Konu: [31.05 - 23.44] Joseph Maranzano - Refuse RP  (Okunma sayısı 142 defa)

#0 - 01.06.2023 00:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Joseph Maranzano @NOVA

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Aiden Ainsworth

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31.05.2023 - 23.44

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Rodeo tarafında devriye atarken yaralı birisini gördük, yanına gidip sorduğumuzda do kanalından "Bug." gibi bir tepki aldık. /hasarlar kaydında 4 dakika önce silah ile yaralıya düştüğü gözüküyordu. Hasarlarda "00:44" olarak göstermesinin sebebi mevcut saatin bir saat ilerisi olduğunu düşündüğümdendir. PM üzerinden sorduğumuzda ise OOC bir yalanla karşı karşıya kalıyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Son zamanlarda PD olarak sıkça karşımıza çıkan bir durum. GSW olaylarında kimse /hasarlar'a göre rol yapmıyor. /hasarlar yaralı değilken kullanılmıyor, bunun değişip sürekli kullanılabilir hale gelmesi gerekiyor.

#1 - 01.06.2023 21:57
biz vurduk, q attılar.

İlk olarak şikayetle alakanız yok. Çatıdaydım köşeden aşağıya bakarken istemsizce aşağıya düştüm. Sonrasında arkadaşlar bulvarın içinde çatışırlarken gelip bana sıktılar. Olayla alakasız olduğum için rolünü bile yapmadım. Daha dün NC attım ve olayla alakam bile yoktu. Her şey bir anda gelişti ve rol yapılmadan şahsıma ateş açıldı sonrasında da uzaklaştılar. Kendilerine normal şartlarda DM'den şikayet açacaktım ancak orada ne olduğunu anlamadım sonrasında da polisler geldi.
« Son Düzenleme: 01.06.2023 22:02 NOVA »

#2 - 01.06.2023 22:14
Atılan SS'ler gayet de şikayetle ilgili. Önce buga düştüm, sonra çatıdan düştüm, sonra DM yedim. Üç farklı yalan. Hiçbir şey kaybedeceğin de yok, bir şey kaybedersen DM şikayeti açıp iade alabilirsin. İnsanlar keyfine göre bir şeyleri role yansıttığı için biz rol yapamıyoruz. Rol reddetme gibi bir lüksünüz yok.

#3 - 01.06.2023 22:21
Atılan SS'ler gayet de şikayetle ilgili. Önce buga düştüm, sonra çatıdan düştüm, sonra DM yedim. Üç farklı yalan. Hiçbir şey kaybedeceğin de yok, bir şey kaybedersen DM şikayeti açıp iade alabilirsin. İnsanlar keyfine göre bir şeyleri role yansıttığı için biz rol yapamıyoruz. Rol reddetme gibi bir lüksünüz yok.

Yalan söylediğime dair bir neden yok ortada. Olanları söyledim, kişisel fikrini kendine sakla. Çatıdaydım ve aşağıya düştüm sonrasında da role dahi girmediğim adam tarafından vurulup PD tarafından zorla role sokuldum. AFK bırakacaktım ve o an işim vardı. Zorunda mıyım sizinle role girmeye? Size bir sebep vermeme gerek olduğunu düşünmüyorum. Bunca savaş oluyor, millet orada burada DM atıyor ve sonucu bana patlıyor. Benim ne suçum var kardeşim?
« Son Düzenleme: 01.06.2023 22:22 NOVA »

#4 - 01.06.2023 22:43
Bizimle ve sana sıkan kişilerle role girmeni zorunda kıran Sürekli RP kuralı bulunuyor ve bu kural sunucuya giriş yaparken başvuruda bile soruluyor. Ne olursa olsun etrafındaki gidişata uymak zorundasın, çatıdan aşağıya bakıyordum ve düştüm diyorsun, bunu role yansıtmak zorundasın o halde ki çatının kenarından aşağı düşmek çok da mümkün bir şey. Rolü tamamen şahsi çıkarların nedeniyle reddettiğini düşünüyorum.

#5 - 01.06.2023 22:59
Bizimle ve sana sıkan kişilerle role girmeni zorunda kıran Sürekli RP kuralı bulunuyor ve bu kural sunucuya giriş yaparken başvuruda bile soruluyor. Ne olursa olsun etrafındaki gidişata uymak zorundasın, çatıdan aşağıya bakıyordum ve düştüm diyorsun, bunu role yansıtmak zorundasın o halde ki çatının kenarından aşağı düşmek çok da mümkün bir şey. Rolü tamamen şahsi çıkarların nedeniyle reddettiğini düşünüyorum.

Kaybedecek bir şeyim yok. Niye şahsi çıkarlarımı düşüneyim şuanda? Olanı anlatıyorum, hatalarımı da söylüyorum. Daha neyi ölçüp tartıyorsunuz anlamadım. Yetkililer şikayeti sonuçlandırabilir.

#6 - 02.06.2023 19:53

Yalan söylediğime dair bir neden yok ortada. Olanları söyledim, kişisel fikrini kendine sakla. Çatıdaydım ve aşağıya düştüm sonrasında da role dahi girmediğim adam tarafından vurulup PD tarafından zorla role sokuldum. AFK bırakacaktım ve o an işim vardı. Zorunda mıyım sizinle role girmeye? Size bir sebep vermeme gerek olduğunu düşünmüyorum. Bunca savaş oluyor, millet orada burada DM atıyor ve sonucu bana patlıyor. Benim ne suçum var kardeşim?
Sürekli Roleplay her zaman için geçerli, karşıdaki oyunculara şikayet açacak olsanız bile yanınıza gelen oyuncular için yapılan rolü sürdürmeniz gerekiyor. Karakter cezalandırılacak.