Konu: DM + PG + Fear RP + Guns out of ass  (Okunma sayısı 189 defa)

#0 - 22.08.2023 17:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Farhad_Esfahani - @blackwaldo21 Mehran_Yazdani - @caspisovn

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Carl_Perch @MetaLic

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.08.2023 17;08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
  3.6.1. Guns out of ass: Büyük silahları mümkün olmayan yerlerden(cep, bisiklet vb.) çıkarma.
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi MP-5'i nereden çıkardı meçhul, üzerinde gözükmüyordu. Agresiflik ile ilgili alakam yokken ateş açıldı, Onaylı hoodumuzda birlik üyelerine agresif rol yapıldı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/brli8uy - https://hizliresim.com/6in795x - https://hizliresim.com/ss37vxz - https://hizliresim.com/co8uc2j

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 22.08.2023 18:27
Merhabalar, kısaca savunmamı yapacağım gerisini rolde hallederiz.
Piazza birliği birliğimizden bir kişiye küfür etmiş, bir kaza sonucu durduk yere edilen bir küfür.
Spoiler: GösterGizle

Bizde bu sorunu çözmek için hoodlarına gidiyoruz. Görüşebileceğimiz söz sahibi birini aradığımızı söylüyoruz. Ama karşıda benimle rol yapan kişi sürekli ne yapacaksınız ne yapacaksınız diyince bende biraz daha sert konuşuyorum.
Kanıt:

Sonradan bu arkadaş gidiyor başkası geliyor. Onunla konuşuyorum bana "Piazza ile herkes konuşamaz." diyor. Bende üstüne gidiyorum.
Kanıt:

Ortamda nabız artıyor, başka birisi geliyor ve bana küfürler saydırıp tehditler savuruyor. Bacaklarıma sıkmakla tehdit ediyor, o sokağa bir daha giremeyeceğimi beni öldüreceğini söylüyor. Bende omuzlarından itip gitmek için ilerliyorum.
Kanıt:

Ben giderken arkadaş akıllanmıyor ki bir daha geliyor ve kafa atıyor. Yanımda bulunan arkadaşım ile neredeyse emoteu aynı anda atıyorlar ama arkadaşımın daha önce çıkıyor ve orada o kişileri vuruyoruz ve oradan çıkıyoruz. Kişi üstünlüğümüz var, orada onfoot olarak dört kişiyiz arabada dört kişi daha bulunuyor.
Kanıt:

Hood bölgeniz olduğu için ilk sizin hamlenizi yapmanızı bekledik ama ben oradan gitmeye çalışıırken arkamdan gelip kafa atınca doğal olarak kafa atan kişiye ateş açıldı. Sonra orada bulunan kişiler silahı olanlar silahla silahı olmayanlar ise yumrukla bize saldırdı ve kargaşa çıktı. Bize orada zarar vermeye çalışan kişiler vuruldu. Yaptığınız rolün sonuçlarına hazır olmalısınız.

Guns out of ass savunması:
Rolde kullandığımız silah budur ve makineli tabanca olarak geçer.

Belden çekilmesinde bir sorun yoktur, zaten silah sistemsel olarak üzerimizde gözükmüyor. AK47 ve Shotgun gibi silahları belden çekme rolü yapamayız, hem realistik değil hem zaten sistemsel üzerimizde gözüküyor. MP5 ise Deagle gibi üzerimizde gözükmüyorsa belimden çekebilirim.

Umarım daha fazla yorum gelmez, gelmezse daha sağlıklı bir savunma yapmış oluruz. Yaptığımız bir ihlal bulunmuyor, yapılan rol sonucu bu duruma geldik.

#2 - 22.08.2023 18:35
Dostum afedersiniz ama Garza ve Valachi D.O.C (don of city) oluşumlarıyla rol yaptık, adamlar şehrin sahibiyken bu şekilde davranmıyor. Yani bu tarz roller yapıp dm den şikayet açılması garibime gitti.
Carl Perch karakterinin chatlerini okuyabilirsiniz.

#3 - 22.08.2023 18:40
Kolay gelsin, ilk ss de olan Marquise Martelli karakterinİn Piazza ile bir bağlantısı yok.

Xavier sadece daha önce birliğiniz ile rolemediği ve karakterleriniz ile tanışmadığı için Piazza'ya veya hood onaylı birlik, sahiplerine (r19 ve 18) bu kadar kolay ulaşmayacağınız belli ediyor çünkü kendi hood onayında ve tanımadığı insanlara karşı bunu belirtmeye çalışmış.

Siz sert yapınca, Carl karakteri de karşılık olarak sert yapıyor. Hood onaylı bölgeye gelip, ufak bir kaza rolü için racon kesip dm atamazsınız, Bunu dmsiz bir şekilde de halledilebilir, en ufak olayda dm atılması saçma ve rolden soğutan bir şey.

Olayı çözmek istediğiniz kaza rolünde olan adam birlik üyem bile değil. Herhangi kötü bir niyetim yok fakat en ufak bir olay yüzünden dm dönmesi saçmalık.

#4 - 22.08.2023 18:43
Kolay gelsin, ilk ss de olan Marquise Martelli karakterinİn Piazza ile bir bağlantısı yok.

Xavier sadece daha önce birliğiniz ile rolemediği ve karakterleriniz ile tanışmadığı için Piazza'ya veya hood onaylı birlik, sahiplerine (r19 ve 18) bu kadar kolay ulaşmayacağınız belli ediyor çünkü kendi hood onayında ve tanımadığı insanlara karşı bunu belirtmeye çalışmış.

Siz sert yapınca, Carl karakteri de karşılık olarak sert yapıyor. Hood onaylı bölgeye gelip, ufak bir kaza rolü için racon kesip dm atamazsınız, Bunu dmsiz bir şekilde de halledilebilir, en ufak olayda dm atılması saçma ve rolden soğutan bir şey.

Olayı çözmek istediğiniz kaza rolünde olan adam birlik üyem bile değil. Herhangi kötü bir niyetim yok fakat en ufak bir olay yüzünden dm dönmesi saçmalık.
Dm için oynasaydık direkt size ateş ederdik, olayları konuşmaya geldik. Rolde sizden olmadığını söyleyebilirdiniz olaylar büyümezdi. Kişi eskiden Piazza birliği üyesi. Birlikten atmışsınız galiba, komik olay.

#5 - 22.08.2023 18:44
@Juvas Bu basit bir şikayet uzatılıp dallandırıp budaklandırmaya gerek yok diye düşünüyorum, şikayet sizin tarafınızdan açıldı ve biz kanıtlarımızla savunma yaptık. Bundan sonrasını şikayetle ilgilenecek olan yetkili halleder, iyi forumlar ve iyi roller dilerim.

#6 - 22.08.2023 18:45

Dm için oynasaydık direkt size ateş ederdik, olayları konuşmaya geldik. Rolde sizden olmadığını söyleyebilirdiniz olaylar büyümezdi. Kişi eskiden Piazza birliği üyesi. Birlikten atmışsınız galiba, komik olay.

Eskiden diyorsun dostum. Sistemsel bakmışsın, birlik ile alakası yok. Bunun için  Piazza'ya role gelmen saçma Eğer birlikten attığımıza dair kanıtın varsa atabilirsin.

#7 - 22.08.2023 18:46
@Juvas Bu basit bir şikayet uzatılıp dallandırıp budaklandırmaya gerek yok diye düşünüyorum, şikayet sizin tarafınızdan açıldı ve biz kanıtlarımızla savunma yaptık. Bundan sonrasını şikayetle ilgilenecek olan yetkili halleder, iyi forumlar ve iyi roller dilerim.

Teşekkürler tabanca, iyi forumlar ve iyi roller dilerim.

#8 - 22.08.2023 19:03

Eskiden diyorsun dostum. Sistemsel bakmışsın, birlik ile alakası yok. Bunun için  Piazza'ya role gelmen saçma Eğer birlikten attığımıza dair kanıtın varsa atabilirsin.
Akıl sıkıntıların mı var? Sizi vurmamızın sebebi o değil zaten, o konuda konuşmaya geldik. Kendinizi tanrı görmeyip düzgünce rol yapsaydınız bu konuyu bitirirdik bana daha o adamın lafını yapıyorsun. Arkadaş başka bir şey yazmazsa bir şey yazmam, akli sıkınıtıları var galiba arkadaşın.

#9 - 22.08.2023 19:35

Akıl sıkıntıların mı var? Sizi vurmamızın sebebi o değil zaten, o konuda konuşmaya geldik. Kendinizi tanrı görmeyip düzgünce rol yapsaydınız bu konuyu bitirirdik bana daha o adamın lafını yapıyorsun. Arkadaş başka bir şey yazmazsa bir şey yazmam, akli sıkınıtıları var galiba arkadaşın.

Şikayeti yönetecek olan yetkili, bu arkadaş üslubunu biraz daha böyle kullanmaya devam ederse OOC bir yaptırım uygulamaktan umarım çekinmezsiniz. Forumda dahil üslubunu koruyamıyor..