Konu: Maurine Ashby  (Okunma sayısı 1032 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2022 19:05
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maurine Ashby @medusa de finest
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, medusa de finest  nickli oyuncu 02.08.2022 tarihinde bana Discord uygulamasından ulaşıp skinim hakkında birkaç bilgi aldı. Skinimin özel olduğunu belirttim. Daha sonrasında son güncellemeyle birlikte skinimin birebirini farklı texture ve body'le birleştirerek oyuna eklettirmiş. Skini ben, onaylı ViceSquad skincilerinden @Arrikanez 'e yaptırdım. Kendisiyle iletişime geçtim ve body'nin farklı olduğunu dile getirdi fakat bu kadar benzer bir skin yaptırıp ekletmek bana göre çalmaktan başka bir şey değil, hakkım olduğunu düşünerek bu şikayeti oluşturdum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Medusa'ya ait skin;

Benim kullandığım skin;

Medusa'ya ait skin;

Kanıtlar: GösterGizle
-link buraya-

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 06.08.2022 19:12 crewisgang »

#1 - 06.08.2022 19:21
Merhaba, model yapımcısı olarak savunmayı belirteceğim. Sonrasında savunma gelmeyecek.

Bilmelisiniz ki IMVU Converti herkes tarafından yapılabilir, F10 tuşuna basılarak convertlenen kıyafet ya da kıyafet türevlerini kendinize ait, çalınmış olarak niteleyemezsiniz. Kıyafetleri IMVU üzerinden çektik.
IMVU Kanıtları: GösterGizle

Modelinizin kafası da size ait değil, VK üzerinde herkese açık olarak paylaşılmış. Modelinizin kafasının kullanılmasını sorun edeceğinizi düşünüyorsanız, onaylı model yapımcılarından birisine kafa çizimi yaptırabilirsiniz.
Kafa Released Kanıt: GösterGizle

Modelinizin saçı da size ait değil, VK üzerinde herkese açık olarak paylaşılmış. Modelinizin saçının kullanılmasını sorun edeceğinizi de düşünüyorsanız bir üst cümleyi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Saç Released Kanıt: GösterGizle

Kafa VK üzerinden ayrı olarak alınıyor, saç ile birleştiriliyor. İki skinin de vertex & poligon sayılarını kontrol ederseniz iki saç arasındaki farkı görebilirsiniz. Saç üzerinde oynama yaptık, alt kısım vertexlerini azaltıp birleştirdik ve oturttuk.

IMVU ya da VK size ait bir ortam değil, herkese açık bir platformdur. F10  :-\ İyi eğlenceler.

#2 - 06.08.2022 19:23
Merhaba, model yapımcısı olarak savunmayı belirteceğim. Sonrasında savunma gelmeyecek.

Bilmelisiniz ki IMVU Converti herkes tarafından yapılabilir, F10 tuşuna basılarak convertlenen kıyafet ya da kıyafet türevlerini kendinize ait, çalınmış olarak niteleyemezsiniz. Kıyafetleri IMVU üzerinden çektik.
IMVU Kanıtları: GösterGizle

Modelinizin kafası da size ait değil, VK üzerinde herkese açık olarak paylaşılmış. Modelinizin kafasının kullanılmasını sorun edeceğinizi düşünüyorsanız, onaylı model yapımcılarından birisine kafa çizimi yaptırabilirsiniz.
Kafa Released Kanıt: GösterGizle

Modelinizin saçı da size ait değil, VK üzerinde herkese açık olarak paylaşılmış. Modelinizin saçının kullanılmasını sorun edeceğinizi de düşünüyorsanız bir üst cümleyi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Saç Released Kanıt: GösterGizle

Kafa VK üzerinden ayrı olarak alınıyor, saç ile birleştiriliyor. İki skinin de vertex & poligon sayılarını kontrol ederseniz iki saç arasındaki farkı görebilirsiniz. Saç üzerinde oynama yaptık, alt kısım vertexlerini azaltıp birleştirdik ve oturttuk.

IMVU ya da VK size ait bir ortam değil, herkese açık bir platformdur. F10  :-\ İyi eğlenceler.

Kafada oynamalar var, rell kafayı direkt alıp kullanmadım. Açıklamamı da okumamışsın sanırım? Ayrıca saç textureları aynı gördüğüm kadarıyla.

Discord konuşmasının ekran görüntüsü;

« Son Düzenleme: 06.08.2022 19:28 crewisgang »

#3 - 06.08.2022 19:31
Biz de zaten oynama yaptık demedik ki. Bizim kafa üzerinde yaptığımız işlem sadece burun kısımlarıydı. Siz sıfatıyla söylediğiniz, onaylı modelci olmayan birisi tarafından düzenlenen kafa için savunma yapıyorsunuz. Released olarak VK üzerinden aldık, aldığımız gibi aktardık.

Şu kısmı tekrardan hatırlatalım, Kafa ve saçı VK üzerinden ayrı olarak alınıyor, saç ile birleştiriliyor. İki skinin de vertex & poligon sayılarını kontrol ederseniz iki saç arasındaki farkı görebilirsiniz. Saç üzerinde oynama yaptık, alt kısım vertexlerini azaltıp birleştirdik ve oturttuk.

#4 - 06.08.2022 20:34
Soldaki yaptığın skin, sağdaki benim kullandığım skin. Saçı kısacası Tyriss yaptı ve o şekile getirdi. Texture ismi ve textureu da o düzenledi.

#5 - 06.08.2022 20:42

Released skinin üzerinden aldım ve yapımcıya attım, released olduğunu kendiniz de söylüyorsunuz. Ek olarak cache mining yapmanız da şaşırttı.

#6 - 06.08.2022 20:44
Saç textureunu hangi released skinden aldın atabilir misin?

#7 - 06.08.2022 20:58

Released skinin üzerinden aldım ve yapımcıya attım, released olduğunu kendiniz de söylüyorsunuz. Ek olarak cache mining yapmanız da şaşırttı.

Cache mining nerede yaptım? Neyini çaldım skininin? Skinindeki benzerlikleri görmek için dosyaya ulaştım. Dosyayı alıp oyuna eklettirmedim.

#8 - 06.08.2022 21:00
Discord üzerinden size saçın textureunun özel olup olmadığını sordum, siz de buna yanıt olarak rel olduğunu söylediniz. Hangi skinden aldığımın bir önemi yok. Ek olarak sizin saçınızdaki siyah çizgiler benim saçımda bulunmuyor.

Sizin saçınız

Benim saçım

#9 - 06.08.2022 21:03
Saçın üzerindeki siyahlıklar, saçımın dff'inde birkaç katmandan oluşuyor olmasından kaynaklı, farklı bir şeyden dolayı. Saçın textureları aynı, dff'ten bahsetmiyoruz.  İsimlerine kadar aynı texture kullanılmış, bunun kanıtını sunabilir misin? "kisa" isimli bir saç texturesi olan rell bir skini gösterebilir misin?