Konu: [13.11.2019 - Rolando_Yen] Sürekli Rp ve Gasp Kural İhlali  (Okunma sayısı 268 defa)

cca

*
v2 Oyuncusu
#0 - 13.11.2019 15:11
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rolando_Yen @Caparol
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Christopher_McCharter @samo Leonardo_Brooks @Thorin Alessandra_Rosalie @Rose
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.11.2019, 14.27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

GASP KURAL İHLALİ (PASİF OLDUĞU GEREKÇESİYLE)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Verona Sahili yakınlarında duruken kişi yüzü maskeli bir şekilde beni gasp etmeye çalıştı, rolü sürdürürken aklıma gasp kuralının pasif olduğu geldi. Yaralandığımda kişiyi uyardım fakat yetkili pasif olduğunu bilmeyerek ona aktif olduğunu söylediğinden kişi devam etmek istedi. Ben de yetkiliye bunu bildirdim. Forumda pasif olduğu yazıyor, kişi bu role girerken incelemesi gerektiğini düşünüyorum, o yüzden yetkilinin bir suçu olduğunu söyleyemem. İkinci ihlale gelirsek biz bu konuyu tartışırken oraya polis ekipleri ve bir kişi daha geldi, tam olarak şahit eklediğim kişiler. Görülebileceği gibi kişi maskeliydi fakat polisleri gördüğünde bir rol yapmaksızın aksesuarı çıkardı. Kişiye /do komutundan soruyu yönelttim fakat cevap vermeden ortadan kayboldu. Sorduğumda ise maske yüzümdeydi, sistem hatası diyerek geçiştirdi fakat polis ekiplerine yüzünde maske olduğunu belirtmedi eğer belirtseydi farklı bir rol ile karşılaşacağını biliyordu. Yazdıklarımın hepsi ekran görüntülerinde net bir şekilde belli olmakta. Eklediğim kişilerden şahitlik yapmasını istediğim tek nokta, geldiklerinde kişinin yüzünde maske olmadığı ve rolsel olarakta var olduğunu belirtmediğini onaylamaları. Emin değilim fakat @Thorin kişinin yüzünde maske olduğunu görmüştür diye düşünüyorum, belirtirse sevinirim.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): İyi forumlar dilerim!

#1 - 13.11.2019 15:16
Şu anda mobil cihazdan giriş sağlıyorum. Gün içerisinde savunmamı gerçekleştireceğim. İyi forumlar.

#2 - 13.11.2019 15:18
Olay yerine geldiğimizde kişi maskeliydi, ardından aksesuarlardan maskesini yok etti. @cca 'nın dediği gibi emote göremedim, /do kanalından sorulan soruyu da cevapsız bıraktığı için rollere gerekli yaklaşımı sağlayamadık. Konudaki şahit olacağım kısım bu kadar.

cca

*
v2 Oyuncusu
#3 - 13.11.2019 16:19
Olay yerine geldiğimizde kişi maskeliydi, ardından aksesuarlardan maskesini yok etti. @cca 'nın dediği gibi emote göremedim, /do kanalından sorulan soruyu da cevapsız bıraktığı için rollere gerekli yaklaşımı sağlayamadık. Konudaki şahit olacağım kısım bu kadar.

Telefon aracılığıyla çektiğim resimde görüldüğünü fark ettim. Bu hem şikayeti hem şahitlik eden @Rose  'un ifadesini doğrular nitelikte.

#4 - 13.11.2019 17:56
Herkese merhaba Rolando Yen karakterinin canlandırıcısıyım hemen konuya geçmek istiyorum. Şikayet açan tarafın yazdıklarıyla örtecek ve örtüşmeyecek bir çok şey yazacağım. Öncelikle Verona sahili taraflarında kişiyi tenha diyebilceğimiz ara bir sokakta gördüm ve maskemi takip bıçağıma yönelip gasp onu korkutmaya çalıştım, kişi korkuturken vücüduna hafifçe sıyrıklar sallamama rağmen kendisi ''Fear Roleplay'' sergilemeyerek tiye almayıp kaçmaya çalıştı bende kaçarken sistemsel canını azaltıp karakterini yere serdim.

