Aksiyon ve bilim kurgu türlerinden nazaran dram, tarih ve suç türleri beni okumaya cezbeden türler.
Mario Puzo'yu oyunda yaptığımız rollerden ve izlediğimiz filmlerin neticesiyle keşfetme fırsatı buldum. Baba ve Omerta gibi eserlerini satın aldım, ikisini de bitirdim. Eskiden tarihe yönelik kitaplar okuyordum, şöyle WW2 zamanlarını anlatan ve o dönemin liderlerinin kaleme aldığı (bkz. Adolf Hitler - Kavgam) şaheserleri okumaktan gerçekten keyif alıyorum. Okumaya hevesli olmak için önce kendinize şu soruyu sormalısınız: "Ben neye hevesliyim?" Bu her konuda olabilir, tarih seviyorsundur ona yönelik araştırmalar yaparsın, ünlülerin otobiyografilerini okumak istiyorsundur onu satın alırsın.
Kitap okumak için de kendinize güzel, sakin ve sessiz bir ortam ayarlamanız şart. Arkadaş grubunuz makara muhabbet çevirirken elinize alıp, okumamalısınız veya herhangi bir sesli ortamda eseri okursanız, tabiri caizse ondan bir b*k anlamazsınız. Garipser misiniz bilmiyorum fakat genelde airpodsları takıp, hafif klasik müzik eşliğinde kitap okurum. Kış aylarında yağmuru seyrededururken okumayı severim, ormanda bir dal sigaramı yakarken romantik romanlar okumayı severim. Herkesin zevkleri ve renkleri diyelim, okumak isteyenler kesinlikle bir adım atmalı. En azından kelime hazneniz genişler ve girdiğiniz ortamlarda daha akıcı konuşur, kendinizi ifade kabiliyetiniz artar.