Buram buram siyaset
@Visionary , cevabımı buradan vermek istedim. uzun bir yazı oldu. okumanı isterim.
türkiye'de her şey siyaset ve siyaset yapmak zorundayız. çünkü türkiye'de siyaset, sabah uyandığında başlar, uyuduğunda mola verilir. eskisi kadar takip etmiyorum, fakat sosyal medya sayesinde istemeden olsa kendimi takip ederken, yorum atarken buluyorum. askere gittim, yaşıtlarımı görünce bu ülkeye dair umudum hiç kalmadı. çünkü bu ülkede istanbul, izmir, ankara, antalya'da doğup büyüyen çocuk, örneğin; karadenizde, doğuda, anadolu'da büyüyen çocuktan bir asır daha ileride. yaşam kalitesi, düşünce, görüş vb...
ek olarak seçimde, türkiye'nin en başarısız siyasetçisi erdoğan'ın karşısında aday oldu. kılıçdaroğlu'na ben oy veririm. ama akp'li oy vermez. çünkü sevilmiyor, karşılığı yok ve itibarsızlaştırılmış bir adam. akp'lilerin hepsi "mansur yavaş olsa veririm. ama kılıçdaroğlu'na oy vermem." diyor. erdoğan bu seçimi hile yapıp %50.1 kazansa bile hakkını arayamaz. haklı olsa bile geçerliliği yok, 11 seçim kaybetmiş bir adamın, 12. seçimini kaybetmesinde kimse sakınca görmez. kendi kemik seçmeni bile aday olmasını istemiyordu. akp ve erdoğan'ın en zayıf döneminde, farkla kazanabilecek iki tane adayı varken, gitti kendi adaylığını diretti.
"ben kemal, geliyorum.", "sana söz, yine baharlar gelecek." ben destekliyorum ve inanıyorum. biliyorum dürüst, namuslu, güvenilir olduğunu. ama bilmeyen ve kılıçdaroğlu ile dalga geçen çok büyük bir topluluk var. keşke adaylığını dayatmasaydı ve mansur yavaş'ı seçseydi. hala daha bu adam için chp'nin oyunu yüzde 3-4 arttırdı diyenler var. onlara da gülüyorum. 2018'de yüzde 22 oy aldı. son üç-dört seçimdir aldığı oy 11.5 milyon civarında. aldığı oy sayısı bile değişmemiş. ne diyelim, umarım kılıçdaroğlu seçilir. baharlar gelir, psikolojik olarak rahatlarız. elbette güllük gülistanlık olmayacak ama kötüye gitme duracak ve üç-beş yıla alım gücümüz ve ülke itibarımız artar.
keşke mansur yavaş aday olsaydı da, seçime rahat bir şekilde girseydik. ama kılıçdaroğlu aday oldu, yapacak bir şey yok. sonuna kadar destekleyeceğiz. her şeye rağmen çevremdeki akp'lileri ikna etmeye çalışıyorum. size de öneriyorum. sosyal medya bir yere kadar, gidin bizzat konuşun, edin. mutlaka çevrenizde nazınızın geçeceği akp'li vardır. 1 oy, 1 oydur. ikna kabiliyetiniz yüksekse, ülkenin geleceği için gidin ikna etmeye çalışın insanları. birebir görüşün. cahil, çomar, anlamaz, kafa yok gibi söylemler zararlıdır. bu söylemlerden ötürü akp seçmenini, akp'ye iyice bağladık. yapmayın, aşağılamayın insanları. aşağıladığınız insanların oyu seçimi belirliyor. ikna etmeye çalışın, elbet ikna olacaklar vardır.
karizmatik devrimci nickini ATATÜRK hakkında bir açıklamada denk geldim, hoşuma gitti ve kullandım. solcu, sağcı, şu, bu değilim. kendi mantığım ve doğrularımı savunurum. bir tarafı memnun etmek için, onun duymak istediğini söylemem. hayal satmaktan hiç hoşlanmam.