corona döneminden sonra ben de hiç salona gitmedim. eve güzel bir bar-dambıl seti çek ki bu belki bir aylık belki de iki aylık spor salonu parana denk gelecek. daha sonra ise kendine uygun bir program hazırla, şu gün itiş, şu gün çekiş, şu gün bacak tarzında. daha sonrası ise mükemmel olamayacağını hatırlayarak yarım saatlik zamanını almayacak ama son tekrarlarda seni zorlayacak kilolarla çalışmaya başla. daha sonra kaldırdığın ağırlığı ve set sayılarını not almaya başla, her hafta her bölge için o kaldırmaya çalıştığın kiloları geçmeye çalış, kendinle yarış. zaten bir süre sonra eğlenceli geliyor ve kaldıramadığın kiloları çekmek istiyorsun, itmek istiyorsun duramıyorsun bir şekilde.
tek takılmaman gereken nokta ise her şeyin mükemmel gitmeyeceğini kabul etmen olacak. kendinle yarışa gir ve daha iyisini yapmaya çalış. baktın yine olmuyor, serbest ağırlık kaldırmak veya fitness olmak zorunda değil. düzgün beslen, arada sırada mekik çekip koşuya çık, ne bileyim öylece şınav çek. olmuyorsa zorlamanın anlamı yok, tat al kardesım. arkadas konusuna ben de katılmıyorum, yapmak istemezsen arkadaşın olsa da olmasa da yapmak istemezsin.