Dedektif büroya yıllarını adamış Dedektif Thomas Collins'in bir anda büroyu bırakarak kayıplara karışması herkese ilginç gelmişti.
Gerçek 2 yıl sonra ortaya çıktı.Thomas Collins, özel bir görevle Ermenistan'a giderek orda eğitim görmüş, oranın kültürüne ve diline kendini adapte etmiştir. Gördüğü eğitim sonrasında kimlik değiştirerek Ermenistan'dan Amerika'ya gelmiş ve pasaport kontrolünden adı Rupen Babayan olarak geçmiştir.
Yıllarca örgüt içerisinde basmakları tırmanan Rupen(Collins) emrin gelmesiyle 06.06.2026 sabahı düğmeye basmıştır. Eş zamanlı yapılan operasyonlar çerçevesinde
Ermeniler'in tüm depoları, gizli evleri, iş yerleri kontrol altına alınmış ve
örgüte üyelik, yardım ve yataklık yapan 72 suçlu mahkemeleri görüleceği güne kadar eyalet hapishanesine gönderilmiştir.Yapılan baskınlarda piyasa değeri
piyasa değeri toplam 300 milyon dolara eş olan uyuşturucu madde, kaçak ürünlere ve 104 M4, 256 Deagle, 666 Uzi, 4 Sniper model tüfek ile 5968 kullanıma hazır sarjör ele geçirilmiştir.
Gizli polis görevini yürüten Dedektif Thomas Collins USA başkanı Donald Trump'un katılımıyla devlet üstün hizmet nişanı ödülüne layık görülecektir.