Konu: [11.06.2023] Maske 39419 - Sunucu Konsepti ve Lore  (Okunma sayısı 239 defa)

#0 - 12.06.2023 00:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske 39419 - Maske 32885 - Tselyu Makhachev

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Kartilkisi ve PigPen önündeki oyuncular + Garza üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
12. Sunucu Konsepti ve Lore

Oyuncuların sunucuda rol ortamından keyif alması adına sunucu genelinde konsepte bağlı olarak kurgusal olaylar düzenlenmektedir. Konsept hakkında bilgiyi oyun içi kanallar, haberler veya sunucu hikayesi hakkında yapılan duyurulardan takip edebilirsiniz.

Tüm oyuncuların sunucu konseptine uygun olarak rol yapması zorunludur. Bununla birlikte diğer platformdaki konseptler sunucuyla ilişkilendirilemez.

12.1. Valachi'ye Karşı Roller: Don of the City, yani şehrin mutlak ve en üst güç sahibi olan Valachi'ye karşı agresif nitelikli hiçbir rol gerçekleştirilemez. Gerçekleştirilmesi halinde karakteriniz öldürülebilir veya olayın niteliğine göre OOC ceza alabilirsiniz.
Örnekler
- Valachi'ye ait mekanlarda çatışma, kavga, soygun gibi tüm illegal roller
- Valachi üyelerine karşı saldırı, gasp, pusu vb. tüm agresif roller

Gerçek hayata uygun bir düzen oluştursak da rol ortamının baltalanması adına bazı kısıtlamalar getirilmiştir. Konseptle alakalı güncel kısıtlamalar aşağıdaki gibidir:
- Coronavirus (COVID-19) rolleri: Vice Şehri'nde Coronavirüs varlığı bulunmamaktadır. Bu kurgusal dünyada hiçbir şekilde virüse dair söylemler, virüs bulaştırma gibi aşırı eylemlere izin verilmemektedir. Tüm karakterlerin buna göre rollerini şekillendirmesi beklenmektedir.
- Vice Social'da Gerçek Fotoğrafların Paylaşımı: Vice Social üzerinde hiçbir şekilde OOC insanların fotoğrafları yer almamalıdır. IC sosyal medya platformundaki tüm içerikler oyun içerisinden alınan görüntüler ve olaylarla ilişkili olmalıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: PigPen açılışına gittik, rol yaptıktan sonra dışarıya çıktık. Birkaç arkadaş ve Maske 39419 hemen çıkışta bize ateş etti. Bir sunucu oynuyoruz, bu sunucuyu kuralları gereğinde oynanması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca verdiği emote "silahını çeker." Bu emotenin yeterli olmadığını neredeyse tüm sunucu biliyor. Etkinlik baltalamak ve sunucu lore'unu bozduğunu düşünüyorum. Düştüğümde de PD geliyor ve silahıma el koyuluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Maske 39419 emote: GösterGizle

Garza Açılış: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Silahın geri talep edilmesini istiyorum.
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 12.06.2023 15:25 Jacker »

#1 - 12.06.2023 10:28
Anladım kardeşim, emotumuz var. /me silah çeker. atmışım bir problem göremiyorum, senin için /me silahını kapar, kurşun yağdırır mı yazayım? Bir ihlal yok, arkadaşını vuruyoruz sen ise mekana kaçıyorsun, o esnada çatıda bekliyoruz. Sonrasında dışarı çıktığını görüp vuruyorum. East Vice'da birliğimiz var, tabii senin silahın gitti karşılık veremedin hemen şikayet açıyorsun. Umarım silahını geri alabilirsin dostum. Diğer adamlar role uyarken sen boş şikayet açmaya devam et.

#2 - 12.06.2023 10:31
Anladım kardeşim, emotumuz var. /me silah çeker. atmışım bir problem göremiyorum, senin için /me silahını kapar, kurşun yağdırır mı yazayım? Bir ihlal yok, arkadaşını vuruyoruz sen ise mekana kaçıyorsun, o esnada çatıda bekliyoruz. Sonrasında dışarı çıktığını görüp vuruyorum. East Vice'da birliğimiz var, tabii senin silahın gitti karşılık veremedin hemen şikayet açıyorsun. Umarım silahını geri alabilirsin dostum. Diğer adamlar role uyarken sen boş şikayet açmaya devam et.

Ne etrafında Garza ne de Valachi görüyorum ahbap. (Ekstra olarak, başında bir admin vardı. O yüzden q atamadın. Etkinlik baltalama konusunda, PigPen içinde seni vurmuyoruz. Dışarı çıkmanı bekleyip vuruyoruz, saatlere bakınca birbiriyle uyuşmadığı görülebilir, sonuçlanabilir. Arkadaşın silahını geri alma çabaları sürecektir.)  :manifdog
« Son Düzenleme: 12.06.2023 13:35 askin back in business »

#3 - 12.06.2023 14:17
Emin ol malvarlığım senin üç senelik emeğin kadar vardır. Orası "Don Of City" olarak adlandırılan 3 birlikten biri olan Garza'nın mekanı. İçeride roller devam ediyor dışarıda da öyle mekan kapanmadan sen ise Don Of City'nin mekanında ateş ediyorsun. Kurallarda bariz olan şey belli "Don Of City mekanlarında çatışma, kavga, soygun rollerine girişemezsin" bu kadar basit. Emin ol silah benim umrumda bile değil dostum bir oyun oynuyorsan kurallarını ilk önce okumalısın.

#4 - 12.06.2023 15:26
Kişiler ve kanıtlar güncellendi. Videoyu atan @Ryu adlı arkadaş Trolling'ten ban yemiş zaten, neyin ne olduğu belli. Bir günde 3 üyesinden fazlası trollingden ban yedi. Savunmaları yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 12.06.2023 15:49 Jacker »

Ryu

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda Oyundaydı
#5 - 12.06.2023 15:49
 :manifdog

#6 - 12.06.2023 17:18
Emin ol malvarlığım senin üç senelik emeğin kadar vardır. Orası "Don Of City" olarak adlandırılan 3 birlikten biri olan Garza'nın mekanı. İçeride roller devam ediyor dışarıda da öyle mekan kapanmadan sen ise Don Of City'nin mekanında ateş ediyorsun. Kurallarda bariz olan şey belli "Don Of City mekanlarında çatışma, kavga, soygun rollerine girişemezsin" bu kadar basit. Emin ol silah benim umrumda bile değil dostum bir oyun oynuyorsan kurallarını ilk önce okumalısın.
Alıntı
12.1. Valachi'ye Karşı Roller: Don of the City, yani şehrin mutlak ve en üst güç sahibi olan Valachi'ye karşı agresif nitelikli hiçbir rol gerçekleştirilemez. Gerçekleştirilmesi halinde karakteriniz öldürülebilir veya olayın niteliğine göre OOC ceza alabilirsiniz.
Tek Don Of City birliği Valachi. Diğerleri Valachi kadar olmasa da söz sahibi. Ama Don Of City kuralı sadece Valachi için geçerli.
Savaş rolleriniz sırasında etkinliğe gitmeyi mantıklı buluyorsanız, vurulmayı da mantık dışı bulmamalısınız. Ayrıca etkinlik içeride geçiyor, etkinlik baltalama durumu olsaydı içeride vurulurdunuz. Herhangi bir ihlal bulunmuyor.
Spoiler: GösterGizle

#7 - 12.06.2023 17:26

@Heaven schon gehesen onaylayacaktır.

#8 - 12.06.2023 17:34
Merhabalar, IC yaşanan olaylar kapsamında sadece Don of the City birliği Valachi oldu ve evet aksiyon etkinlik içerisinde değil dışarısında gerçekleşmiş. Ceza verilecek bir şey yok.