Konu: [5.11.2023 - Cavion_Ambrosi @sting] OOC Ticaret / Hakaret - IC Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 637 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.11.2023 03:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cavion Ambrosi @sting

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Enzo Gallone Fuji Onna (yeni karakterim)

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5.11.23 - 1:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket - /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
15.1. OOC Ticaret: Oyun mal varlıklarınız için yapacağınız tüm ticaret işlemleri IC olmak zorundadır. Yapacağınız ticaret işlemleri için forum veya üçüncü bir iletişim aracı kullanmamalısınız. Bununla birlikte OOC parayla alınan Vice Market ürünleri hiçbir şekilde paraya çevrilemez.
Örnekler
- Discord üzerinden iletişime geçip OOC anlaşma yaparak bir evi/işyerini satın almak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, bu forumda ki ilk şikayetim. Kendisi ile birçok role girdik. Parasının olmadığını ve bir araç alacağını söyleyerek benden 200k para istedi ve destek amaçlı verdim. Mallarını sattığında tekrar ödeyeceğini belirtmişti. Güvendiğim için oyun içi SS almadım fakat verdiğime dair kanıtlarım var. Geri ödeyeceğini söylemişti, tabiki de ödemedi. Pmden böyle söyledi, chatlog aşağıya bıraktım. Benden para aldığını kabul etti yani. ( veremem şuan dediğim gibi sıkıntıdayım zaten yeterince boşuna her şeyi satmadım) Bugün oyunda pm attı ve buluştuk. Pmden konuşurken evini sattığını ve silah sattığını söyledi. Bende doğal olarak parası olunca, verdiğim parayı geri istedim. Pmden tartışmaya başladık ve hakaret etti. Böyle bir para vermediğini geçiştirmeye çalıştı. 200k paramı dolandırmıştır ve üstüne pm den hakaret yedim. Parasının olmadığını yoksa ödeyeceğini ekran görüntülerinde görebilirsiniz. Mesajlarımızda benden parayı aldığı açık ve net belli oluyor. Chatlog da konuşmalarımız görülüyor. Verdiğim paranın üstüne yatıp mekan alacağını vs söyleyerek lafı dolandırdı. Onun haricinde dcye gelmemi söyleyerek Bullet model aracımı OOC para karşılığında almak istediğini belirtti, kabul etmedim. OOC para ile aracımı satın almak isteyen bir kişi OOC ticaret yapmıştır. Kendini çok güzel ifşaladı, resimleri ekledim. Sadece IC paramı istediğimi ve o olaylarda olmadığımı söyledim. Kendisini bu yetmezmiş gibi IC para arama derdine girdi. Kendisi OOC ticaret ile IC mal mülk almıştır. Log kontrolü sonrasında çıkacaktır. Discordta fake bir isimle geziyor. Kendisinin IC dolandırıcılık, OOC ticaret yapmaya kalkışması ve hakaretten ceza almasını istiyorum. Kanıtlar aşağıda, yetkililer para verdiğime dair gerekli log kontrolleri de yapabilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Chatlog: GösterGizle
Alıntı
[00:39:41] (( << Cavion Ambrosi (142): sattin herhalde deagleyi ))

[00:39:59] (( >> Cavion Ambrosi (142): Evi sattım deagle ı sattım artı sultan istedim deagle ı sattığım elemandan ))

[00:40:04] (( >> Cavion Ambrosi (142): uyuşturucular hala duruyor ))

[00:40:08] (( >> Cavion Ambrosi (142): 600K + sultan ))

[00:40:20] (( << Cavion Ambrosi (142): bana biraz para atsana hiç param kalmadı ))

[00:40:25] (( << Cavion Ambrosi (142): hayırlı olsun ))

[00:40:32] (( >> Cavion Ambrosi (142): iki dakika dc gelebilecek misin bir teklif yapayım sana ))

[00:40:42] (( << Cavion Ambrosi (142): yaz dcden ))

[00:40:54] (( >> Cavion Ambrosi (142): burdanda yazarım sese gel diye diyom ))

[00:41:17] (( >> Cavion Ambrosi (142): kanka senin bulleti sat bana  ))

[00:41:22] (( << Cavion Ambrosi (142): ses için müsait değilim suan ondan dedim ))

[00:41:27] (( >> Cavion Ambrosi (142): sultanı vereyim birde ))

[00:41:32] (( << Cavion Ambrosi (142): yok nakit lazım ))

[00:41:40] (( >> Cavion Ambrosi (142): e nakit alacaksın zaten ))

[00:41:42] (( << Cavion Ambrosi (142): sen bana biraz para ateşlesene 5k param kaldı ))

[00:41:49] Cavion Ambrosi adlı kişiden $5,000 para aldınız.

