Konu: #İLKTURDABİTİRELİM!  (Okunma sayısı 3078 defa)

#30 - 30.03.2023 13:32
muharrem ince yüzünden seçim kaybedilebilir. çünkü küçümsediğimiz yüzde 3-4 oy, millet ittfakının milletvekili çıkarmasına engel oluyor. 10-15 milletvekili zarara sokuyor. cumhurbaşkanlığında alacağı oyun yüzde sekseni kılıçdaroğlu'na gidecek oylardır. kılıçdaroğlu'nun 2-3 puan daha az oy almasını sağlayacak. yüzyılın en önemli seçiminde, iktidarın en kötü döneminde seçimi kaybettirecek tek adam muharrem ince'dir. adaylıktan çekilmediği sürece ve millet ittfakına girmediği sürece seçimi kazanma ihtimalimiz yarı yarıya.

seçimin sonucu bu saatten sonra beni pek bağlamıyor. ama millet ittifakının ve kemal kılıçdaroğlu'nun kazanması şart, farz.
Oy bölme diye bir şey yok, bu tarz yorumlar gördüğümde cringe krizine giriyorum. İnce'nin aldığı oyların çoğunluğu zaten AKP'den geliyor. 50+1 sistemde çok fazla aday olması her zaman daha iyidir. Seçim her türlü zaten ikinci tura kalacak, şu an iktidarın ve muhalefetin ilk turda %51'i geçmesi tek başına mümkün değil. Kurulan ittifaklara bakıldığında bile millet ittifakının oyu %45 civarı, cumhur ittifakının ise %32-35'lerde.

Sizin mantığınızda Oğan ve İnce gibi adayların çekilip direkt KK ile Erdoğan olmasını istiyorsunuz ama zaten ikinci turda olacak tablo bu. Abicim, Oğan ve İnce çekilirse onların destekçilerinin KK'ya vereceği ne malum? Zaten İnce destekleyenlerin çoğu KK'yı sevmediği için İnce'ye veriyor, çevremden tanıyorum böyle destekçileri ve otomatik olarak bu adaylar çekilirse oylar AKP'ye gidecek. Aslında çok fazla aday olması şu an iktidarın aleyhine olan bir durum. İkinci turda belli olacak her şey, o zaman da iktidarın karşısında kim varsa ona patlatırsınız. Senin mantığınla bu ha ilk turda olmuş, ha ikinci turda olmuş. Zaten ikinci turun karşılaşması belli. O zaman göreceğiz Oğan ve İnce gibi adayların tutumlarını.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
clexy, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 31.03.2023 21:05
chp genel merkezde mi yaşıyorsun kanye west? bu ülkeden, bu ülkenin vatandaşından, anadoludan bu kadar kopuk olmamalısın  :garip: :garip:
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
OZJAN, Derenge,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 31.03.2023 23:04
İç savaş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 03.04.2023 02:03
oy bölme olayından bahsedip İnce'nin çekilmesini istemek saçmalık, sırf Kemal dedenin kendisinden haz etmedikleri için ona oy vermeyecek seçmen sayısı o kadar fazla ki...
 bu yüzden İnce'ye oy veriyorlar
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 04.04.2023 01:49
Buram buram siyaset

@Visionary , cevabımı buradan vermek istedim. uzun bir yazı oldu. okumanı isterim.

türkiye'de her şey siyaset ve siyaset yapmak zorundayız. çünkü türkiye'de siyaset, sabah uyandığında başlar, uyuduğunda mola verilir. eskisi kadar takip etmiyorum, fakat sosyal medya sayesinde istemeden olsa kendimi takip ederken, yorum atarken buluyorum. askere gittim, yaşıtlarımı görünce bu ülkeye dair umudum hiç kalmadı. çünkü bu ülkede istanbul, izmir, ankara, antalya'da doğup büyüyen çocuk, örneğin; karadenizde, doğuda, anadolu'da büyüyen çocuktan bir asır daha ileride. yaşam kalitesi, düşünce, görüş vb...

ek olarak seçimde, türkiye'nin en başarısız siyasetçisi erdoğan'ın karşısında aday oldu. kılıçdaroğlu'na ben oy veririm. ama akp'li oy vermez. çünkü sevilmiyor, karşılığı yok ve itibarsızlaştırılmış bir adam. akp'lilerin hepsi "mansur yavaş olsa veririm. ama kılıçdaroğlu'na oy vermem." diyor. erdoğan bu seçimi hile yapıp %50.1 kazansa bile hakkını arayamaz. haklı olsa bile geçerliliği yok, 11 seçim kaybetmiş bir adamın, 12. seçimini kaybetmesinde kimse sakınca görmez. kendi kemik seçmeni bile aday olmasını istemiyordu. akp ve erdoğan'ın en zayıf döneminde, farkla kazanabilecek iki tane adayı varken, gitti kendi adaylığını diretti.

"ben kemal, geliyorum.", "sana söz, yine baharlar gelecek." ben destekliyorum ve inanıyorum. biliyorum dürüst, namuslu, güvenilir olduğunu. ama bilmeyen ve kılıçdaroğlu ile dalga geçen çok büyük bir topluluk var. keşke adaylığını dayatmasaydı ve mansur yavaş'ı seçseydi. hala daha bu adam için chp'nin oyunu yüzde 3-4 arttırdı diyenler var. onlara da gülüyorum. 2018'de yüzde 22 oy aldı. son üç-dört seçimdir aldığı oy 11.5 milyon civarında. aldığı oy sayısı bile değişmemiş. ne diyelim, umarım kılıçdaroğlu seçilir. baharlar gelir, psikolojik olarak rahatlarız. elbette güllük gülistanlık olmayacak ama kötüye gitme duracak ve üç-beş yıla alım gücümüz ve ülke itibarımız artar.

keşke mansur yavaş aday olsaydı da, seçime rahat bir şekilde girseydik. ama kılıçdaroğlu aday oldu, yapacak bir şey yok. sonuna kadar destekleyeceğiz. her şeye rağmen çevremdeki akp'lileri ikna etmeye çalışıyorum. size de öneriyorum. sosyal medya bir yere kadar, gidin bizzat konuşun, edin. mutlaka çevrenizde nazınızın geçeceği akp'li vardır. 1 oy, 1 oydur. ikna kabiliyetiniz yüksekse, ülkenin geleceği için gidin ikna etmeye çalışın insanları. birebir görüşün. cahil, çomar, anlamaz, kafa yok gibi söylemler zararlıdır. bu söylemlerden ötürü akp seçmenini, akp'ye iyice bağladık. yapmayın, aşağılamayın insanları. aşağıladığınız insanların oyu seçimi belirliyor. ikna etmeye çalışın, elbet ikna olacaklar vardır.

karizmatik devrimci nickini ATATÜRK hakkında bir açıklamada denk geldim, hoşuma gitti ve kullandım. solcu, sağcı, şu, bu değilim. kendi mantığım ve doğrularımı savunurum. bir tarafı memnun etmek için, onun duymak istediğini söylemem. hayal satmaktan hiç hoşlanmam.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
trickstertrick,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 05.04.2023 08:38
kk hariç her aday kazanır
KK şu an çok doğru bir şey yapıyor. Adam sadece sözde aday, bütün işleri milletin istediği adaylara bırakıyor. Bu yönde devam ederse ikinci tura kalmadan işin biteceğini düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 07.04.2023 21:59
İşim dolayısı ile Türkiyeyi karış karış gezmiş biriyim, köyleri, beldeleri vs. dahil. Çoğunuzun bu ülkede görmediği çok büyük bir kitle var %35-%40'a kadar çıkan bir kesim bu bahsettiğim insanlar. Recep Tayyip Erdoğan'ı ne kadar sevmesemde kendisinin kazanacağı bir gerçek, zaten biraz aklınız var bu adamın nasıl biri olduğunu az çok artık biliyoruz en kötü ihtimalle bir hile hurda yapıp kazanacaktır.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 10.04.2023 15:39
kılıçdaroğlu ilk turda reisi yencek
agree
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
agree tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 13.04.2023 11:47
Şu anda KK büyük oranda önde.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 14.04.2023 18:43
Eeeeeeee, şimdi ne düşünüyoruz? Kararsız kalmaya devam mı?

Kalmayın. Akıllı davranın, oyunuzu doğru olana kullanın. KK & Eİ & MY & MA gücüne güvenin.
« Son Düzenleme: 14.04.2023 18:47 the batuhan batrix »
Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok