Konu: türkiyede son 41 günüm kaldı  (Okunma sayısı 338 defa)

#0 - 04.05.2023 20:23
Çeşitli sebepler vesilesiyle iltica etmek üzere İsviçre'ye sığınmaya gideceğim, bu bir heves veya başka bir şey değil. Türkiye'de sorunlarım var. Buradan açıklamam etik(veya yasal) değil. 19 Yaşında birisi olarak muhtemelen bu ülkeye bir daha 30 yaşında dönebileceğim, o da işlemekte olan olaylar biterse. 15 Haziran günü benim için bu ülkenin son günü, aileme bu konuyu açmak ve son çaremin bu olduğunu anlatmak benim için epey zordu. Abimin doğacak çocuğunu göremeyeceğim, ailemin yaşlanışını veya benim (olursa eğer) evliliğimi göremeyecekler.

41 gün boyunca ara sıra oyunda olmaya devam ederim, Türkiye'de pek bir hayatım kalmadı. Bu bir acıtasyon değil, 2019'da başlamış olduğum sunucuya bir veda. Herkese bol şans.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

mmk

*
v3 Oyuncusu
#1 - 04.05.2023 20:26
kızımızı da yolcu ettiğimize göre eve yürüyen yine ben oldum  :D
Haha
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Linna, piperslittlecigar,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.05.2023 20:28
kızımızı da yolcu ettiğimize göre eve yürüyen yine ben oldum  :D

ilerde foruma girebilecek kadar hayatta kalma haklarımı almış olduğumda admin olmuş ol
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.05.2023 20:29
Umarım her şey istediğin gibi olur dostum
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
piperslittlecigar,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.05.2023 20:36
 geçmişte bir süre rol yapabilmiştik
hayatında bol şans
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
piperslittlecigar,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.05.2023 23:59
yolun bahtın acik olsun bol şans dostum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 05.05.2023 00:05
pesinden ben de gelecegim bro  O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 05.05.2023 00:21
bu konuyu baya iyi araştırmış ve iltica etmiş kişilerle konuşmuş birisi olarak birkaç şey söylemek isterim. ayrıca burada iltica düşünen arkadaşlar varsa da onlara bir akıl vermiş olurum.

19 yaşındasın, ne gibi bir mazeretin olur bilemiyorum. ama mazeretinin sebebinden daha önemli şey ne kadar mağdur olduğundur ve haberlere, televizyona veya sosyal medyada ciddi anlamda gündem olman gerekiyor.

yaşın 19; askerlik yapmamışsın. eğer vicdani ret gibi bir sebeple gidersen iltican kabul olmayabilir. çünkü bedelli askerlik var.
ekonomiyi bahane edersen iltican kabul olmayabilir. çünkü türkiye'de yıllık kişi başına düşen gelir, 300 doların üstünde. hatta 20 katı.
eşcinselliği bahane edersen iltican kabul olmayabilir. çünkü türkiye'de eşcinsel evlilik dışında, eşcinsellere her şey serbest. sokakta yürüyebiliyorlar, askere gitmiyorlar ve çalışabiliyorlar. en azından resmiyette, evlilik dışında eşit haklara sahipler.
siyasi olarak mağduriyetin varsa hakkında tutuklama kararı çıkması lazım. yani bu "bana dava açtılar, gittim ifade verdim." olayı değil. bizzat devlet büyükleri tarafından 15-20 kez dava edilip ilticası kabul olmayanlar var.
bir diğeri 15 haziran günü vize alıp, uçağa binip gidiyorsan zaten sen mağdur değilsin demektir bu. en azından siyasi olarak.

yaşın daha 19, böyle bir maceraya atılmak akıl karı mı bilemedim? iltica kamplarında afrika'lılarla, ortadoğu'lularla kalacaksın, onların yaptığı yemeği yiyeceksin. onlarla aynı tuvaleti kullanacaksın. hayali bile mide bulandırıcı. yemek, tuvalet, hijyen açısından çok pisler, leş gibiler.

kalifiye, usta olduğun ve onların da aradığı bir mesleğin de yoksa, ki muhtemelen yoktur. liseden 18 yaşından mezun oluyorsun. muhtemelen sigorta girişin bile olmamıştır. aranan, iyi bir mesleğinin olmaması sıkıntı.

isviçre'ye vize alıp, uçak bileti alıyorsan zaten türkiye ortalamasının üzerindesin zenginlik açısından. özetle, senin için maceradan bir şey değil. türkiye'ye geri dönersen 10 yıl boyunca avrupa birliği ülkelerine vize alamazsın, deport yersin. aynı şekilde iltican reddedilince deport ediliyorsun. tabii itiraz hakkın falan var. itiraz sadece süreci biraz uzatır. ve mahkeme için 1 yıl beklersin ortalama. almanya'da 3 yıl bekleyenler bile var. 3 yıl boyunca o kampta kalıyorlar.

ama hiç moral bozma, oraya gidip hemen iltica etme. zaten vize süren dolana kadar iltica edemezsin, çünkü resmisin. git evlenecek birini ya da kendine iş bul. vize süren bitene kadar didik didik iş ara, çalışan vizesi almaya çalış. veya bir dil okuluyla, okulla anlaş.

son olarak iltica etme sebeplerinizden daha önemli olan şey; haberlere çıktın mı, televizyonlarda yayınlandın mı, sosyal medyada ciddi anlamda gündem oldun mu? bu önemli.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.05.2023 00:54
Bol şans :-[
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.05.2023 01:31
kalifiye, usta olduğun ve onların da aradığı bir mesleğin de yoksa, ki muhtemelen yoktur. liseden 18 yaşından mezun oluyorsun. muhtemelen sigorta girişin bile olmamıştır. aranan, iyi bir mesleğinin olmaması sıkıntı.

500 gün üstü sigorta girişim var, balık ustasıyım. Beni tek motive eden şey bu. Orda amcam da var. Zamanında iltica etmiş o da. Muhtemelen olumlu yanıtlanır. Geçerli sebeplerim var gibi gözüküyor, her şey hayırlısı tabii ki.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok