Konu: Reece Collins - Role uymama  (Okunma sayısı 181 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.09.2023 20:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Reece Collins @Restnox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11/09/2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Role uymama.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bir grup siyahi karakter işletmeye giriyor. Aurelien Halvorson'un giyinimi üzerinden karşı taraftan laf atılıyor, haliyle ortam geriliyor. Arkadaşlar kaltak türü ithamlarda bulunarak karakterimi kışkırtıcı role sokuyorlar doğal olarak uyum sağlıyorum. Rolün ilerlemesi üzerine bir karakteri tutup yere çekiyorum, role oymadan dışarı çıkıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 11.09.2023 20:07
Selamlar...

Öncelik olarak kendi karakterim adına başımdan geçenleri anlatacağım. Karşımdaki barmeid ile klasik bir bar muhabbeti rolündeyken yanımda olan zencilerle tartışma içerisinde olduğunu ayrıcı bu konunun ırkçılık olduğunu duydum. Bu konuda bir siyahinin nasıl davranmasını bekleyebilirdin? Ayrıca burada arkamdan bir anda çekip karşındakine rol şansı tanımazsan bu role uyum sağlamamızı bekleyemezsin. /me kadına tokat atar ve yere serer. Bu şekilde bir emote atsaydım bu role uyar mıydın?

#2 - 11.09.2023 20:16
Selamlar...

Öncelik olarak kendi karakterim adına başımdan geçenleri anlatacağım. Karşımdaki barmeid ile klasik bir bar muhabbeti rolündeyken yanımda olan zencilerle tartışma içerisinde olduğunu ayrıcı bu konunun ırkçılık olduğunu duydum. Bu konuda bir siyahinin nasıl davranmasını bekleyebilirdin? Ayrıca burada arkamdan bir anda çekip karşındakine rol şansı tanımazsan bu role uyum sağlamamızı bekleyemezsin. /me kadına tokat atar ve yere serer. Bu şekilde bir emote atsaydım bu role uyar mıydın?

Kimlerden ne duyduğunun ne önemi var? O sıra Halvorson ırkçılık üzerine bir şey demiyorsa, böyle bir rol içerisine girmediği halde ırkçılık üzerine sözler dışarıya yansımadığı takdirde bir başkasının dediğiyle rol yapmanın bir mantığı var mı peki? Ayrıca tokat atmanın neresinde bir engel var? Rol o noktaya gelindiyse elbette uyulması gerekiyor, uyardım da. Siz karakter hakkında kaltak tarzı ithamlarda bulunarak zora ki kırşkırtıcı role sokacaksınız, ortamın alevlenmesiyle fiziki bir eformasyon sergilendiği zaman uymayacaksınız, o rolün bir anlamı olur mu? Siz role "işletme içerisi güvenli bir bölge, o roller için işletme sahibinden izin alınması gerekiyor" mantığıyla geçiştirdiniz, ayrıldınız. Eğer bunu sebep biliyorsanız orada kışkırtıcı rol ya-pa-maz-sınız. Bu yaptığınız rol de izin alınması gerektiren bir rol kategorisine girmekte. Neden mi? Benim karakterimi etkiliyor. Sadece kendi tarafınızdan değerlendirmeyi bırakın lütfen.

#3 - 11.09.2023 20:23
Dostum sanırım olayı çarpıtmak için uğraşıyorsun ama önce kışkırtan sensin, sonrasında biz kaltak sözünü söyleyince, siz başlattınız falan diyorsun. Cidden derdini anlayamadım oyun oynuyoruz altı üstü. Legal bir karakter canlandırıyorsun, mahallesi gelsin falan gibi itamlarda bulunuyorsun, siyahi arkadaşıma köpek klübesi vs. diyorsun. Nasıl bir rol canlandırıyorsun anlamış değilim cidden. Hem kışkırtmayı başlatıyorsun sonrasında da bir anda beni yere yatıyorsun. Rolden kaçamazsın falan diyorsun. Empati kurar mısın senden ricam? Sence bu sergiledeğin rol ne kadar doğru.

#4 - 11.09.2023 20:25
Dostum sanırım olayı çarpıtmak için uğraşıyorsun ama önce kışkırtan sensin, sonrasında biz kaltak sözünü söyleyince, siz başlattınız falan diyorsun. Cidden derdini anlayamadım oyun oynuyoruz altı üstü. Legal bir karakter canlandırıyorsun, mahallesi gelsin falan gibi itamlarda bulunuyorsun, siyahi arkadaşıma köpek klübesi vs. diyorsun. Nasıl bir rol canlandırıyorsun anlamış değilim cidden.

Savunmanızı kanıt niteliğini taşıyabilecek şeylerle yapmanızı rica edeceğim. Siz işletme içerisinde karakterime laf atarak o rolün başlamasına sebep oldunuz, elbette bunu kanıtlayabilirim. Eğer sizin kanıtınız varsa sunabilirsiniz, incelenir.

#5 - 11.09.2023 20:28
Tamam da bu rol sonuna doğru söylenen bir laf sence bu kanıt niteliği taşıyor mu? Kırpıyorsun kendi söylediklerin ortada yok. Cidden olayı çarpıtma, kimsenin keyfi kaçmasın. Haksız olan jailini yesin. Gereksiz konuşarak yetkili işini zorlaştırmanında bir anlamı yok.

#6 - 11.09.2023 20:30
Selamlar...

Kimlerden ne duyduğunun ne önemi var? O sıra Halvorson ırkçılık üzerine bir şey demiyorsa, böyle bir rol içerisine girmediği halde ırkçılık üzerine sözler dışarıya yansımadığı takdirde bir başkasının dediğiyle rol yapmanın bir mantığı var mı peki? Ayrıca tokat atmanın neresinde bir engel var? Rol o noktaya gelindiyse elbette uyulması gerekiyor, uyardım da. Siz karakter hakkında kaltak tarzı ithamlarda bulunarak zora ki kırşkırtıcı role sokacaksınız, ortamın alevlenmesiyle fiziki bir eformasyon sergilendiği zaman uymayacaksınız, o rolün bir anlamı olur mu? Siz role "işletme içerisi güvenli bir bölge, o roller için işletme sahibinden izin alınması gerekiyor" mantığıyla geçiştirdiniz, ayrıldınız. Eğer bunu sebep biliyorsanız orada kışkırtıcı rol ya-pa-maz-sınız. Bu yaptığınız rol de izin alınması gerektiren bir rol kategorisine girmekte. Neden mi? Benim karakterimi etkiliyor. Sadece kendi tarafınızdan değerlendirmeyi bırakın lütfen.

Bu arada kimseden duyduğum yok zaten aynı ortamdayız, bunun da cevabını vereyim.

#7 - 11.09.2023 20:31
Pardon da kendinizi savunacaksınız diye yalan söylemenize gerek yok, ekran görüntüleriyle konuşuyorum ben. Rolün başladığı sıralar, ekte;

Nasıl rolün sonlarına doğru oluyor? Bariz yalan işte. Irkçılık yaptığım bir görüntü beklemekteyim, onun dışında savunmam bitti. Sonuçlanabliir.

#8 - 11.09.2023 20:33
Tamam da bunun benimle ne ilgisi var?

#9 - 11.09.2023 20:38
Öncelikle rolün başından itibaren özetleyecek olursak, rolde Kendrick_Hammond karakterini soru sorduğundan dolayı tersliyorsun. Ardından erkek arkadaşın bana "Kadın gerilirse, ben de gerilirim." tarzında bir cümle kuruyor. Ardından senin karakterinin kıyafeti hakkında konuşuyorum ve soru sorduğumdan dolayı olayın neden büyüdüğü hakkında söyleniyorum. Oradan itibaren ipler kopuyor ve her iki tarafta savunmasına geçerek birbirleri hakkında kötü sözler kullanıyor. Sana sürtük ve kaltak kelimelerini kullanan arkadaşlarım beni savunduğundan dolayı öyle terimlerde bulunuyor. Karakterime köpek kulübesi benzetmesi yaptığın zaman herhangi bir fiziksel saldırıda bulunmuyorum. Olayın sonlarına doğru işletme sahibinden izin alınmadan bize karşı fiziksel atakta bulunuyorsun ve tek hamlede arkadaşımı yere düşürüyorsun. Kas sisteminden örnek veriyorsun fakat bir kadın karakter yönetiyorsun. Bir erkek karakteri sadece elinden kendine çekerek ve bacağından çelme takarak yere düşüremezsin. Bu bir Powergaming kural ihlalidir. Elinden tuttuğun gibi zaten Reece Collins sana doğru gelmemek adına o an bir tepkide bulunacaktır. Burada da yine oyuncunun tepki vermesini beklemiyorsun, direkt olarak yere düşer ve engel olmadığından bahsediyorsun. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok, yetkililer konuyu iyice inceleyeceklerini düşünüyorum
« Son Düzenleme: 11.09.2023 20:55 the Whoobies »