Bence Kılıçdaroğlu zayıf bir aday değildi. Ülkeyi yönetmek için İstanbul ve Ankara'yı da elde tutması gayet stratejikti. 20 yıllık bir iktidarı sıradan hamlelerle değil daha güçlü ittifaklar ile ancak devirmek mümkün. Paradoksu yeterli çalışma yapılmadığı için bu seçim kaybedildi. 52 ye 48 düşük bir oy değil, gayet üzerinde çaba gösterilmiş. Muharrem İnce ve Sinan Oğan gibi balon çıkmadı. Gayet iyi bir çabaydı. Mansurcu ve Ekremcilere söylemek istediğim Mansurun HDP tabanından oy almasının daha zor olduğu, Ekreminde milliyetçi veya CHP tabanından yeterli desteği göremeyen 2. Erdoğan havası yaratan adaylar olduğu gerçeği de vardı. Erdoğan'ın belirli bir tabanı Türkiye'nin olağanüstü durumları vardı. Bu durumda kimse sanırım muhalefete vermek istemedi. Açıkçası Mansur ya da Ekrem de aday olsa kesin muhalefet kazanırdı diyemiyorum yine muğlak. Diyemeyiz de siyaseti kişiler bazına indirebileceğimiz tek kişi Erdoğandır çünkü yirmi yıllık iktidarı ona bu karizmayı verir. Mansura veya Ekreme kişi olduğu için o etkiyi yaratacağını kimse düşünmemeli. HDPnin yüzde sekiz oyu yadsınamayacak derecede KKya oy kazandırdı. Bu oyun olmaması veya bölünmesi durumunda yine bir dengesizlik olacaktı. O zaman sayıma yüzde 30 küsürden almak gerekecekti. 35 diyelim, 50 52 için yüzde on yedi oy gerekiyor. Milliyetçilerin tamamı bu oyu verdiğinde ancak bu mümkün ama AKP'li milliyetçiler de var. Ayrıca İslamcıların da tamamen oyunu ne ölçüde alabilecekleri tartışmalı. Açıkçası ben Ekrem İmamoğlu aday olsaydı Erdoğan'a atardım, çünkü yanar dönerli ve güven vermiyor bana. Kılıçdaroğlu olduğu için ona attım. Mansur olsa Mansura atardım. Bu değişkenlik durumu yüzde on yedilik bir rakama tekabül eder miydi orası muallak işte. Köylülerin desteğini almadılar.
Erdoğan'ın Değişmeyen ve Toplanamayan Genel Kitlesi
Müslümanların genel oyları,
Ilımlı milliyetçilerin oyları ve milliyetçilerin bir kısmı
Lgbt karşıtları Türk aile yapısına önem veren ve aşırılıkları istemeyen orta halli insanlar
Akp tabakasından beslenenler şirketler, hissedarlar veya halkın bizzat iş imkanı olanlar
Köylülerin oylarının çoğunluğu teşvik alanlar vs
Devletten ödenek alanların oyları
Depremzedelerin çoğunluğunun oyları
Yurtdışı oylarının çoğunluğu
Sığınmacı vatandaş oyları
Doğu'da asker olan ve terör sorununa karşı çok hasssasiyet besleyenlerin oyları
İstikrardan yana olanların oyları
Kılıçdaroğlunun zayıf olduğunu düşünen ve ona güvenmeyenlerin oyları
Sinan oğanın bölünen oylarının bir kısmı
Okumayan ve detaylı propagandalar takip etmeden duyduğuna çabuk inanan kimseler(muhalefetin propaganda gücünün zayıf olmasından kaynaklı)
Bu tabanlar genel manada Erdoğan'a oy veriyor. Yani sadece Kılıçdaroğlu zayıf diye kazanamadık demek yanlış olur, bütünleyici bakmak lazım. Bu tabanlara yeterince sirayet edilmediği için AKP kazandı. Diğer iki adayın da burada direkt alamayacağı bir sürü aday var.
CHP'nin temsiliyeti genel manada ulusalcılar,(muhafazakar milliyetçi kesim harici vatanperver grup)ekonomiyi sistematik olarak önemseyenler, gençler, okuyanlar, hukuki yasallık zeminine önem verenler, Atatürkçüler, batıcılar, özgürlükçüler, azınlıklar, demokratlar. Bu kesimin biraz daha genişletilmesi lazım.
Buraya TİPi de koyamam çünkü işçilerin de hepsi Kılıçdaroğluna oy vermedi.
Önce tabanların kayması ve onlara yönelik siyaset yapılması lazım yoksa kimi çıkarsanız Erdoğan kazanır. Şu durumda bile kazanıyorlarsa akılla değil ideolojiler ile oy verildiği çok bariz. Kafanızı kullanın demeye gerek dahi yok, seçmenlerin tabanlarına hitap edecek politika üretmeleri yeterli yani. Bu tabanlar ne zaman kaydırılır o zaman muhalefet kazanır. Daha üzerlerindeki kaybeden Kemal değil PKK'lı Kemal ibaresini bile kara propagandada silemeyen bir adayın kaybetmesi kaçınılmaz oldu.
Oyların çalınma olayı YSK nın güvenilir olduğu kısmı zaten asla bilemediğimiz bir durum. Bir ekip bu işi hallediyor. Görece ne kadar güvenilir, değil bilmiyoruz. Bu konuda hiçbir yorum yapamıyor oluşumuz şeffaflığın olup olmadığını anlayamamak da demokrasinin en karanlık yüzü oldu sanırım.
Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir sınav verdi ama kısmet değilmiş.
İnşallah bundan sonra bu zar zor kazanmayı bir umut olarak görürler de halkın tepkisi ülkeyi daha iyi bir hale getirmek için bir ışık olur. Ulusalcıları, aklı ve ekonomiyi önemseyen insanları da göz önünde bulunduran daha demokratik bir çerçeve sunan anlayışı da yanlarına almalarını umut ediyorum. 
Katılmıyorum. Gayet zayıf bir aday(dı). KK bu ekonomik şartlarda, daha depremin enkazı kaldırılmadan gidilen seçimde bile kaybediyorsa, kötüdür. Kimse kusura bakmasın. HDP tabanının yüzde 8 eden oyu için AKP-MHP içerisindeki milliyetçi taban (en az yüzde 15) feda edildi. Bu da ancak doğru bir isim ve propaganda çalışması ile olurdu. 13 yıldır algı makinasının yıprattığı KK da bu aday değildi. Orta doğuda kalpli çiçekli böcekli propaganda sökmez ve sökmedi de zaten. İnce 2018'de tek başına CHP adayıydı, yüzde 30 aldı. Bundan sonra pandemi, sığınmacılar, deprem, ekonomik kriz gibi saymakla bitmeyecek şey yaşandı. Buna rağmen onlarca parti aynı adaya destek verdi, CHP yüzde 60 ile seçilmesi gereken seçimde yenildi. 30'dan 48'e çıkması başarı falan değil. Artık özeleştiri zamanı. KK istifa etsin, İP kurultaya gitsin. Bu seçim iktidarın başarısı değil muhalefetin beceriksizliğidir. Yeter artık.
Ayrıca kafaların değişmesini beklemeyin. Bu ülkenin eğitim politikasını 20 yıldır AKP yönetiyor. Halk politikacılara ikna olmayacak, politikacı halkı ikna edecek. Mansur, Ekrem şüphesiz KK'dan daha yüksek potansiyelli adaylardı, harcandılar. Kendilerini harcattılar. Gençliğimizi 75 yaşındaki yaşlı bir herifin inadına, maklube kaşıklayan elitlerin(Babacan) algı operasyonlarına harcayanlara yazıklar olsun. Hakkım helal değil. Bu saatten sonra chp benim için ancak Türk siyasi tarihinin bir parçasıdır. Bitti.