorum-.. Ki yok, olmadı çünkü.

« Son Düzenleme: 31.12.2023 04:02 Nuri »

#1 - 31.12.2023 03:54
Konuşmalarda pm üzerinden yazışmalarında birde OOC kin seziyorum, ondan önce gelipte ekstra sıkma durumunda bulunmadım. Chati okursanız Joaquin adlı karakterin silah çekme emotesi duruyor. Orada bir çatışma çıkmıştı ve Joaquin adlı karakter aracıma sıktı bende arka taraftan bir tur atıp tam oraya tekrar geldim. Bana ateş edilmesi, benim karşı tarafa ateş etmem için yeterli bir durum ve şikayeti açan kişi hakkımda, "adam olucak".           Joaquin adlı karakter ise pm yazışmalarından, benim hakkımda. "Orospu çocuğu" kelimesini kullandığını görüyorum. Onlarında bu durumdan ceza yemesini talep ediyorum. Dediğim gibi, aktif çatışma bölgesi, O video da ateş açarken, o olay üzerine daha ilk defa ateş açıyordum, şimdi aşağı kendi emotemin ss ini aldığım bir ss bırakıcam. Orada tarihe saate bakabilirsiniz, arkadaşın çektiği video ile benim ss im arasında saat farkı yok. Adamın emotesinde (Punizione'ye ateş eder) emotesinide görüyorsunuz. Dediğim gibi aktif çatışma bölgesiydi ve o sırada zaten bana ateş açan kişiyle beraberlerdi. Arkadaş videonun öncesinide koysaydı herşey orada gözükedebilirdi.

Bana şikayeti açan arkadaşında çatışmadan tam 3 dakika önce zaten roldeyiz, arkadaş kendisiyle bir rolüm felan yok demesin. Non RP lik bir durumda yok ortada.

#2 - 31.12.2023 04:05
Başkasınla olan çatışmada size ateş etmediğim müddetçe bana ateş etmeniz DM kapsamına girmektedir, oradaki çatışmada size ne silah doğrulttum nede kesici alet ile size hasar verdim, direkt olarak gelip bana sıkmanız gerçekten saçma ve roleplaya uygunsuzdur. Ayrıca PM(Özel ileti) yolu ile yaptığı konuşmada senin ismin geçmiyor üzerine alındıysan bu konuda yapabileceğim birşey yok. Direk olarak şahsi size herhangi bir küfür edilmedi, herhangi bir şikayetiniz varsa hakkımda ayrı bir şikayet oluşturabilirsiniz.

#3 - 31.12.2023 04:15
Aktif çatışma bölgesi ve senin ile aynı birlikte olan arkadaşın tarafından bana ateş açıldı. Ve öncesinde senin ile rol içindeydik, çatışmanın çıkmasına sebep olan rolü beraber çeviriyorduk :). Her neyse, pm üzerindeki konuşmalarında illaki isim vermene gerek yok, benim hakkımda küfür edildiği bariz bir şekilde ortada.
Haa birde, o pm yazışmalarıda MG görüyorum, IC'den dediğim "Orospu çocuğu" kelimesi için. PM kanalında al bunun ssini şikayet açarsın denmiş. Burada MG yok dememen için, Meta Gaming ne anlama geliyormuş okuyup anlaman için aşağı bırakıyorum.

Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak

Nereyi kast ettiğimi anlamanız için yukarıdaki ihlal kurallarında kast ettiğim yerin altını çizdim ve kalın yazı yaptım.
İyi geceler, teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 31.12.2023 04:26 Ecstasyh? »

#4 - 31.12.2023 12:51
Üstelik 10 level altı bir karakter illegal bir birlikte illegal bir role nasıl giriyor?

#5 - 01.01.2024 02:36
Selam iyi roller.

İc saldırıda ben bulundum fakat Deffe karakterinin herhangi bir müdahale de bulunmamış olmasına rağmen saldırıya uğraması DM ye girer, nede olsa birisi sana istediğin uyuşturucuyu sağlamıyor diye vurmazsın veya bu tarz bir şeye girişmezsin. Metagaming konusunda bilgim yok neye dayanarak böyle bir şey söylediğini bilmiyorum.
Bunlar dışında Deffe'yi kendi ekran görüntün ile temize çıkarttığın için teşekkürler.

#6 - 03.01.2024 19:28
Şikayet incelendi.

Punizione Altobello karakteri Deathmatching kapsamında cezalandırılacak. Şikayete ek olarak, alt karakteriniz bir birlik üyesi olamaz. Yirmi dört saat içerisinde ana karakterinizi CK'layın ya da alt karakteriniz ile birlikten çıkın. @Ecstasyh?