Konu: 125cc Motor Önerisi (A1 ehliyetli)  (Okunma sayısı 380 defa)

#0 - 05.11.2023 23:04
Merhaba, bundan yaklaşık 1 hafta önce 3 ay önce aldığım Mondial 125 Drift L motorumla bir kazaya karıştım. Kazada motorumun bloğu delinip şasesi eğrilerek ağır hasar aldı. Ekspertiz eğer motorumu perte çıkartırsa gelecek parayla yeni motor almayı düşünüyorum. Aklımda iki seçenek var;
Ya eski motorum olan Mondial 125 Drift L'den tekrar alacağım, ya da Benelli 125S alacağım. Tasarım, performans ve özellik bakımından Benelli 125S daha cazip gelse de parça sıkıntısının olabileceği, piyasasının Drift L kadar aktif olmaması motorun eksilerinden çıktı. 125 Drift L'nin ise fiyat-performans açısından artıları olsa da kararsızım. Sizce hangisini almalıyım? Ya da önerebileceğiniz A1 ehliyetle kullanabileceğim başka 125 cc motor var mı?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.11.2023 14:35
Selamlar, çok geçmiş olsun. Sarı siteden 125S'in fiyatlarına baktığımda 77-96.000 lira arasında gidip geldiğini gördüm. Youtube'dan takip ettiğim birkaç farklı tamirhane kanalının yalanıcısı olarak söyleyeyim, Benelli memleket şartlarında üzebilir. Kâr amacıyla getirilmiş parti mallarından hallice motorlar ve piyasası olmadığı gibi tutan modellerinin bile yedek parçası kolay kolay bulunmuyor. Yalnız 125S'e o bütçeyi ayırabilecek durumdaysan Yamaha R125 ya da MT125, Honda CBR125 - CB125R gibi değerlendirebileceğin satması ve tamir ettirmesi daha kolay, performans olarakta daha iyi denebiecek alternatiflerin var. Vatandaşına hobiyi bile layık görmeyen güzel ülkemde motor alabilmek değil motoru yürütmek marifet maalesef. Servis servis gezip parça aramak, bulamayınca Facebook grupları ve ellerinde stok kalmayan internet sitelerinde sürünmek, temin edinceye kadar motoru yatırmak falan bunlar adama motorunu hurda fiyatına sattıracak kadar mide bulandırıcı detaylar. Tavsiye ettiklerim cazip gelmediyse tekrardan Drift L öneriyorum
« Son Düzenleme: 07.11.2023 14:46 Preggesive »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.11.2023 17:19
tk 03 çok hoşuma gidiyor almak istiyorum epey bilmiyorum beğenir misiniz ne dersiniz ama
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.11.2023 18:22
tk 03 çok hoşuma gidiyor almak istiyorum epey bilmiyorum beğenir misiniz ne dersiniz ama

Vergi muafiyeti + kitlerinin 150cc olması çok cezbedici geliyor ama makinelerinin sık arızalandığını duymuştum. Motorculardan fikir almanda fayda vaf
Mükemmel
1
Like
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 10.11.2023 02:20
Dayı cege alacan ya da zorro sen bunun egzozu sökecen sonra otobana cikacan yılan gibi uzanacan
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 21.11.2023 19:49
Selamlar, çok geçmiş olsun. Sarı siteden 125S'in fiyatlarına baktığımda 77-96.000 lira arasında gidip geldiğini gördüm. Youtube'dan takip ettiğim birkaç farklı tamirhane kanalının yalanıcısı olarak söyleyeyim, Benelli memleket şartlarında üzebilir. Kâr amacıyla getirilmiş parti mallarından hallice motorlar ve piyasası olmadığı gibi tutan modellerinin bile yedek parçası kolay kolay bulunmuyor. Yalnız 125S'e o bütçeyi ayırabilecek durumdaysan Yamaha R125 ya da MT125, Honda CBR125 - CB125R gibi değerlendirebileceğin satması ve tamir ettirmesi daha kolay, performans olarakta daha iyi denebiecek alternatiflerin var. Vatandaşına hobiyi bile layık görmeyen güzel ülkemde motor alabilmek değil motoru yürütmek marifet maalesef. Servis servis gezip parça aramak, bulamayınca Facebook grupları ve ellerinde stok kalmayan internet sitelerinde sürünmek, temin edinceye kadar motoru yatırmak falan bunlar adama motorunu hurda fiyatına sattıracak kadar mide bulandırıcı detaylar. Tavsiye ettiklerim cazip gelmediyse tekrardan Drift L öneriyorum

