Birlik üyelerim adına savunmayı ben yapacağım.
Oluşum şikayetinde de belirttiğim gibi.
Bu yapılan bir misilleme yani uyarıdır. Her misilleme de bir savaş başlangıcı değildir, size ateşli silahla karşılık vererek anlayacağınızı düşündük eğer bu misillememize cevap verirseniz sonraki aşamanın ne olacağını. Rol de tam olarak sunucu saatiyle bu noktada... Karşılık verirsiniz vermezsiniz, misillemeyi alıp oturur susarsınız ya da role gelip düzgünce kendinizi tanıtırsınız kimsenin ne rolü yapacağına karışmam. Oyuncular tercihlerini yaşar, siz de kendi tercihinizi yaşayın.
İlk olarak Eddie Maller'in birliğin Prospect V2 seviyesinde olduğu rolde bütün birlik üyelerimiz tarafından biliniyor, sistemsel olarak 65 kişilik birliğimiz olduğu için Hangie'de kalmış. Bunu da tanıtımımızı inceleyerek öğrenebilirsiniz neredeyse 5 aydır bizimle rol yapıyor. Aşağıya da bir rol SS'i bırakıyorum istenildiği takdirde tarih ve saat gözüken halini de atarım.
Görüldüğü üzere geleceğin Moğolusun dediğimiz bir karakter yelekliler olarak. Hangie ya da Supporter'u illegal role sokmayacağımız aşikar.
Misilleme savaş başlangıcıdır. Savaş başlangıcı olmadığını söylemek sadece sizlerin şikayet üzerinde olumsuz bir noktaya düşmemeniz adına uğraştığınız bir çabadan ibarettir, o kadar.
Eddie Maller'ın Prospect olduğunu anlarım da Prospect V2'nin ne olduğunu bir türlü anlayamadım. Sanırım Probation demeye çalıştınız ama rehberler biraz problemli olmuş... (bkz...Hang Around I, Hang Around II, Hang Around III

) 65 kişilik birliğinizde rütbe vermeyi unuttuğunuz için ve bizim de bundan dolayı bu şekilde bir tavır almış olduğumuz için hiç üzgün değiliz. Aksine, beş ay önce Prospect olmayı başarmış birisini beş aydır Prospect rütbesine çekmemiş olmanız sizin hatanız. Gerçi siz beş ay öncesine kadar 150 kişi sayısına kadar ulaştıysanız bilemiyorum... Akıl karıştırıcı olabilir, haklısınız.
Rol olarak sunduğunuz yerde Prospect namına bir şey yok. Eddie yine yeleksiz, sırtında bir yama yok ve siz de sadece hakettiğini söylüyorsunuz ama çaylaklığına dair hiçbir şey yok. Geleceğin Moğolu demiş olmanız bu adamın Prospect olduğunu ne yazık ki göstermiyor.
Gelelim Wayne_Morris DM için geldi iddialarına, kanıtlamak zorunda değiliz ama DM için adam alacak son birliğiniz ve son üç savaşta da bundan yakınıyoruz ilgili ve yetkililer durumdan haberdar.
Birliğe DM için gelmiş bir insan için bu kadar uğraşıp hikaye yazdırmayız, her şeyi kendinize mâl etmeyin dünya etrafınızda dönmüyor sürekli safsata yapıyorsunuz anlamış değilim nedeni ne? Herhangi bir bağımız da yok sizinle amacınız neyse umarım yakın zamanda ulaşabilirsiniz, biz buradayız.
MIXING mevzusu var denmiş, arkadaşın zaten bisikletle kendisini bulup takip ettiğini ağzıyla söylüyor MIXING nerede burada? Yeriniz belli yanınız belli. Müsamaha gösterdik Nomad kolusunuz diye ama ardından illegal yasağınızı delerek arada gerginlik çıktı ve silahlar ateşlendi, roller silinmedi ve hafızamızda. Ne dedik size? Doğu Yakası'ndan geçmeyeceksiniz dedik, normalde bir Nomad'a söylenmeyecek söz ama rolsel olarak haddinizi aştığınız için daha üst bir birlik olarak ultimatom verdik yersiniz yemezsiniz yukarıda da dediğim gibi oyuncular tercihlerini yaşarlar.
Son olarak bir sürü şikayet açılıyor ama aslolan şikayetlerin niceliği değil niteliği. Yoksa ben de kaşının üzerindeki gözden sana şikayet açarım çok kolay sadece centilmence oynuyoruz. Sen de biliyorsun ki o gün orada FearRP'den şikayet açsak cezanızı alacaksınız ama söylediğim gibi alıp veremediğiniz bir konu var gibi. Siz yine açın şikayetlerinizi de bu rol IC'de çözülecek bilginize...
İyi oyunlar.
Üç savaştır aynı durumdan şikayet aldığınıza göre DM için girecek birisine hikâye yazdıracak kadar akıllı olduğunuzu düşünerek bu tarafı yanıtlıyorum. Kendimize mâl ettiğimiz bir şey yok, sadece dışarıya yansıttığınız işleyiş politikanız üzerinden fikirler üreterek doğru olduklarınızı bizzat görüyoruz. Bu kadar hikaye yazmış adam kendi rolünü ilerletmek yerine gelip üyeliğinin ilk gününde çatışmaya giriyorsa bunun başka bir açıklaması olamaz. Hikaye yazsa ne, yazmasa ne? Artık ChatGPT üzerinden bile hikâye uyduruluyor.
Yine de iyi davranarak arkadaşımızın uğraşarak hikaye yazdığını (okumadım, tebrik edip geçtim) düşündüm diyelim. Üye oluşunun ilk gününde gerçekten bu duruma düşmesine gerek var mıydı? Belinde tabanca taşımasına gerek var mıydı? Misillemeler savaş başlangıcı değil, siz ve biz savaşta değiliz... O zaman göçebeliğini bırakmış bir adam neden belinde bir tabancayla durmadan El Corona'dak iki haftalık göçebelerin evinin önünde turlayıp turlayıp duruyor ve daha sonrasında gelip ateş açıyor?

Doğu yakasını yasaklayamayacağınız oluşum şikayetinde zaten size belirtildi. Mixing kısmı takip eden arkadaş için değil, silahıyla sıkmaya gelen arkadaş için -ki bunu anlamış olman gerekirdi, bu kadar yazı yazabiliyorken bunu unutman ne kadar üzücü- söylemiş ve bunu bile başka fikirlere empoze etmek ve görülmemesi adına uydurduğun şeylerle perdelemişsin. Tebrik ederim.
Şikayetierin niceliğinden öte niteliğine bakalım, haklısınız... IC olayları OOC'ye şikayetle taşımayın dediğiniz her şikayetten ceza alıyorsunuz ve size açılan yeni bir şikayette aynı cümleyi kullanıp kendinizi temize çıkartmaya, ihlalle yaptığınız rollerin hâla geçerli olması için uğraş verdiğinizi gösteriyorsunuz. Cem Yılmaz bir SA-MP oyuncusu olsaydı muhtemelen oluşumunuzun bir üyesi olurdu.
Fear RP ihlali varsa şikayet açabilirsin bu arada. Bununla böbürlenmek yerine daha çok işe yarar. Arkadaşlarım ihlâl yaptıysa ceza alabilir, bilmukâbele sizler de öyle, dostlar.