Konu: [1.02.2023] Rafael Araujo  (Okunma sayısı 357 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.02.2023 03:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rafael Araujo - @ryderbaskan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS'de bulunan Poschevo birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'de mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
˧ 1) GENEL İLLEGAL KURALLAR
Bir birlik kurabilmek için minimum 15 seviye olmalısınız.
Yeni açılan birliklere ilk 10 gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez.
Gerçek hayatta bulunan mafya veya çetelerin direkt olarak rolleri yapılamaz.
Askeri Tim veya terör örgütü gibi gerçek dışı birliklerin kurulması yasaktır.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir.
Her birlik lideri, kendi birliğinin adminidir.
İllegal bir birlik üyesi, başka bir illegal birlik üyesini rol dahilinde polise ihbar edemez. Bununla alakalı roller yapamaz.
Hiçbir oyuncuya karşı utandırıcı, gerçek dışı ve tamamen OOC kimliğinizi katarak absürt roller yapılamaz.
Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.
Güvenli bölgeler ve etkinlik bölgelerinde silah ile ilgili hiçbir illegal rol yapamazsınız. İki taraf arasında illegal rol için OOC anlaşma sağlayıp maksimum brawl rolü gerçekleştirebilir.
İsim değişimi kullanan karakterler 48 saat boyunca hiçbir çatışmaya/savaşa dahil olamaz.
Forumda gönderdiğiniz iletiler içerik türü fark etmeksizin herhangi bir birliği veya oyuncuyu hedef alıyorsa "Flaming" kapsamında cezalandırılabilirsiniz. Atılacak rol görüntülerinde karşı tarafın üzerine yaptığınız rollerde sansür uygulamanız gerekmektedir. Bu tarz post içeriklerini "Moderatöre rapor et." yöneticilere rapor edebilirsiniz. Örneğin: Karşı tarafa alay edici videolar itham etmek, video isminde karşı tarafı kışkırtıcı kelimelere yer vermek, savaş döneminde; aslında yapılmamış veya gerçek dışı rol SS'leri paylaşmak vb. şeyler yaparak "Flaming" yaptırımına maruz kalabilir, ek olarak oyun içi ceza da alabilirsiniz.
Arşive atılan bir birlik yalnızca bir kez geri açılabilir. İkinci kapanışta aynı birliği tekrar açamazsınız. Bu yüzden birliğinizi kapatırken iyice düşünmelisiniz.
Birlik tanıtımı onaylanmayan oyuncu grupları tanıtımları onaylanana kadar sistemsel birlik açmamalı ve illegal rol yapmamalıdır. Bu sebep yüzünden ceza alabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: William Proust birlik üyemiz evinin soyulduğuna dair bir ihbar alıyor. Toplu bir şekilde soyulan eve gidiyoruz ve kişiyi maskeli bir şekilde buluyoruz. Üzerine silahlar doğrultuluyor, yürümesi söyleniyor fakat yerinde kıpırdamadan durup polislere giden ihbar süresinin bitmesini bekliyor. Amacı tamamen polisler bölgeye intikal etsin, bölgedekilerin silahlarına el koyulsun  ::) Polisler bölgeye intikal ediyor ve etrafındaki kişilerin ona silah çektiğini, silah doğrulttuğunu söylüyor. Tamamen polise sığınmak amacıyla kendini korumaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 01.02.2023 03:25
Şahitliğimi onaylıyorum. R20 bir karakterin böyle tutumlara girmesi ilginç.

#2 - 01.02.2023 03:34
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 01.02.2023 04:21
Belirtilen hiç bir kural ihlalini yaptığımı düşünmüyorum, kanıt yetersiz/geçersiz.

Üç araç gelip silah sıktınız/doğrulttunuz ve üstelik hiç bir kanıtınız yok benim soyduğuma dair, kasabalı rolü yaptığım için kasaba halkı rahatsız oldu silah sıkıldı vs. deyip rol yapmışım bunda bir şey göremiyorum bu attığın kanıt William'ın evinin önü değil, soygun yaptığıma dair hiç bir kanıt yok. DM arayışındasınız gereksiz agresif yapıyorsunuz, arkadaşıma DM attınız onunda şikayetleri en yakın zamanda açılacak, ev soyuldu diye tekte gidebilir üç araç dolu araba gitmeniz mantıksız.  :garip:

#4 - 01.02.2023 04:53
İllegal birlik üyesisin, liderisin, silahlarla karşılaştığın hiçbir koşulda yukarıda bırakılan ekran görüntüsündeki gibi rol sergilememen gerekiyor. "William'ın evinin önü değil." diyorsun, ara sokaklardan, çitlerden atlaya atlaya o bölgeye koştuğunu gördüğüm için aracı senin önüne çeviriyorum. "Arkadaşıma DM attınız." diyorsun, arkadaşın kaçmaya çalışıyorsa kafasına o DM'i paşa paşa yiyecek. "DM arayışındasınız." diyorsun, Pyatrov başta olmak üzere birçok kişi sana silah doğrultuyor, şaklabanlık ediyorsun, süreye oynuyorsun, polis gelince de ekteki ihlali yapıyorsun. O karşılaştığın manzarada silahı ilk çeken Pyatrov olduğu için şanslısın. O iyi niyetli yaklaşarak rol yapmanı bekledi, Fear ihlali yaptın, aptal aptal süreye oynadın. Olgunluk göster, hatanı kabul et. Uzamasın basit mevzu. Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 01.02.2023 05:08
Belirtilen hiç bir kural ihlalini yaptığımı düşünmüyorum, kanıt yetersiz/geçersiz.

Üç araç gelip silah sıktınız/doğrulttunuz ve üstelik hiç bir kanıtınız yok benim soyduğuma dair, kasabalı rolü yaptığım için kasaba halkı rahatsız oldu silah sıkıldı vs. deyip rol yapmışım bunda bir şey göremiyorum bu attığın kanıt William'ın evinin önü değil, soygun yaptığıma dair hiç bir kanıt yok. DM arayışındasınız gereksiz agresif yapıyorsunuz, arkadaşıma DM attınız onunda şikayetleri en yakın zamanda açılacak, ev soyuldu diye tekte gidebilir üç araç dolu araba gitmeniz mantıksız.  :garip:
"soygun yaptığıma dair hiç bir kanıt yok."
Bölgeye gelen PD üyeleri soygun ihbarından dolayı orada bulunuyorlar. Bari insanları kandırmayın arkadaşım. :D Gerçek hayatta evinizi soyan biriyle karşılaşırsanız mobster olarak ne yaparsınız? Bunu mu tartışalım? Asıl konu bu değil. Sizin, bölgede bulunan Poschevo birlik üyelerine karşı PD ile yaptığınız rol.

#6 - 01.02.2023 09:17
Buradaki ekran götüntüsü ile bahsettiğiniz olaylarla ilgili bir bağlantı bulunmuyor, yani şu anda yetersiz kanıt. Şikayet ekleyeceğiniz farklı bir ekran görüntüleri varsa gönderip, etiket atabilirsiniz, o süre zarfında @ryderbaskan savunmanıza ekleyecek bir şey varsa ekleyebilirsiniz. Gün içerisinde ekstra olarak ekleyeceğiniz kanıtlar varsa söylediğim gibi şikayete ekleyip, bana etiket atabiilirsiniz. @BigBoss

Ek olarak şikayette adı geçmeyen, şahit eklenmeyen ve şikayet edilmeyip ileti atanlar forum uyarı puanı alacak.

#7 - 01.02.2023 11:54
Buradaki ekran götüntüsü ile bahsettiğiniz olaylarla ilgili bir bağlantı bulunmuyor, yani şu anda yetersiz kanıt. Şikayet ekleyeceğiniz farklı bir ekran görüntüleri varsa gönderip, etiket atabilirsiniz, o süre zarfında @ryderbaskan savunmanıza ekleyecek bir şey varsa ekleyebilirsiniz. Gün içerisinde ekstra olarak ekleyeceğiniz kanıtlar varsa söylediğim gibi şikayete ekleyip, bana etiket atabiilirsiniz. @BigBoss

Ek olarak şikayette adı geçmeyen, şahit eklenmeyen ve şikayet edilmeyip ileti atanlar forum uyarı puanı alacak.

?

Alıntı
İllegal bir birlik üyesi, başka bir illegal birlik üyesini rol dahilinde polise ihbar edemez. Bununla alakalı roller yapamaz.

Polisi uzaklaştırmaya çalışıyoruz ki rolsel karşılığını polis gittiğinde arayalım. Böyle bariz aptallıklar yapılıyorsa iş öyle ilerlemez tabii. Üslup konusunda açık aramayın. "Sen aptalsın." demekle "Aptallık ediyorsun." demek aynı şey değil.

#8 - 01.02.2023 12:19

Kanıt gayet yerinde, yetersiz değil. Lütfen daha iyi inceleyin. Yapılan ihlal SS'te bariz bir şekilde açık ve net.

#9 - 01.02.2023 13:36
Arkadaşlar şov yapmayı bırakın lütfen, olay yerine üç araçla silahlarınızla geldiniz fear ihlali yaptığımı söylüyorsunuz fearımı yaptım ellerimi kaldırdım sonra polis geldi polise sizi ihbar etmedim attığınız kanıta da bakarsanız görüyorsunuz rolümü yapmışım kasaba halkı rahatsız oldu vs, dağ başı mı burası demişim burada bir ihlal göremiyorum kanıt yetersiz/geçersiz? Admin de aynı görüşte hala niye bu konuyu sakız gibi uzatıyorsunuz, bu platformlarda şov yapmayı bırakın kardeşim üslubunuzdan da şikayetçiyim. İhlal varsa zaten admin gereğini yapar, hala admine iyi bak falan diyorsunuz bırakında herkes işini yapsın değil mi? Keşke attığınız yazı kadar kanıt atsaymışsınız..

Şikayet sonuçlandırılabilir, savunmam bu kadar.