Konu: Ashley Clarkson  (Okunma sayısı 473 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.06.2023 01:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ashley Clarkson @spyixgod

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS ve video

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Powergame, retarted rp, DOC kural ihlali,
Alıntı
Powergame(ChickenRun) Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
12.1. Valachi'ye Karşı Roller: Don of the City, yani şehrin mutlak ve en üst güç sahibi olan Valachi'ye karşı agresif nitelikli hiçbir rol gerçekleştirilemez. Gerçekleştirilmesi halinde karakteriniz öldürülebilir veya olayın niteliğine göre OOC ceza alabilirsiniz.
Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Garza'ya ait olan işletmeyi gece yarısı vakitlerinde açmıştık. Ashley Clarkson karakteri, açık işletmenin sonunda hesap ödemeye geldiğinde 10.000$ kadar hesap çıktığını ona söyledim, kendisi de bunu reddedip farklı türlerde bahanelerde karşı çıktı; önüne gelene bilmem ne kadar hesap çıkartıyorsun, şu kadar çıkartıyorsun vs vs. Konuşmanın devamında da "kaybol sen" ithamımdan dolayı gelip tekme atma rolüne girişti, buraya kadar her şey rol dahilinde tamam. Bu kısma kadar olan her şey DOC kural ihlali kapsamında değerlendiriliyor, bunda da tamamız. Ashley Clarkson karakteri şehrin herhangi bir yerinde değil, güvenli bir bölgede değil. Garza'nın hüküm sürdüğü Little Havana bölgesinde ve senaryo birliğine üye olan bir karaktere karşı agresifleşmesi kurallar neticesinde yanlış ve yasak. Bu açık açık senaryo birliklerine karşı herhangi bir rol yapılamayacağını öne sürüyor.
Benzer bir şikayet vaktinde yariscimafyasi için açılmış olup yönetimden bu yanıt gelmişti, aynı durumun farklı bir rengini yaşıyoruz.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=144081.msg1007125#msg1007125
Alıntı
Esteban Orlando, Garza(Don Of City) birliği üyesi. Bu birlik oyuncularına karşı herhangi bir şekilde agresif role yapamaz, ihbar bile edemezsiniz. Size olan üstünlüklerini kabul etmelisiniz.

Ashley Clarkson karakterinin DOC ihlalini yukarıda açıkladım. Chicken run için kanıtlara bırakacağım video yeterli olacaktır, ateş etmeye başladığım vakit dış kapıdan kaçmaya çalışmak yerine olduğu yerde dönmesi chicken run olarak değerlendiriliyor, bunun detayını açmaya gerek yok.

Retarted RP olarak gördüğüm kısımsa her şeyin en sonunda Ashley karakterinin sanki kurşunların hedefinde olmamış gibi rahat bir şekilde mevcut durumunu koruması. Ashley Clarkson karakteri saniyeler önce kurşunların hedefi oldu ancak hiçbir türlü reaksiyon göstermeden sanki ateşleme rolü olmamış gibi rahat bir tavırla karşımda dikilebiliyor, izleyebiliyor. Bu rolün tamamıyla saçmalığa uğradığı tek yer oldu.

Ashley Clarkson karakterinin Miss Florida güzeli seçilmesi ya da Conroy Grannell karakterinin sevgilisi olması kuralları çiğneyebileceğini, kuralların onun için esnetilebilir olduğunu göstermez. Chicken run, DOC kural ihlali ve retarted rp bariz kural ihlalleri, bu kuralları mevcut karakterinin durumuyla yok sayamaz, reddedemez. Şikayet açma taraftarı olan bi' insan değilim lakin göz ardı edebileceğim ya da görmezden gelebileceğim bir ihlal yığını yok. Bariz ihlaller olduğu için şikayeti açıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/qpi3rm

Ek açıklamalar(varsa): Ballantine olmadığı için karakterimin rütbesini sistemsel olarak düzeltemiyoruz. Sistemsel olarak olduğu rütbenin, daha da üstündedir.

#1 - 08.06.2023 07:14
Kendi videom üzerinden sürekli olarak, benim karakterim garza üyesi diye on beş kere belirtmene gerek yok. Agresif bir role de sürükleyen taraf ben değilim orada ve bunun da bilincindesin. Karakterin Grannell ile bir geçmişi var evet fakat ben sen gibi “ Ashley FDİ, Ashley Grannell ile sevgili hiçbir şey yapamazsınız “ tribinde hiçbir zaman olmadım, olmam da. Vuramaman chicken run a girmiyor bunu da belirteyim. Sistemsel düşürebilirsin sonuçta değil mi garza üyesi?

Brawl rolünü başlatmış olmamla birlikte, orada yumrukla karşılık vermem benim insiyatifimdi, fakat sen saçma bir hareket  sergileyip silah çektin. O zaman bende bu tarz rollerde niye bekleyeyim değil mi? Nasıl olsa badcop birisiyle takılıyor. Tekme mi yedi hemen sıksın birisine. Ayrıca yapilan bir role uyum sağlanması gerekiyor, senin karakterin onu kendi bölgesinde dovdu diye yediremiyorsa konuyu foruma taşısın,  silahı karıştırmasın.

Retarted olarak adlandırdığın yaralı rolünü, mekan çıkışında gerekli şeyleri sergileyerek yapıyorum. Ashley arabasına binip nitrosunu çalıştırıp zaten oradan uzaklaşıyor. Kanıtını da buraya bırakıyorum. Sistemsel düşüremediğini de bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Spoiler: GösterGizle

#2 - 08.06.2023 11:07
Yaralı rolü, 4-5 tane mermi yedikten sonra yokuşlu yollardan nitroya basarak gitmek midir? Buna admin karar verecektir.

2 aydır Garza birliğindeyim ve bunca olaya rağmen ilk kez silahıma davrandım. Poschevo birliği karakterime rolde mermi bıraktılar. Karşılık vermedim. Çünkü başka bir yerdeydik ve kalabalıklardı. Kasparov birliği kendi bölgelerinde karakterime uyuşturucu madde verdi, abartı olmasa da işkence yaptılar karakterime, karşılık vermedim. Çünkü onların bölgesiydi ve kalabalıklardı. Ama siz, Garza hoodunda karakterime karşı tekme, yumruk sallıyorsunuz. Ayrıca brawl rolü için /pm ve /do izni vs. almanız lazımdı. Bunu da almadınız. Yapılan rollerde doğal bir şekilde brawlı gerektiren roller değildi. Size biraz sert çıkış yaptım diye, 20 kaslı - 20 dayanıklı olmanızın bilinciyle karakterime tekme, yumruk sallayamazsınız. Sallarsanız, silahlı bir karşılık alırsınız. Hatta CK bile olabilirsiniz. Ben size kendi hoodumda olması gereken gibi bi' karşılık verdim. Fakat siz olması gerekeni yapmadınız.

Küçük bir ekleme: Bölgedeki diğer karakterler, karakterimi polise ihbar ettiler. İhbarlarının geçersiz olmasını talep ediyorum.

Şikayet sonuçlanabilir, daha da bir şey yazmayacağım.

« Son Düzenleme: 08.06.2023 12:50 karizmatik devrimci »

#3 - 08.06.2023 13:41
Yaralı rolü, 4-5 tane mermi yedikten sonra yokuşlu yollardan nitroya basarak gitmek midir? Buna admin karar verecektir.

2 aydır Garza birliğindeyim ve bunca olaya rağmen ilk kez silahıma davrandım. Poschevo birliği karakterime rolde mermi bıraktılar. Karşılık vermedim. Çünkü başka bir yerdeydik ve kalabalıklardı. Kasparov birliği kendi bölgelerinde karakterime uyuşturucu madde verdi, abartı olmasa da işkence yaptılar karakterime, karşılık vermedim. Çünkü onların bölgesiydi ve kalabalıklardı. Ama siz, Garza hoodunda karakterime karşı tekme, yumruk sallıyorsunuz. Ayrıca brawl rolü için /pm ve /do izni vs. almanız lazımdı. Bunu da almadınız. Yapılan rollerde doğal bir şekilde brawlı gerektiren roller değildi. Size biraz sert çıkış yaptım diye, 20 kaslı - 20 dayanıklı olmanızın bilinciyle karakterime tekme, yumruk sallayamazsınız. Sallarsanız, silahlı bir karşılık alırsınız. Hatta CK bile olabilirsiniz. Ben size kendi hoodumda olması gereken gibi bi' karşılık verdim. Fakat siz olması gerekeni yapmadınız.

Küçük bir ekleme: Bölgedeki diğer karakterler, karakterimi polise ihbar ettiler. İhbarlarının geçersiz olmasını talep ediyorum.

Şikayet sonuçlanabilir, daha da bir şey yazmayacağım.
Hala daha bir şeyin farkına varamamışsın, garza birliğinde bulunman kural ihlali yaptığın gerçeği değiştirmiyor. Tek vurguladığın şey garza. Eğer ki 20-20 kas gücüme güvensem emin ol seni zaten yerden kaldırmazdım. Sanırım senin de anladığın rol tipi bu. Yaralı rolümü sergiledim ve anlamaman üzerine tekrardan vurguluyorum. Vuramadığından dolayı, sistemsel yaralıya düşmediğimden dolayı bırak da nasıl olduğumu kendim belirleyeyim.
Hoodunuz da siz mekan açıp, fiyatlar konusunda şikayet getiren bir ünlüye veya da kişiye; “vermezseniz iki katını alırım, kaybol “ gibi cümlelerle anlamsız racon kesmeye falan mı çalışıyorsunuz?

#4 - 08.06.2023 13:52
Her iki tarafta kendince haklı, bu saatten sonra karar adminlerde. Sonuçlanabilir.

#5 - 09.06.2023 02:57