[00:41:51] (( << Cavion Ambrosi (142): 666kdan ilana koydum ))

[00:41:52] (( >> Cavion Ambrosi (142): al 5 daha var ))

[00:42:08] (( >> Cavion Ambrosi (142): hacı bulletin sistemi kaç? ))

[00:42:21] (( << Cavion Ambrosi (142): 600 ))

[00:42:33] (( >> Cavion Ambrosi (142): başa baş yapıcaz o zaman hem galerilerde kapalı ))

[00:42:37] (( >> Cavion Ambrosi (142): sultan artı 400k vereyim ))

[00:42:47] (( << Cavion Ambrosi (142): 660k nakit getir ))

[00:42:55] (( >> Cavion Ambrosi (142): kanka öyle bir şey yok ))

[00:43:01] (( >> Cavion Ambrosi (142): insan arkadaşını sikmeye çalışır mı amk ))

[00:43:02] (( << Cavion Ambrosi (142): sultan lazım degil bana kardeşim ))

[00:43:05] (( << Cavion Ambrosi (142): :p ))

[00:44:00] (( << Cavion Ambrosi (142): sana 200 ateşlemiştim bana yarısını ver ))

[00:44:06] (( << Cavion Ambrosi (142): sıfırım ))

[00:45:18] (( << Cavion Ambrosi (142): sana verirken hallederim demiştin bizi mi koparıyon anlamadım ki ))

[00:45:36] (( >> Cavion Ambrosi (142): hocam sen ne anlatıyorsun ben sana bir bu kadar para verdim zaten? ))

[00:45:44] (( >> Cavion Ambrosi (142): koparma falan neyden bahsediyon ))

[00:45:53] (( >> Cavion Ambrosi (142): sen bana dedin ki mekanı alıcam alamazsam verirsin ben de tamam dedim ))

[00:46:04] (( >> Cavion Ambrosi (142): ne ima etmeye çalışıyorsun? ))

[00:46:19] (( >> Cavion Ambrosi (142): aramızda paranın lafı olmaz muhabbeti geçiyordu hatırlıyor musun ))

[00:46:24] (( << Cavion Ambrosi (142): ne parası verdin bana kardeşim, once bir üslubunu düzelt arada yaş farkımız var ))

[00:46:46] (( >> Cavion Ambrosi (142): koparmalı falan konuşuyorsun sen bana saygı göster ki ben sana saygı duyayım ))

[00:47:54] (( >> Cavion Ambrosi (142): mekan aldıktan sonra aynı şekil ben de sıfır olucam ))

[00:48:04] (( << Cavion Ambrosi (142): desteklerim yine seni ))

[00:48:07] (( << Cavion Ambrosi (142): içeri gel ))

[00:48:36] (( >> Cavion Ambrosi (142): veremem şuan dediğim gibi sıkıntıdayım zaten yeterince boşuna her şeyi satmadım ))

[00:51:23] (( >> Cavion Ambrosi (142): ya kafam yerinde değil git loglara baktırt hocam neyin ne olduğuna anlarsın ))

[00:51:37] (( >> Cavion Ambrosi (142): banada böyle sen kimi koparıyorsunlu laflarla gelme ben sana yaşından ötürü saygı duyuyorum  ...

[00:51:37] düzgün konuş ))

[00:51:55] (( >> Cavion Ambrosi (142): o mekandanda çıkart beni kendi işini kendin hallet bu üslubunla nereye kadar gideceksin baka ...

[00:51:55] lım ))

[00:52:07] (( << Cavion Ambrosi (142): param yok param yok diye darladın. sana para attım meğerse paran varmış yalana ne gerek var  ...

[00:52:07] ))

[00:52:42] (( >> Cavion Ambrosi (142): ben niye yalan atsam sana söyleyeyim gider başkasına konuşurum ))

[00:52:58] (( >> Cavion Ambrosi (142): meğerse paran varmış diyorsun sen valla çok iki yüzlü konuşuyorsun hocam ))

[00:53:05] (( >> Cavion Ambrosi (142): öyle gülerek konuşmalar falan ))

[00:53:19] (( >> Cavion Ambrosi (142): ilk konuştuğumuz gün para istemesini biliyordun? ))

[00:55:13] (( >> Cavion Ambrosi (142): sen de tecrübeli orospulara benziyorsun güzel sallıyorlar hocam ))

Discord adresinin kendisine ait olduğu kanıtı: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  Verdiğim 200k paranın geri iadesini ve gerekli cezai işlem uygulanmasını talep ediyorum. İyi çalışmalar.

« Son Düzenleme: 11.11.2023 10:47 Schleich »

#1 - 05.11.2023 04:08

Enzo Gallone karakterini kullanan kişinin bu discord hesabını kullandığını şöyle kanıtlayabilirim; Enzo Gallone karakteri polise yakalanıyor ve ardından bana sana silahı iyi ki vermişim diyor, shotgun'ı bana verdiği tarihin loglarına baktığımızda bana diyor ki *allahtan silahı vermişim sana* eğer ekran fotoğrafında bulunan tarihlere bakarsanız bunları karşılaştırabilirsiniz, Aynı zamanda Enzo Gallone karakteri tam bu tarihte kendine bir tamirhane aldı, bu da bir tesadüf olamaz tabi ki, kişi discordda ne dediyse aynı tarihte belirttiği şeyleri yapmış.

Aynı zamanda Enzo Gallone karakterine /offtransfer ile yapılan para giriş çıkışlarına bakılırsa OOC ticaret yaptığı kolaylıkla anlaşılabilir.

Enzo Gallone karakterini kullanan şahısın kullandığı discorddan atılan OOC ticaretle alakalı mesajlar bunlar.

Ne hikmetse hepsinin tarihide Enzo Gallone karakterinin bütün loglarıyla uyuşuyor.

Arkadaş güzel bir dostumdu, güzel anlaştık paranın değeri olmadığını konuştuk birbirimize eşit derecede yardım yaptık fakat olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterdi.

Kendi kendimizi yaptık, bazen bir şeyler böyle ilerlemek zorundadır ve böyle olur yapacak bir şey yok, her şey için teşekkür ederim.

Son olarak ben ne birisini dolandırdım ne bir şey yaptım, onunla karşılıklı birbirimize attığımız paranın toplamına bakarsanız ona aynı parayı attığımı görebilirsiniz, ben ona bir samimiyetle yaklaştım fakat o benden on samimiyet istedi, para atmadım diye dolandırıcı damgası yemek bana komik geliyor.

« Son Düzenleme: 05.11.2023 04:16 sting »

#2 - 05.11.2023 11:15
Normalde cevap vermezdim, fakat bir cevap hakkı doğmuş. Son kez cevap verip kararı yönetime bırakacağım. Platformda yeni oyuncu değilim, böyle şikayet polemiklerine hiçbir zaman girmedim. Schleich hesabımdan başka bir discord adresim yoktur, fakat sen ortalığı karıştırmak için yalan yanlış görüntüler atmışsın. Kullandığım ve konuştuğumuz discord hesabım eski bir hesaptır, yan hesabım hiçbir zaman olmadı. Schleich hesabım varken neden sana yan hesabımdan tekrar yazıp konuşayım? mantıklı düşünmek lazım. Schleich isimli dc hesabımda zaten konuşma geçmişimiz var. Sen burada yönetimi kandırmaya çalışıyorsun açık açık. Çünkü yaptığın ihlallerin farkındasın. Aklı sıra kendin ceza alacakken beni de karalamaya çalışıyorsun. Oyun hesabım 1 yıldır pasifti, geldiğimde eski bir arkadaşım olan @Dominance Onur'dan discord üzerinden tamirhaneyi istedim, kendi aramızda anlaşma (borç) yaparak aldım. Tabiki de IC rollerini gerçekleştirdik. Sonrasında güzel bir kar oranına satıp o işleri bıraktım. Tamirhaneyi işlettiğim dönemlerde hiçbir zaman polis baskın yapmadı. Görsellerde görülen deagle satışı hakkında hiçbir zaman OOC satışım olmadı. Deepweb üzerinden bir arkadaşa ( @Alemcii ‷HÜKÜMSÜZ  ) IC ulaşarak kendisiyle rol döndürüp sattım. Görseller bana ait değil, bir arkadaşının hesabını bana koz olarak kullanmaya çalıştın sanırım. :) Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, OOC ticaret yapmış olsam 3 yıllık hesabımı ve emeklerimi bir şikayet açarak yakmazdım. Kimse bunu göze almaz, bunu yapan insan hiç muhattap bile olmaz bence yönetimle, belli olmasın yaptığı yanlış. Ben böyle düşünüyorum. Ek olarak borsada 1 yıl önce pasif olmadan yüklü miktarda coin almıştım, zar zor satabildim. Log kontrolleri yapılabilir, benim için sıkıntı yok. OOC cezam bile yoktur, şu zamana kadar. Fakat senin birden fazla ihlalin olmasından dolayı yaşından ötürü bu durumu kin tutmaya çevirip ortalığı karıştırmak istemendir. Herşeyi şeffaf bir şekilde elimden geldiğince gösterdim. İyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 05.11.2023 15:23 Schleich »