Dün ve daha önceki günlerde gasp rolleri aktifti Rodrigo bana ''Gasp rolleri pasif'' dediğin şaşırdım çünkü 24 saat dahi geçmemişti bir gasp rolüne şahit olduğumda bu konu üzerine /rapor komutu kullanarak bu soruyu yetkililere sordum ve @Xecutioner 'dan ilk aldığım cevap ''Gasp rolleri aktif'' ve detaylarıydı, devamında Rodrigo karakterine yöneticinin yazdığını söyledim ve kendisi de herhalde aynı yöneticiye mesajını iletit ve o sıra dönüş alana kadar bekledik. Yaklaşık 7-8 dakika rol durmuştu bunun sebebi yöneticiden bir haber bekliyorduk. Rol durduğu sırada Leonardo karakteri bir sivil olarak polise haber verdi ve ondan da 2-3 dakika sonra polisler geldi. Burada anlatmak istediğim konu rol durmasa gasp rolü aktif ya da pasif değişmeksizin ben işimi orada halledip tüyerdim yapmış olduğumuz rol durduğu için orada bekliyordum ve polisler geldi. Yöneticiden bana ''Gasp rolleri dün yaşanan bir olay sonucu pasife alınmıştır'' mesajı geldi vek işiyi gasp etmekten vazgeçtim. Bu da demek oluyor ki gasp kuralı ihlali bulunmamakta.

Polisler olay yerine geldiğinde suratımda maske vardı yapmış olduğum zamanlama hatasıyla onlar tam aracını park ederken yüzümdeki maskeyi çıkartmadım  ve Rodrigo'a bir sivil gibi yaklaştım o sırada polislerden birisi bana oradan çekilmemi yani gitmemi söyledi benimde karakterim o fırsatı hiç kaçırmadı olay yerinden tüydü ben hızlıca olay yerinden kaçarkan Rodrigo /do komutunu kullanarak maske durumunu sormuş o an koşmamı kesemedim diğer sokağa geçtiğimde çıkartılmadı suratımda diye belirttim o sıra rolsel olarak maske yüzümdeydi fakat sistemsel olarak  komut hatası gerçekleştirdim sol elimdeki bıçak aksesuarını çıkartmak yerine maskeyi çıkarttım ama yine de rolsel olarak maske suratımda olduğunu belirttim. Bu durum sonrası olay yerinden tüydüm ve kendimi güvende hissedince kıyafetlerimi değiştirip bıçağımı temizledim ve maskeyi çıkarttım.

Ek olarak bu bıçaklama rolünün devamını olayda bahsi geçen polislerle devam ettirdik ve rolün gidişatına göre gereken yapıldı.
« Son Düzenleme: 13.11.2019 17:59 Caparol »

cca

*
v2 Oyuncusu
#5 - 13.11.2019 18:07
Herkese merhaba Rolando Yen karakterinin canlandırıcısıyım hemen konuya geçmek istiyorum. Şikayet açan tarafın yazdıklarıyla örtecek ve örtüşmeyecek bir çok şey yazacağım. Öncelikle Verona sahili taraflarında kişiyi tenha diyebilceğimiz ara bir sokakta gördüm ve maskemi takip bıçağıma yönelip gasp onu korkutmaya çalıştım, kişi korkuturken vücüduna hafifçe sıyrıklar sallamama rağmen kendisi ''Fear Roleplay'' sergilemeyerek tiye almayıp kaçmaya çalıştı bende kaçarken sistemsel canını azaltıp karakterini yere serdim.

Kendisi beni bir köşeye sıkıştırmadı, üzerime bıçakla yürüdü ve bıçağı korkutma amacıyla salladı bu doğru fakat arkam boş olduğundan kaçma ihtiyacı duydum. İnsan keyfi gelince kaçmaz, yani fear rp kuralını ihlal ettiğim felan yok. Kaçmak bir seçenekti sadece ve o seçeneği tercih ettim.

Dün ve daha önceki günlerde gasp rolleri aktifti Rodrigo bana ''Gasp rolleri pasif'' dediğin şaşırdım çünkü 24 saat dahi geçmemişti bir gasp rolüne şahit olduğumda bu konu üzerine /rapor komutu kullanarak bu soruyu yetkililere sordum ve @Xecutioner 'dan ilk aldığım cevap ''Gasp rolleri aktif'' ve detaylarıydı, devamında Rodrigo karakterine yöneticinin yazdığını söyledim ve kendisi de herhalde aynı yöneticiye mesajını iletit ve o sıra dönüş alana kadar bekledik. Yaklaşık 7-8 dakika rol durmuştu bunun sebebi yöneticiden bir haber bekliyorduk. Rol durduğu sırada Leonardo karakteri bir sivil olarak polise haber verdi ve ondan da 2-3 dakika sonra polisler geldi. Burada anlatmak istediğim konu rol durmasa gasp rolü aktif ya da pasif değişmeksizin ben işimi orada halledip tüyerdim yapmış olduğumuz rol durduğu için orada bekliyordum ve polisler geldi. Yöneticiden bana ''Gasp rolleri dün yaşanan bir olay sonucu pasife alınmıştır'' mesajı geldi vek işiyi gasp etmekten vazgeçtim. Bu da demek oluyor ki gasp kuralı ihlali bulunmamakta.

Siz beni gasp etmeye çalıştığınızda kural pasifti, öncesi beni ilgilendirmiyor. Haklıysanız yönetici onaylar zaten.

Polisler olay yerine geldiğinde suratımda maske vardı yapmış olduğum zamanlama hatasıyla onlar tam aracını park ederken yüzümdeki maskeyi çıkartmadım  ve Rodrigo'a bir sivil gibi yaklaştım o sırada polislerden birisi bana oradan çekilmemi yani gitmemi söyledi benimde karakterim o fırsatı hiç kaçırmadı olay yerinden tüydü ben hızlıca olay yerinden kaçarkan Rodrigo /do komutunu kullanarak maske durumunu sormuş o an koşmamı kesemedim diğer sokağa geçtiğimde çıkartılmadı suratımda diye belirttim o sıra rolsel olarak maske yüzümdeydi fakat sistemsel olarak  komut hatası gerçekleştirdim sol elimdeki bıçak aksesuarını çıkartmak yerine maskeyi çıkarttım ama yine de rolsel olarak maske suratımda olduğunu belirttim. Bu durum sonrası olay yerinden tüydüm ve kendimi güvende hissedince kıyafetlerimi değiştirip bıçağımı temizledim ve maskeyi çıkarttım.

Ek olarak bu bıçaklama rolünün devamını olayda bahsi geçen polislerle devam ettirdik ve rolün gidişatına göre gereken yapıldı.

Sorun da o zaten, sizin aksesuarınız -hata sonucu veya yanlışlıkla orası da beni ilgilendirmiyor-görünmedi ben de bu konuyu do kanalı aracılığıya belirttim fakat tahminimce işinize gelmediği için ne do kanalını yanıtladınız, ne de rolsel yüzünüzde olduğunuz belirttiniz. Belirttim diyorsunuz da, rol bölgesinden ayrılınca özel mesaj üzerinden sorduğumda belirttiniz. Bu hiçbir işe yaramaz ve rolün gidişatını bozar. Bu açık ve net.

#6 - 14.11.2019 00:45
Şahit olarak nitelendirildiğim için olayı aydınlatmak için kendi tarafımdan açıklamamı yapayım, yolda yürüyordum arkadaşımı rol için bekliyordum, yerde yatan kişiyi ve başında başka birinin bıçakla beklediğini gördüm, yüzünde maske vardı. Polisler gelince maskeyi komut ile çıkardı, daha sonrasında da olay yerinden yürüye yürüye uzaklaştı. Maskeyi hiç bir emote vermeden çıkartması sanırım polislerin de onu serbest bırakmasına yol açtı, benim açımdan olay bu şekilde ilerledi, şahitliğimi onaylıyorum.

#7 - 14.11.2019 12:30
Gasp rolleri pasif, ikinci bir duyuruya kadar da aktif olmayacak. Kurallar ilgili bilgi edinmek için (/rapor) yada (/soru) komutunu kullanmayın, ALT-Tab yapıp forumdan kurallar konusunu inceleyip daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

@Caparol'u bir seferlik uyarıyorum, tekrarı halinde ceza yaptırım alacaksın. Politika ve kurallar hakkında https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0 bu konuyu inceleyerek bilgi edinebilirsin.

Sürekli Roleplay konusunda ceza verildi.