Konu: [26.08.2022 - Valerie Antoinette] NON RP Araç Sürüş  (Okunma sayısı 188 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.08.2022 01:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Valerie Antoinette @OmerOzavciiii

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.08.2022 - 00:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Market Caddesi'nde sabit bir hızda, normal bir şekilde ilerliyordum. Bir yandan da arkadaşımla konuşuyordum. Şikayette bulunduğum oyuncunun arkamdan geldiğini farkettim ve daha rahat geçebilmesi için aracımı şeridimde ortaladım. Hiçbir sebep yokken, dümdüz gidebileceği yerde aracını lag pit pozisyonuna getirip önüme kırıyor ve aracıma çarpıyor ardından kaçıyor. Sonrasında PM atıp sebebini soruyorum ve hoş olmayan bir üslupla karşı karşıya kalıyorum. Haklı olmamasına rağmen üste çıkmaya çalışıyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Toxiclikten başka bir şey göremiyorum, üslubu da doğru değil. Yaptığı şeyi rol olarak görüyor, buna tepki gösterdiğim için "rol yapmak istemiyorsan git başka sunuculara" tarzında bir cevap alıyorum. 2014 yılından beri roleplay oynayan birisiyim. Eğer gerçekten rol odaklı oynayan bir oyuncu olsaydın şu hareketi yapıp, üstüne bu şekilde konuşmazdın. Yolunda giden adamın keyfini kaçırıyorsun. Gereken cezanın verilmesini istiyorum, bariz bir şekilde kasıtlı olarak çarpıyor çünkü. Zaten konuşmalarımızda da kendisi önüme kırdığını itiraf ediyor. Bunu yapmak yerine dümdüz devam edebilirdi. Basit bir ihlal gibi görünse de, bunun üstüne haklıymış gibi üslubunu bozarak cevap vermesi gerçekten keyfimi kaçırdı. Bu tarz oyunculara şikayet açmaktan çekinmeyeceğim.

#1 - 26.08.2022 14:43
Pit atmıyorum, sana vurmuyorum bu birincisi önüne geçiyorum geçtiğim sırada arkamdan kovalarken önüme kırmaya çalışıyorsun aracımı durduruyorum bana çarpamadığın için lagından ileri doğru giderek duvara çarpıyorsun ardından çarptığın halde geri dönerek beni kovalıyorsun. Bende kaçmayı tercih ettim sen bu sefer de aracını durdurup pm atıp rolü böldün. Eğer rol yapmak istemiyorsan peşimden gelmeseydin bro bana "Senden mi öğreneceğim oğlum?" tarzı şeyler söyleyince bende pm kapattım yoluma baktım pm konuşmaları SS'i mevcut.
Sana yandan vururum demişim benim ekranımda sana vurduğum bile gözükmedi sadece önüne geçtiğim gözüktü. Sana çarptığımı görmedim bile aracım hasar da almadı, bende dümdüz gittim beni kovaladığını görünce kadın halim ile kaçtım. Sen de pm yazdın olay bu. PM'den de dediğim gibi sadece önüne geçmek istemiştim.  Ayrıca 2014'den beri rol yaptığını söylemişsin, rol esnasında rolü bölmemen gerektğini de bilmiyorsun sanırım. Aracının önüne geçmem NON RP araç sürüşlük bir durum değil, PD ile çözülmesi gereken bir rol. Nasıl olsa seni bir buga sokmamışım takla attırmamışım. Önüne geçmek isterken Araç ile ufak dokunmuşum bunu da fark etmedim bile. Rolü bölmeye başlayınca ben zaten PM kapatıp devam ettim oyunuma. Bunu yapman yanlıştı bro yine de kusura bakma.
« Son Düzenleme: 26.08.2022 15:09 OmerOzavciiii »

#2 - 26.08.2022 16:55
Alıntı
Pit atmıyorum, sana vurmuyorum bu birincisi önüne geçiyorum geçtiğim sırada arkamdan kovalarken önüme kırmaya çalışıyorsun aracımı durduruyorum bana çarpamadığın için lagından ileri doğru giderek duvara çarpıyorsun ardından çarptığın halde geri dönerek beni kovalıyorsun. Bende kaçmayı tercih ettim sen bu sefer de aracını durdurup pm atıp rolü böldün. Eğer rol yapmak istemiyorsan peşimden gelmeseydin bro bana "Senden mi öğreneceğim oğlum?" tarzı şeyler söyleyince bende pm kapattım yoluma baktım pm konuşmaları SS'i mevcut.
Sana yandan vururum demişim benim ekranımda sana vurduğum bile gözükmedi sadece önüne geçtiğim gözüktü. Sana çarptığımı görmedim bile aracım hasar da almadı, bende dümdüz gittim beni kovaladığını görünce kadın halim ile kaçtım. Sen de pm yazdın olay bu. PM'den de dediğim gibi sadece önüne geçmek istemiştim.  Ayrıca 2014'den beri rol yaptığını söylemişsin, rol esnasında rolü bölmemen gerektğini de bilmiyorsun sanırım. Aracının önüne geçmem NON RP araç sürüşlük bir durum değil, PD ile çözülmesi gereken bir rol. Nasıl olsa seni bir buga sokmamışım takla attırmamışım. Önüne geçmek isterken Araç ile ufak dokunmuşum bunu da fark etmedim bile. Rolü bölmeye başlayınca ben zaten PM kapatıp devam ettim oyunuma. Bunu yapman yanlıştı bro yine de kusura bakma.

