Konu: Cidden okuduğu bölümde iş yapan var mı?  (Okunma sayısı 336 defa)

#0 - 29.12.2023 00:25
Çevremde kimi görsem okuduğu bölüm dışında iş yapıyor.
Önlisans lojistik mezunu arkadaşım tırcı.
görme engelllileri öğretmenliği okuyan arkadaşım dokumacı
öğretmenlik mezunu arkadaşlarımdan öğretmen olanı görmedim.

ben lisede 4 yıl + ünide 2 yıl bilgisayar okumama rağmen alanımda hiç çalışmadım.
Bilgi işlemde işe başlamak istediğimde aydem tarafından 12500 teklif etmişlerdi.
Zaten şu an çalıştığım yerde en kötü 14 veriyorlar ve bizim makina enerjide 16-17den aşağı maaş alan yok.
"O kadar okudun geldin bizimle beraber yağ pas içinde çalışıyorsun" diye laf yemem de çabası.
Yoksulluk sınırı 30bin lirayken ortalama 20bin maaşa harika gözüyle bakacak kadar da kötü durumdayız.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 29.12.2023 16:50
lise mezunuyum, yaş 22, askerlik yaptım.

meslek animatörlük...konaklama, yeme içme her şey otelden olduğu için günün sonunda para biriktiriyorsun. ben 3 ayda bin euro kadar para biriktirdim. bu sezon biraz geç başladım. aileye para gönderdim, pahalı alışverişler yaptım ve  sonunu da getirmedim. tam zamanında başlasaydım 2 bin euro biriktirirdim. maaş olarak asgarinin biraz üstünü kazanıyorsun. ama disko turu, bingo ve bahşişlerle ekstra kazanabiliyorsun. yurtdışında üniversite kazandım ama gidemiyorum. kur seviyesi sağ olsun. vize reddi yemektense, hiç başvurmamak daha iyi. vize reddi yediğiniz zaman geçmiş olsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 29.12.2023 19:16
Okuduğunuz üniversitenin prestiji, bölümün iş imkanları ve gelecek vaat etmesi gibi bir sürü etken var. Kaldı ki üniversitede kendinizi herkesten daha çok geliştirmeye çalışmış, okuduğu yılları boş geçirmemiş biriyseniz bence her türlü okuduğunuz bölümde iş bulabilirsiniz. Yaşadığımız ülkenin zorlukları elbette var, yok demiyorum fakat şu sosyal medya algısından çıkın ve lütfen "Hakkari Üniversitesi - Su Ürünleri" gibi yerlere girip eğitim sistemine laf etmeyin.
« Son Düzenleme: 29.12.2023 22:52 orderline »
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
mike, Valkyrie, GökBörü, Ihsan,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 29.12.2023 19:26
Bilgisayar programcılığını dört seneliğe tamamlayıp mühendisliğe dönüştürmediğin sürece okumanın bir manası yok zaten.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 01.01.2024 00:09
Sırf bu sebepten ailemi de geride bırakarak yurt dışına çıktım, 4 farklı ülke değiştirdim, 2 sene sonunda bir sürü sıkıntı çekerek Avusturya'da düzenimi oturtabildim.
Lise mezunuyum, üniversite okumak için hiç uğraşmadım, lise bitimi iş hayatına atıldım öncesinde de çalışıyordum türlü işler yaptım senin gibi pislik içinde matbaa makinelerini çevirdiğim zamanlar da oldu, esnaflık yaptığım zamanlar da, satış temsilciliği, market raf düzenleyiciliği gibi dandirik işlerde de çalıştım.
İnsanın biraz da içinde olması gerekiyor kendi geleceğini çizebilmesi için, imkanı da el vermesi gerekiyor bazı şeylere,. Konuşulacak çok şey var ama kelimeler kifayetsiz kalıyor. Yeni yılda herkesin istediği şeyleri yapabilmesi dileğiyle..
like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ustaoğlu, karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 20.01.2024 00:44
Okumamayı tercih ettim, askere gittim şuanda da askerdeyim. Gelecek ay sözleşmeli başvurup 3 yıl görev alacağım muhtemelen. Bu devirde okunmaz.

$65, Kıbrıs
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 20.01.2024 01:33
halkla ilişkiler lisans okuyorum işler planladığım gibi gitmezse çay demlemeyi öğrenmem lazim
(çay demlemek zor geldi, bölümü değiştirdim)
« Son Düzenleme: 28.08.2024 14:22 Tal2Easy »
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.01.2024 05:25
Arkadaşlar kötü olan ekonomi veya ülkenin kendisi değil. Kötü olan sizlerin düşünce yapısı. Şuan sahip olduğunuz mantaliteyle yurt dışında kendi seçtiğiniz herhangi bir ülkede de başarılı olamazsınız. Birkaç ay mutlu olur, sonrasında tekrardan kendi hiçliğiniz ile yüzleşip mutsuz olursunuz.

Öncelikle hayatın lineer yapıda olmadığını, diyalektik bir yapıya sahip olduğunu anlamanız ve tüm hayatınızı bunun üzerine planlamalısınız. Üniversite okumanız, belirli konularda eğitim almanız hiçbir işe yaramayacak. Çünkü karşılaştığınız problemleri, aldığınız eğitimlerdeki teorik bilgilerle çözmeniz mümkün değil. Problemlerde sandığımız kadar karmaşık değil hedef kitleyi baz aldığınızda.

Bilgiyi sorularınıza yanıt ararken öğrenin. İyi gitar çalmak için güzel sanatlara ihtiyacınız olmadığı gibi, iyi bir yazılımcı olmak içinde üniversite okumanıza gerek yok. Mantaliteniz kendi projelerinizi oluşturup ilerleme üzerine olmalı. Bunu sağladığınızda bugün sahip olduğunuz konumdan ciddi bir ivme alarak yükseleceksiniz. Sadece herhangi bir alan üzerine yoğunlaşın ve 9-5 maaşlı işçi gibi kendime hobiler edinmeliyim, tiyatroya gitmeliyim, kendime vakit ayırmalıyım safsatasından uzaklaşın.
« Son Düzenleme: 21.01.2024 05:29 beratdev »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tal2Easy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok