Konu: (12.06.2023) Metagaming , Retarted rp  (Okunma sayısı 289 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.06.2023 13:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  @xir250kg - Miracle_Granada

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  John Sauer - @izmirsefiri  ,  @Ihsan    Aiden_Ainsworth , @Natu   Floyd_Bailey , @Rousseau   Ryan_Phelps

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.06.2023 -

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Metagaming ve Retarted rp

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Akşam saatlerinde aktif karakterime NC attım. Sonrasında Vicemall'dan aracımı alıp diğer arkadaşımı beklerken bu akadaşla kaldırımda bir role giriştik ve sonucunda gereksiz bir agresif role girmesi ardından aracımdan uzaklaştı. O esnada arkadaşım NC attı ve yanıma geldi, tam giderken arkadaşın yanında tekrar durdum. (Arkadaşla yaptığımız rolde hiçbir agresif role girişmedim, silah göstermedim veya karakterimin illegal olduğunu gösterecek tarzda bir role girmedim.) Arkamızda pd aracı durdu, (şahit kısmına etiketlediğim arkadaşlar.) Miracle karakteri hala hiçbir illegal role girmeme rağmen birden bire /s komutu ile bağırarak "Hey-kaşımdaki araç-içinde silahlı adamlar var" gibi bir role girdi PD'e karşı. PD sanırım aldırış etmedi ancak hemen hastanenin yanındaydık ve arkadaşım tedavi olacağını söyledi. Bende bu durum üzerine pd aracının gittiği hastaneye sürdüm ve arkalarında durdum. Arkadaşım içeriye girdiği esnada pd'ler yanıma gelerek "burada silahlı adamlar gördünüz mü? o kadın neyden bahsediyordu" gibisinden bir role girdi ve bende araçtan "görmedim, kadın aptalın teki" dedim. Daha sonrasında 5dk afk kalmam ardından gelen birkaç pd aracı ile birlikte arkadaşım hastaneden çıktı, o esnada Miracle karakteri biriyle geldi ve tekrar PD'nin yanına giderek bizi şikayet etti yüksek ihtimalle. PD bu duruma karşı benim araçtan inmememle birlikte silah doğrulttu ve devamı saçmalıktan ibaret.

-Kişi 13 llv ve yaptığı rollerin hiçbir manası yok, karakterime yeni NC attım, hiçbir illegal role girmedim, silah göstermedim. Buna karşın meta yaparak bağırıyor ki arkadaşı OOC'de tanımıyorum. Bu yapılan rollerden dolayı silah kaybettim. IC hapis yedim. Kişinin cezalandırılmasını ve yaptığı bu saçma rolden dolayı zarara uğradığım silahımın iadesini istiyorum. Çünkü arkadaş beni IC-OOC tanımamasına rağmen girdiği bu rol ile hem benim rol zevkimi bozmuş, hem de sunucuda alınması pek kolay olmayan silahımı kaybetmeme sebep olmuş oldu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 

Ek açıklamalar(varsa): Silahımın bu saçma rolden ve yaptığı kural ihlaller sonucunda gitmesinden dolayı iadesini ve kişinin cezalandırılmasını istiyorum. Sebepsizce rol zevkimi bozmuş oldu.

#1 - 12.06.2023 15:51
Alıntı
PD bu duruma karşı benim araçtan inmememle birlikte silah doğrulttu ve devamı saçmalıktan ibaret.
https://streamable.com/69nrat ((Defalarca ihtar veriliyor inmen için, PD girmek isteyen ve üstünde silah taşıyan arkadaş kaçmaya çalışıyor.))

[00:59:17] (( [39] Artem Balasian: pd giricektim ))
[00:59:22] (( [39] Artem Balasian: sicil yazılmasın ))
[01:00:29] (( [39] Artem Balasian: gelmiş bağırıyor ))
[01:00:35] (( [39] Artem Balasian: silahı var diye, halbuki silah yok ))

https://streamable.com/13o9fb ((Silahsız çatışma.))

Bana kalırsa PD girmek isteyen ve bu yüzden sicilini temiz tutması gereken birisi üstünde silah taşımamalı, her türlü illegal hareketten uzak kalmalı ve arkadaşına "vur şunu" gibi mesaj atmamalı. Olay üstündeki silahı özel yollarla görmüş gibi değil, daha çok iftiradan dolayı çıkmış gibi. Şahit olarak eklenmişim, kimsenin tarafında yer almıyorum ve burada bir ihlal olduğunu düşünmüyorum.