#3 - 05.11.2023 12:37
Pekala dediğin gibi olsun Çağdaş kardeş, yetkililer loglara baktıklarında ve gönderdiğim ekran kayıtlarına detaylıca baktıklarında zaten neyin ne olduğunu anlayacaklar, her şey loglarda mevcut yalan söylenecek bir durum yok ne yaptığın ortada.  :)
« Son Düzenleme: 05.11.2023 12:41 sting »

#4 - 05.11.2023 12:48

Arkadaşın loglarında tam bu tarihte deagle olmalı,

Ya pekte söylenecek bir şey yok, ben gerekli kanıtları attım bu mesajları kendi kendime yazacak değilim her şey ortada, loglara bakıldığında her şey anlaşılacaktır size attığım bütün tarihler kişinin loglarıyla uyuşuyor.

Arkadaşın attığı kanıtların doğruluk payı nedir ben bunu çok merak ediyorum, 13 yaşında bir çocuğun panel kullanması gibi aynı şekilde bir çocuk bunların editini kolay bir şekilde yapabilir diye tahmin ediyorum, günümüzde edit fazlasıyla yaygınlaştı, atılan chatlog ise zaten eksik bir durumda ve yetkililerin bunu en iyi şekilde inceleyeceklerinden eminim.
« Son Düzenleme: 05.11.2023 16:08 sting »

#5 - 05.11.2023 16:23
Arkadaşın attığı kanıtların doğruluk payı nedir ben bunu çok merak ediyorum, 13 yaşında bir çocuğun panel kullanması gibi aynı şekilde bir çocuk bunların editini kolay bir şekilde yapabilir diye tahmin ediyorum, günümüzde edit fazlasıyla yaygınlaştı, atılan chatlog ise zaten eksik bir durumda ve yetkililerin bunu en iyi şekilde inceleyeceklerinden eminim.
Gereksiz reklam ve yayin haberlerini sildim, chatlog okunabilir anlaşılabilir olsun diye. Log kontrolü yapıldığında edit yapılmadığı zaten ortaya çıkar. Hala üste çıkmanı anlamış değilim. Gereksiz bana karşı olan nefretini bir kenara bırakmanı öneriyorum. Daha fazla uzatmak istemiyorum, yönetim gereğini yapacaktır. Son yorumumdur.

#6 - 05.11.2023 17:29
Normalde cevap vermezdim, fakat bir cevap hakkı doğmuş. Son kez cevap verip kararı yönetime bırakacağım. Platformda yeni oyuncu değilim, böyle şikayet polemiklerine hiçbir zaman girmedim. Schleich hesabımdan başka bir discord adresim yoktur, fakat sen ortalığı karıştırmak için yalan yanlış görüntüler atmışsın. Kullandığım ve konuştuğumuz discord hesabım eski bir hesaptır, yan hesabım hiçbir zaman olmadı. Schleich hesabım varken neden sana yan hesabımdan tekrar yazıp konuşayım? mantıklı düşünmek lazım. Schleich isimli dc hesabımda zaten konuşma geçmişimiz var. Sen burada yönetimi kandırmaya çalışıyorsun açık açık. Çünkü yaptığın ihlallerin farkındasın. Aklı sıra kendin ceza alacakken beni de karalamaya çalışıyorsun. Oyun hesabım 1 yıldır pasifti, geldiğimde eski bir arkadaşım olan @Dominance Onur'dan discord üzerinden tamirhaneyi istedim, kendi aramızda anlaşma (borç) yaparak aldım. Tabiki de IC rollerini gerçekleştirdik. Sonrasında güzel bir kar oranına satıp o işleri bıraktım. Tamirhaneyi işlettiğim dönemlerde hiçbir zaman polis baskın yapmadı. Görsellerde görülen deagle satışı hakkında hiçbir zaman OOC satışım olmadı. Deepweb üzerinden bir arkadaşa ( @Alemcii ‷HÜKÜMSÜZ  ) IC ulaşarak kendisiyle rol döndürüp sattım. Görseller bana ait değil, bir arkadaşının hesabını bana koz olarak kullanmaya çalıştın sanırım. :) Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, OOC ticaret yapmış olsam 3 yıllık hesabımı ve emeklerimi bir şikayet açarak yakmazdım. Kimse bunu göze almaz, bunu yapan insan hiç muhattap bile olmaz bence yönetimle, belli olmasın yaptığı yanlış. Ben böyle düşünüyorum. Ek olarak borsada 1 yıl önce pasif olmadan yüklü miktarda coin almıştım, zar zor satabildim. Log kontrolleri yapılabilir, benim için sıkıntı yok. OOC cezam bile yoktur, şu zamana kadar. Fakat senin birden fazla ihlalin olmasından dolayı yaşından ötürü bu durumu kin tutmaya çevirip ortalığı karıştırmak istemendir. Herşeyi şeffaf bir şekilde elimden geldiğince gösterdim. İyi forumlar dilerim.
İsmimin geçtiği için cevaplıyacağım arkadaştan ic yollar ile silahı aldım ki olayla alakam nedir pek bir fikrim yok

