Eric Talamantez, geçmişte şehrin gündemin hiç düşmemiş ve ölümü defalarca kez yenmiş tartışmalı bir eski isim. Gençliğinde Vice Şehri Polis Departmanının en seçkin dedektiflerinden birisiydi; Kharashvili gibi birçok kilit suç örgütünün kapatılmasına sebep olup Vice City'nin tüm kirini temizleyen adamlardan birisi olarak namını duyurdu; Ama şehir, Eric'in düşündüğünden daha da kirliydi ve bir gün bütün o kir onun üstüne bulaşacağını hiç hesaba katmamıştı. İşte o gün, her şey değişti.
Sarsıntılı psikolojisi, yaptığı hatalar ve kurmaması gereken temaslar onu müebbet hapis kapısına kadar götürdü. Fakat her ne olduysa, bir şekilde yine dışarıya çıktı. O günden sonra yıpratıldığı her gün Talamantez biraz daha insanlığını terk ediyor, olmak istediği adamın tam zıt haline dönüyordu. İşler değişti ve Eric, sahip olduğu tüm gücü korkunç bir şekilde kullanmaya başladı, sanki kötü bir ruh onu ele geçirmişçesine.
Eric'in dayanılmaz öfke ateşini söndüren tek şey ise ölümün o soğuk pençeleriydi. Talamantez, sahip olduğu akciğer tümörü teşhisi sonucu uzun yıllar önce Vice City'i uzunca bir süre terk etti. Herkes onun öldüğünü düşünüyordu, fakat o bir şekilde yine kendini ortaya çıkardı. Bu sefer her şey değişmişti. Eric, artık o aynı adam değildi.
Artık her zamankinden daha fazla düşünüyor, acele etmiyor ve hata yapmıyordu. Sanki sahip olduğu tüm iyi ve kötü yanlarını birleştirip kendi en iyi halini ortaya çıkartmışçasına. Fakat onun o solgun yüzünü gören herkes tek bir şeyin farkındaydı: O artık yaşayan bir ölüydü.
Randy ve Harry ikilisi şehrin kaosunu kontrol altında tutarken Eric sanki bir hayalet gibi oradaydı. Biliyor, duyuyor, görüyor ama sadece geride kalıyordu. Şimdi 52 yaşında Vice City'e döndüğünde ise artık eski bir şeyler aramıyordu. Ne adalet inancını, ne de bağışlanmayı... istediği tek şey sadece yarım kalmış bir hesabın kapanmasıydı.
En kaotik sorun ise şuydu: Eric Talamantez'in hesabını kapatmak, belki de kimsenin sağ çıkamayacağı bir son demekti.
"Hayatım boyunca ölümü aldattım, şimdi ise hayatla dahi barışamıyorum." Eric Talamantez'den Kayla Vaughn'a