Konu: Srinath Panchanathan - OOC Ticaret ve Hile Satışı teklifi  (Okunma sayısı 552 defa)

#0 - 20.11.2022 22:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Srinath_Panchanathan @Forza_g

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kanıtlarda şahit bulunmuyor.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.10.2022 12:36 - 01.11.2022 16:14

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7. Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar

Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.

Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Her türlü hile kullanımı
- Kamera modlarıyla kör noktaları izlemek
- İzinsiz kamera modlarıyla erişilmeyecek noktalara çıkmak
- Cüce skini kurup hit almayı önlemek
- Araç modu kullanarak sürüş fiziklerini değiştirmek
- Polis, şerif, FDI, hastane gibi oluşumlar haricinde ELM modu kullanmak
- Normalde yapılamayan animasyonları CLEO vb. üçüncü parti yazılımlarla yapabilmek

Alıntı
15. Mülk ve Ticaret Kuralları

Sunucu ekonomisinin dengesinin sağlanması, diğer oyunculara karşı haksız kazancın önlenmesi ve oyun dışı ticaretin önlenmesi adına yapılan ticaretlerde belirli kısıtlamalar bulunmaktadır.

15.1. OOC Ticaret: Oyun mal varlıklarınız için yapacağınız tüm ticaret işlemleri IC olmak zorundadır. Yapacağınız ticaret işlemleri için forum veya üçüncü bir iletişim aracı kullanmamalısınız. Bununla birlikte OOC parayla alınan Vice Market ürünleri hiçbir şekilde paraya çevrilemez.
Örnekler
- Discord üzerinden iletişime geçip OOC anlaşma yaparak bir evi/işyerini satın almak
- Gerçek para karşılığı para, mülk, araç, materyal vb. satış gerçekleştirmek
- VP ile alınmış özel interior, gate vb. mülke eklenen market ürünleri için fiyat biçmek (Satış yapmadan önce tüm Vice Market ürünleri mülkten kaldırılmalıdır, özel interior, özel exterior veya gate ile satış yapılamaz.)
15.2. Mülk satış kuralları: Bireysel olarak sürekli ev, araba, işyeri al-sat yapmak her ne kadar gerçek hayatta bazı kişilerin uğraştığı bir alan olsa da oyunda fırsat eşitliğini önlemesi ve haksız kazanca yol açması sebebiyle satışlar üzerine kâr oranı konusunda kısıtlama uygulanmıştır. Mülkü sadece satmak için alıp uzun süre elinde bekletmek de kuralı ihlal etmektedir.

Ev, işyeri ve araç  satışlarında maksimum limit:  Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u
- Dekorasyon fiyatı ile ilgili alıcı ve satıcı arasında anlaşmazlık durumu oluştuğunda rapor atarak oyun yetkililerinden durumu incelemesini talep edebilirsiniz.
- Mülke ekletilmiş özel interior ya da özel exterior satış fiyatına dahil edilemez.

15.3. İlan sistemi kullanımı: İlan sisteminde kurala aykırı fazla fiyat veya ilanı üste çıkarmak (Örn: 200.000 fiyatındaki ev için 50.000 fiyat koymak) için mantıksız fiyatlar koymak yasaktır.

15.4. Karakterler arası yapılan ticaret içerikli sözleşmeler: Mülk satışı için yapılan sözleşmeler (örneğin taksitle ödeme gibi) kullanıcı sorumluluğundadır. Ancak sözleşmeye uymamak veya sözleşme üzerinden dolandırmak OOC olarak yasaktır ve dolandırıcılık kapsamında yaptırım uygulanır.
Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş reddetmeme rağmen bana OOC Ticaret yapmayı teklif etti ve hile yerine geçen "Trucker Botu" satmayı teklif etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/3b6ee78 , https://www.hizliresim.com/luvvwk9 , https://www.hizliresim.com/l7q450dhttps://www.hizliresim.com/andi8h0

Ek açıklamalar(varsa): Kanıtlayabileceğim sadece bunlar fakat sesli konuşmalarda çok kez daha teklif etti ve ekran açıp hileyi gösterdi, ben onu kullanmaması için uyardım ve pek fazla Vice oynamıyordum o yüzden uğraşmadım şikayet açmam gerektiğinin hiç farkına varmadım ve daha fazla kanıt toplamaya çalıştım fakat çoğu sesli konuşmalarda geçtiği için maalesef kanıt toplayamadım.

#1 - 20.11.2022 23:37
1.5yıllık arkadaşlık yapıp sonrasında ooc kin kapıp şikayet açman saçma kanka. Seninde 70tlye aldığın deagleleri unutmadık canım. Savunmayı 24saat içerisinde yapacağım. Üstelik öyle bir discord hesabı kullanmıyorum. Yeni hesabımın ismi panch#5018
« Son Düzenleme: 20.11.2022 23:40 Forza_g »

#2 - 20.11.2022 23:50
Başka sunucu için konuştuğum ss i atman ve arkamdan iş çevirmen üzücü olmuş @Forza_g

#3 - 21.11.2022 13:24
1.5yıllık arkadaşlık yapıp sonrasında ooc kin kapıp şikayet açman saçma kanka. Seninde 70tlye aldığın deagleleri unutmadık canım. Savunmayı 24saat içerisinde yapacağım. Üstelik öyle bir discord hesabı kullanmıyorum. Yeni hesabımın ismi panch#5018

Deagleyi sana IC şekilde aldığımı belirttim, gerçek olmayan bir mevzuyu kanıtlarsan sevinirim.  :) https://www.hizliresim.com/icx11vn

#4 - 21.11.2022 13:56

Deagleyi sana IC şekilde aldığımı belirttim, gerçek olmayan bir mevzuyu kanıtlarsan sevinirim.  :) https://www.hizliresim.com/icx11vn
seste öyle demiyordun kanka hesabın incelemeye alınırsa herşey ortaya çıkar, savunmamı bügün atacağım.

#5 - 21.11.2022 14:11
Öncelikle iyi günler. Discord kanıtı geçerli olmuyor diye biliyorum bildiğim kadarıyla ama yinede savunma yapacağım. SSlerde 1ay öncesi var biz seninle 1ay öncesine kadar yakın bir arkadaşlık içerisindeydik. Sonrasında kinlenip böyle ssleri atmışsın, sslerde boş yere yazmamış olmalıyım değilmi özel güç falan yoksa kimsede. Keşke sende mesajlarını silmeseydin be kanka. Hesabım incelemeye alınabilir, oyunda herhangi bir OOC ticaret yapıp insanların emeğine girecek değilim. Zamanında 70tlye aldığın Deagleyi bana IC olarak sattığını unutmadım. Keşke mesajları silmeseydinde toplu şekilde, kanıtlı bir şekilde yapabilseydim savunmamı. Savunmam bu yöndedir. Admin arkadaşlar, gerekli incelemeyi yapacaktır. Son olarak eklemek istediğim birşey var sunucuya başladığımdan beri her gün emekle kasıyorum. 35Lvl olmuş bir karakterimin ne gibi OOC ticareti olabilir ki. Böyle birşey yapmaya kalkışsam olan emeklerime olacaktır.
« Son Düzenleme: 21.11.2022 14:15 Forza_g »

#6 - 21.11.2022 15:42
Öncelikle iyi günler. Discord kanıtı geçerli olmuyor diye biliyorum bildiğim kadarıyla ama yinede savunma yapacağım. SSlerde 1ay öncesi var biz seninle 1ay öncesine kadar yakın bir arkadaşlık içerisindeydik. Sonrasında kinlenip böyle ssleri atmışsın, sslerde boş yere yazmamış olmalıyım değilmi özel güç falan yoksa kimsede. Keşke sende mesajlarını silmeseydin be kanka. Hesabım incelemeye alınabilir, oyunda herhangi bir OOC ticaret yapıp insanların emeğine girecek değilim. Zamanında 70tlye aldığın Deagleyi bana IC olarak sattığını unutmadım. Keşke mesajları silmeseydinde toplu şekilde, kanıtlı bir şekilde yapabilseydim savunmamı. Savunmam bu yöndedir. Admin arkadaşlar, gerekli incelemeyi yapacaktır. Son olarak eklemek istediğim birşey var sunucuya başladığımdan beri her gün emekle kasıyorum. 35Lvl olmuş bir karakterimin ne gibi OOC ticareti olabilir ki. Böyle birşey yapmaya kalkışsam olan emeklerime olacaktır.

OOC Ticaret teklifi adı altında zaten, kimse yaptın demiyor.

#7 - 21.11.2022 15:43
Ve zaten olası durumlarda nasıl alt hesaplarına aktardığını herşeyi seni tanıyan herkes biliyor  ;)

#8 - 21.11.2022 15:46
Ki bana hala OOC Ticaret yaptın diyorsun. Ben Vice hesabıma 2-2,5 bin tl yatırmış adamım neden riske atayım hesabımı, enayi miyim ben? OOC Kin ile de alakası yok öyle bir durum olsa tüm Vice gerçek yüzünü biliyor olurdu.

#9 - 21.11.2022 15:55
Bos ileti atma canim amerikan babanin parasini ye hadi abicim Hic bir mal varligimi aktarmadim hakkimda daha fazla ileti gelmeyecek sonuclanabilir