Konu: Margarita Atkinson - Justin_Atkinson - Richard_Vondell  (Okunma sayısı 225 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.07.2022 13:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Margarita Atkinson @mayonez¿    Justin_Atkinson @Tuncaycan    Richard_Vondell @AkaLeo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @nulante

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Faction Management tarafından izin verilmiş sadece birlik liderlerine rol amaçlı bir karakter daha kullanma şansı verilebilmektedir. Gerektiği durumda FM ekibi bu şansı tanır, izin olarak talep edilemez.
Örnekler
- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak
- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak
- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

Kendi karakterleriniz arasında rolünü desteklemek adına (araç, ev vb. şeyleri alması için para aktarmak gibi) mal varlığı aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak mülklerin olumsuz durumlardan kaçmak adına karakterler arasında aktarılması yasaktır.
Örnekler
- Polis arama yapacağı için alt karaktere evi aktarmak ve ana karakterde mülk yokmuş gibi göstermek
- Alt karakterden aracı dünyaya çıkarıp ana karakterle sürmek

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek
Yeni açılan karakterle eski karakterin aynısı gibi rol yapmak da aynı şekilde metagaming kapsamında değerlendirilir. Her karakter kendine özgüdür ve tamamen aynı düşünceleri taşımaz.
Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak
4.4. Mülk, araç bilgileri: Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Richard Vondell durduk yere gelip kimden olduğumuzu sordu, kimseden değil normal vatandaşız dedik ve gitti. Daha sonra birlikten olan diğer arkadaşları gelip bize ateş açtı ve vurdular, daha sonra Richard Vondell tarafından kaçırıldım. Birlikte henüz hiç rol yapmadım, beni tanımıyorlar, Richard karakterinin gelip "siz kimdensiniz?" diye sorması buna yeterli bir kanıt olur, DM yapmak için sunucuya giren 3-5 arkadaş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Gelip kimsiniz diye soruyor: https://www.upload.ee/image/14318341/1.png
Daha sonra arkadaşları durduk yere gelip ateş açıyor: https://www.upload.ee/image/14318344/2.png
https://www.upload.ee/image/14318347/3.png
Daha sonra bize gelip siz kimsiniz diye soran kişi tarafından kaçırılıyorum, arkadaş tanımadığı birini kaçırıyor:
https://www.upload.ee/image/14318352/4.png
https://www.upload.ee/image/14318351/sa-mp-065.png

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 12.07.2022 13:47

daha bismillah bir saat önce oluşuma girdim, yeni nc kullandım. herhangi bir rol yapılmadı ayrıca birlik hoodunda bile değildik ki yanlış anlaşıldı vesaire zannedelim. adam hayatında daha önce görmediği sıradan iki adamı görüp siz kimdensiniz diyerek retarted rp yapıyor. kimse gerçek hayatta birini çevirip böyle aptalca bir soru sormaz, şüpheleniyorsan izlersin. biz de bu şehirde yaşayan herkes gangster değil, sivil vatandaşız diyoruz ve yolluyoruz. 10 sn içinde arkadaş maskesini takip bize ateş açıyor. soyadı karakter üstünden gören herkeste zaten ay sizi tanıyorum ben galiba gibi rollere giriyoruz. bu tarz olayların artık kesilmesi lazım. birliğe ic olarak rolümüzü yapıp, resmileşmedik bile be el insaf. soyad uyuyor, profilden birliğe bakıyorlar aa tamam dur tanıyormuşum gibi davranayım.

#2 - 12.07.2022 13:55
Birliğiniz ile savaş içerisindeyiz. Rol yapmadığınızı vs söylüyorsunuz ama forumda da paylaşımlarınız bulunuyor. Karakteriniz de aynı şekilde 1 haftadır aktif, rol de yapmışsınız.
Şikayet açmak için şikayet açmaya gerek yok. Rütbeniz de en düşük rütbenin üstünde görünüyor.
Spoiler: GösterGizle

#3 - 12.07.2022 13:59
Birliğiniz ile savaş içerisindeyiz. Rol yapmadığınızı vs söylüyorsunuz ama forumda da paylaşımlarınız bulunuyor. Karakteriniz de aynı şekilde 1 haftadır aktif, rol de yapmışsınız.
Şikayet açmak için şikayet açmaya gerek yok. Rütbeniz de en düşük rütbenin üstünde görünüyor.

Komik, karakterim aktif değildi, birlikte pasif durumdayım. Yaptığım rollere bakarsan guest olduğunu anlamak zor değil, birliğe ait bir mekanda bile değilim, beni tanımıyorsunuz forumdan isim bakıp DM atıp geziyorsunuz, boş.

#4 - 12.07.2022 14:13

"-Tanıdık görünüyorsunuz. /me silahını ateşler."

taze taze, onaylı hooda gittik ve sıkmasınlar diye orada afk bırakalım dedik, rol olmayan bir dükkan içine girdik ve karakterimizi bıraktık. cengaver arkadaş tek kişi hoodu basıp, aradan beni vurup gitmiş, yani dm istekleri apaçık ortada aslında pek fazla konuşmaya gerek yok bence

bu arada silah çeker emotesi falan bizim @mobster ile öylesine yazdığımız şeyler, üstümüzde silah falan da yoktu ve cengaver arkadaş gelmeden önce yazmıştık sonrasında afk bıraktık, koklayarak bizi bulmuş ve ateş etmiş. yanlış anlaşılmasın, not düşelim
« Son Düzenleme: 12.07.2022 14:36 nulante »

#5 - 12.07.2022 18:22
Selam dostum, aktif bir savaş ortamında olduğumuzu bile bile AFK kalıyorsun. Üstelik ilk emoteyi atan arkadaşındı, RK'lı değil miydi? Bize sıktığına göre, baya sağlıklı duruyor. Kimseyi koklayarak bulmuyoruz, ikimizde bir köpek değiliz.  ;)

#6 - 13.07.2022 09:00
Selam dostum, aktif bir savaş ortamında olduğumuzu bile bile AFK kalıyorsun. Üstelik ilk emoteyi atan arkadaşındı, RK'lı değil miydi? Bize sıktığına göre, baya sağlıklı duruyor. Kimseyi koklayarak bulmuyoruz, ikimizde bir köpek değiliz.  ;)

Yalan söylemek baya basit geliyor size, tabancasını silahını çeker emotelerini verdiğimizde siz mekanın içerisinde yoktunuz bile saatlerden bakarak kontrol edilebilir. O sırada aktif bi rol olmadığı için emote deniyordum, bakılırsa zaten karakterimde silah yok. Benim verdiğim silah emoteleriyle sizin gelip ateş etme saatiniz arasında çok zaman var.

#7 - 13.07.2022 14:06
Merhabalar ben sadece yaralıları topluyordum o sırada hadi onu geçtim savaş bölgesinin etrafında geziyorsunuz sizi gözetliyor sanıp ateş açıyorum kısaca sizi gözcü sanıyorum çünkü aktif bir savaş bölgesi ve sizde kenarlarında takılıp kimin olup olmadığını kontrol ediyorsunuz, tarafımca gerekmedikce başka savunma gelmeyecek.

#8 - 13.07.2022 19:53
Merhabalar ben sadece yaralıları topluyordum o sırada hadi onu geçtim savaş bölgesinin etrafında geziyorsunuz sizi gözetliyor sanıp ateş açıyorum kısaca sizi gözcü sanıyorum çünkü aktif bir savaş bölgesi ve sizde kenarlarında takılıp kimin olup olmadığını kontrol ediyorsunuz, tarafımca gerekmedikce başka savunma gelmeyecek.

bizi vurduğunuz mekanın, içinde bulunduğumuz oluşum ile yakından uzaktan bir alakası yok. daha bir saat önce oluşuma girdim ve bir tane adam geldi siz kimdensiniz diye soruyor, cevabını biliyor da orası ayrı. burada da ağır mg var ama yöneticinin kararı, neyse. ilk ssler için söylüyorum, gym içinde vurulmamdan değil. @coccaina nin ilk yediği dm.

cengaver gibi tek başına hood basmanızı ayrı bir yana bırakarak başka bir şey demek istiyorum. o emoteler zaten siz mekanın içerisinde değilken, makarasına, denenmesine verilen emotelerdi. arkadaşım niye iki tane farklı silah emotesi versin? yalan söylemenize gerek yok. ikimizi de afkyken vurdunuz ve biz bunu şikayet etmiyoruz. bile bile afk kalıyorum ama şikayet sebebimiz bu değil, tamamiyle dm için bu oyunu oynadığınızı göstermek için attım.

Üstelik ilk emoteyi atan arkadaşındı, RK'lı değil miydi? Bize sıktığına göre, baya sağlıklı duruyor. Kimseyi koklayarak bulmuyoruz, ikimizde bir köpek değiliz.  ;)

logların bakılmasını rica ediyorum. üzerimizde silah var mı, karşı tarafa ne kadar hasar verdik, bu kadar çocuk olmayın. ben uzun süredir sunucuda oynamıyorum ve belki de 1-2 seneden beri üzerimde silah yok :D ben ve @coccaina bu durumla ilgili bir denetlensin bakalım. yaptığınız şeyin arkasında durun arkadaşım. he aynen bu yazdığını da yöneticiler yiyecek. şu söylediğinle yönetici kandırabiliyor musun bir görelim. düpedüz yalan.

#9 - 15.07.2022 03:52
Bir karakteri öldürmek için yeterli sebepleriniz ve argümanlarınız olmalı, savunmalar yeterli değil.

Ceza uygulanacak.