Merhaba, forum aktifliğimden dolayı yeni cevap veriyorum.
125 Drift L benim şartlarımı gayet güzel bir şekilde karşıladı, fakat biraz araştırma yaptığımda da 125 Drift L'nin çoğu üretiminde sorunlar olduğunu fark edince açıkçası yenisini almak istemedim. Çünkü karşılaştığım çoğu Drift'in ya devir saati bir yerden sonra bozuluyor (2.500-3000 kmye kadar) ve şanslı oluyorum ki benim aldığım motorda böyle bir sorun yoktu. Marş otomatiğinin bozulması harici hiçbir sıkıntı çıkarmadı bana. Yine düşüneceğim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 21.11.2023 19:52
Kuba pek tercih edilmesi gereken bir marka değil bana göre. Türkiye'de uzun süredir satışlarını yapan markalar tercih ediyorum motor alırken. Mondial ve Kuba bu konuda gayet yerinde ama hangi markanın motorları sağlam bunu düşünecek olursak Mondial önde gider.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.11.2023 21:01
Çin malı motosiklet almanızı önermem. Honda CB125 ACE alabilirsiniz, hiç yoksa daha kaliteli bir şasiye vs. sahip. İlla ki naked olmasın, scooter da kullanırım diyorsanız yamaha delight önerebilirim. Ben motosiklet olarak Yamaha BW'S 100 kullanıyorum fakat bunu yürütmesi bir yerli otomobil sürmekten daha pahalı ve zahmetli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 27.11.2023 19:37
Merhaba kardeşim, konu başlığını görünce hemen geldim. 12 Ekim 2023 tarihinde MT-25ABS motosikletimle normal bir şekilde yolumda giderken önümdeki ışıklarda yeşil ışığın bana yanıyor olması ve yol hakkının bende olmasına rağmen kavşağın solundan bir aracın kırmızıda yola atlaması sonucu bana zincir kısmı, yani motosikletin sol arka kısmından çarptı. Evet ben çarpmadım kendisi bana çarptı. Motosikletin denge kaybetip üzerime düşmesi sonucu attığım taklalar esnasında sol femur (Diz kapağı kalça arasındaki uzun kemik) kemiğim ortadan kırıldı. İnanılmaz bir şekilde çektiğim ağrı ile ambulansa bindirilip hastaneye götürüldüm. Boş yer olmaması sebebi ile 4 gün sonra ameliyat alındım geçirdiğim 4 günü hatırlamak bile istemiyorum. Sol bacağıma platin takıldı ve kemiğin içine 12 tane vida atıldı. Bir buçuk aydır tek bir adım atamadım ve doktorun söylemesine göre iki ay daha bu şekilde gidicek. Sana anlatmak istediğim bu ülkede motosiklet kullanmak çok riskli. Almanya'da veya İngiltere'de yaşamıyoruz maalesef. Motosikleti alalı bir ay oldu ve 2017 yılından beri aktif motosiklet serüvenime 2 R25, 600RR, MT07 ve son olarak MT25 dahil ettim. Hızlı veya yavaş motor olmasının bir önemli yok, birçok arkadaşımı iki teker üzerinde kaybettim. Bunları anlatmamın sebebi sizin gibi çok değerli ve hevesli kardeşlerimin aynı acıları yaşamaması ve hayatına daha sağlıklı olarak devam etmesi. Olayın psikolojik boyutu bambaşka, ailenizin yaşadıklarını anlatmak bile istemiyorum. Motosiklet tehlikeli değil, insanlar tehlikeli. Bunun için lütfen bu yazdıklarımı yanlış anlama kardeşim ve Avrupa ülkelerinden birine taşınmadığın sürece bu ülkede zorunda olmadıkça iki tekere binmemeye çalış. Seni ve motosiklet almak isteyen bütün kardeşlerimin başına böyle birşey gelmemesini temenni ederim.
friendly
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
friendly tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 02.12.2023 16:08
Merhaba kardeşim, konu başlığını görünce hemen geldim. 12 Ekim 2023 tarihinde MT-25ABS motosikletimle normal bir şekilde yolumda giderken önümdeki ışıklarda yeşil ışığın bana yanıyor olması ve yol hakkının bende olmasına rağmen kavşağın solundan bir aracın kırmızıda yola atlaması sonucu bana zincir kısmı, yani motosikletin sol arka kısmından çarptı. Evet ben çarpmadım kendisi bana çarptı. Motosikletin denge kaybetip üzerime düşmesi sonucu attığım taklalar esnasında sol femur (Diz kapağı kalça arasındaki uzun kemik) kemiğim ortadan kırıldı. İnanılmaz bir şekilde çektiğim ağrı ile ambulansa bindirilip hastaneye götürüldüm. Boş yer olmaması sebebi ile 4 gün sonra ameliyat alındım geçirdiğim 4 günü hatırlamak bile istemiyorum. Sol bacağıma platin takıldı ve kemiğin içine 12 tane vida atıldı. Bir buçuk aydır tek bir adım atamadım ve doktorun söylemesine göre iki ay daha bu şekilde gidicek. Sana anlatmak istediğim bu ülkede motosiklet kullanmak çok riskli. Almanya'da veya İngiltere'de yaşamıyoruz maalesef. Motosikleti alalı bir ay oldu ve 2017 yılından beri aktif motosiklet serüvenime 2 R25, 600RR, MT07 ve son olarak MT25 dahil ettim. Hızlı veya yavaş motor olmasının bir önemli yok, birçok arkadaşımı iki teker üzerinde kaybettim. Bunları anlatmamın sebebi sizin gibi çok değerli ve hevesli kardeşlerimin aynı acıları yaşamaması ve hayatına daha sağlıklı olarak devam etmesi. Olayın psikolojik boyutu bambaşka, ailenizin yaşadıklarını anlatmak bile istemiyorum. Motosiklet tehlikeli değil, insanlar tehlikeli. Bunun için lütfen bu yazdıklarımı yanlış anlama kardeşim ve Avrupa ülkelerinden birine taşınmadığın sürece bu ülkede zorunda olmadıkça iki tekere binmemeye çalış. Seni ve motosiklet almak isteyen bütün kardeşlerimin başına böyle birşey gelmemesini temenni ederim.
Haklısın ama Türkiye şartlarında da alabileceğimiz tek araç motor maalesef. Emin ol araba alabilecek maddi gücüm olsaydı kötü de olsa bir araba alırdım fakat Türkiye'de yaşayan bir öğrenci olarak imkanım oldukça kısıtlı. Kazadan sonra zaten kendi kararımca otobanlara çıkmayı artık pek düşünmüyorum. Bundan sonra motoru şehir içi ihtiyaç dolayısıyla kullanmak istiyorum. İlerde durumum iyi olur ve araba alabilirsem motoru bırakacağım. Görüşün ve tavsiyen için teşekkür ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok