Konu: Yüce Türk Ülküsü ve Afgan-Suri-Paki sığınmacıları,  (Okunma sayısı 3446 defa)

#10 - 03.06.2022 14:02
Muhalefet tarafı daha böyle ayrımcı ve üç veya dört parti olarak seçime katılırsa mevcut cumhurbaşkanı oy olarak geçemezler, muhalefetin görüş ayrılıkları sorununu çözüp artık tek yumruk haline gelmesi gerekiyor yoksa bir seçim dönemi daha mevcut iktidar yönetimi ile devam ederiz. Söylenecek çok şey var fakat  :-\ herkese iyi forumlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 03.06.2022 14:25
Kayıt dışı göçmenler milli güvenlik sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus-devlet yapısına vurulmuş diğer bir balyozdan ibarettir. Zaten halihazırda bu bağlamda problemler yaşıyoruz, daha onlar çözülmeden üstüne bir de diğer etnik kökenlerden insanları ülkeye depolamak mantık dışı.

Kayıt dışı göçmenleri geçtim, topluma entegre olamayacak/olmamış ve kalifiye olmayan herhangi bir göçmen topluma zarardan başka bir etki bırakamaz. Bu insanlar ülkelerinden kalkıp Türkiye'nin işçi pazarını bile bozabilecekleri kadar rahat bir şekilde ülkede gezebiliyorlarsa vatandaş işleri şiddet boyutuna taşımakta sonuna kadar haklıdır.

Dilerim Türk halkının çile çekmesine neden olan, insandan aşağı bir varlık muamelesi yapan olayların sorumluları her kimse verecekleri hesap öbür dünyaya kalmaz. Unutmayın, Mussolini de kutlamalar ve coşkular ile başa gelmişti. Basit bir Google aramasıyla sonunu da görebilirsiniz.

Spoiler: GösterGizle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 03.06.2022 14:56
Hümanist bir insanımdır bana kalırsa bir insan ırkıyla ya da diniyle ayrıştırılamaz ve tüm canlılar eşit bir şekilde yaşamayı hak eder. Düşüncem bu yönde olsa bile vatanın ve ülkenin tehlikesini arz eden bir durumda, kültürün bozulması durumunda, bu ülkeye gerçekten zarar vermeye başladıklarında mültecilerin ülkemizde bulunması mümkün bir şey değil. Fakat nasıl bir çok insanımıza Türkiye yaşam standartları olarak dar geliyorsa ve Avrupa hayalleri kuruyorsa aynı şekilde bizim ülkemize gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kültürüne saygı duyan ve yönetim biçimi, yasaları hakkında fikri olup buraya entegre olmuş ileride bilim felsefe ya da başka alanlarda atılımlar yapabilecek sayılı insanları herhangi bir devlet desteği olmadan ülkede tutmalıyız. Fakat kaçak girmiş ya da sayısız sabıkası olan, Türk kültürüne uyum sağlamayan ve ya üstüne üstlük Türk kültürünü yok etmeye çalışan mültecileri bir saniye bile tutmamalıyız. Elbet bunların içinde nitelik sahibi insanlarda var nitelik sahibi olanların desteği kesilip ülkede tutulmalı ve diğerleri gönderilmeli. Çünkü yaşadıkları coğrafya gerçekten imkanlar konusunda oldukça kıt ve bu insan belki seni beni öldürecek büyük bir hastalığın tedavisine çözüm olacak ya da gerçekten başarılı bir yazar, aktör vs. Benim senin gibi alın teriyle çalışıp kazanacak ve harcayacak fakat çölün ortasındaki imkanlarla bunların hiç birisini yapamıyor. Bu konunun benzerini sizde yaşıyorsunuz Türkiye şartlarından daha fazlasını hak ediyorsunuz burada size sahip çıkılmıyor ama yurtdışına çıkacak imkanınız yok. Bu konuda herkeste bir ırkçılık herkeste bir kin ve nefret var ve çok saçma fikirler ortaya atılıyor.

(Alt kısım konu dışı isteyen okuyabilir)

Gerçekten gözünüzü açıp Kürdü ve Türkü, sağı ve solu, Türkmeni ve Lazı bir yana bırakın tek yumruk olmanın vakti geldi ve geçiyor. Mülteciler önemli bir güvenlik sorunu olsa bile neden sadece ucu size değen olaylara ses çıkarıyorsunuz? arkadaşlar? Sizin yaşamadığınız yerde bir bölge satılıyor, sizi etkilemiyor ve iki gün konuşup susuyorsunuz. Ama ileri dönemde sattığımız yerleri belki alamayacağız. Zaten kısıtlı imkanı bulunan belediye yol kenarına çiçek ekiyor yola bakıyorsun çukurlarla dolu trambolin gibi yol yapmışlar. Yaşadığım bölge için konuşuyorum ailemin verdiği vergi çiçeklendirmeye gidiyor arabamız var yol ve altyapıdan şikayetçiyiz ama şehrin dört bir yanında olan E-Pano tarzı belediyeye şikayet ve istek dilekçesi gönderilebilen alanları kullanan bir insanoğlunu görmedim üç yıldır öyle gösteriş için duruyor ve  herkes sustuğu için hiç bir şey düzelmiyor. Belki on yıllarca toparlanamayacak yaralar açıldı ülkemizde siyasal islamın ateizme ittiği bir neslin büyüteceği çocuklarda aynı şekilde ateizmle büyüyecek ve kültürel olarak açılan yaralar belki yüz yıllarca iyileşmeyecek. Birlik olmayı başarabilirsek sesimizi gür şekilde duyurabileceğiz ama maalesef birlik olmaktan hala çok uzağız.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
7belalı,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 03.06.2022 20:43
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 03.06.2022 22:11
Onlar bizim din kardeşlerimiz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 03.06.2022 22:35
Mülteci veya gurbetçiysen Türkiye cennet, aksi halde yaşanmaz bir cehennem. Muhalefetin büyük kısmının bile bu konulara sessiz kalması cidden can sıkıcı. Ülkenin en önemli sorunu mülteci problemidir. Doğum oranları ortada. Gitmezlerse bundan yirmi-otuz yıl sonra buralarda Türk'e rastlamak çölde su bulmaktan daha zor olacak. Bu konuda Ümit Özdağ'ın söylemleri ve yaklaşımını beğeniyorum. Gerçek bir muhalefetin nasıl olması gerektiğini gösteriyor. 
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 04.06.2022 16:50
"Onlar bizim din kardeşlerimiz" kisvesi altında bizi bu duruma mahkum ediyorlar, bu can yakıcı. Burası laik bir cumhuriyettir, burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Ulu önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bu ülkeyi oradan buradan, topraklarını ve ailesini geride bırakarak kaçmakla kurmadı. Biz bu vatanı kanla bıçakla kurduk, bu vatan için kan döktük. Karısını ve çocuğunu, ailesini geride bırakarak buraya gelen kişiler bize nasıl siyaset yapacağımızı, nasıl yaşayacağımızı ve daha önemlisi nasıl kültürümüzü yaşayacağımızı mı öğretecek? Türk doğduk, bununla gurur duymamız gerekirken bizi bu ülkeden nasıl giderim düşüncesine sokanlar utansa belki farklı bir yolda olurduk, halimize üzülüyorum. Bunu başımızdaki insanların çözmesini beklememiz artık saçma, bunu biz, biz Türk gençleri çözecek.

"Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."

-Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk

« Son Düzenleme: 04.06.2022 22:50 Layshe »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok