Konu: Greatest Vice Dönemi Başlıyor  (Okunma sayısı 1981 defa)

#20 - 26.08.2023 06:50
Mükemmel bir şey geliyor.  8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 26.08.2023 07:05
 :vays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 26.08.2023 07:15
ıh lan emmi  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 26.08.2023 13:39
0 dan sunucu mu şaşırıyorum artık
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 26.08.2023 15:10
Serbest piyasa kalksın. Amin.
tövbe
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 26.08.2023 15:16
vice evreni oluşturuluyor...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 26.08.2023 16:25
 :palmiye:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 27.08.2023 18:43
 :vays: :nays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 27.08.2023 22:35
hadi hayırlısı
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 28.08.2023 04:55
Madem fikirlerimizi belirtebiliyoruz, birkaç noktaya değinmek istiyorum. Umarım bu eleştirilerin sitem etmek ya da gönderme yapmak için vs. değil, platformun eski formuna kavuşması için yapıldığını anlayabilirsiniz. Biraz rahatsız edici olabilir ama dost acı söyler. Yeri geldi övdük, yeri geldiğinde de sunucuyu eleştirmek en doğal hakkımızdır. Tabii ki düzgün bir üslupla.

Vice Roleplay konsept olarak üstünde çok çalışılmış bir sunucu olup, neredeyse son bir yıldır en iyi olduğu 2020-2021 dönemine nazaran kötü idare ediliyor. Bunun birkaç sebebi var. Benim gözlemim sorunun kaynağının bölge sisteminden sonra değişen fm ekibiyle ortaya çıktığı yönünde.

Özellikle oluşum politikalarındaki bozulma, sunucudaki genel rol kalitesini aşağı çekti. Rolünü yaptığı konsepti bilmeyen adamların oluşumlarına onay verirseniz, sunucu kalitesi ister istemez düşer arkadaşlar. Örneğin, on sene önce İtalya'dan kalkıp ABD'ye gelen, safkan İtalyan isimlerle kurulmuş mafya oluşumlarına izin veriliyor. Arkadaşlar, bu sizce mantıklı mı? Bu eskiden bu sunucuda mümkün değildi, o oluşum asla ama asla fm onayı alamaz, tanıtım açamazdı, bu birinci neden. Tabii fm ekibinde de bu tip konsept konusunda bilgisi olmayan kişilerin olması sorunun birinci kaynağı. Umarım yeni dönemde fm ekibi daha iyi isimlerle kurulur. Hatta eski toprak sağlam rolcüleri geri çağırıp ekibe almak ve yüksek yetkilerle donatmak gerektiğini düşünüyorum.

İkinci olarak şehir yönetimi konusunda Valachi'nin alternatifi ortaya çıkamadı ve sunucunun kurulduğu zamandaki senaryo yarım kaldı. Farkındaysanız, şimdiye kadar Valachi'ye karşı herhangi bir oyuncu oluşumu dişli rakip olamadı. Çünkü o kadar uzun soluklu ve konsepti sağlam bir birlik çıkamadı. Buna en fazla Kasparov yaklaşmıştı. Aslında bu sunucunun yeri geldiğinde kimsenin gözünün yaşına bakmadan oluşum kapatabilmesi çok iyi bir şey, fakat ortaya çıkan boşluğu doldurma konusunda konsept ve rol olarak zayıf oluşumlar başaramıyor. Bu da bizi üstteki maddeye tekrar götürüyor.

Üçüncü olarak C.R.A.S.H, FDI gibi yapıların daha etkin hale getirilmesi ve yasadışı rollerin tabiri caizse diken üstünde yapılması gerektiğini düşünüyorum. İllegal her karakter, her an ömür boyu hapse girebileceğini ya da faili meçhul bir cinayete kurban gidebileceğini bilerek rol yapmalı. Bu konuda iyileştirmeler yapılabilir.

Son olarak yönetim ne yapmak istiyor bilmiyorum ama yeni dönemde radikal değişiklikler yapılacaksa oluşumlar wipelanabilir. Mal varlıkları konusunda değil ama bütün oluşumların kapatılıp herkesin sıfırdan, yeniden saygınlık kazanacağı bir ortam kurulabilir. Eski oluşumlar tekrardan açılsa bile eski dönemdeki roller hiç yapılmamış, Valachi'nin hâlâ 2019 yılındaki en güçlü formda, haftalık toplantı şeklinde ilerleyen şehir düzeni zamanına geri dönülebilir. Çünkü bu garza, diaz mevzuları falan olmadı, ikili rekabet ortamı sağlanamadı, karman çorman bir iş oldu.

Sağlam fm kadrosu, eskisi gibi tıkır tıkır işleyen şehir yapısı, sağlam oluşumların önünün açılması, kötü oluşumların ise hiç açılamaması düzenine geri dönülürse bana sorarsanız eski günler geri dönebilir. Eminim birçok sağlam rolcü son yıllardaki samp'ın yozlaşmasından(bu sunucunun değil, oyunun sorunu) bıktı ve role-play'den uzaklaştı. Eğer doğru ortam sağlanırsa, geri dönecek çok rolcü biliyorum. Umarım konu altında herkes terbiye dahilinde iyi ya da kötü eleştirilerini yapar ve platform daha iyi bir yere taşınır.

« Son Düzenleme: 28.08.2023 18:44 leftyguns »
100
4
like
9
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
A L P H A, şeyhoordinaryus,
Tepki yok
Tepki yok