Konu: [14.07.2022 - Birden Fazla Kişi] Çoklu Kural İhlali  (Okunma sayısı 152 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.07.2022 13:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Fowy @Martis

Olaya dahil olan şahit karakter adı: KASPAROV

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket, /b, Mixing, Fear-RP, Retarted-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

1. ekran görüntüsünden başlayalım. Navarra karakterinin hood onaylı bölgede, etrafında birden fazla silahlı kişi olduğuna rağmen Fear-RP yapmadığı bariz bir şekilde gözüküyor. Kendisi role cevap vermekten bile çekiniyor olmalı ki, verdiğinde bile noktalama işaretlerine dair hiçbir şey ilk cümlesinde yok. Daha sonrasında yaptığı rol yaralı bir karaktere göre bir rol değil. Yeni vurulmuşsun, yıllardır hakimiyet sağlayan bir örgütün bölgesinde esir alınmışsın. Gerçek hayatta bir çete/mafya bölgesinde esir alınıp bu yaptığın rolü yaparsan ölürsün. Fear-RP ihlalinden değerlendirilmesini istiyorum.

2. ekran görüntüsüne değinelim. Karakterler yaralı olduklarına rağmen yaptıkları saçma rollerden dolayı dayak yediler. /b kullanarak ortak nezaket kuralını ihlal etti, ayrıca rol esnasında /b bölerek birçok kişinin olduğu rol ortamını baltalamaya çalıştılar.

3. ekran görüntüsüne değinelim. Esir tutulan iki karakter bırakılıyor, daha hood bölgemden çıkmadan sistemsel olarak yanlarına köpek indiriyorlar. Sanırım havadan bir yerden geldi, Retarted-RP ve NON-RP kapsamında değerlendirilmesini istiyorum. Esir alındıklarında yanlarında köpek möpek yoktu, tamamen saçma işler. Yaralı oldukları ve yeni esirlikten kurtulduklarına rağmen yaptıkları saçma roller net bir şekilde gözüküyor. Onu geçtim, yanlışlıkla arkadaşına PM atacakken bana atıyor ve mixing kuralını çiğniyor. OOC haberleşerek kendisini hood onaylı bölgeden aldırtmaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

1.

2.

3.

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 14.07.2022 13:34
Savunmayı ikimiz adına yapıyorum, tek bir ileti./b bölmemin nedeni bir rolde 6 kere sistemsel düşmem, sabahın 4'ünde uyumaya gideceğim adam beni yeninden sistemsel olarak düşürüyor. Düşürmesinin nedeni tekrar olacak baskında benim katılmamı sağlamak ama bunu yaparken swapnkill ihlalini gerçekleştiriyor.

Ortak nezaket ise sabahın 4'ünde 6'ncı  kere düştüğümden dolayı /b bölüp biraz sinirimi belli ettim, hakaret edici bir cümle yok ortada. Sizi uyarmak niyetinde söyledik.

Mix'e gelicek olursak, arkadaşım benim afk olduğumu sanıp Michael Navarra karakteri bana pm'den ic'ye bakmamı söylüyor. Orada yer söyleyip birini çağırmıyoruz, beni uyarıyor sadece.

Köpeği yanlışlıkla çıkardım, orada kalmaması için yanıma çağırdım, köpeği gizleyecektim ki vurdular zaten.

Fear Rp'ye gelicek olursak adamlar bize kışkırtıcı rollerde bulunuyor, cevap vermediğimizde cevap vermemizi zorunda kılıyorlar. Cevap verdiğimiz zamanda emotlarla bizi dövüyorlar, sıkıyorlar. En sonda susar diye emote verdik, fear rp kuralını çiğnememek için. Kişilerin sorularına cevap vermekten başka bir şey yapmadık.

1.
2.
3.
4.
5.
6.

#2 - 14.07.2022 13:43
/b sizin sinirinizi dökeceğiniz ya da bizi uyarabileceğiniz bir alan değil. Eğer hakkımda bir ihlal yaptığımı düşünüyorsanız karşı şikayet açabilirsiniz, farklı algı oluşturmaya gerek yok. Düşürülüyorsan önce hatayı kendinizde aramanız gerekir, yaptığınız rolleri tekrar gözden geçirebilirsiniz. Mixing net, sen zaten yanındasın neyini uyaracak? Köpeği yanlışlıkla çıkardıktan sonra saklayabilirdin, sen ise bunu saçma bir şekilde role dökerek köpeğe rolde gel vs diyorsun. Yanlışlıkla olan bir durum yok. Fear-RP kuralını tekrar gözden geçirin, hood onaylı bölgedesin ve elbette cevap vereceksin. Karakterleriniz esir tutulmuş, kışkırtıcı roller olmayıp da ne olacak? Yaptığınız saçma roller desteklediğim ekran görüntülerinde net bir şekilde gözüküyor. Savunmanızı da yapmışsınız, sonuçlanabilir.

#3 - 14.07.2022 13:50
Sonuçlanabilir.  :sampanya:

#4 - 14.07.2022 15:59
Merhabalar, sözü edilen Fear RP konusuna değinecek olursam. O an ölüm korkusu ile rol yapmalısınız. Bir açıdan gerçeğe en yakın şekilde rol yapmaya çalışıyoruz. Bu sebep ile karşı taraf ne derse neredeyse yapmak zorundasınız ki Navarra karakteri pek takmamış. Gerekli cezalar verilecek.