Konu: Sosyalist İşçi Partisi'nden Dar Gelirli Vatandaşlara Yardım Yemeği!  (Okunma sayısı 84 defa)

#0 - 07.11.2022 23:22
Anasayfa                        Haberler                        İş Başvuruları                        Programlar                        Reklamlar

Sosyalist İşçi Partisi'nden Dar Gelirli Vatandaşlara Yardım Yemeği!
Yayımlanma: 07 Kasım 2022, Henry Dunkirk

Son dönemlerde meclisteki önergeleri ve polemikleriyle adından sıkça söz ettiren Sosyalist İşçi Partisi geçtiğimiz günlerde dar gelirli vatandaşlar için ücretsiz yemek organizasyonu düzenledi. Vice News'ten Henry Dunkirk'e önemli açıklamalarda bulunan Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Steve McWayne,  bu tarz yemek organizasyonlarının istikrarlı ve düzenli bir biçimde devam edeceğini belirtti. Sosyalist İşçi Partisi'nin önümüzdeki seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceğine, nasıl bir kampanya yürüteceğine ve seçimi kazanma durumunda imza atacağı reformlara değindi. Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Steve McWayne ile yaptığımız röportajı sizler için derledik.

Henry Dunkirk: Bay McWayne, öncelikle bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle nasılsınız?

Steve McWayne: Ben teşekkür ederim bu gece burada bulunduğunuz için, çok iyiyim teşekkürler. Sizler de iyisinizdir umarım?

Henry Dunkirk: Teşekkürler, yoğun bir haftadan geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sosyalist İşçi Partisi'ni resmi olarak duyurup hızlı bir şekilde seçim kampanyalarınıza başladınız.  Hatta şu sıralar mecliste ard arda sunduğunuz önergeler ile isminizden çokça söz ettiriyorsunuz. Partinizin mottosu nedir? İleriye yönelik nasıl bir kampanya yürütmeyi düşünüyorsunuz?

Steve McWayne: Sosyalist İşçi Partisi, insanların hayatlarını kendi kontrolleri altına veren radikal bir demokrasi kurmaya çalışarak insanların işte, evde ve toplumda işbirliği yaptığı, ırkçılık, cinsiyetçilik, homofobi veya transfobiden arınmış sınıfsız adaletli ve sosyalist bir toplum kurmayı hedefler. Bunlardan ilki bu gece gerçekleştirdiğimiz ücretsiz yemek organizasyonları. Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz mottosuyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona hız kesmeden devam edip vatandaşlarımıza en iyi ücretsiz yemek hizmetinde bulunmayı arzuluyoruz. Yeşili ve doğayı koruma kampanyamız da mevcut. Vice şehrini bir beton yığını haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Şehrin birçok noktasında, özellikle şu an kullanılmayan atıl vaziyetteki binaları yıkıp yerine ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Az önce yemekte yapmış olduğum kısa konuşmada da belirttiğim üzere ilk kez ev sahibi olmuş dar gelirli vatandaşlarımızın elektrik ve tesisat bağlatma masraflarını partimiz karşılayacak. Yeni eğitim öğretim döneminde Vice Üniversitesi öğrencilerine burs olanağı sağlayacağız.

Henry Dunkirk: Tamda bununla alâkalı bir soru yöneltmek istiyordum.

Steve McWayne: Tabii ki buyrun.

Henry Dunkirk: Seçimleri kazandığınız takdirde eyaletimizdeki şuan en güncel sorunlar olan eğitim ve ulaşım ile alâkalı reformlarınız olacak mı?

Steve McWayne: Sürdürülebilir bir eğitim sistemi düşünüyorum. Öğrencileri sadece dört tarafı duvarlarla kaplı bir sınıfa sokup onlara bir şeyler öğretmeye çalışmak zannediyorum ki yaşadığımız bu çağda biraz demode kalıyor. Bu sebeple eğitimde mutlaka "yaparak ve yaşayarak" metoduyla bir şeylerin öğretilmesi gerekir. Öğrencilerin üniversite dışında alanlarıyla ilgili tecrübe ve deneyim kazanmaları için Vice Üniversitesi yönetimiyle görüşüp gerekli imkanları sağlayacağız, bunun yanında öğrenciler için festivaller, konserler, geziler ücretsiz olarak bizler tarafından sağlanacaktır.

Henry Dunkirk: Peki, bu çalışmalar sadece lisans seviyesindeki öğrenciler için mi yoksa tümünü mü kapsıyor?

Steve McWayne: Önceliği Vice Üniversitesine tanıyacağız. Kademe kademe şehrimizdeki tüm okulları dahil edeceğiz bu çalışmalara. Üniversitede öğrenim gören tüm öğrenciler yararlanabilecek, ayrım yapmayacağız.

Henry Dunkirk: Peki biraz ulaşım konusuna da değinebilir misiniz?

Steve McWayne: Ulaşım konusunda sizlere şunları söyleyebilirim ki, şehirde birçok vatandaşın kendisine ait araçları var.

Steve McWayne:Bu araçlardan dolayı da oldukça trafik kirliliği ve aynı zamanda kazalar meydana geliyor. Bir adet bisiklet alıp sokağa çıktığınızda şehrin kötü trafiğinden dolayı kullanmak oldukça zor oluyor. Nasıl ki araçlar için asfalt yollarımız var, aynı şekilde bisiklet kullanan vatandaşlarımız için de bisiklet yolları yapacağız. Taksi sürücülerimizin benzin masrafları için nakit yardımlarda bulunacağız. Toplu taşımaya gelecek olursak bence Vice Şehri için gerek yok. Her kesimin alacağı fiyatlarda arabalar satılmakta. Ancak çok uzun zamandır düşündüğüm bir konu var ki bunu da sizinle paylaşmak isterim.

Biliyorsunuz Elegy model araçlar var ve bu aracı kullanan çoğu vatandaşımız ne yazık ki tehlikeli sürüşlerde bulunuyor. Ben aynı zamanda öncü avukat olarak uzun yıllardır bu şehirde görev yapıyorum. Gittiğim adli yardımlarda 1.26 vakalarında yani kolluk kuvvetlerine direnme olaylarında çoğu araç modeli Elegy oluyor. Bu sebeple Elegy model araç satışlarında valilik yönetimiyle de görüşüp bir sınırlandırma getirilmesini düşünüyorum.

Henry Dunkirk: Bay McWayne, eğer böldüysem üzgünüm şuan şehirdeki en büyük eksiklerden birisi ücretsiz toplu taşıma araçları bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Steve McWayne: Çok haklısınız Bay Dunkirk, size şöyle örnek vereyim o halde. Şu an iktidarda bulunan Adalet Partisi hatırlarsanız tramvay hattı yaptırmıştı ve bu hat Ocean'dan Market Caddesine kadar uzanıyordu, sonrasında ne oldu? Hiçkimse bu hizmetten faydalanmak istemedi ve sonu hüsranla bitti. Tramvay hattı kaldırıldı. Demek istediğim yaşadığımız bu küçük ve güzel şehirde toplu taşımaya halkımız olumlu bakmıyor. Toplu taşımayı eğer ki bize çok sayıda talep gelirse o şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Şu an vaatlerimiz arasında bulunmuyor bunu açıkça söyleyebilirim. Çünkü sizlerin parasını kullanılmayacak bir hizmete harcamak istemem. Belediye bütçesinden harcanılan her cent paranın hesabını sizlere vereceğim.

Henry Dunkirk: Anlıyorum... Sormak istediğim son bir soru daha var. Sizce sosyalizm nedir?

Steve McWayne: Benim için sosyalizm bütün insanlara sınıf ayrımı gözetmeksizin eşit hakları sunmak ve emeklerinin karşılığını sömürmeden teslim etmektir. Biz de Sosyalist İşçi Partisi olarak bütün vatandaşlarımıza hak ettiği değeri en iyi şekilde temin edeceğiz.

FOTOGALERİ

Bizi ViceSocial' dan takip et!

EDITOR
Henry Dunkirk
HABER
Henry Dunkirk
KAMERA
Henry Dunkirk
Tüm Hakları Saklıdır ©️ Vice News, 2022

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok