Konu: [07.08.2023 - Rodolfo_Valdez] Gasp kural ihlali, retarded-rp  (Okunma sayısı 169 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.08.2023 04:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rodolfo_Valdez @sledgehammer

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

Retarded-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Alt karakterimle sokakta beş yüz dolar gibi sembolik rakamlar karşılığında hayat kadınlığı gibi işlerle para kazanıp o parayı bağımlılıklarına harcayan evsiz cılız sersefil bir kızı canlandırıyorum. Garza karteliyle girdiğimiz bir rolde karakter alt karakterimle tanıştı. Rolün gidişatında uyuşturucu vs muhabbeti döndü, ardından ödeme konusu açıldı. Karakteri, alt karakterime ödeme yapmayacağını söyledikten sonra "okay, emma kaçar." diyorum, silah çekip karakterimi orada esir alıyor. Dört bin dolar gasp etmezse gece boyunca burada rehin tutacağını söylüyor. Ardından /do kanalından PK (?) izni istiyor. Player Kill ile ne alaka diye düşünürken, son iki saat hafıza kaybından bahsediyor bu kısmı hiç anlamadım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):
Dört bin dolar vermesem karakterimi sabaha kadar orada rehin tutacaktı, kapıyı açması için vermek zorunda kaldım. PM'den yaptığının yanlış olduğunu, şikayet açmakla uğraşamayacağımı söylediğimde garip cevaplar verdi. Kuralları açık ve net bir şekilde bilmiyor, öğretmeye çalışıyorum, kesin ve net şekilde inkar ediyor. /do dan sorduğu soruyu ilk defa gördüm, MTA'dan gelmiş galiba. SA:MP ve Vice Roleplay'e alışma süreci açısından rol desteğine yönlendirilebilir.

Gasp kuralına dair politika, sunucuya girmeden önce bize sorulan soru. Sunucuya girerken soruların cevaplarını başka bir yerden almış olduğunu düşünüyorum. İncelenebilir.

Gasp ettiği dört bin ya da rolle kazanacağım bin dolara ihtiyacım yok, ana karakterim fazlasıyla zengin. Alt karakterimle ana karakterle yapamadığım rolleri yapmak, diğer oyunculara rol paslamak istiyorum. Yine sadece kendi rol zevkini önemseyen oyuncular denk geliyor.

@Chieftain susturması olduğu için rica etti şikayeti açtım.
(edited)
[2:57 AM]

#1 - 07.08.2023 14:20
Selam şikayeti okudum ve inceledim. Burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. PM'den ona robotik bir şekilde duruma bakmamasını ve biraz sakin olmasını söyledim. Amacım rol çeşitliliği çıkarmaktı, ona para vermeden de kurtulabileceğini söyledim. ((buna rağmen para verdi)) Çünkü bu bir gasp rolü sayılmazdı, seni sabaha kadar tutmayacaktım orada. Param yok bile desen bırakacaktım en basitinden, sana sıkmadım. Bir şey yapmadım düzgünce rolü devam ettirmek için elimden geleni yaptım. Senide anlıyorum, gecenin ikisi, belki zamanın olmayabilir. Her şey olabilir, buna bir şey demiyorum. Ama SS'lerde de görülüyor ki, bariz bir şekilde amacım Gasp rolü değil, amacım rol çeşitliliği orada gasp olmadan kurtulabileceğinide belirtmiştim zaten. Ve ayrıca dilerse para iadesini iki katı yapabilirim. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 07.08.2023 14:31 sledgehammer »

#2 - 09.08.2023 14:25
o rolün başlangıcı, silah çekip beni rehin alman için yeterli sebep sunmuyor. okay, emma kaçar. diyorum, hemen silahına davranıp beni esir tutuyorsun ve gasp ediyorsun. karakter tanıtımına SS çıkarmak için sadece kendin rol yapıyormuşsun gibi takılıyorsun. gücün alt karakterlere yeter devam et

#3 - 09.08.2023 14:28
PK kuralı sunucumuzda yer almıyor, oyuncuları sunucuda olmayan bir kurala zorlamamalısınız. Gasp rollerini de gasp sisteminin elverdiği şekilde yapmalısınız. Karşı tarafa rolden sıyrılabileceği bir durum yaratmaya çalışıyorsanız bunu kurallar dahilinde yapabilirsiniz. @sledgehammer benzer ihlallerinizin tekrarı durumunda ağır bir ceza alacaksınız.