#2 - 12.06.2023 17:32
Aşırı saçma bir roldü karakterime nc atmışım daha beş dakika geçmemiş hastaneden tedavi olacağım, kadın karşımıza gelerek bunlar silahlı diyerek ihbar veriyor. Ben o rolden kaçmayı başardım fakat vortexin silahına el koyulmuş. Bu rolü yapan kadın karakter pd karakterleride yanlış yönlendirerek ihlaller zincirine sebebiyet verdi. Ceza almalı.

#3 - 12.06.2023 17:34
Alıntı
PD bu duruma karşı benim araçtan inmememle birlikte silah doğrulttu ve devamı saçmalıktan ibaret.
https://streamable.com/69nrat ((Defalarca ihtar veriliyor inmen için, PD girmek isteyen ve üstünde silah taşıyan arkadaş kaçmaya çalışıyor.))

[00:59:17] (( [39] Artem Balasian: pd giricektim ))
[00:59:22] (( [39] Artem Balasian: sicil yazılmasın ))
[01:00:29] (( [39] Artem Balasian: gelmiş bağırıyor ))
[01:00:35] (( [39] Artem Balasian: silahı var diye, halbuki silah yok ))

https://streamable.com/13o9fb ((Silahsız çatışma.))

Bana kalırsa PD girmek isteyen ve bu yüzden sicilini temiz tutması gereken birisi üstünde silah taşımamalı, her türlü illegal hareketten uzak kalmalı ve arkadaşına "vur şunu" gibi mesaj atmamalı. Olay üstündeki silahı özel yollarla görmüş gibi değil, daha çok iftiradan dolayı çıkmış gibi. Şahit olarak eklenmişim, kimsenin tarafında yer almıyorum ve burada bir ihlal olduğunu düşünmüyorum.
Ne anlatıyorsun anlamadım ki? Kimi vurmuşum veya ateş et diye mesaj atmışım anlamadım. Chatlogu doğru okuduğuna emin misin? Sicilim yok nc attım, burada size yapılan bir suçlama da yok savunma moduna geçmemelisiniz. Role şahitsiniz, kadın karakter trolleyerek saçma bir role sebebiyet verdi.

#4 - 12.06.2023 19:48

Savunmaya geçtiğim falan yok. Olaya şahit oldum, ihlal olmadığını savunuyorum. Yaşanan her şeyin rolde geliştiğini düşünüyorum. Platform kurallarında "Silahı olup olmadığı bilinmeyen birisine silahı var diye iftira atmak yasaktır." yazmıyor.

#5 - 12.06.2023 19:56
@Natu  seni buraya etiketlememin sebebi bu değil, PD girmeyi düşünüyordum ve üzerimdeki silahı satacaktım. Şikayeti oluştururkende defalarca bahsettiğim gibi hiçbir illegal role girmedim, silahımı kimseye göstermedim ki bunun üzerine arkadaş kural ihlali yaparak ilk önce bizi pd ile role soktu devamında ise bizi silahlı göstererek silah kaybı yaşamama neden oldu @izmirsefiri  dediği gibi ihlaller zincirine sebebiyet verdi.

O pm farklı bir konu, olayla bir alakası yok hatta pm bile değil, discord mesajı ama sürekli alt tab attığım için pmler ile karışmış. Görebileceğin gibi ardı ve sonu olmayan bir pm, senin zannettiğin gibi bir durum olsa olayın öncesi veya devamı olurdu değerli dostum. Pd girerken neylere dikkat edeceğimi biliyorum, teşekkürler.

((Defalarca ihtar veriliyor inmen için)) dediğin kısımda ben afk'dım, OOC bir durumdan ötürü. O yüzden dediğinlede pek bağlaşmıyor.

Şikayet PD üyelerine açılmamıştır, sadece bahsi geçen kişinin önüne atladığı pd aracına ve o an hastane önünde yine bahsi geçen arkadaşın gelip kulaklarına fısıldayıp bizi araçtan indirmeye çalıştıran kişiye açılmıştır. PD sadece kişinin size aktardıkları dolayısıyla şahit olarak yazılmıştır.

« Son Düzenleme: 12.06.2023 20:45 Vortex »

#6 - 13.06.2023 14:51

#7 - 13.06.2023 14:52
24 saat içerisinde savunma gerçekleşmedi (gerçekleşse dahi elinde bir kanıt olduğunu ve savunma yapabileceğini sanmıyorum) sonuçlanabilir. Mağduriyetimin biran önce giderilmesini rica ediyorum.

#8 - 13.06.2023 15:57
Karakter ceza alacak, iade talebiniz oluşturuldu.