Konu: RONIN Band Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Sahne Alıyor!  (Okunma sayısı 60 defa)

BiA

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında OyundaydıSelf Control Güncellemesinde Oyundaydı
#0 - 29.12.2022 14:44
Anasayfa                        Haberler                        İş Başvuruları                        Programlar                        Reklamlar

Elysium Bar'da RONIN Band Kıvılcımı!
Yayımlanma: 29 ARALIK 2022, JULYA YALENCHKA TARAFINDAN

Geçtiğimiz akşam saatler 22:00'ı gösterdiğinde Market Caddesi'nde çok uzun bir süredir yerleşkelerini ve faaliyetlerini sürdüren RONIN ekibi, Elysium Bar'da tekrar sahne aldı. Eğlence arayan birçok iş insanı, marka sahibi ve dahası eğlenceye ortak olmaktan çekinmedi. Yaklaşık yüz yirmi kişinin geceye eşlik etmesinin yanı sıra Elysium Bar'da RONIN ekibi adına VIP loca rekorları kırıldı. Vice City tarihinde önemli başarılara imza atmış ekip; en son geçtiğimiz dört ay öncesinde sahne alan RONIN sanatçıları uzun bir aradan sonra sevenlerini yüzüstü bırakmadı. Şehrin sevilen işletmesi Elysium Bar'da sınırsız alkol ve kokteyllerinin Vice Şehri sakinlerine sunulması ile birlikte, sahnenin tek kişilik olmadığını tekrar hatırlattı. Vice Şehri sakinlerinin kulaklarında küpe haline gelmiş olan MetalVice ekibi sanatçılarıda bu geceye eşlik etmekten çekinmedi. Her ne kadar rekabetin olduğu bu sahnede bir o kadarda dostluğu simgelediklerinin de altını çizdi.

RONIN Band Nedir? Ne zaman Kuruldu ve Nasıl Bu Hale Geldi?

RONIN kuruculuğunu Caine Blackhand'in üstlendiği, köklerinin 1996 yılında Eastman Müzik Okulu öğrencisi iken arkadaşları ile kurduğu güne dayanan, bir progressive rock grubudur. İlk girişim 2000'lerin başındaki dağılma ile hüsranla sonuçlanırken, grubu bugünlere değin getiren o büyük buluşma; dağılmanın ardından yirmi yıl sonra gerçekleşti. Takvim 2020 yılını gösterdiğinde Caine Blackhand (Vokalist & Ritim Gitarist), Arthur Wayne (Baterist), Vitali Sokolov (Basist) ve Lucas Wright (Lead Gitarist) bir araya gelerek amatör olarak başlanan yolculuğu, profesyonelliğe ulaştırmak adına ilk adımları attı. Bu süreçte yalnızca progressive rock'a bağlı kalmayarak karma kültürleri benimseme tutkularını müziklerinde de gösterdiler ve başta metal olmak üzere, grubun janrı belirgin bir gelişime uğradı. Bu, grubun yalnızca tek bir janrı benimsemediklerinin en belirgin göstergesiydi.

RONIN'in gelişimi yalnızca bunlarla sınırlı kalmadı. Gruba ait her detayı, tüm incelikleri ile kendileri inşaa ederken; söz yazarlığını kendilerinin yaptığı teklileri adı sanı duyulmamış sokaklarda ve mekânlarda söylemeye başladılar. 2020 yılının ilk çeyreğinde "NEVER FADE AWAY (Asla Solup Gitme.)" ile birlikte, davalarının onlar için neler ifade ettiğini akıcı sözleri ve seçkin bestesiyle dile getirdiler. Kısa bir süre içinde müzikseverlerin kalplerine erişen bu parçanın getirdiği hızı kesmemek adına çalışmalara başlamaları uzun sürmedi. Yılın ikinci çeyreğinde "CHIPPIN' IN (Ben de Varım!)" teklisi ile birlikte dişlerini göstermeye başladılar. Ve günümüze değin "BLACK DOG (Kara Köpek.)" - "ARCHANGEL (Baş Melek.)" parçaları da sırasıyla geldi. Kendi tarzlarına katkı sağladıklarını düşündükleri pek çok eser de grubun yorumu ile birlikte yeniden taçladı ve müzik listelerindeki yerini aldı.

RONIN Ekibi Sorumlusu Caine Blackhand'in Gece İle Alakalı Görüşleri:

Gece hakkındaki düşüncelerim... Hmmğh, aslında bakarsan işlerimin yoğunluğu yüzünden müzik kariyerime ara vermek zorunda kalmıştım Julya, sahnede olmak benim için hep ayrı bir heyecandı, Elysium da yüz kırk iki kişinin karşında konser verdiğimi günü hatırlıyorum da o günkü heyecanımı bu gece de yaşadım diyebilirim. Belki geçmişten gelen iki hayaletin aramızda olmasından dolayıdır bilmiyorum ama yeni RONIN Band çok çalıştı, çok hazırlandı ve bu ilgiyi haklarıyla kazandılar. Ben hatırlıyorum de bir gece kulübünde ilk konserimi alacağım zaman çok büyük bir prodüksiyon hayal etmiştim kafamda, hatta konser gününden önceki üç gün gidip ses yalıtımı için straforları elimle döşemiştim bir yıl önce tam. Konser günü yirmi kişi önümde şarkılarıma eşlik ediyor diye fazlasıyla sevinmiştim: Konser sonunda ekibime dönüp: "Evet bu iş oldu." demiştim ve devam etmek istemiştim. O sıralar şehirde neydim ki? Bir yük vagonunun içindeki şarap şişesinden farkım yoktu, avare ve başıboştum. Tam olarak hala kayıtları durur o günden sonra yirmi dokuz tane konsere çıktım bunların bazıları özel etkinliklerdi çoğu da bu geceki konserin yer aldığı Elysium'du. Şimdiki grubun benden farklı olarak imkanı var, dostlarımız sağ olsunlar, imkanlarımız sayesinde ilk konserinde Gerard ve ekibi seksen dokuz kişiye hitap etti. Bu yüksek bir oran bir Elysium'un büyüsünden de olsa gerek mekanda adım atılacak yer yoktu. Daha ilk konserleri sıfır hatasız atlattılar benim gözümde, hataları olduysa da gecenin büyüsünü bozmadı. Hatta konser sırasında sevdiğim bir dostumla sohbetimi ilerletirken çalan Army of the Night şarkısı beni ayrı bir duygulandırdı desem doğru olur. O şarkıyla anılıyoruz artık, Soundcheck üzerinde de en çok dinlenen parçamız neticesinde. Vice şehrinde metal müziğin gerekliliğine inanıyorum insanlar artık daha agresif, daha kızgın olmaya başladılar yaşadığımız dönem neticesinde. Bir zamanlar bu müziği biz sırtlıyorduk şimdi MetalVICE gibi onları da çok severim tertemiz çocuklar bu işin başındalar. Hepsine de buradan selamlar. Metal müziğin içinde bir başkaldırı yatıyor ve çağımızın vermek istediği şey de konudan bağımsız olarak bu: Biz bu işin daha günah keçisi tarafındayız RONIN Band olarak. Vice, burası insanlara istediklerini verdiğimiz yer: Şiddet, sanırım bu geldiğimiz nokta. Aslından vaaz vermek istemiyorum, sadece birkaç soru ortaya atmak istiyorum. Ve hep günah keçisi olarak görüldüğümüz için, suçlama üzerine konuşmak istiyorum. Şu an herkes müziği suçlamak istiyor, filmleri suçlamak istiyor. Ama anlarsınız ya, hepimiz yatak odamızın içinde kendini tavana asmış bir adam olduğunu unuttuk. Bana göre müziğin ve suçlamaların içindi bulunduğu kaos tamamen bundan kaynaklanıyor. RONIN Band olarak hep söylemek istediğim şeyler bunlardı gerek şarkılarımda gerek davranışlarımda, şimdi o sancağı devrettik yeni ekibe. Bendeki ateşin harından kendilerinin de alev alıp bir volkan olacakları konusunda hiç şüphem yok, arkalarında onları anlayan birden fazla ağabeyleri var, bu geceyi yaşatmayı başardılar, dahasını da yaşatacaklardır sadece beklemede kalın. Şarkınız hep çalsın.

FOTOGALERİ

Bizi ViceSocial' dan takip et!

EDITOR
J.Yalenchka
HABER
J.Yalenchka
KAMERA
J.Yalenchka
Tüm Hakları Saklıdır ©? Vice News, 2022

« Son Düzenleme: 29.12.2022 15:17 BiA »
Tepki yok
Tepki yok