hile konusunda bunu engelleyecek bir hile koruması yerine ağır ceza şartları ve banlanan karakterin geriye dönüşü olmayacak bir şekilde forumdan da ban yemesi olacaktır. oyuncu kaybetmiş değil, o toxiclikten arınmış birçok oyuncu kazanılmış olunacak.
ek olarak, dönem başında pd üstünlüğü, baskın pd olayının da üstünde durulmadığını defalarca gördüm. durduk yere pdye sıkan birlikler, gece saatlerinde dmye çıkan birlikler hala var. rol demiyorum, dm bu çünkü. ne çok baskıcı bir pd ne de bu kadar çok ezilen bir pd istendiğini sanmasam da durum bu ve el atıldığını görmedim. hiç silah patlamasın, savaş çıkmasın kafasında da değilim, sadece "hadı cıkak bıraz pd vurak yav, saat gece 2 az kısı olurlar zaten" kafasıyla çıkıp, dm atıp dönen kişilere/birliklere
bildiğim kadarıyla yaptırım da gelmedi. herhangi bir işlem de görmediler. bisiklet/sanchez ve maske sistemiyle gece ortaya çıkıp günlerce ve hatta haftalarca art arda durduk yere pdye ateş eden kişiler/birlikler, eğlenmeleriyle kaldılar ve pd birliğinin içindeki birçok kişinin hevesini kırdıklarını düşünüyorum. bu konuda üstün pd rol sisteminde de başarılı olunmadığını gördüm.
tekrar vurgulayarak sonlandırıyorum, pd tanrı olsun, pdye kimse ateş edemesin kafasında birisi değilim. savaş çıkabilir ve rolün devamında pdye de ateş edilebilir. fakat gecenin bir saatinde, rolsüz ve tamamen dm kafasında defalarca freeroam serveri havası yaratıldı ve karşılık bulmadılar. benim sitemim sadece bu.
evet bu pdde rol yaptığım icin ve bu durumlar can sıkıcı oldugu icin, aglama mesajı dostum. bildin.
ek iki olarak, fm tarafının bu dönemde fazlasıyla işlevsiz olduğunu gördüm. savaş zamanında ortaya çıkıp, sana bu kadar para cezası, sana da şu kadar para cezası rollerinden ötesini göremedim. sokaklarda aktif olan çeteler, kültürlerini yansıtan mafyalar teşvik edilebilir. anlaşmalı birçok rol dönebilir. ben şahsen sokak ortasında brawl atan çeteleri özledim. fmnin tekrar oyun içinde aktif olmasını, rol döndürmesini/paslamasını ve hotline döneminin tekrar aktif olması, bence sunucunun illegal tarafını da ooc savaşlardan kurtaracak bir boyuta geçirebilir.
onun dışında çoğu madde ve güncelleme yerinde ve iyi tespitlerle oluşturulmuş.