Konu: Agresif Rol, Power Gaming  (Okunma sayısı 117 defa)

#0 - 07.10.2023 14:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Kutty @HypenN @V4S1LLY @realistzenci @Skipper @Blockboys @Alowt @wolkey
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.10.2023 / 13:17

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14. Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Elimden geldiğince kısa tutarak ihlali anlatıyorum, her zaman olduğu gibi işletme içinde müşteri bekliyorum. Kişiler kalabalık grup halinde gelip "Sen buradan mısın?" gibi sorular sordular. Ne olduğunu bahsetmelerini istediğimde topluca noob-dm atmaya başladılar ve işletmeyi yakıp yıkma rolüne girdiler. Kendileri ile ooc bir problemim yok rolü baltalamadım bir güzel dayak yeme rolüne devam ettim. Husumet rolümün olduğunu düşünmüyorum. Geçerli kanıtlar ile neden bana saldırdıklarını ve işletmeyi yakıp yıktıklarını açıklasınlar, bir diğer konu Lamar Brock rolde power ihlali yapıyor. /me direğe tekme atar, yere indirir. Tek tekme ile sokak lambalarını yere düşürüyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Birinci görselde gördüğünüz üzere kalabalık olarak üzerime geliyorlar, ikinci görselde sen buradan mısın? diyerek açıklama yapmadan girişiyorlar. Üçüncüde Lamar'ın kapı girişinde sokak lambasını tekme ile indirdiği ve genel olarak yakıp yıkma rolüne girdikleri ortada.

#1 - 07.10.2023 15:20
Ic olarak garajınızdan kişilerin mahallemizde silahlarla gövde gösterisi yaptığını öğrenip garajınızı basmaya geliyoruz karşımıza sen çıkıyorsun sen bizi tanımıyor olsan bile fark etmez biz garajınıza geldik seni gördük rolün bu kısmına kadar sıkıntı yok, benim için olan şikayet kısmına gelirsek aldığın sste ve dediğine göre mekanın girişindeki sokak lambasını düşürmüşüm alakası yok garaj kısmındaki karakterimin boyundan bile küçük olan tahta bir direğe vuruyorum yere indiriyorum, dediğin gibi kapının oradaki sokak lambasına vurmuş olsam hem lamba yerde olurdu hem ben emotemi sokak lambasını indirir olarak verirdim emoteyi verdiğim zaman arkada rol yapıyordum sen ssi aldığın zaman rolden görebileceğin gibi içeri girin talimatı geliyor ben tam içeri girerken beni direğin yanında çekmişsin yani o direk o direk değil teşekkürler. O:-)
« Son Düzenleme: 07.10.2023 15:24 HypenN »

#2 - 07.10.2023 15:35
Merhaba, bölgenizde daha önce "Shift Gears" takıldığı için bir karışıklık olmuş. Bob Bee karakteri Shift Gears'dan olup Sokak içerisinde uyuşturucu satmaya çalışan bir elemanı çete üyeleri uyarmış, uyarışı sonucu ise sorunlar yaşamış bize anlatılan rol bu halde.

Sizde garajı satın aldığınız birlik ise "Shift Gears" bizde siz hala orada pinekliyorsunuz sanıp oraya bir göz korkutma şeklinde eylem gerçekleştiriyoruz olanlar bu, yanlış insanların garajını dağıtmış oluyorlar, bunu role döker her şeyin rolü yapılabilir.

#3 - 07.10.2023 16:29
Eğer gelirken Shift Gears ile alakanız var mı? Bob ile alakanız var mı? gibisinden konuşsanız IC'de olay çözülecek fakat siz kalbur üstü hiç bir şey sormadan saldırıyorsunuz. Bu kural ihlalidir, her seferinde yanlışlık diyerek on kişi tutayım adam döveyim o zaman. Garajı devir alalı üç hafta oldu az bir süre değil. Diğer bahsettiğiniz kişiler ile alakamız yok onlar yüzünden rolümün baltalanmasıda geçerli bir sebep değil.

#4 - 07.10.2023 17:53
Kanıtlar ve savunmalar incelendi. Söz konusu rolde kesin olarak saldırıda bulunduğu gözlemlenen ve aşağıda listelenen karakterler Deathmatching kapsamında ceza alacak. Ek olarak, Lamar Brock'un Powergaming hakkında yaptığı savunma yeterli görüldü.

Ghalil Fuller, Juvante Harmon, Lamar Brock, Jonathan Gallahan, Devonte Terrance, Jazeel Conners, Thayne Quintano.