Konu: [12.11.2023] - İzinsiz rellenen modellerim.  (Okunma sayısı 625 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.11.2023 02:43
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @inf
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @theantisosyal - @sum31
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.11.2023, 01:19

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 05.11.2023 tarihinde inf adlı arkadaşın sattığı kafa ve bodyi satın aldım. Bugün saat gece 1 sularında her zamanki gibi arkadaşlarım ile rollüyorduk. O sırada discord üzerinden bir dm aldım. "nemea senin skini rellemisler?" infin discordunu inceleyecektim, bana herhangi bir özel mesaj atmamıştı. Ve o sırada gördüm ki benim showroom adı altında, forumda ve squad discordunda paylaştığı sunucusundan banladığını farkettim. Arkadaşlarımı sese çağırdım ve durumu anlattım, o sırada beraber discordu incelediğimizde gördüm ki modellerimi sunucusundaki "relase-skin" kanalına herkese açık bir şekilde paylaşmış.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Modelleri satın aldığıma dair birkaç kanıt.: GösterGizle

Modellerimi izinsiz bir şekilde public paylaştığına dair kanıtlar.: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Yapılan davranış iş ahlakının kesinlikle dışında bir şey. Şahıs onaylı bir skin yapımcısı olmasına rağmen bu şekilde adını lekeleyecek işlere kalkışıyor. Şahsıma yapılan hareket kesinlikle yanlış, ve kesinlikle etik değil. Bu şikayeti @chikobyte 'a da danışarak açıyorum. Herkese keyifli roller, iyi forumlar dilerim.
Davranışlar kaliteyi temsil eder.

#1 - 12.11.2023 02:45
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 12.11.2023 02:45
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 12.11.2023 03:39
Ne de güzel demişsin "Davranışlar kaliteyi temsil eder" diye.

Şu ana kadar hiç "Of ya abi inf skinimi relledi, hakkımı çaldı." diyen birinin çıkmadığı halde, rellediğim skinler arasında (en fazla 5 6 tane) neden senin skinlerinin olduğunu anlayamamak pek de zor olmamalı Sud3m. Salağa yatmamalısın.

Yaptırdığım/satın aldığım (birden fazla) modları modu yapan kişiden, benim iznim olmadan ondan (vermesi için yalvarman veya) alman, elinde bekletmen. Hatta çevren ile paylaşman etikmiş gibi, sonra da bununla oyun içi görüntülerde nispet yapar gibi paylaşmana ne demeli? Bana etiklikten veya iş ahlakından bahsetmeden önce kendine bir dönüp baksan harika olurdu dostum.

Olayın kronolojik sırasına gelecek olursam:
Arkadaş yaptırdığım (kaç tane modumu aldıkları hakkında fikrim yok, vereceği sayılara da güvenmiyorum. Alıp da sonradan almadım, sadece bir tane aldım diyebilecek potansiyele sahipler.) modları yapımcıdan bir şekilde (?) temin ederek kendi kullanıyor, çevresine dağıtıyor ve bu benim kulağıma olayda olmayan başka bir arkadaşımdan (emirun) geliyor.

Ben de bunlardan bir hafta sonra, beni (modlara para verdiğim için ic, ooc.) zarara sokan arkadaşın daha önceden yaptığım skinlerini relliyorum. Eskiden çevremdeydi diye ucuza, piyasanın çok altında yaptığım için pek bir zarara uğradığını da sanmıyorum. Zaten belirttiğim gibi, biriyle aram bozuk da olsa. Bana herhangi bir zararı olsa dahi, parasal açıdan veya saygı açısından zararı olmadığı sürece kimsenin modlarını rellemedim. Rellemem de. Sütten çıkma ak kaşık olmadığın halde, beni şikayet ettikten sonra bile arkadaşlarınla ve kendince toksiklemeye devam ettiniz. Ki bu durumdan Squad mutesi de yemişsiniz.

Son eklediğim şeyler hakkında da birkaç görsel bırakayım:

Squad'dan,

Ozelden,

Bunlardan sonra daha da içerleyip Gta Samp Mods'a falan atmışsınız hatta, ben bile bu kadar üstelememiştim durumu. İstesem sadece kendi dcme atmak yerine, türlü skin discordlarında meze ederdim skinlerini.

İş ahlakıma söz edebilecek statüye sahip birisi değilsin, yeteri kadar bunu bilmiyor olsam. Olayda hiçbir vasfı olmamasına rağmen şikayete şahit olarak gelen, bana skin yaptıran arkadaşın "the antisosyal"in de skinlerini rellerdim.

Böyle bir şey yapmadığıma göre, olay karşılıklı (Modumu kendi aranızda yayarak başlatmanızla büyüyen) iken gelip de masum rolü oynaman pek kötü oldu Sud3m senin adına.

Şimdi işin kısa özetine tarih ve saatler ile gelelim:

1 - Preggesive (barış) sana benim modumu atıyor, sen de bunu alıyorsun, çevrene yayıyorsun vs. 11 ayın 6sı.

2 - Bunun muhabbetini çeviriyoruz, yine aynı tarih.

3 - Nispet yapar gibi oyun içi görüntülerde paylaşıyorsun. Tarih 11 ayın 12si. Saat 00:55.

4 - Ben de tüm toksikliğinize ve etik sınırlarını aşmanıza tahammul edemeyerek skinini relliyorum. Tarih 11 ayın 12si, saat 01:19.

5 - Tüm bu yaptıklarından sonra benim yaptığım şeyi gidip masummuşsun gibi chiko'a özelden şikayet ediyorsun, şikayet etmene rağmen ironiktir beni toksiklemeye ve modumu rellemeye devam ediyorsunuz. Tarih yine 11 ayın 12si, saat 02:10 civarı.(Cano = sum31)

Özelden taciz eder gibi yazacak kadar düşmeseydiniz harika olurdu. Tarih bir üstteki ile aynı.

Sonuç olarak hak eden, hak ettiğini gördü. İyi forumlar.

#4 - 12.11.2023 03:53
Modlarımı bu kadar çok istemek yerine veya bana bu kadar özenmek yerine. Kendi zevklerinizi edinin, kişisel zevkleriniz olsun. Bir benliğiniz olsun, geceniz de hayırlı olsun.

Sum31

Bana ait skin

Renk paletimi, temami caldin hadi eyvallah

arkadasima yaptigim skinin ust texturesini neden caliyon  :'(

#5 - 12.11.2023 04:12
Savunma olarak ilettiğin squad mesajlarında, irite edici, iğneleyici ve kışkırtıcı söylemleri sen başlatıyorsun Eren.

Araba modu konusuna gelecek olursak eğer squad'da oyun içinden görüntülere attığım saati kendin de işaretlemişsin. 350GT modunu arkadaşlarımla bulunduğum discord sunucuma atma saatim ektedir.

Parasıyla satın aldığım özel modellerimi rellediğini fark ettiğim anda, beni sürekli darlayan arkadaşlarıma modu paylaşıyorum. Evet, her şey karşılıklı Eren.

Yaptığın savunma tamamen alakasız, squad discordu kontrol edilirse görülecektir ki; bugün öğle saatlerinde beni toxiclemeye başladın. Sonrasında ise oyun içinden görüntülere ilettiğim ssi toxicledin. Ben de bunun üzerine araba modunu estetik bir şekilde ss alıp oyun içinden görüntülere attım. Beni toxicleyip, zorbalamayı denedin. Bunu başaramayıp kendin tilt oldun, sonra da modellerimi relledin kanzimanzo. "Onaylı skin yapımcısı" olup bu şekilde bir oyuncunun modelini rellemen tamamen senin iş ahlakını ortaya koyuyor, yani bu olayın araba modunla, onunla, bununla ilgisi yok. Şikayete ilettiğin savunmalar bile senin nasıl biri olduğunu açıklar nitelikte, ikili polemiğe girmeyeceğim kanzimanzo bekleme ilgi.

Herkese açık bir instagram profilinden aldığım hoodie ile senin arkadaşının alakasını anlayamadım. İnstagram postunu mu privledin Eren?

-ha bir de acı bir şey söyleyeceğim sana, sadece senin karakterin mor temalı giysiler giymiyor.

Cano, Yiğit'in farklı discord sunucuları üzerinden modu paylaştığından haberim yoktu, paylaşırken ne bana sordu, ne benden izin aldı. Samimiyetsiz arkadaş ortamı değiliz, ne ben onlara emir veririm, ne de arkadaşlarım yaptıkları şey için bana hesap verirler.

Olay çok basit, her şey de açıkça ortada. Burada masum rolüne yatan asıl sensin, seviyene "düşmeyeceğim" bile.
Dediğin gibi; "Sonuç olarak hak eden, hak ettiğini gördü."
« Son Düzenleme: 12.11.2023 15:25 idontgiveafuck »

#6 - 12.11.2023 04:15
Modumla nispet yapmaya kalktığın için relledim,  kavgalı olsak da en başta rellemedim. Sınırı aştın, palavra olarak "modunu paylaştığım saat bu" diyerek random bir saat atman da bir şey ifade etmiyor. Arkaplanda nerede, kime, ne attığını veya ne aldığını kanıtlayamaz ya da yalanlayamazsın. Daha fazla ileti atmayacağım, sonuçlanabilir.

Kendini önemli biri sanıyorsun sanırım, bunu senin için ekleyeyim. Forum sslerinden, karakterine. Karakterinden araba modlarına, araba modlarından kullandığım hudun kısayoluna kadar benden özenen birinden ilgi duymaya ihtiyacım olduğunu mu sanıyorsun? Ağzımdan A çıksa ona da özeneceksin, yukarıda yaptığım öneriyi dikkate al canım benim. Kendi zevklerini yarat. Benim için bir şey ifade etmiyorsun.
« Son Düzenleme: 12.11.2023 04:19 inf »

#7 - 12.11.2023 04:19
Seninle nispetleşen yok Eren, araba modun ile bu şikayetin de herhangi bir ortak noktası yok. Sen "onaylı" bir skin yapımcısısın.

herkesi banlıyosun teker teker sunucudan, satın aldığımız skinleri rellediğini göremeyelim diye mi?  :garip:

#8 - 12.11.2023 04:21
alt account sokarak discordumda vakit geçirebilirsin, relleyip rellemediğimi (yaptığım yeni şeylere özenmek için de takipte kalabilirsin.)  öyle kontrol edersin.

#9 - 12.11.2023 04:23
Kendini önemli biri sanıyorsun sanırım, bunu senin için ekleyeyim. Forum sslerinden, karakterine. Karakterinden araba modlarına, araba modlarından kullandığım hudun kısayoluna kadar benden özenen birinden ilgi duymaya ihtiyacım olduğunu mu sanıyorsun? Ağzımdan A çıksa ona da özeneceksin, yukarıda yaptığım öneriyi dikkate al canım benim. Kendi zevklerini yarat. Benim için bir şey ifade etmiyorsun.
bunu yeni gördüm... Gerçekten davranışlar kaliteyi temsil eder. Hala kışkırtmaya çalışıyorsun beni, hala squad'da yaptıklarını sürdürüyorsun.

alt account sokarak discordumda vakit geçirebilirsin, relleyip rellemediğimi (yaptığım yeni şeylere özenmek için de takipte kalabilirsin.)  öyle kontrol edersin.
bu önerini dikkate alacağım, teşekkürler.