Açık ve net, 2020-2021 aralığındaki aktiflikler ve roller yok. Şu an sabit bir kitle mevcut ve gruplaşmalarla roller dönüyor. Bahsettiğim aralıklarda yeni oyuncular şehre geldiğinde şehrin her noktasında birilerini görüyorduk yeni ya da eski. Yakın bir zamanda yeni bir karakter açtığımda şehirde bomboş araç sürmekten başka hiçbir şey yapamadım. Yeni bir karakterin şehirde solo olarak tutunması diye bir şey kalmadı. Hoodlar da bomboş, sokaklar da bomboş. Araç sürmeye giriyorum çoğu zaman. Discord üzerinden sürekli etkinlik duyuruları atılıyor, bu da bir kısır döngü aslında. Etkinlik olmazsa şehirde bir aktiflik görmek oldukça zor benim görüşüm. Sabit bilindik isimler, bilindik birliklerle millet kendi arasında roller yapıyor. Forumdaki aktiflik düşüşünden de bu belli oluyor aslında, karakter tanıtımları zıvanadan çıkardı. Forumda aktif gezinen biri olarak söylüyorum bunları.
Yukarıda bahsetmiş olduğum kriterleri ele alarak güncelden devam etmek yerine newcomers kitle çekmeye odaklı hareket etmeniz benim görüşümde daha iyi olacaktır. Geçmişe ya da eskiye dönülmez, özlenir lakin bu durumlar da toparlanabilir çünkü bakıldığında sanki aynı günü farklı etkinliklerle yaşıyorsunuz gibi duruyor. Mekan açılışları, turnuvalar, etkinlikler vs.. Ek olarak bence artık insanları güncellemeler heyecanlandırmıyor ya da yapılan mapler, en azından beni çünkü burası SAMP, daha ne kadar geliştirebilirsiniz? Hemen hemen herkes biliyor platformda yapılabilecek şeyleri. Role aç kaldı Vice. Saf rol görmeyi özledim.