Dikkat Şahan ÇıkabilirBence televizyon tarihinin en iyi programlarından birisi "Dikkat Şahan Çıkabilir" programıydı. Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik ile beraber yükseldiğini düşünenler, bence Dikkat Şahan Çıkabilir'i hiç izlemeyenlerdi... Recep İvedik dahil pek çok tipleme, bu programda çıkmıştı. 2005 yılında önce tv8 (Acun Ilıcalı almadan önce) ve 2006 yılında atv'de yayınlanan bu efsane programı küçük bir çocukken bile keyifle izler, kahkahalara boğulurdum.
İtiraf: Vice Roleplay'de yaptığım bazı haberleri, bu programdan esinlenerek yapmıştım... Vicetung haberlerini.Programda bulunan çoğu skeç aslında gerçek hayatın ironik bir uyarlaması gibiydi. Favorilerimi sıralayacak olursam;
Engin Jurnal ile Ana Haber Bülteni: Doksanların Reha Muhtar ile Ana Haber bülteni. Tıpkısının aynısı. Reha Muhtar'ın prime dönemini muhteşem bir şekilde aktarıyordu.
Aynı programın içinde bulunan Metin Tok bölümü ise, Tayfun Talipoğlu'nun Bam Teli programının ironisi. Tek kelime: "sekkiz."
Acur Arazi: Acun Ilıcalı'nın yarışma adamı olmadan önceki döneminde Acun Firarda isminde program vardı. Bu programda Acun Ilıcalı, dünyanın büyük şehirlerine giderek oradaki atmosferi aktarıyordu. Şahan da bunu fırsat bilerek İstanbul'u Monaco gibi göstererek program yapıyordu...
Kim 500 Bin İstemez Ki?: Kısacası, Milyoner programının ironisi. Recep İvedik burada yarışmıştır.
Dişi Yakarış: "Kadın Programları" diye anılan (bence büyük bir saçmalık ama literatürde öyle geçiyor maalesef) programların muhteşem bir ironisi. Nevriye ve Cengiz Budak çiftinin ettiği kavgalar çılgınca.
Cevizkıran: Hulki Cevizoğlu'nun Cevizkıran programının ironisi. Gerçek bir bilim programı. Arkasında kullanılan Enigma - Sadeness müziği, ayrı bir keyif katıyor.
Hat-ı Özel: Rahmetli Vatan Şaşmaz'ın atv'de sunduğu Özel Hat magazin programının ironisi. Aslında biraz daha Show TV'nin Televole programının ironisi olarak da söyleyebiliriz.
Bu magazin kısmında bulunan en büyük isim, şüphesiz Berkut isimli türkücüydü. Berkut, tam olarak bir İbrahim Tatlıses ironisi. Başından binbir türlü olay geçen Berkut'un
"Mahsun, İbo, İzzet, Alişan, Özcan" 'a karşı yaptığı meydan okumalar görülmeye değer...
@Boogeyman 'e selam olsun.
Bununla birlikte Tehlike Çanı, Anne Ben Manyak Oldum, Yaşasın Masal Saati, Aşk Böcekleri gibi programlar da aşırı iyidir.
İzlemeniz için bir şans verebilirim, komedi ile medyayı muhteşem bir şekilde birleştiren bir program.