Konu: Patronu Mutlu Etmek & Birine İş Yaptırmak  (Okunma sayısı 599 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.01.2023 03:18
Patronu Mutlu Etmek?

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

Hayatımızın bir çok yerinde özel sektör olsun, çalıştığımız işyerleri olsun. Yeri geldiği zaman patron olmasalar da öğretmenlerimizi memnun etmek için kendi karakterimizden ödün verdiğimiz anlar oluyor. Bu rehberde birini nasıl mutlu edebiliriz ve birine nasıl iş yaptırabiliriz konularını işleyeceğiz. Bu platformda eksik gördüğüm rehberlerden birisi diyebiliriz.

Bir birliğe mensup üye olduğunuz zaman bazı şeyler için kısıtlı zamanınız oluyor olabilir. Bu kısa süreçte hızla yükselmenin çeşitli yollarını size anlatacağım. Outsider olarak başladığınız birlik hikayenizde karakterinizin gelişimini çok ince hat üzerinde dikkatli bir şekilde işlemeniz gerekiyor. Yarın ölecekmiş gibi hareket ettiğiniz taktirde bir çok şeyi düşünüp planlamaya başlıyorsunuz. Bir kişinin sizi batıracağını diğer kişinin sizi yükselteceğini analiz etmeniz gerekiyor. Bu gibi durumlarda iş yaptığınız insanları ve kişileri iyi seçmeniz gerekiyor. Aile içerisinde ya da çevresinde sürekli sorun çıkartan biri ile kimse iş yapmak istemez. Biletinin bir süre sonra kesileceğinin çıkarımını yapmanız gerekiyor. İlk olarak seçmeniz gereken noktalardan birisi de "kimlerle iş yapacağım." Bulunduğunuz birlikte bir hücre sistemi varsa patron sizi bir ekibe atamadan önce hangi ekibin nasıl ve ne iş yaptığına bakmanız lazım. Tasarladığınız karakter bir ekibe uygunsa o ekibin gözde üyesini hedef alarak ilk ayak kaydırma meselesine ufaktan giriş yapabilirsiniz.

Birinin ayağını nasıl kaydırabilirim?
Entrikalarla dolu bir Dünya'da yaşıyoruz. Gerçek hayatımızdan pay bile alabilirsiniz. Hücre sistemine bağlı bir ekipte çalışıyorsanız önceden de dediğimiz gibi ekibin ön planda olan işi iyi çeviren adamının bir tık önüne geçmeniz gerekiyor. Bu süreçte onun işlere olan yaklaşımını iyi analiz edip onun işlerini aksatmasını sağlayarak ilk hamlenizi yapabilirsiniz. Tek işi para kazandırmak olan bir ekip üyesiyle onu finansal gelirlerinin önüne geçerek taaruzu onun haberi olmadan başlatabilirsiniz. Onun düzenli gelirlerinde aksama olduğu zaman patronu ona bu paraların nereye gittiği soracaktır. Bütün bunlar yaşanırken hücrenin en sağlam adamından biraz daha fazla para akışını patrona sağlarsanız onun dikkatini basit bir şekilde çekersiniz. Aranızdaki farkı, fark eden patronun çemberine girmeye başladığın zaman içten içe iki üyenin karşılaştırması da başlar.

Şimdi size iki eşit adamın patronun gözüne girmek ve dengi olan adamdan farkı olduğunu belli etmek için yaptığı ufak jestle konuyu toparlayacağım.

Bu gördüğünüz sahnede Kartel patronu olan Don Eladio'nun belirli bir tax parası Gustavo Fring ve Salamanca ailesi tarafından ödeniyor. Bu ikilinin örgütteki yerleri eşit olmakla beraber ABQ'da yaptıkları iş ağıda eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Gustavo işlerinde kusursuzluğu planlarken Salamanca ailesi sadakati ile ön planda tutmaya çalışıyor. Don Eladio işlerin eskisi gibi gelenekle değil iş yaparak ilerlediğini bildiğinden tercihi Gustavo'dan yana kullanıp paraların artık düzenli bir şekilde vakumlu gelmesini istiyor. Salamanca ailesinin düzensizliğinden bahsederek Gustavo'nun bir adım öne geçmesine izin veriyor.

Salamanca ailesi işleri düzeltmek adına bir hamlede bulunması gerekiyor. Bunu en iyi yapabilecek adamda Lalo Salamanca'dı. Gustavo'nun bir önceki jestine karşılık bir cevap vermeliydi. Bu sahnede ise Lalo Salamanca'nın zekasını ve bir patronu nasıl mutlu edebilirsin sorusunun cevabını suratımıza vura vura gösteriyor.

İşleri düzeltmekle beraber patronuna lüks bir araba hediye ediyor. Masada hala SALAMANCA ailesinin olduğunu patrona hatırlatıp Gustavo ile olan yarışında şartları eşit bir hale getiriyor. İki sahne arasında birbirlerine verdikleri mesaj gerçekten harika.

Alıntı yapılan: Manifesto
KAZANDIRIRSAN KAZANIRSIN
Ailede saygıdeğer ve sevilen biri olmak istiyorsanız, rütbe atlamanız gerekiyor. Rütbe atlamak istiyorsanız, para kazandırmanız gerekiyor. Eğer ailedeki associatelerden biriyseniz tek yapmanız gereken bir üstünüz olan Soldier'a belirli miktardaki parayı vermek. Soldier'lar da bir üstüne, yani Capo'suna bu parayı ve üstüne koyduğu kendi payını verir. Böylece ailemiz devam eder. Ailenin devamını sağlayanlar da daima aile tarafından korunur.

Birine İş Yaptırtmak.

Beceremediğiniz ya da elinizi bulaştıramadığınız  işler elbet vardır. Bu gibi durumlarda bu işi yapabileceğini düşündüğünüz kendini kanıtlamaya çalışan bir kaç üyeye verebilirsiniz. Bunu iş öncesi ya da iş sonrası gereğinden fazla para ödeyerek-başka şekilde mükafatlandırarak kişinin işi yapmasını daha kolay motive edebilirsiniz. Bir kişiye intihar görevi vermek için o kişinin size büyük bir borcu olmalıdır. Ekibe ya da aileye yeni giren birinden bu tarz istekler istemek saçma olacaktır. Güvendiğiniz kişilerle bu işi yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 18.10.2025 11:35 Stromae »
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
judas the greatest, Pashaa, Mirmanu, valenti, reagan,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 22.01.2023 03:18
Chapo, Miguel Ángel'in bölge kontrolünü sağlaması için ona tiger hediye ediyor.

Joey Zasa istekte bulunmadan önce Michael Corleone'a ufak bir hediye bırakıyor.

Otel tarafından John Wick'in işleri daha kolay yürütmesi adına lüks bir araç hediye ediliyor.

LEGAL

Legal roleplay senaryolarında amaç yalnızca maaş almak veya ofiste görünmek değildir karakterinizin gelişimini, iş kültürünü, etik kararlarını ve sosyal becerilerini canlandırmaktır.

Bu rehber, "nasıl daha hızlı yükselirim?" sorusunun roleplay açısından karakter temelli cevabını verir.

1. Karakter Temeli: Amacını Net Belirle

Her iyi roleplay karakterinin bir motivasyonu vardır.
Hızlı yükselme sürecinde karakterinin hedefi ne olursa olsun (örneğin CEO olmak, en iyi avukat olmak, belediyede saygın bir pozisyona gelmek), bu hedefin mantıklı bir geçmişi olmalı.

Örnek
"Üniversiteden bursla mezun oldum. Bu şirkette emeğimin karşılığını alıp yönetici olmak istiyorum."
"Belediyede çalışıyorum çünkü topluma bir katkım olsun istiyorum, ama sistemin içinde yükselerek gerçek değişimi yaratabileceğime inanıyorum."

Bu tür motivasyonlar, roleplay'e derinlik katar ve yükselme sürecin doğal görünür.

2. İlişki Yönetimi Roleplay’i

Legal roleplay dünyasında "patronu memnun etmek" yerine "kurumsal ilişkiyi doğru yönetmek" vardır.

Örnek
  • İş arkadaşlarına saygılı ol. (Pasif-agresif değil, profesyonel tartışmalar yap.)
  • Üstlerine güven veren biri ol. (Yeteri kadar aktiflik, toplantılarda mantıklı fikir.)
  • Altındakilere destek ol. (Ekip lideri roleplay'i yapıyorsan mentorluk göster.)

"Etkinliği birlikte hazırlayalım, senin deneyimin bana yön verir."
"Yönetim kuruluna raporu ben sunayım, sen dinle geri bildirimini alayım."

3. Hızlı Yükselme İçin Stratejik Roleplay

Hızlı yükselmek isteyen bir karakter:
  • İşini roleplay ile görünür hale getirir.
  • Fırsatları fark eder ve oyun içinde sahne yaratır.

Uygulama Önerileri
  • Toplantı rollerinde sunum yapan kişi ol.
  • Şirketin/kurumun sosyal medya rollerini, gönüllü olarak yürüt.
  • Küçük bir krizde inisiyatif al. Örneğin, "Müdür yokken sen durumu toparlıyorsun."
  • Proje öner, dosya hazırla, detay ver. (Roleplay'de "profesyonel" görünmek çok fark yaratır.)

Kısaca; "Ben de bu şirkette fark yaratıyorum." hissini hem patron hem oyuncular alsın.

4. Etik Karakter Gelişimi (Entrika Yerine Diplomasi)

İllegal roleplay’de entrika doğaldır. Legal roleplay'de ise "diplomatik zeka" öne çıkar.

• Arka planda bilgi toplama ama bunu manipülasyon yerine analiz için kullan.
  • Rakip çalışanla çatışma yaşarsan, toplantı rollerinde kurumsal üslupla çöz.
  • Patronun gözünde fark yaratmak istiyorsan "çözüm odaklı" ol, "şikayet eden" değil.

Örnek
"John Doe'n dosyasında birkaç hata gördüm, kendisiyle paylaştım. Daha iyi sonuç almak istiyoruz.”
(Başkalarını ezmeden, kurumsal saygıyı koruyarak yükselme.)

Bu rehbere bağlı olarak Dizi ve Film izleyerek tecrübe edinmek istiyorum diyenlere rehberle eş değer sayılabilecek bir kaç yapım videosunu aşağıya bırakıyorum.

« Son Düzenleme: 23.10.2025 17:13 Stromae »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
valenti,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 22.01.2023 04:19
 :vays: :nays: :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 22.01.2023 04:25
Emeğine sağlık ihtiyar, faydalı bir rehber olmuş.  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.01.2023 06:44
Gerçekten faydalı, illegal taraf için önemsenmesi gereken bir rehber.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.02.2023 21:44
İşi ustasından öğrenmek icap eder, eline sağlık  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.02.2023 06:17
İllegal birlikte bulunan herkesin incelemesi gereken bir rehber gerçekten okuması bile keyifli  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 18.10.2025 11:32
Yakın zamanda legal kısım içinde güncellemeler yapacağım. Videolar yenilenecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 19.10.2025 21:25
ss kasarak rütbe alabileceğini düşünenler bir ara şuraya göz atsın. gayet geçerli bir rehber
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 23.10.2025 17:10
Legal roleplay senaryolarında amaç yalnızca maaş almak veya ofiste görünmek değildir karakterinizin gelişimini, iş kültürünü, etik kararlarını ve sosyal becerilerini canlandırmaktır.

Bu rehber, "nasıl daha hızlı yükselirim?" sorusunun roleplay açısından karakter temelli cevabını verir.

1. Karakter Temeli: Amacını Net Belirle

Her iyi roleplay karakterinin bir motivasyonu vardır.
Hızlı yükselme sürecinde karakterinin hedefi ne olursa olsun (örneğin CEO olmak, en iyi avukat olmak, belediyede saygın bir pozisyona gelmek), bu hedefin mantıklı bir geçmişi olmalı.

Örnek
"Üniversiteden bursla mezun oldum. Bu şirkette emeğimin karşılığını alıp yönetici olmak istiyorum."
"Belediyede çalışıyorum çünkü topluma bir katkım olsun istiyorum, ama sistemin içinde yükselerek gerçek değişimi yaratabileceğime inanıyorum."

Bu tür motivasyonlar, roleplay'e derinlik katar ve yükselme sürecin doğal görünür.

2. İlişki Yönetimi Roleplay’i

Legal roleplay dünyasında "patronu memnun etmek" yerine "kurumsal ilişkiyi doğru yönetmek" vardır.

Örnek
  • İş arkadaşlarına saygılı ol. (Pasif-agresif değil, profesyonel tartışmalar yap.)
  • Üstlerine güven veren biri ol. (Yeteri kadar aktiflik, toplantılarda mantıklı fikir.)
  • Altındakilere destek ol. (Ekip lideri roleplay'i yapıyorsan mentorluk göster.)

"Etkinliği birlikte hazırlayalım, senin deneyimin bana yön verir."
"Yönetim kuruluna raporu ben sunayım, sen dinle geri bildirimini alayım."

3. Hızlı Yükselme İçin Stratejik Roleplay

Hızlı yükselmek isteyen bir karakter:
  • İşini roleplay ile görünür hale getirir.
  • Fırsatları fark eder ve oyun içinde sahne yaratır.

Uygulama Önerileri
  • Toplantı rollerinde sunum yapan kişi ol.
  • Şirketin/kurumun sosyal medya rollerini, gönüllü olarak yürüt.
  • Küçük bir krizde inisiyatif al. Örneğin, "Müdür yokken sen durumu toparlıyorsun."
  • Proje öner, dosya hazırla, detay ver. (Roleplay'de "profesyonel" görünmek çok fark yaratır.)

Kısaca; "Ben de bu şirkette fark yaratıyorum." hissini hem patron hem oyuncular alsın.

4. Etik Karakter Gelişimi (Entrika Yerine Diplomasi)

İllegal roleplay’de entrika doğaldır. Legal roleplay'de ise "diplomatik zeka" öne çıkar.

• Arka planda bilgi toplama ama bunu manipülasyon yerine analiz için kullan.
  • Rakip çalışanla çatışma yaşarsan, toplantı rollerinde kurumsal üslupla çöz.
  • Patronun gözünde fark yaratmak istiyorsan "çözüm odaklı" ol, "şikayet eden" değil.

Örnek
"John Doe'n dosyasında birkaç hata gördüm, kendisiyle paylaştım. Daha iyi sonuç almak istiyoruz.”
(Başkalarını ezmeden, kurumsal saygıyı koruyarak yükselme.)

Bu rehbere bağlı olarak Dizi ve Film izleyerek tecrübe edinmek istiyorum diyenlere rehberle eş değer sayılabilecek bir kaç yapım videosunu aşağıya bırakıyorum.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok