Konu: [2/12/2023 - Anastasia Malkova - DM]  (Okunma sayısı 178 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.02.2023 01:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Anastasia_Malkova @Reznov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jeremiah_Sullivan @thefuzzy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde görünüyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
[5. Deathmatching]

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak]

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Barın içerisinde başka birlik ile IC tartışma sürdürürken, olayla hiç bir alakası olmayan Anastasia Malkova karakterine hiçbir şey demediğim halde bana saldırdı. Kadın bir sivil karakter ile illegal birlik R19'una hiçbir şey olmamış gibi aşağılayıcı rol yapıyor ve saldırıyor. Yanına tükürür, ensesine basar gibi emoteler hiç mantıklı değil. Ayrıca belirttiğim ve ss'lerde göründüğü üzere kendisine hakaret içerikli bir söz bile söylenmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://media.discordapp.net/attachments/1065041398551814256/1074093168615763989/image.png
https://media.discordapp.net/attachments/1065041398551814256/1074093306759348274/sa-mp-981.png?width=994&height=559
https://media.discordapp.net/attachments/1065041398551814256/1074093550062547145/sa-mp-989.png?width=994&height=559
https://media.discordapp.net/attachments/1065041398551814256/1074093860973711501/sa-mp-985.png?width=994&height=559

Ek açıklamalar(varsa): Gerekenin yapılmasını talep ediyorum.

#1 - 12.02.2023 02:13
Karakterim rolün döndüğü işletmeye ortak ve aktif rol dönerken, bar içinde agresif rol sergiliyorsunuz. Herhangi bir şey olduğunda da yok R19 yok R20 diye şikayet açıyorsunuz. Yaptığınız rol saçma. Karakterimini ortak olduğu iş yerine gelip, orada aktif bir rol dönerken kafanıza göre agresif yapıp IC olarak insanları bunaltamazsınız, eğer bu şekilde bir yol izlediyseniz de IC olarak gelişen şeyler hoşunuza gitmediği için şikayet açmamanız gerekir. Ortada bir DM yok, bara gelip agresif ve saçma rol çevirdiniz, daha sonrasında IC gelişen olayların ardından şikayet açma gereksinimi duydunuz. Bir savunma yapmayacağım, ortada savunmalık bir durum yok.

Karakterimin kas/dayanıklılık oranı 19/19, siz ve arkadaşınızın karakterlerini tek başına dövebilmesi de bu nedenle gayet doğal.
« Son Düzenleme: 12.02.2023 02:16 Reznov »

#2 - 12.02.2023 02:28
Chatlog ortada. Chat'e yazı bile yazmadım. IC'de sana söylenen hiçbir şey yok. İki illegal birlik arasında tartışma rolü dönüyor. Belki kavga bile çıkmayacak. Olayla hiçbir ilgisi olmayan birisi olarak brawl'ı sen başlatıyorsun ve sonrasında diğer herkes bize saldırmaya başlıyor. Karakterinin kasının 19 19 olmasının hiçbir faydası yok. Benim karakterim de 17 kas seviyesinde. Bu olayın kas seviyesiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

#3 - 12.02.2023 02:32
Gereksiz bir şikayet olduğunu düşünüyorum. Ortada brawl başlatma, ya da birlikler arası tartışma gibi bir şey de yok. Geldiğiniz mekanın ortağıyım ve içeride aktif bir rol dönüyor. Gelip agresif yaptınız, karşılığında da karakterleriniz dövüldü, Anastasia Malkova karakteri tarafından. Bunu uzatıp şikayete taşımanız şaşırtıcı gerçekten. İşletmede sorun yarattığınızda, benim karakterimin dahil olması çok doğal, çünkü işletmeye ortak bir karakter yönetiyorum. IC'de size defalarca söylüyorum, ve işletmeyi terk etmiyorsunuz. Bana bir şey söyleyip söylememeniz önemsiz, benim ortak olduğum mekanda bir rol döndürüyorsanız, dahil olmamı normal karşılamanız gerekir.

#4 - 12.02.2023 02:34
Mekanda kendi aralarında konuşan herkesi dövmek hakkınızdır, haklısınız. Ayrıca söylediğim gibi, iki illegal birlik arasında rol dönüyor. Sizin karakterinizi pek de ilgilendiren bir durum yok. Kadın karakteriniz ile 3 zenciye saldırmanız hiç mantıklı değil. OOC kinim olduğunu iddia edip duruyorsunuz. Kim olduğunu bile bilmiyorum arkadaşım. Ortada bir ihlal olduğunu düşündüğüm için şikayet oluşturdum. Sonuçlanabilir.

#5 - 12.02.2023 02:43
"Mekanda kendi aralarında konuşan herkesi dövmek hakkınızdır" bunu söyleyerek olayı çarpıtamazsınız, mekana gelip agresif rol sergilediniz, her ikiniz de. Kışkırtıcı, huzur bozan rollere giriştiniz, bunun karşılığını da IC olarak aldınız. Benim karakterimi ilgilendiren bir durum elbette var, mekanın ortağı benim karakterim çünkü. Sonuçlanabilir.

#6 - 12.02.2023 02:48
Chatlog ortada diyorum arkadaşım. Herhangi bir kışkırtıcılık söz konusu değil. Mekandan kovalama hakkına zaten sahipsiniz. Dövme hakkına sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Polisi bile arama hakkınız var. Tek başına üç zenciye saldırman hiç mantıklı değil. Aynı şeyleri tekrarlayıp durmaktan sıkıldım. Savunma ve şikayet zaten yapıldı.

#7 - 12.02.2023 02:52
Şahitliğimi onaylıyorum.

#8 - 12.02.2023 03:36
Merhaba, şikayet incelendi.

Ekran görüntüleri incelendiğinde mekanda tartışan iki tarafı savunan bazı kişiler var, size karşı da agresif yapılmış - siz de agresif yapmışsınız. Anastasia Malkova karakteri o çevredeki işletmelerden birini işletiyor ve orada olması normal, bar kavgaları olabilen ve mümkün olaylar. Ekran görüntülerinin hepsi incelendiğinde de karakterlerin arasında kavga çıkması gayet normal. Karakteriniz R19 olabilir fakat karşıdaki kişi sizin karakterinizin R19 olup olmadığını bilemez, bu kuraldan faydalanmak için öncelikle kendi hood bölgenizde bulunmanız gerekiyor.

Yine de @Reznov tekrar böyle bir durumun içerisinde bulunursanız Retarded RP kapsamında cezalandırılacaksınız.