CHP'ye oy kaybettirecek sorular sorulmaması gerekiyor. Diken üstündeyiz, kendi kendimize zarar vermeyelim.
Şu anda cevap veremeyecekse zaten hiçbir krizi yönetemez. İnsanları zor zamanında tanırsın. Çok şey bilip her şeye bahane bulunduğu az şey bilinip hiçbir şeye bahane bulunmadığı ortamda çoğunluk ikinci tercihi seçiyor gördüğün gibi.
Hayatının son demlerinde bir atılım yapacak umarım babalada isabetli sorular sorulur da krizleri doğru yönetir. Çünkü çok sert bir yankı uyandırmazsa çok yüzeysel geçerse oylara yansıma ihtimali de bir o kadar düşük. Hem güzel konuşması hem kıvırmaması hem de halkı gerçekten ikna edebilecek netlikte olması lazım belki son en etkili manevra bu KK için.
Ben de heyecanla bekliyorum babala yayınını. 
Cevaplar ne kadar mantıklı olsa bile AKP kanadının sürekli KK'nin laflarını çarpıtıp manipüle ettiğini görüyoruz. Program olmuş / bitmiş gibi konuşuyorum çünkü;
Babala'yı bir kenara koyalım, sence bu böyle değil miydi hep? Babala'da konuşulan şeylerin CHP seçmenlerini tatmin etmesi ---> 0+0=0 gibi bir durum
Sag siyasetteki kararsız seçmenleri de kaybetmeyelim ve onları kazanalım diye demiştim.
İşte o sıfır artı sıfırın olmaması için KKnin kıyamadığımız bir lider değil sıçrama yapabilecek bir lider olması lazım. Babalada sorulan soruların zaten çoğu popülerlik kazanmak için yapılan alkış tutulması için yapılan yorumlar. Ama burada şöyle bir şey geçerli, salonu ele alamayan manipülasyonları hızlı bir biçimde bertaraf edemeyen bir lider görünümü verecek lüksü yok KKnin şu anda. Biz hep halk olarak belki kıyamıyoruz ama ülkeyi yönetmeye aday olmuş bu insanlar, Türkiye cumhuriyetinde bu asla küçümsenecek bir şey değil. Asla sen ben gibi görmemek lazım, zaten daha sana bana cevap veremiyorsa büyük krizler yaşadığında nasıl kıvıracak? Bu kişi sıradan bir insan olsa bir şey demem de yıllardır CHP içinde parti liderliği yapmış bir isim. Biz ne kadar iyi düşünsek de senden benden kat kat daha bilgili ve yönlendirmeci olabilmeleri gerekiyor. Olamazsa zaten çok sıradan geçerse oylara yine yansımaz. Böyle olamadıkları içinde kararsız seçmen oy vermiyor zaten.
10 milyon oy neden atılmadı sorusunu anlamsız bulmuyorum. Zayıf isimler var gerçekten ben ikisini de kabul etmedim ve oy vermedim diyen insanlar da var.
Şu anda KKnin herkesi şaşırtacak bir şeyler yapması lazım. Siyasal İslamcıların oyları, HDP görüşmeleri konusundaki netlikler, sağ milliyetçiler, güvenlik politikaları konusunda çok net ifadeler kullanması lazım.
İnan bana ekonomi politikaları bile bir yerden sonra kabak tadı vermeye başladı. Bize Babacan sürekli Merkez Bankası çalışma sistemini anlatıp durdu bir şey öğrenmedik. Kaynak nasıl yaratılacak? Hangi üretim kalemleri nasıl geliştirilecek? Bütçe nasıl oluşturulacak? Şu an tahmine dayalı bütçe sistemi var, kafalarına göre tahmini rakam veriyorlar. Enflasyonu düşürmek için adım adım ne yapacaklar? Alım gücünü arttırmak tarım falan diyorlar da yüzde altı tarım nüfusu var insanlar tarım da yapmıyor artık eskisi kadar. Bir sürü olay çıktı Avustralya'dan hayvan geliyor Asya'dan buğday geliyor. Üretimler durdu, hangi modeli uygulayacaklar? Net konuşulmuyor yani şu zamana kadar net bir politika çizemediysen halka bunu beş on dakikada anlatamıyorsan gerçekten bir problem var demektir. Sürekli Erdoğan eleştirisi üzerinden siyaset yapılıyor bu yüzden oy alamıyorlar. KK farklı olarak ne yapacak? Kucaklarım demekle olmuyor işte.
Aylardır siyasetçiler konuşuyor, eğitim sisteminin durumu ortada. Ekonomi ortada, güvenlik problemleri ortada. Deprem, korona sonrası sistem, Türkiye dünyada hangi katma değer rolüyle öne çıkacak? Bunları duymak istiyoruz ama yok sürekli en iyisi biz olacağız düzelteceğiz gelişeceğiz bunlar martaval okumak. Somut adımlar duymak istiyoruz, insana ister istemez şu düşünceyi veriyor. Ya bunlar aylardır çalışıyor bir tane somut herkesi tatmin edici politika çıkaramadılar mı? Bu Düşüncesi doğunca 10 milyon oy vermemesi garip durmuyor.
Kamu harcaması yapmaları problem değil de uzun vadeli hedefler duyamıyoruz biz. Türkiye'ye sıcak para gelecek mi, gelirse nereye kullanılacak? Açıkçası Bilge Yılmaz'ın tarım politikalarını teşvik amaçlı politikalarda tarım denetimi yapılacağı dışında somut bir şey işitmedim.
Paraları geri getireceğini söyledi getirse bak harika olur ama nasıl getirecek? Kolay mı yani Tobin Teorisi var bu konuyla ilgili uluslararası spekülasyondan dönen paralardan da vergi alınması üzerine hala tamamıyla kullanılan bir sistem değil. Diyelim 128 milyar dolar iç edildi paralar yurtdışında, nasıl getireceksin? Bilmiyorum bir şeyler çok gizli ve bu kadar etkinsen neden nüfuzun ve söylemlerin insanları etkilemiyor. Burada ya yalan söylüyorsun o zaman ya da gerçekten beceriksizsin demekten başka bir şey gelmiyor benim elimden.
Daha bir HDP manipülasyonunu bile yok edecek nitelikte şakır şakır açıklamalar zinciri yapmalarını beklerken bu konuda bile manipülasyonu devirebilen bir etki göremedik. Her karalama kampanyasında ağa düşüyorlar. Bu da insana bir numara var anlayışı uyandırıyor ister istemez. Yani nasıl oluyor da Kılıçdaroğlu yaptığı anlaşmaları ve içeriğini herkesi tatmin edecek düzeyde anlatamıyor?
Eğer hem reel konuşup hem de insanları kucaklayamazsa zaten problem doğar. İzlemek istiyorum bu yayını çünkü hal ve hareketlerini baştan sona takip edeceğim. Gerçekten bir şey yapıp yapmadığına dair en azından bir tık daha aydınlatıcı fikirler veriyor. Zaten bu programda elinden geleni yapamazsa işi zor, umarım yapar da gerçekten desteklenmeye değer oyları hak eder ve oylarını da arttırabilir.