Dostum ne rolünden bahsediyorsun? Ortada rol falan yok, seninle role bile giremedim. Ortada bir rol varsa bunun ekran görüntüsünü buraya atmalısın. Kasıtlı olarak milletin arabasına çarpıp kaçmak rol değildir, bir kural ihlalidir. Bunu yapman içinde hiçbir sebep yok. Pit atıp hiçbir şey olmamış gibi kaçmaya başladın, madem çarptığından haberin yok neden bu hareketi yaptıktan hemen sonra kaçmaya başladın, yolunda giden adamın önüne niye kırıyorsun ki? Kendi şeridinde gitmeni engelleyen bir şey yok, önüme kırmanı gerektirecek bir durum bile yok. Kasıtlı olarak, oyuncuların keyfini kaçırmak için bunu yapıyorsun. Lag pit pozisyonunda piti atan kişi değil, pit atılan kişi hasar alır. Senin ekranında aracıma çarpmadığın gözükür çünkü adı üstünde LAG pit. Bunu gayet iyi biliyorsun. Dümdüz yolunda gitmek yerine önüme kırmayı tercih ediyorsun, lag pit pozisyonunda önüme kırıp aracımın hasar almasını sağlıyorsun. Oyun kurallarını senden öğrenecek değilim, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. İnsanlara kuralları öğretmeye çalışacağına kendi hatalarını sorgulamalısın. Benim sana PM atmam kadar doğal bir şey yok, çünkü ortada bir ihlal var ve tekrar tekrar söylüyorum ki seninle role girme fırsatım bile olmadı. Ben sana neden böyle bir şey yaptığını düzgün bir dille soruyorken sen üslubunu bozarak bana karşılık veriyorsun. İnsanlarla bu şekilde konuşursan normal bir karşılık almayı bekleyemezsin. Hem durduk yere arabama çarpıyorsun, hem de üstüne sebebini sorunca üslubunu bozuyorsun. Ne bekliyordun? Yazdığım ilk mesajlar gayet net gözüküyor, senin o cevabından sonra öyle bir şey yazıyorum. Eğer düzgün bir şekilde cevap verebilseydin ben de sana bu şekilde konuşmazdım. Yaptığın hareketin savunulacak hiçbir tarafı yokken açığımı arayarak üste çıkmaya çalışıyorsun. Videonun devamını da aşağıya ekliyorum, söylediğim gibi hemen sonrasında kaçmaya başlıyorsun. Ne olduğunu anlamamış olsaydın kaçmak yerine durup sebebini öğrenmeye çalışırdın. Yaptığın şeyi adın gibi bildiğin için kaçıyorsun. Zaten hemen sonrasında olayın anlık verdiği gerginlikle önünü kesmeye çalışıyorum, geldiğimi gördüğün için hamle yapıp duruyorsun, ben de hızlı olduğum için duramıyorum. Madem farketmedin, o şekilde geldiğimi nereden gördün de hamle yaptın? Bahaneler uydurarak yönetimi kandırmaya çalışıyorsun ama yeterli değil.

Özetle; sana tekrar tekrar bu soruyu soruyorum, PM attığımda da cevabını veremedin üslubunu bozdun, şimdi de veremiyorsun. Muhtemelen yine cevap veremeyeceksin veya bahane uyduracaksın. Yukarıdaki yazımda da birden fazla kez bahsettim ve yine özellikle belirtiyorum. Önün bomboş, dümdüz geçip gitme imkanın var. En sağ şeritteyim, hızımı sabitlemiş gidiyorum. Neden tam "LAG PIT" pozisyonuna geldiğinde önüme geçiyorsun? Madem böyle bir amacın yok, yaptığın manevranın mantığı/amacı nedir?

Şunu da belirteyim, derdim aracın hasarı değil. Yaptığın gereksiz hareketten ötürü ve üslubundan dolayı bu şikayeti açtım. Bu tarz durumlarla da sık sık karşılaşıyorum. Artık sıkıcı bir hal aldı. Bu yüzden şikayet açmaktan çekinmiyorum.

#3 - 27.08.2022 11:44
Dediğim gibi amaç aracına çarpmak değil önüne geçmekti, direkt olarak pm atman sinirimi bozdu bu kadar. 🙄 Kusura bakma kral, rolünü tekrardan gerçekleştirebiliriz ileride pm yazmasaydın rolünü elbet yapacaktık zaten. Heves kaçırdıysam özür diliyorum haksızım yapılmaması gereken bir şey.  Fâkat dediğim gibi çarptığımı bile görmedim.
« Son Düzenleme: 27.08.2022 12:02 OmerOzavciiii »

#4 - 27.08.2022 17:06
Dediğim gibi amaç aracına çarpmak değil önüne geçmekti, direkt olarak pm atman sinirimi bozdu bu kadar. 🙄 Kusura bakma kral, rolünü tekrardan gerçekleştirebiliriz ileride pm yazmasaydın rolünü elbet yapacaktık zaten. Heves kaçırdıysam özür diliyorum haksızım yapılmaması gereken bir şey.  Fâkat dediğim gibi çarptığımı bile görmedim.

Direkt olarak PM atmıyorum, peşinden geliyorum kaçmayı tercih ediyorsun. "Arabasına çarpıp kaçayım eheheheh" mantığında olduğunu düşündüğüm için ki hala öyle düşünüyorum, baktım durmuyorsun PM atıp soruyorum. Hiçbir şekilde seninle role giremeyecektim dostum, bundan eminim. Kaçmayı sürdürecektin ki sonrasında kanala inip kaçıp gidiyorsun zaten. Eğer PM'den düzgün bir şekilde konuşup anlaşabilseydik bu şikayeti açmazdım. Böyle bir imkanın varken bunu yapmadın. Kusura bakma da şimdi özür dilemenin bir anlamı olmuyor. Yetkili kararı bekleyelim.

#5 - 28.08.2022 00:17
Kişi yasaklanmış. K&A