Konu: [24.03.2023] Timur_Sarkisyan ve Chad_Mardirosian RK kural ihlali.  (Okunma sayısı 851 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.03.2023 22:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chad_Mardirosian @last gun mobster   Timur_Sarkisyan @BatuhanC the Emperor

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Di Piazza Organization birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde bulunuyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir. Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir) - Tüm ateşli silahlar: 1 saat - Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika - Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler: - Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi) - Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak) - Süratli araç kullanmak - Fiziksel agresif rollere girişmek Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır. Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kasparov birliği ile birlik üyelerimizle beraber konuşmaya gidiyoruz. İstediğini konuşarak alamayan Kasparov üyeleri Gun RPye başvuruyorlar. Buraya kadar bir sıkıntı yok biz birlik üyelerimizle zaten role uyum sağlıyor ve Kasparav üyelerinin hepsini düşürüyoruz bunun üzerine bunu kendilerine yediremeyen kasparav üyeleri bir anda gök tengri'nin izniyle göklerden savaşa iniyorlar. Bunu kanıtlayamayacağım için şikayete eklemiyeceğim ama bununla ilgili ekran kaydınıda ek açıklamalar altında paylaşacağım. Ceza almasalar bile kimin ne olduğunu sunucuda rol yapan diğer arkadaşlarımız görsün. Gelelim şikayetin ana konusuna çatışma rolunde düşen karakterim yaralı rolünü sürdürüyor gerekli animlerle yaralı olduğu belli ama oyuna sonradan gelen Timur_Sarkisyan karakteri gelir gelmez emotu hazır bir şekilde giriş yapıp yerde yatan karakterime bir daha ateş edip RK kural ihlalinde bulunuyor. Ama bizim dostlarımız SAMP ortamında DM atmayı iki el silah sıkmayı o kadar çok seviyor ki (Arkadaşlar bunun için bazı DM sunucuları var zaten çoğunuz biliyorsunuz DM hevesinizi orada atabilirsiniz) Chad karakteri hevesini alamıyor ve tüm birlik üyelerimizi bir kez daha RK süresine düşürüyor. (Arkadaşım bunu emote ile belirtirsen biz ona göre rol yaparız merak etme ;))

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Burada ilk GUN RP  de yaralıya düşüyorum (Sıkıntı yok)
Spoiler: GösterGizle

Timur_Sarkisyan karakterinin gökten inişi ve ilk RK ihlali

Chad_Mardirosian karakterinin DM hırsını alamaması

Ek açıklamalar(varsa): https://streamable.com/1i7op4
Reis sen neye hırslandın bu kadar sakin :D https://streamable.com/f3mdb9
Gerekli kanıtlarla birlik şikayeti olabilir ama ne yazık ki elimizde
yeterince kanıt yok. Ama Bir R20 ve bir R18 karaktere hiç yakıştıramadım. (Şİmdi bir baktım da beklenirmiş OOC siciler biraz şişkin.)
« Son Düzenleme: 24.03.2023 22:59 tr_ouz »

#1 - 24.03.2023 22:47
Şahitliğimi onaylıyorum, saçma emotelar ve kalitesiz bir rolle günü kapatmak zorunda kaldık maalesef. En kritik mesele ise biz arkadaşları düşürdük, yani rolde olduğumuz herkes düştü. Sonra birden karakter ismi Timur olan arkadaş oyuna girerek arkadan bizi vurdu, oyuna girer girmez silahını eline aldı ateş etti. Kazandığımız fıghtı mix kural ihlali sebebiyle kaybettik, gerekeninin yapılmasını istiyoruz.

Şikayet açıp uğraşmak istemiyorum ama bu ss ide şuraya bırakıyorum:

Olay ben afk iken gerçekleşiyor, rk dan yaklaşık 3 saat sonra. Saldıran arkadaşların ikisi 3 saat önce rk edilmişti, rk edilmelerini geçsek bile arkadaşların emoteları bile oyundan, hatta RP kavramından soğutacak cinsten. Üzücü.

#2 - 24.03.2023 22:54
Şahitliğimi onaylıyorum

#3 - 24.03.2023 23:00
 Şahitliğimi onaylıyorum

#4 - 24.03.2023 23:20
Timur_Sarkisyan karakterinin gökten inişi ve ilk RK ihlali

buyuk abımızdı, havalı gırıs yapmayı severdı. gecmıs olsun

#5 - 24.03.2023 23:23
Şikayet açmanı anlarım, ortada sonuçta kabullenemediğiniz bir durum var fakat şikayet açıp kışkırtıcı bir dil kullanmana anlam veremedim. Hele ki gelip şikayette hakkıma/birliğimin rolü hakkında yorumlar yapamazsınız, bu platformda bulunan herkes nasıl rol yaptığımızı gayet iyi bilir.

Ne zamandır sunucuda oynuyorsun/oynuyorsunuz bilgim yok, kuralları kafanıza göre şekillendiremezsiniz. RK kural ihlali nedir? Nasıl olur? Gidin önce bir araştırın, öyle gelin, kışkırtıcı dil kullanmadan şikayet açın ki ben de doğru bir dil ile savunmamı yazayım.

Ortada herhangi bir mix yok, oyuna girdim, baktım birkaç birlik üyem yerde yatıyor. Karakterim orada yapması gerekeni yaptı, vurulmak için beklemesini beklemiyordunuz ya? Gelin, beni vurun diyecek hali yok. Benim hood bölgem, vurulanlar benim birlik üyelerim. Oyuna girdiğimde karşılaştığım manzaraya göre karakterimin vermesi gereken kararları şekillendirdim, fazlası yok. Herhangi bir RK ihlali de yok ki, olsaydı gerçekten burada ihlal yaptığımı dile getirirdim. Şikayeti inceleyen yetkili de görecektir, oyuna girdiğimde ortada bir kaos var, birlik üyelerim vurulmuş, senin de karakterin o esnada ayakta. Bu sizin için gökten düşmek oluyorsa, istediğiniz gibi olsun. Evet, karakterim gökten düştü ve vurulmayı beklemeden bütün birlik üyelerinizi vurdu.

Durumu kabullenemeyip üstüne kin yapıp hakkımda karalama kampanyası başlatmayın. Üç yıldır sunucuda oynuyorum, sicilime laf yapmışsınız, hatasız kul yok. Vaktinde bol ihlal yapan birisiydim, evet. Sicilimi yorumlayıp burada kötüleme çabasına girmenizi garipsiyorum. Sizden ricam, ikili münakaşaya girmememiz ve açılan şikayetin sonuçlanmasını beklemek. İyi geceler, hayırlı ramazanlar.

#6 - 25.03.2023 00:16
Gerekli savunma yapılmış. Evet nasıl bir rol yaptığınızı tüm sunucu iyi bilir kime sorsam kasparov bulvarından geçerken alakasız yere çatılarınızdan vurularak yaralıya düşmüşlüğü vardır zaten. İlk olarak kabulenemediğimiz durum yok. Zaten bizler orada bir role girmişiz ve sonucu neyse ona göre rol yapmaya hazırız. Ama ulu tengrinin arkamızda doğup bir anda tüm rolün gidişatını değiştirmesi mi? Ohhh işte hazırlanmadığımız yerden geldi. Toxiclemek için bir kişiyi üç kez vurmak mı? Bize bu çıkacak demediler. Ben bu şikayeti zamanında Castucci R20'sinede açtım ve ceza yedi eğer bulursam ek olarak paylaşacağım. Karakterim ayakta mıydı? Ek açıklamalar ilk linke bir tıkla

Alıntı
Ek açıklamalar(varsa): https://streamable.com/1i7op4
Reis sen neye hırslandın bu kadar sakin :D https://streamable.com/f3mdb9
Gerekli kanıtlarla birlik şikayeti olabilir ama ne yazık ki elimizde
yeterince kanıt yok. Ama Bir R20 ve bir R18 karaktere hiç yakıştıramadım. (Şİmdi bir baktım da beklenirmiş OOC siciler biraz şişkin.)
Burada karakterim /hurt 1 yani yaralı olduğu yerde yatığı çok belirgin bir animde sen o sırada ateş etmeye başlamışsın. animim yanlışlıkla (bir saniye kadar) bozuluyor ve geri anim atıyorum. Yani ayakta değilim dostum. Ohh sende mi çalışmadın. Son olarak kin yaptığım birisi yok bakarsın iki hafta sonra senin birliğinde rol yaparım. Orada başka bir birlik bu şeyleri yaparsa aynı şekilde hakkım olan şikayeti açar kararı yetkililere bırakırım. İyi geceler hayırlı ramazanlar.

#7 - 25.03.2023 00:41
Selam dostum. Bir birliğin bölgesinde hala Fear yapmayıp ters-düz konuşmaya devam ederseniz rolde tekrar vurulmanız muhtemel bir olay. Vurulmanıza rağmen hala Fear-RP yapmadığınız için tekrar vuruldunuz. Düzgünce Fear RP yapsaydınız bu olmayacaktı. Tarafımca başka bir savunma gelmeyecek, rolde olan şeyler. İyi forumlar.

#8 - 25.03.2023 00:44
https://streamable.com/16ba4n Ne kadar iyi öğreniyoruz sunucu olarak DM için oynadığınızı. :D:D:D:D Bunuda ekliyoruz şikayete.
Alıntı
ikayet açmanı anlarım, ortada sonuçta kabullenemediğiniz bir durum var fakat şikayet açıp kışkırtıcı bir dil kullanmana anlam veremedim. Hele ki gelip şikayette hakkıma/birliğimin rolü hakkında yorumlar yapamazsınız,
""Adam vuram , DM atam sunucunun rol zevkinin içinden geçem, Sonra kendime has rolcü diyem. Üstüne biraz daha DM atam... Dur dur yetmez biraz daha adam vuram. @everyone DM var arkadaşlar gelin iki silah sıkar zevk kaçırırsınız diyem"" Aha siz oldum.

#9 - 25.03.2023 00:45
Selam dostum. Bir birliğin bölgesinde hala Fear yapmayıp ters-düz konuşmaya devam ederseniz rolde tekrar vurulmanız muhtemel bir olay. Vurulmanıza rağmen hala Fear-RP yapmadığınız için tekrar vuruldunuz. Düzgünce Fear RP yapsaydınız bu olmayacaktı. Tarafımca başka bir savunma gelmeyecek, rolde olan şeyler. İyi forumlar.
Fear RP yapılmayan yerleri atarsan şikayeti geri çekeceğim.