Konu: Ronan_Aslani / DM  (Okunma sayısı 330 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.09.2023 02:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Ronan_Aslani @denno

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Michael_Capello - Christian_Wagner

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.09.2023 / 02:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İşletme sahibi olarak işletmemizin önünde üç arkadaş rol yaparken, Idlegas'ın orada yoğun bir çatışma çıktı. Olay yerine gidip roldeki yaralılara yardımcı olmaya çalıştık ve polise ihbar verdik. Sonrasında tekrar işlememizin önüne dönerek olayın tedirginliği hakkında konuşuyorken işletmenin bahçesine motorlu birisi geldi, hiçbir şekilde bizimle diyaloğa girmeden garaj çevresinde gezmeye başladı. -Havada polis helikopterleri geziyorken- Adamın şüpheli tavırlarından dolayı agresif şekilde kendisini garajdan çıkması yönünde uyardık. Sonrasında adamın gitmemekte direnmesinden dolayı hakaret ederek kendisini göndermeye çalıştık. Ona bölgede çatışma çıktığını, bu durumdan endişe duyduğumuzu gitmezse polisi arayacağımı söyledik. Biz üç kişi ona bu uyarıyı yaparken yanımızda bir de köpeğin olduğunu emote olarak da belirttik. Arkadaş üç kişiye ve kendisine karşı tetikte olan bir köpeğe karşı bize küfürler ederek "polisleri kimin vurduğunu sanıyorsun" diyip tehditlerde bulundu. Henüz çatışmaların devam ettiği bir ortamda işletme bahçesine gelip üç kişiye karşı küfürler edip gitmemekte direnerek olayla hiçbir alakası olmayan insanlara tehditler savurup, polisi aradık diye ateş etmek --kendisini polisi arayacağımız yönünde kaç kez uyarmamıza rağmen-, son derece saçma olduğu kadar Fear-RP kural ihlaline de girer.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Polislerle çatışmaya girmiş birisi olay yerinin hemen arka sokağında bir işletme bahçesine gelip, emote kullanmadan maske takarak ateş açması, üç kişiye ve saldırgan bir köpeğe karşı küfürler savurup korkusuzca silahına davranması ne kadar mantıklı?

#1 - 23.09.2023 03:15
Aktif olarak polisle çatışıyorduk, polisleri görebilmek için pozisyon alıyordum ve sizin yerinizi seçtim. Akabinde saçma bir şekilde agresif rol yapmayı tercih ettiniz, ılımlı yaklaşmaya çalıştıkça köpeği üzerime hırçınlaştırmanız dahilinde silahıma güveniyordum, orada kalmaya devam ettim. Arkadaşın polisi aramak ile tehdit etti, aktif bir çatışma ortasında illegal karakterimi polisi aramakla tehdit ediyorsun ve bunu yapıyorsun. Polisi araman ile ateş açtım, bunda herhangi bir problem yok.

#2 - 23.09.2023 03:44
Birkaç şey daha eklemekte fayda var aktif bir savaştayız ve polislerle çatışma halindeydik. Olayın içinde olan PD yetkilisi şikayeti kontrol ederse doğrulayacaktır, arkadaşım polislerden kaçmak için, pozisyon almak için sizin bölgenizde duruyor. İkili bir tartışma dahilinde olay büyüyor, adamın yanında eğer silahlı birisini polisi aramakla tehdit ederse maalesef ki karşılığını almak içten bile değil dostum. Olayın içinde olduğum için bunları yazmak istedim, size de iyi roller dilerim. Kötü bir denk geliş olmuş

#3 - 23.09.2023 11:43
Anlatmak istediğim şeyleri aslında arkadaşlar yorumlarda kendileri de belirtmiş.

1-polislerle Idlegas'ın arka sokağında çatıştınız ama bizim işletme diğer sokaktaydı. Ben polislerle çatışsam sonrasında kaçar kayıplara karışırdım. Siz ise yüzünüz açık bir şekilde aktif bir işletmeye, müşterilerin ve eşimizin dostumuzun gelip gittiği bir yere gelmeyi, sanki orası özel mülk değilmiş, sıradan bir yermiş gibi civarında gezmeyi tercih ettiniz.

2-Oradaki insanlar oranın mülk sahibi olarak size gitmenizi istiyorsa gitmelisiniz çünkü okul bahçesine değil özel bir işyerine sığınıyorsunuz. En azından bunu rol ile yapsanız, müşteri gibi gelip oyalansanız bile anlayış gösteririz.

3-İşletmemizde güvenlik kamerası olabilir, ya da bizler de silahlı olabiliriz. Tepemizde polis helikopteri,  size karşı saldırgan tavırlar sergileyen bir köpek, defalarca gitmezseniz polis çağıracağını söyleyen insanlar -üstelik yüzünüzü de gördük, eğer polis bulamayacaksa bile biz polise verebiliriz- ... Kısacası tüm risklere rağmen ve size ne olursa olsun fiziksel bir temasta bulunmamamıza rağmen o silahı çekmek bence tamamen kural ihlalidir.

bknz: -- "Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak"
          --  "Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak"

4- Son olarak şikayet konusu olan arkadaşa agresif tavırlar sergilememizin en temel nedeni ise karakterlerimiz illegal bir birliğe sahip değil, mafya ya da çeteci hiç değil. Sıradan işletme sahipleri fakat pısırık kimseler de değiller. Sayı üstünlüğü, yaşanan çatışmanın tedirginliği, çatışma rolünün hemen öncesinde kendi aralarında da tartışıp kavga etmeleri.. Tüm bu olayların üstüne Ronan karakterinin işyerine gelip hiçbir şey söylemeden, emote göstermeden işletme bahçesinde gezinmesi bunlara sebep olmuştur.

#4 - 23.09.2023 17:58
Anlatmak istediğim şeyleri aslında arkadaşlar yorumlarda kendileri de belirtmiş.

1-polislerle Idlegas'ın arka sokağında çatıştınız ama bizim işletme diğer sokaktaydı. Ben polislerle çatışsam sonrasında kaçar kayıplara karışırdım. Siz ise yüzünüz açık bir şekilde aktif bir işletmeye, müşterilerin ve eşimizin dostumuzun gelip gittiği bir yere gelmeyi, sanki orası özel mülk değilmiş, sıradan bir yermiş gibi civarında gezmeyi tercih ettiniz.

2-Oradaki insanlar oranın mülk sahibi olarak size gitmenizi istiyorsa gitmelisiniz çünkü okul bahçesine değil özel bir işyerine sığınıyorsunuz. En azından bunu rol ile yapsanız, müşteri gibi gelip oyalansanız bile anlayış gösteririz.

3-İşletmemizde güvenlik kamerası olabilir, ya da bizler de silahlı olabiliriz. Tepemizde polis helikopteri,  size karşı saldırgan tavırlar sergileyen bir köpek, defalarca gitmezseniz polis çağıracağını söyleyen insanlar -üstelik yüzünüzü de gördük, eğer polis bulamayacaksa bile biz polise verebiliriz- ... Kısacası tüm risklere rağmen ve size ne olursa olsun fiziksel bir temasta bulunmamamıza rağmen o silahı çekmek bence tamamen kural ihlalidir.

bknz: -- "Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak"
          --  "Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak"

4- Son olarak şikayet konusu olan arkadaşa agresif tavırlar sergilememizin en temel nedeni ise karakterlerimiz illegal bir birliğe sahip değil, mafya ya da çeteci hiç değil. Sıradan işletme sahipleri fakat pısırık kimseler de değiller. Sayı üstünlüğü, yaşanan çatışmanın tedirginliği, çatışma rolünün hemen öncesinde kendi aralarında da tartışıp kavga etmeleri.. Tüm bu olayların üstüne Ronan karakterinin işyerine gelip hiçbir şey söylemeden, emote göstermeden işletme bahçesinde gezinmesi bunlara sebep olmuştur.
İllegal bir birliğe sahip değilsin, arkanı birilerine dayatacak bir grubu olmayan rol yapıyorsun anladığım kadarıyla. Siz bana küfür ettiniz diye ateş açmadım, açmam da, bu algıyı bırakın lütfen. Orada polisi aramak ile tehdit ettiniz, iki blok önümde polislerin olduğunu biliyordum. Tekrarında aradınız ve illegal profilimi tehlikeye attınız. Hepinize ateş falan açmadım ayrıca, arayan kişiye arama diye ithamda bulundum ve aradı. İllegal profilimi tehlikeye atacak hamleye engel oldum ve polisi arayan oyuncuyu vurdum, sadece onu. Orada arkadaşlarımı kurtarmak için ayrı bir pozisyon arıyordum ve sizin bölgenizi seçtim. Ayrıca oraya geldiğim gibi kovma rolünü yapmaya başladınız, sizce saçma değil mi?

#5 - 23.09.2023 22:59
"İllegal bir birliğe sahip değilsin, arkanı birilerine dayatacak bir grubu olmayan rol yapıyorsun anladığım kadarıyla"
- Anlayamamışsınız ne yazık ki. Herhangi bir illegal rol yapmıyoruz. Sıradan işletme sahipleriyiz fakat birliğimiz olmadığı için birisine küfür edemeyiz, birisini işletmemizden kovamayız anlamına gelmiyor.

"Siz bana küfür ettiniz diye ateş açmadım, açmam da, bu algıyı bırakın lütfen"
- Zaten şikayet sebebim de "küfür ettiğim için bana ateş açtı" değil, yazdığım onca şeyden sadece bu kısma odaklanmanız çok saçma.

"orada polisi aramak ile tehdit ettiniz, iki blok önümde polislerin olduğunu biliyordum"
- Benim de anlam veremediğim hareketiniz bu oldu zaten. Polislerin olduğu bir yerde aranıyorken neden bir özel mülke gelip size ihtarda bulunan kişilere rağmen ateş açma gereği duydunuz? Ben polisi aradığımda bana ateş açmak yerine, ben polisi arayacağımı söylediğimde fear-rp yaparak kaçabilirdiniz. Zaten polis helikopteri de sizi arıyorken..

"Tekrarında aradınız ve illegal profilimi tehlikeye attınız."
- İllegal profilinizi kalabalık bir ortama gelerek, işletme kameralarına eşgalinizi göstererek, "aynasızları kimin vurduğunu sanıyorsun?" diyerek ve çatışma bölgesinde tekrar olaydan bağımsız kişilere ateş açarak tehlikeye attınız zaten. Bana ateş etmeniz için, işletmemize gelmeniz için hiç ama hiçbir sebebiniz yoktu. Polisleri vurduktan sonra gaza "gelip iki mermi de şunlara atayım" diye düşündünüz sanırım.

"Hepinize ateş falan açmadım ayrıca, arayan kişiye arama diye ithamda bulundum ve aradı."
- Arayan kişi, yani ben.. Sizi üç kere uyardım. Üç uyarıya rağmen bu adamlar polisi arar en iyisi ben gideyim zaten sıkıntıdayım demek yerine silahınıza sarılmanız size şikayet açmamın ana konusu.

"Orada arkadaşlarımı kurtarmak için ayrı bir pozisyon arıyordum ve sizin bölgenizi seçtim"
- Olay yerinde hiç kimse kalmamıştı vurulan polisler dahi bizim rolümüz eşliğinde diğer pd üyeleri tarafından hastaneye götürüldü. Siz de zaten olaydan 5-6 dakika sonrasında geldiniz ve arkadaşlarınızı benim tamirhanemin bahçesinden kurtaramayacağınızı anlamanız adına size polisi aramakla uyarıda bulunan kişilere rağmen silahınıza davrandınız.

"sizce saçma değil mi?"
- Evet, kesinlikle saçma. Söylediğiniz her bir sözde hem itirafta bulunuyor hem de yaptığınız hareketin saçma olduğunu siz de biliyorsunuz. 2019'dan beri bu sunucuda rol yapıyorum ve toplam ileti sayım 10'u geçmemişti. Yıllar sonra birisine şikayet oluşturdum, gerçekten bunun için uğraştım ve bu siz oldunuz ,tebrik ederim.

Son olarak bir şey eklemek istiyorum. ""İllegal bir birliğe sahip değilsin, arkanı birilerine dayatacak bir grubu olmayan rol yapıyorsun anladığım kadarıyla" dediniz.
yaptığımız roller sonucunda yedi arkadaşımla birlikte 1200 dakika ceza almadığım için mutluluk duyuyorum. Başka yorum eklemeyeceğim.

#6 - 24.09.2023 01:21
"İllegal bir birliğe sahip değilsin, arkanı birilerine dayatacak bir grubu olmayan rol yapıyorsun anladığım kadarıyla"
- Anlayamamışsınız ne yazık ki. Herhangi bir illegal rol yapmıyoruz. Sıradan işletme sahipleriyiz fakat birliğimiz olmadığı için birisine küfür edemeyiz, birisini işletmemizden kovamayız anlamına gelmiyor.

"Siz bana küfür ettiniz diye ateş açmadım, açmam da, bu algıyı bırakın lütfen"
- Zaten şikayet sebebim de "küfür ettiğim için bana ateş açtı" değil, yazdığım onca şeyden sadece bu kısma odaklanmanız çok saçma.

"orada polisi aramak ile tehdit ettiniz, iki blok önümde polislerin olduğunu biliyordum"
- Benim de anlam veremediğim hareketiniz bu oldu zaten. Polislerin olduğu bir yerde aranıyorken neden bir özel mülke gelip size ihtarda bulunan kişilere rağmen ateş açma gereği duydunuz? Ben polisi aradığımda bana ateş açmak yerine, ben polisi arayacağımı söylediğimde fear-rp yaparak kaçabilirdiniz. Zaten polis helikopteri de sizi arıyorken..

"Tekrarında aradınız ve illegal profilimi tehlikeye attınız."
- İllegal profilinizi kalabalık bir ortama gelerek, işletme kameralarına eşgalinizi göstererek, "aynasızları kimin vurduğunu sanıyorsun?" diyerek ve çatışma bölgesinde tekrar olaydan bağımsız kişilere ateş açarak tehlikeye attınız zaten. Bana ateş etmeniz için, işletmemize gelmeniz için hiç ama hiçbir sebebiniz yoktu. Polisleri vurduktan sonra gaza "gelip iki mermi de şunlara atayım" diye düşündünüz sanırım.

"Hepinize ateş falan açmadım ayrıca, arayan kişiye arama diye ithamda bulundum ve aradı."
- Arayan kişi, yani ben.. Sizi üç kere uyardım. Üç uyarıya rağmen bu adamlar polisi arar en iyisi ben gideyim zaten sıkıntıdayım demek yerine silahınıza sarılmanız size şikayet açmamın ana konusu.

"Orada arkadaşlarımı kurtarmak için ayrı bir pozisyon arıyordum ve sizin bölgenizi seçtim"
- Olay yerinde hiç kimse kalmamıştı vurulan polisler dahi bizim rolümüz eşliğinde diğer pd üyeleri tarafından hastaneye götürüldü. Siz de zaten olaydan 5-6 dakika sonrasında geldiniz ve arkadaşlarınızı benim tamirhanemin bahçesinden kurtaramayacağınızı anlamanız adına size polisi aramakla uyarıda bulunan kişilere rağmen silahınıza davrandınız.

"sizce saçma değil mi?"
- Evet, kesinlikle saçma. Söylediğiniz her bir sözde hem itirafta bulunuyor hem de yaptığınız hareketin saçma olduğunu siz de biliyorsunuz. 2019'dan beri bu sunucuda rol yapıyorum ve toplam ileti sayım 10'u geçmemişti. Yıllar sonra birisine şikayet oluşturdum, gerçekten bunun için uğraştım ve bu siz oldunuz ,tebrik ederim.

Son olarak bir şey eklemek istiyorum. ""İllegal bir birliğe sahip değilsin, arkanı birilerine dayatacak bir grubu olmayan rol yapıyorsun anladığım kadarıyla" dediniz.
yaptığımız roller sonucunda yedi arkadaşımla birlikte 1200 dakika ceza almadığım için mutluluk duyuyorum. Başka yorum eklemeyeceğim.
Eğer bir illegal rolü yapmıyorsan ve yapan kişiye gerekli Fear-RP rolünü uygulamıyorsan başlı başına zaten hatalısın. Silahımın olduğunu ilk cümlede yer etmesemde belli ettim ve agresif rolüne devam ettin. Orada vurulan polisler vs. bunları bırak dostum, orada bir kanıtın yok ve bu konu hakkında da konuşmak istemiyorum. Evet birçok kez beni polisi aramakla tehdit ettiniz, her halükarda illegal profilimi tehdit ettiniz. Arayan kişiye de sıkmış oldum.

Eğer bir legal rol içerisindeyseniz agresifliğinizi ve tehditvari rolünüzü değiştirin, baylar. Oradaki sözlerden sonra sizin bir illegal üye olduğunuzu farz ettim. Olayla alakasız fakat agresifliğinizi illegal üyelere karşı kullanırsanız beterinden fazlasını alırsınız, bağımsız bir cümleydi, bilginize.

#7 - 24.09.2023 13:59
Dostum gelip vurulan polisin başında bekliyorsun, polisi arıyorsun saçma saçma uzatmışsın. Adam tabi vurur.

#8 - 24.09.2023 15:00
Olaya şahit olarak ekleyip konuya dahil ettiğim insanlar bile tek ağızdan açıklama yolunu tercih edip yorum yapmaz iken lütfen olayla alakası olmayan kişiler şikayete yorum yapıp konuyu kabartmasın, admin yorumu bekleyelim.

#9 - 24.09.2023 15:25
Dostum gelip vurulan polisin başında bekliyorsun, polisi arıyorsun saçma saçma uzatmışsın. Adam tabi vurur.

Olayı anlamadığın, taraflı yorumda bulunup boşa salladığın çok belli. Polisin başında beklemeyle bizim olayın bi' alakası bile yok.