#7 - 05.11.2023 17:32
İsmimin geçtiği için cevaplıyacağım arkadaştan ic yollar ile silahı aldım ki olayla alakam nedir pek bir fikrim yok

Cevapladığı için teşekkürler. Şikayet ettiğim kişi silahı tanımadığım bir discord hesabı üzerinden OOC yollar ile sattığımı iddia ediyor, bende konuya yazarken kime sattığım belli olsun diye mention atmıştım size.
« Son Düzenleme: 05.11.2023 17:35 Schleich »

#8 - 05.11.2023 18:00
Gerçekten konu daha farklı alanlara açılamazdı, artık konuyu şikayet üzerinden sohbete çıkartmayı bırakıp yetkililerin incelemesine izin ver dost, kendini savunmak için eline ne geçiyorsa yapıyorsun fakat bırakta buna yetkililer karar versin, burda OOC hakaret dışında yaptığım bir şey yok.
« Son Düzenleme: 05.11.2023 22:55 sting »

#9 - 06.11.2023 00:01
Evet tekrardan selamlar, bu şikayetle uğraşmak beni fazlasıyla yordu fakat en doğru şekilde açıklama yapıp yetkililerin uğraşmamasını sağlayacağım.

Enzo Gallone karakterinin sahibi benim hakkımda bu şikayette bulundu, şuana kadar savunmamı en doğru şekilde yaptım ve tekrardan bir şey yaşandı.

Beni bir telefon numarası aradı ve aracımı alacağını söyleyip çağırdı, konuma gittim ve üzerimde Uzi marka bir silah vardı, Enzo Gallone daha önce onunla düşman olan kişiyle anlaşıp beni vurdurttu, her iki kişiylede IC olarak düşman olmadığım halde mermi yedim ve benimle beraber Luciano_Navarra ve Dwight_Morelli karakteride mermi yedi bu durum DM'e girer.

Bu rolün hemen ardından Enzo Gallone karakteri benim üzerimde silah olduğunu bildiği için ve silahı kaybetmemi istediği için hızlıca beni vurmalarının ardından bölgeye polis çağırdı ve polisler benim silahımı aldı, aynı zamanda arabamada el koydular.

Bu görselde Enzo karakteri ve düşmanı olan Luca Coppola karakteri bizleri vurdular, aynı şekilde benim diğer iki arkadaşımlada hiçbir düşmanlıkları yok.

Bu görselde görüleceği üzere hemen o saatin ardında aynı bölgede polisler hızlıca geliyor ve 6 ekip aracıyla bizi peşleyip her şeyimize el koyuyorlar, polislerin hiçbir hatası yok bunuda eklemek isterim.

Burda görüldüğü üzere Enzo_Gallone karakteri gelip bizimle adeta dalga geçercesine rol yapıyor, pek söylenecek bir şey yok kişinin bana nasıl kin tuttuğu ortada.

Öncelikle yapılan kural ihlalleri; DM, polise sığınma, trolling

Rolde benimle bulunan arkadaşlarımın ve benim tamamiyle zararlarımızın karşılanıp Enzo Gallone karakterinin ve Luka Capolle karakterinin en ağır cezayı almasını arz ederim, aynı şekilde kişiler yetersiz rol bilgisine sahip.

Yeterince oyun zevkimizi baltalamış durumdalar, her şey dikkatli incelendiğinde neyin ne olduğu anlaşılacaktır.